Adăugarea unui pește nou la un acvariu

Fata care deține goldfish în punga de plastic

Asigurați-vă sănătatea noului dvs. pește prin aclimatizarea acestora înainte de a le adăuga la noul lor rezervor de acasă. Nu reușesc aclimatizați în mod corespunzător este cea mai frecventă cauză de pești care moare imediat după ce sunt aduse acasă. Aclimatizarea nu numai că ușurează noi pești în orice schimbare de temperatură, dar previne, de asemenea, șocul pH-ului cauzat de un dezechilibru al pH-ului între apă din rezervorul magazinului de animale și propriul rezervor propriu. Timpul necesar să se aclimatizeze în mod corespunzător depinde de dezechilibrul inițial al pH-ului.

A primit un rezervor suplimentar?

În mod ideal, peștele noi ar trebui să fie în carantină în a rezervor separat timp de două săptămâni înainte de a le muta la reședința permanentă în rezervorul principal. Acest lucru vă permite să observați peștele pentru boală sau alte probleme fără a vă risipi răul la celălalt pește din rezervorul principal.

Dacă aveți un rezervor suplimentar disponibil pentru carantină, utilizați-l, dar asigurați-vă că ați aclimatizați peștele în rezervorul de carantină, la fel cum doriți pentru rezervorul principal. Dacă nu aveți un rezervor de carantină, să fiți în mod special selectivi despre locul în care obțineți peștele dvs. și nu cumpărați pește dintr-un rezervor cu nici o dovadă de boală sau de orice pește bolnav. De asemenea, nu aruncați bagheta de apă din magazin în rezervorul principal, fie în rezervorul de carantină, pentru a preveni transferul de boală sau paraziți în rezervorul de acasă.

Procesul de aclimatizare și transfer

Urmați acești pași de bază pentru a vă pregăti rezervorul și pentru a accelera peștele cu atenție înainte de a transfera peștele la noua lor casă:

  1. Pregătiți rezervorul prin testarea ph, Amoniac și clor niveluri. Clorul și amoniacul trebuie să fie zero. De asemenea, verificați dacă temperatura apei este potrivit pentru noul pește. Veți folosi rezultatele pH-ului atunci când aclimatizați peștele. Dacă există amoniac sau clor în acvariu, utilizați un tratament de dechlorinator și amoniac liant.
  2. Opriți lumina în acvariu pentru a reduce stresul asupra noului pește. De asemenea, diminuează luminile din cameră, dacă este posibil sau ușor de la rezervor.
  3. Așezați sacul sigilat care conține peștele în apa rezervorului, astfel încât sacul să plutească. Lăsați sacul să plutească timp de 15 minute pentru a permite temperaturii apei în pungă să se egalizeze la temperatura acvariului.
  4. Deschideți partea superioară a sacului fără a lăsa apă în sau în sac. Îndoiți capătul deschis al sacului pentru a crea un hem cu un buzunar de aer pentru a permite sacului să plutească în poziție verticală. Dacă este necesar, pliați din nou tivul.
  5. Testați pH-ul apei din sac și în acvariu. Comparați rezultatul la pH-ul apei rezervorului și notați diferența. De exemplu, dacă pH-ul apei este 7.0, iar pH-ul rezervorului este de 7 ani.2, diferența este 0.2.
  6. Doamnei o ceașcă de măsurare de 1/2 cană în rezervor și se toarnă apa în sacul deschis. Așteptați 15 minute. Repetați același proces de câte ori este necesar pentru a echilibra pH-ul apei din sac, pe baza diferenței inițiale a pH-ului:
    diferența de ph de 0.1 și 0.3: Adăugați 1/2 cană de apă rezervorului la fiecare 15 minute timp de 1 oră sau până când pH-ul este egal.
    ph Diferența de 0.4 sau mai multe: Adăugați 1/2 cană de apă rezervorului la fiecare 15 minute timp de 2 ore sau până când pH-ul este egal cu pH-ul apei de acvariu.
  7. Utilizați o plasă mică pentru a ridica peștele din sac și a le transfera rapid la acvariu. Plasele de creveți de saramură funcționează bine, dar dacă aveți doar o plasă mare, țineți plasa peste o găleată și turnați ușor peștele și apa din sac și în plasă. Apoi transferați rapid peștele de pe net în rezervor.
  8. Aruncați sacul de apă în chiuvetă. Nu face turnați apa în acvariu. În schimb, adăugați apă de la robinet dechlorați în acvariu pentru a înlocui apa îndepărtată.
  9. Lăsați lumina oprită timp de câteva ore pentru a permite peștelui să se adapteze la noua setare.
  10. Adăugând o cantitate mică de alimente în acvariu pentru a distrage peștele actual din noul pește este de asemenea util.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adăugarea unui pește nou la un acvariu