6 Semne secrete ale unei pisici bolnave

6 semne secrete ale unei pisici bolnave

Chiar și cei mai iubiți și atentici proprietari de pisici nu au reușit să identifice boli destul de mari în pisicile lor. Asta pentru ca moggii sunt condiționate de natură pentru a ascunde faptul că sunt bolnavi. Există mii de ani de evoluție pentru a mulțumi pentru acest lucru. În natură, boala este un semn de slăbiciune. Un Wildcat care arată că este bolnav va fi ales de pradă și își va pierde statutul cu restul grupului lor de peer.

Pentru a face lucrurile și mai dificile, nu pot vorbi, astfel încât să nu le puteți întreba "cum vă simțiți?"Și sunt acoperite în blană, astfel încât să nu puteți vedea cu ușurință ceea ce se întâmplă cu corpul lor. Pisicile mai mari și pisicile cu afecțiuni cronice cunoscute necesită verificări regulate cu veterinarul pentru a vă asigura că acestea nu sunt în durere sau disconfort.

Proprietarii pisicilor mai tineri au încă o problemă. Cum poți vedea trecut actul pe care îl pun și detectează când sunt într-adevăr bolnavi?

Din fericire, experții și veterinarii de comportament animale au pus împreună o listă de semne care vor indica faptul că pisica dvs. este bolnavă. Iată primele șase semne pe care trebuie să le căutați.

Accidente de tăietură de gunoi

Majoritatea pisicilor sunt foarte cooperative cu privire la utilizarea cutiilor de gunoi și le place să păstreze acea zonă curată și ordonată. Este neobișnuit pentru o pisică care este pregătită de toaletă pentru a începe brusc să poopească și să pipi în afara tăvii de gunoi.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

Dacă vii acasă la un depozit destul de neplăcut pe podeaua bucătăriei, ar putea fi un semn că pisicile tale nu este rău. Începeți prin declanșarea oricăror cauze evidente. Pisica ta a fost împiedicată să ajungă la tava de gunoi printr-o ușă care a lovit închis sau pentru că au fost speriate de un nou animal de companie sau copil în familie? Ați uitat să curățați tava de gunoi și așa că pisica ta a decis că este prea murdară pentru ca ei să folosească?

Dacă nu există niciun alt motiv pentru care nu reușesc să folosească tava de gunoi și, dacă se întâmplă de mai multe ori pe parcursul mai multor zile, poate însemna că există o problemă de sănătate subiacentă. Poate fi un semn de stres și acest lucru poate fi adus pe o mișcare de casă sau de un nou animal în gospodărie. Boli ale rinichiului, tractul urinar și vezica urinară pot duce la pipi de pisici în locuri aleatorii. Boala de rinichi este destul de comună pentru pisici și pot suferi de asemenea infectii ale tractului urinar și pietre la rinichi. Pisicile feminine și pisicile mai mari sunt mai multe șanse de a obține o infecție a tractului urinar, dar este o boală mai complicată de tratat la pisicile masculine și poate deveni o urgență medicală. Sunt alte posibilități artrită, cancer și cistită interstițială felină. Deci, dacă observați niște băi rătăciți sau dacă pisica dvs. se străduiește să treacă urina, trebuie să le verificați

Schimbări în poop

Același lucru este valabil și pentru poop. Nu este un subiect foarte plăcut să se gândească, dar veți fi familiarizați cu coerența obișnuită a poopului pisicii dvs. și cu cât de des se potrivesc de obicei în tava lor de gunoi (de obicei o dată sau de două ori pe zi). Orice schimbare în această rutină normală ar putea indica faptul că ceva este greșit. Dacă Kitty nu a produs niciunul să nu fie de câteva zile sau dacă par să fie tensionate și să nu producă nimic, ar putea fi un semn de constipație. Un alt semn este producția de mici, greoaie, care par să facă ca pisica voastră să fie inconfortabilă atunci când le transmit. Există multe cauze de constipație în pisici sau pot avea un blocaj undeva în tractul lor gastrointestinal. Furballs sunt o cauză principală a acestui lucru. Puteți observa pierdere în greutate și lipsa poftei de mâncare în același timp sau pisica dvs. poate fi în disconfort evident pe măsură ce încearcă să treacă o poop. Acest lucru trebuie să fie discutat cu medicul veterinar.

Poop care este mult mai bun decât normal (depus în sau din tava de gunoi) este, de asemenea, o cauză de îngrijorare. Un poop cu o singură oprire nu este de obicei o problemă, dar diaree care continuă pentru câteva zile poate duce la deshidratare și aceasta este o problemă serioasă. Pisica ta trebuie sa vada imediat un veterinar. Deshidratare este deosebit de periculos la pisoi foarte tineri, pisici mai mari și pisici cu condiții cronice de sănătate.

Schimbări inexplicabile și bruște în greutate

Unele schimbări de greutate ale pisicilor trebuie de așteptat. Evident, v-ați aștepta o femeie însărcinată să pună în greutate și vă puteți aștepta, de asemenea, pisicile mai mari să piardă unele, dar nu foarte mult, din greutate datorită scăderii masei musculare. Chiar și o cantitate mică de pierdere în greutate sau câștig este o mare afacere pentru o pisică. Ele sunt foarte mici în comparație cu oamenii, astfel încât, chiar dacă pisica ta pierde doar o lire, aceasta este echivalentă cu zece kilograme într-un om

Pisicile pot începe să pună greutatea pe destul de repede. Obezitatea este un risc de sănătate la pisici la fel ca și la om, astfel încât ar putea fi timpul să se facă unele schimbări în dieta lor și să le exercite mai mult. Cea mai evidentă explicație pentru o burtă în creștere într-o femeie este sarcina, dar ar putea fi, de asemenea, o afecțiune numită pyometra unde uterul (uterul) este plin de puroi. Este posibil ca acestea să nu poată pune în greutate, poate fi o reacție și o inflamație declanșată de un parazit intern sau de acumularea de fluid cauzată de peritonita infecțioasă felină sau de o problemă a inimii. O tumoare este o altă posibilitate care trebuie exclusă de veterinarul dvs.

Pierderea bruscă în greutate într-o pisică este întotdeauna o cauză de îngrijorare și trebuie să fie întotdeauna verificată de un veterinar. Este important să rețineți dacă pierderea în greutate este însoțită de o pierdere a apetitului, deoarece aceasta va ajuta la determinarea cauzei. Cauzele potențiale includ:

  • Cancer
  • Diabet
  • Boala intestinală inflamatorie
  • Alergii
  • Infecții
  • Paraziți
  • Insuficiență a unui organ
  • Hipotiroidismul

Pierderea în greutate poate fi asociată cu o lipsă de apetit. O pisică care refuză să mănânce sau să bea nevoie de atenția veterinară imediată. Adesea indică faptul că se simt bolnavi și sunt în durere. Diabetul și boala renală sunt cauze potențiale, dar și anxietatea și depresie. Ar putea fi chiar ceva la fel de simplu ca o durere de dinți sau o leziune a gurii sau leziuni. Pe de altă parte, consumul excesiv este, de asemenea, un semn de boală, inclusiv hipertiroidismul și diabetul.

Sânge unde nu vă așteptați să o găsiți

O pisică sănătoasă nu va avea sânge în pipi, poop sau vărsături. Prezența sângelui în oricare dintre acestea este întotdeauna de mare preocupare și trebuie verificată de un veterinar. Aici doar câteva din motivele posibile:

  • Sânge în urină (hematurie). Sângele din urina pisicii o face să pară roz, roșu, maro sau chiar negru. Este posibil ca acesta să fie cauzat de o tulburare de sângerare sau de coagulare care provoacă sângerări necontrolate în interiorul corpului. Cu toate acestea, explicația cea mai probabilă este o tulburare a tractului urinar. Pisica ta poate fi pe pipi frecvent sau tensionată atunci când încearcă să pipi. Tratamentul imediat este necesar.
  • Sânge în fecale (poop). O poepă de pisică normală este de aproximativ trei centimetri lungime și are un diametru de aproximativ o jumătate de centimetru. Este bine formată și ar trebui să fie maro sau bronz în culoare. Sângele originar inferior al tractului intestinal (regiunea de colon și regiune rectală) va arăta ca un sânge roșu normal în poop sau ca picături sau frotiuri de pe părțile laterale ale cutiei de gunoi. Sângele de la mai sus în tractul intestinal (intestinul subțire) face ca poopul să fie o culoare maro sau negru foarte închis, dar poate să apară, de asemenea, ca niște fascicule de culoare închisă sau specii care arată ca cafeaua măcinată. Cauza ar putea fi orice din boala intestinală inflamatorie sau polipii la tumori sau otrăvire. Infecții și paraziți sunt, de asemenea, cauze potențiale.
  • Sânge în vărsături (hematemeză). Vărsăturile de sânge indică de obicei că ceva se întâmplă în intestine. Este o urgență medicală și trebuie să vă aduceți pisica la un veterinar cât mai curând posibil. Orice vărsături persistente este de îngrijorare, dar sângele vărsat este foarte grav. Sângele roșu și sângele strălucitor indică deteriorarea esofagului (tubul care leagă stomacul cu gura) care ar putea fi cauzat de traume sau de inflamație. Blood-ul întunecat care arată ca cafeaua măcinată este, de obicei, parțial digerat sânge care a venit din stomac sau intestine mici.

Modificări ale nivelului de activitate

Nu este o surpriză faptul că pisicile mai mari nu au sări în jurul locului la fel de mult ca pisoi. Vă puteți aștepta la o scădere naturală a activității, deoarece pisicile dvs. devine mai în vârstă. Cu toate acestea, dacă există o schimbare bruscă a nivelului de activitate, poate indica faptul că există ceva greșit.

Dacă o pisică activă anterior se oprește în jurul valorii de ea este o indicație a bolii sau a rănirii potențiale. Rigiditate și limpede într-o pisică tânără indică o problemă acută care ar putea rezulta din traume sau chiar o tumoare. Într-o pisică mai mare, poate fi adesea un semn al artritei, dar nu puteți exclude cauze mai grave, cum ar fi cancerul.

Orice modificări ale modelelor de dormit ar trebui, de asemenea, să fie raportate la veterinarul dvs. A dormi toată ziua este un semn de boală într-o pisică activă anterior. Cu toate acestea, roaming-ul în jurul casei și vocalizarea (făcând un zgomot) indică o problemă fundamentală dacă acest lucru este diferit de modul în care se comportă de obicei pisicile dvs. O creștere bruscă a activității într-o pisică de vârstă mijlocie sau mai mare poate fi un semn al tiroidului hiperactiv.

Kitty fiind examinat temeinic

Schimbări în comportament

Fiecare iubitor de pisici știe că nu este nimic "normal" Cat Comportament Dar tu ești cel mai bun pentru a judeca dacă comportamentul pisicii tale sa schimbat. Orice modificări care durează mai mult de o zi sau așa trebuie să fie raportate la veterinarul dvs.

Un exemplu foarte tipic este o pisică care începe să se ascundă atunci când sunt de obicei foarte sociabile. Unele pisici le place să ia pauze regulate de la oameni din gospodăria lor și care este perfect normală, dar dacă ascunderea este excesivă sau neobișnuită pentru pisica dvs., ar putea exista o problemă. În sălbăticie, o pisică bolnavă va trebui să se ascundă să se protejeze și acest lucru poate fi ceea ce face Kitty. Sau poate că ei doresc pur și simplu să rămână singuri pentru a se recupera. Ascunderea poate fi, de asemenea, un semn de rănire și de stres și frică.

Agresia este un alt semn al bolii la pisici. Dacă reacționează agresiv atunci când le atingeți într-un anumit loc, ar putea însemna că este foarte dureros. Ar putea un semn de vătămare, o infecție sau o inflamație cauzată de altceva. O pisică care devine din ce în ce mai iritabilă (în special o pisică mai mare) poate fi în durere de artrită sau o altă stare cronică sau ar putea fi un semn de senilitate. Hipertiroidismul este o afecțiune care afectează glanda tiroidă și poate face pisici hiperactive. Ei pot începe să acționeze față de dvs. într-un mod agresiv.

Modificările obiceiurilor de îngrijire pot indica, de asemenea, o problemă. Verificați-vă cu veterinarul dacă Kitty începe să se îngrijească mai mult sau mai puțin decât normal.

Dacă pisica ta arată oricare dintre aceste semne, este timpul să le duceți la veterinarul dvs. pentru o verificare. O combinație de câteva dintre aceste semne ar trebui să sune cu siguranță clopote de alarmă. Nu poate fi nimic de îngrijorat, dar este întotdeauna mai bine să fii sigur, mai degrabă decât să-ți pare rău.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Semne secrete ale unei pisici bolnave