Ghidul dimensiunilor încălzitorului acvariului

Pește înot într-un rezervor de acvariu

Aquariul dvs. găzduiește creaturi cu sânge rece care se bazează pe temperatura apei pentru a-și susține temperatura corpului. Aceasta înseamnă că trebuie să oferiți căldură pentru acvariul dvs. și să o mențineți la temperatura potrivită pentru peștele dvs. Puteți alege de la câteva tipuri diferite de încălzitoare și utilizați unul sau mai multe încălzitoare, în funcție de configurația dvs. Capacitatea încălzitorului sau energia de încălzire, este indicată de ratingul său de putere.

Tipuri de încălzitoare de acvariu

Aveți posibilitatea de a alege tipul de Aquarium încălzitor alegeți și cât de mulți utilizați.

Hang-on-tank: Încălzitoarele atârnate se montează pe partea din spate a rezervorului (în mod tipic) cu cești de aspirație și / sau un cârlig sau alt dispozitiv de fixare peste marginea rezervorului. Ele sunt doar parțial scufundate și tind să fie mai puțin eficiente decât alte tipuri de încălzitoare, dar pot oferi încălzirea adecvată în rezervoarele mai mici. Când este folosit în rezervoare mari, este cel mai bine să aibă mai mult de un încălzitor atârnat la laturile opuse ale acvariului.

Submersibil: Încălzitoarele submersibile sunt complet scufundate în apa rezervorului și se montează în partea din spate a rezervorului fie orizontală sau verticală. Adesea, ele sunt montate orizontal în apropierea substratului. Submersibile, în general, oferă încălzire mai consistentă și eficientă decât încălzitoarele atârnate, în special cu rezervoare mai mari.

Cablu de încălzire: Un cablu de încălzire este plasat sub pietriș sau substrat și este conectat la o unitate de comandă. Poate fi utilă pentru acvariile de apă dulce plantate pentru a elimina petele moarte. Cu toate acestea, deoarece trebuie să săpați substratul dacă cablul trebuie reparat sau înlocuit, acest tip de încălzire nu este cea mai bună opțiune pentru Sisteme de recif Saltwater.

Găsirea dimensiunii corecte a încălzitorului acvariului

Dimensionarea unui încălzitor rezervor (sau încălzitoare) se bazează pe volumul apei rezervorului, temperatura medie în camera în care rezervorul este amplasat și temperatura dorită a apei pentru rezervor.

Pentru puterea încălzitorului, regula de bază a degetului mare este de a utiliza între 2.5 și 5 wați pe galon de volum real al apei în acvariu. Cu toate acestea, este necesară adesea mai multă putere, în funcție de cât doriți să ridicați temperatura. Dacă utilizați mai mult de un încălzitor, capacitatea totală de încălzire a tuturor unităților trebuie să adauge până la puterea necesară.

Pentru a regla temperatura camerei, scădește temperatura medie a camerei de la temperatura țintă pentru apa acvariului. Rezultatul este cantitatea de încălzire necesar, măsurată în grade.

Folosind acvariul Dimensiunea încălzitorului Graficul de mai jos, găsiți dimensiunea acvariului dvs. în stânga; coloana de mână, apoi treceți la coloana care arată numărul de grade pe care acvariul trebuie să fie încălzit. Dacă cerința de încălzire este între niveluri, deplasați până la următoarea dimensiune mai mare.

Exemplu:

  • Temperatura camerei medie: 68 grade F
  • Temperatura apei țintă: 77 grade F
  • Încălzire necesară: 9 grade F (77 - 68 = 9)
  • Dimensiunea rezervorului: 20 Gallon
  • Dimensiunea încălzitorului necesară: 50 de wați
Ghidul dimensiunilor încălzitorului acvariului
Dimensiunea rezervoruluiCăldură
5 grade C
9 grade F
Căldură
10 grade C
18 grade F
Căldură
15 grade C
27 grade F
5 galon / 20 litri25 watt50 watt75 watt
10 galon / 40 litri50 watt75 watt75 watt
20 galon / 75 litri50 watt75 watt150 watt
25 Gallon / 100 litri75 watt100 watt200 watt
40 galon / 150 litri100 watt150 watt300 watt
50 Gallon / 200 litri150 watt200 wattDouă 200 de wați
65 galon / 250 litri200 watt250 wattDouă 250 wați
75 galon / 300 litri250 watt300 wattDouă 300 Watt

Sfaturi pentru utilizarea încălzitoarelor de acvariu

  • În Rezervoare mai mari, sau în situațiile în care temperatura camerei este semnificativ sub temperatura dorită a apei, pot fi necesare două încălzitoare. Încălzitoarele trebuie instalate la capetele opuse ale acvariului pentru a asigura chiar și încălzirea.
  • Cel mai bine este să utilizați mai multe unități cu încălzitoare de închidere și submersibile. Aceasta oferă mai multă distribuție a căldurii și pune mai puțină presiune asupra încălzitoarelor. De asemenea, dacă unul dintre încălzitoare se stinge, temperatura nu poate să scadă prea periculos decât să puteți obține o nouă unitate. Este, de asemenea, inteligent să cumperi un încălzitor suplimentar pentru a păstra la îndemână ca o copie de rezervă.
  • Lungimea tubului de încălzire este importantă deoarece creșterea căldurii. Ca regulă generală, tubul de încălzire ar trebui să se potrivească cu înălțimea acvariului.
  • Verificați dacă sursele de căldură și fluctuațiile la temperatura camerei în jurul acvariului. Rezervorul dvs. poate fi amplasat sub un aerisire de aer sau lângă sursele de căldură intermitente care pot face creșterea temperaturii și căderea.
  • Deconectați întotdeauna încălzitorul atunci când scurgeți rezervorul pentru a împiedica supraîncălzirea încălzitorului atunci când nu mai este scufundată.
  • Unele încălzitoare au setări specifice de număr pentru controlul termostatului, astfel încât să îl puteți seta la temperatura dorită. Alte încălzitoare au controlul care merg de la scăzut la înălțime, fără a avea temperaturi specifice indicate. Cele mai bune sunt mai ușor de utilizat, dar întotdeauna verificați pentru a vă asigura că setarea încălzitorului păstrează de fapt acvariul la temperatura corectă.
  • Au încălzitorul situat de ieșirea de apă de la filtru, astfel încât apa în mișcare să disperseze apa încălzită pe parcursul acvariului.
  • Utilizați an Termometrul de acvariu Pentru a verifica încălzitorul menține apa acvariului la temperatura corectă. Deplasați termometrul în jurul valorii de a verifica temperatura în mai multe locații din acvariu pentru a vă asigura că temperatura apei este uniformă.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul dimensiunilor încălzitorului acvariului