Ce să facă dacă un scorpion se potritește pisica ta

Pisica stând pe covor de deșert

Există o serie de scorpioni din lume, dintre care multe pot fi găsite în America de Nord. Scorpioni au un substrat asemănător cu acul care injectează veninul. Ei sunt capabili să reglementeze cantitatea de venin pe care o injectează atunci când se stinge.

Pisicile sunt cunoscute pentru tendința lor de a urmări Insecte și alte mici creaturi. Ei pot juca cu ei și chiar încearcă să le mănânce. Ce se întâmplă dacă pisica ta întâlnește un scorpion?

Sunt scorpioni morți la pisici?

Toate scorpionii sunt considerate veninoase, dar cele mai multe nu sunt considerate morți. O specie cunoscută a fi mai ales letală este Scorpionul de coajă. Deși neobișnuit, aceste scorpionii pot fi găsite în Arizona și regiunea de deșert din jur.

Unii oameni cred că pisicile sunt imune la stingerea scorpionului, dar acesta este de fapt un mit. Cu toate acestea, se pare că pisicile sunt lovite de scorpioni mult mai rar decât câinii și oamenii. Acest lucru ar putea fi datorat reflexelor și agilității rapide ale pisicilor - poate că sunt capabili să detecteze amenințarea și să fugă înainte de a fi de fapt loviți. O teorie este că pisicile se ascund după ce au fost loviți și oamenii lor nu află niciodată ce sa întâmplat. În plus, majoritatea scorpionilor au mai multe șanse de a fugi de o amenințare percepută decât de atac. Este destul de posibil ca pisicile să sperie scorpionii înainte de a fi o oportunitate de a fi stins.

În ciuda a ceea ce ați văzut sau auzit, nu presupuneți că scorpionii sunt inofensivi pentru pisici. În timp ce este puțin probabil ca o pisică să moară dintr-o lovitură scorpionă, este încă posibil. În plus, un sting scorpion non-mortal poate provoca o mulțime de durere și rănire la o pisică.

Unele scorpioni vor ataca cu cleștii lor, mai degrabă decât să se înțepenească. În timp ce acest lucru nu va otravă o pisică, poate provoca dureri și răniri.

Pisica ta poate reuși să prindă și să mănânce un scorpion. Mâncarea Scorpionului nu ar trebui să provoace nici un rău, dar asigurați-vă că vă uitați la pisica dvs. pentru semne de mușcătură scorpionă.

Semne de scorpion în pisici

O pisică care a fost lovită de un scorpion este probabil să arate câteva semne evidente, dar să fie conștienți de faptul că pisica ar putea să se ascundă din frică și nu puteți observa niciun semn al unui lucru. Dacă observați că pisica voastră ascunsă nemilos, încercați să-l găsiți și să verificați starea lui.

Scorpionul de scorpion sunt de obicei foarte dureroase - asemănătoare cu stingerea unei albine sau mai rău. Venomul lor este un neurotoxin cunoscut și poate, prin urmare, poate afecta un sistem nervos central al pisicii. Pisicile care au fost lovite de scorpionii pot prezenta următoarele semne:

  • Durere la locul de zgomot
  • Vocalizarea
  • Lins sau pawing la site-ul Sting
  • Umflătură
  • Limping
  • Saliva
  • Tremurând capul
  • Agitaţie
  • Beţie
  • Tremor
  • Pupile dilatate
  • Ritmul cardiac anormal și tensiunea arterială
  • Mișcări anormale ale ochilor

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. este lovită de un scorpion

Dacă credeți că pisica voastră a fost lovită de un scorpion, este important să acționați rapid. Nu presupuneți că pisica dvs. va fi bine. Cu toate acestea, nu există nici un motiv să credeți că pisica dvs. va muri de la Sting. Încercați să rămâneți calm și să aveți grijă de pisica voastră.

  1. Verificați imediat pisica dvs. pentru semne de ardere (sau oricare altul semne de boală). Dacă nu se poate găsi nimic, pur și simplu păstrați un ochi apropiat pe pisica dvs. pentru următoarele câteva ore. Cele mai multe semne vor începe să apară în decurs de 10 până la 15 minute.
  2. Dacă scorpionul este mort și poate fi găsit, încercați să îl salvați în cazul în care VET trebuie să identifice specia sa.
  3. Dacă credeți că vinovatul a fost un scorpion de coajă, atunci este cel mai bine să vă aduceți pisica la cel mai apropiat birou al veterinului imediat, chiar dacă înseamnă o excursie la clinica de urgență a animalelor.
  4. Contactați medicul veterinar pentru a cere sfaturi, chiar dacă nu sunteți sigur dacă pisica dvs. a fost sau nu.
  5. Veterinarul dvs. vă poate recomanda să aduceți pisica dvs. imediat. Sau, puteți fi sfătuiți să dați diphenhidramină, un antihistaminic.
  6. Nu încercați să vă tratați pisica fără a vă consulta medicul veterinar - acest lucru poate face lucrurile mai rău.

Dacă locuiți într-o zonă știți să aveți scorpioni, atunci sunteți obligat să vedeți unul din când în când. Din fericire, pisica ta este mai probabil să sperie scorpionii care sunt loviți de unul. Cu toate acestea, este important să țineți întotdeauna un ochi pe pisica dvs. în cazul în care se întâmplă ceva. Nu întârzia să caute sfatul medicului dacă credeți că pisica dvs. a avut o întâlnire cu un scorpion.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să facă dacă un scorpion se potritește pisica ta