Imaginându-vă și planificați primul acvariu de apă sărată

Un Blue Tang într-un acvariu de apă sărată

Ați visat mereu că aveți un rezervor de pește frumos și colorat în casa dvs? De ce să mergeți în vacanță când puteți aduce frumusețea unui rezervor de recif tropical sub acoperișul dvs! Habitatele marine tropicale necesită o mare parte de planificare, întreținere și responsabilitate, dar dacă sunteți la provocare, rezultatul final poate fi uimitor de frumos și distractiv pentru întreaga familie.

Dacă v-ați gândit deja de-a lungul acestor linii, imaginați-vă peștele dvs. preferat în timp ce se vor bloca, ați putea fi lovit de prima întrebare evidentă și Dilema: Unde veți pune acest lucru? Când se determină locația foarte bună pentru dvs Noua acvariu de apă sărată, spațiul dvs. disponibil poate dicta cât de mare poate fi acvariul dvs.

Selectarea celei mai bune locații pentru un rezervor

Ați putea pune unul în intrarea sau pe peretele din salon? Ar putea servi ca un divizor de cameră, sau mai bine, să fie construit direct într-un zid? Luați în considerare dacă doriți să fie o unitate autonomă mare, independentă în mijlocul unei camere sau poate chiar doar un micro recif pe colțul biroului dvs. Când începeți să vă imaginați opțiunile, puteți construi un acvariu aproape de oriunde!

Pentru a testa practica ideilor dvs., clarificați o zonă în care credeți că ați dori ca noul dvs. rezervor să meargă. Ștergerea zonei vă va permite să vă plimbați și să lucrați în jurul locației pentru câteva zile. Dacă doriți să creați o simulare mai realistă, stivuiți câteva casete goale în care rezervorul va fi plasat pentru a imita un rezervor și stau.

În timpul planificării dvs. imaginative, există unele considerații de luat în considerare atunci când decideți despre noua locație a rezervorului dvs.

Suport structural

În primul rând, lucrul pe care majoritatea oamenilor o uită este că apa este destul de grea. Cântărește o tonă! Există doar o diferență de 3% între greutatea apei proaspete și greutatea apa sarata, Dar apa sărată cântărește puțin mai mult. Un galon de apă sărată cântărește la aproximativ 8 ani.5 lb. Înmulțiți-vă că, prin mărimea rezervorului pe care o imaginați și că vă va aduce în parcul de parcul.

Apoi, trebuie să luați în considerare greutatea adăugată a "substratului", care este numele tehnic pentru materialul terenului rezervorului: Live Rock sau pietricele / pietrele acrilice. De asemenea, adăugați greutatea tuturor echipamentelor, care include skimmers, pompele, sistemul de filtrare și, bineînțeles, iluminatul special de supra-rezervor. Nu uitați să adăugați greutatea suportului suportului la greutatea totală a proiectului dvs.

Având în vedere greutatea totală a configurației dvs., trebuie să examinați și să evaluați structura de susținere sub podea. Este cel mai bun și mai sigur pentru a plasa rezervorul de lângă un perete purtător de sarcină sau direct deasupra unei fundații de susținere sau de ciment. Acest lucru va asigura siguranța nu numai a rezervorului dvs., ci siguranța celor de pe podea de mai jos!

Vizualizarea punctelor

Al doilea lucru de luat în considerare este locul în care rezervorul tău frumos va obține cea mai mare vizibilitate, apreciere și ochi vigilenți. Veți dori să puteți vedea toate colțurile rezervorului, nu numai pentru a vedea animalele care le place să se ascundă, dar, de asemenea, astfel încât veți putea inspecta vizual fiecare detaliu al rezervorului, care va avea nevoie de atenția dvs. timp. Abilitatea de a vedea ce faceți în interiorul rezervorului în timpul întreținere face parte din planificarea pe care mulți oameni uită să ia în considerare înainte de timp.

Gândiți-vă la cine doriți să vă puteți vedea habitatul dvs. rafinat. Este suficient de scăzut ca copiii mici să fie fascinați? Este accesibil printr-un scaun cu rotile pentru membrii familiei senior? Este necesar un scaun pas? Puteți vedea și ajunge la spatele echipamentului de service?

Dacă rezervorul este plasat într-un colț, s-ar putea să nu fie vizualizat de multe ori suficient. Dacă rezervorul dvs. va fi într-un loc în care este puțin prea ușor de uitat, sănătatea rezervorului poate suferi. Din păcate, acesta este un motiv mare pentru tancurile care nu reușesc. Uneori, proprietarii uită să le verifice în mod regulat.

Windows

Există argumente pro și contra pentru a crea orice rezervor tropical de lângă o sursă de lumină naturală ca o fereastră sau o luminărie. Plasarea unui rezervor în care va primi această lumină directă a soarelui va ajuta locuitorii rezervorului cu rutinele lor normale de foraj de noapte din noaptea și, de asemenea, ritmurile lor circadiane, statele hormonale naturale și modelele de reproducere. Întrerupătoarele dimmer pe cronometre pot simula și aceste modele.

Și totuși, o lumină solară specială poate fi, de fapt, cauza ascunsă a spikelor de temperatură a apei nedorite. Cu care vine stresul pe pește, precum și probleme de înflorire a algelor. Deci, este important să cunoaștem fluctuațiile sezoniere normale în jurul ferestrelor dvs. de alegere. Luați în considerare un logger de date pentru a colecta aceste informații. De asemenea, considerați că flori de alge pot fi, de asemenea, abordate prin includerea algelor care mănâncă pește în grupul dvs. Pe echilibru, modelele naturale sunt întotdeauna cele mai bune pentru a sprijini creaturile naturale în cele mai bune sănătăți.

Pietre electrice

Construcția și întreținerea oricărui rezervor de acvariu de orice fel necesită acces gata și sigur la o sursă electrică protejată la supratensiune. Multe dintre cele enumerate mai sus separate acvariu Gadgeturile rezervoarelor vor necesita propriul lor plugin cu trei prong. Cu cât rezervorul este mai apropiat de o priză sau mai multe ieșiri, cu atât mai bine, deoarece cablurile de prelungire nu sunt recomandate niciodată în jurul acvariilor.

Nu uitați de comportamentul picăturilor de apă evaporate / condensate! Apa tinde să se scurgă până la cel mai mic punct disponibil pe toate cablurile electrice. Acesta este motivul pentru care benzile de alimentare sunt o idee proastă în jurul acvariului, deoarece acestea sunt concepute pentru a sta la cel mai mic punct al tabletei sau a podelei. Întotdeauna asigurați-vă că aveți o "buclă picătură" în cablurile dvs., cu sursa electrică așezată mai mare decât partea inferioară a bucla. În acest fel, apa nu va cădea în soclu, scurtarea cutiei de întrerupere și întoarcerea întregului rezervor.

Dacă locația rezervorului dorit nu se află la câțiva metri de ieșirile existente, luați în considerare instalarea altor sau a două ieșiri. Pentru unitățile centrale de cameră, dacă rezervorul este amplasat bine de un perete, instalați o priză în podea, sub sau lângă rezervor.

A / C, conducte de încălzire și peretele

Planificați-vă rezervorul pentru a fi departe de fluxul direct de aer din sistemul dvs. de încălzire și de apararea de aer condiționat. Păstrarea dvs Temperatura rezervorului Constanța este foarte importantă, deoarece sistemele tropicale de recife în natură variază de numai 2 sau 3 grade pe parcursul întregului an. Orice fel de pescaj peste sau în jurul rezervorului dvs. va adăuga fluctuații nedorite de temperatură.

Păstrați rezervorul la cel puțin 4-6 centimetri distanță de orice perete. Acest lucru vă va permite să aveți acces la lățimea mâinilor pentru curățarea sticlei din spate, precum și a camerei pentru a atârna diferite echipamente pe paharul din spate al rezervorului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Imaginându-vă și planificați primul acvariu de apă sărată