Recunoscând virusul imunodeficienței feline (fiv) la pisici

Ochi de pisica

Virusul de imunodeficiență felină este mai frecvent numit FIV sau uneori ajutoare feline. Este o boală virală contagioasă care infectează pisicile. Virusul este similar cu natură virusului care cauzează SIDA sau HIV în oameni. Cu toate acestea, nu puteți obține SIDA de la pisica dvs. FIV numai infectează pisicile și HIV infectează oamenii.

Cum se răspândește?

Pisica ta poate fi în pericol pentru FIV dacă se socializează frecvent cu alte pisici. FIV este cel mai frecvent răspândit prin răni de la luptele de pisici. Unii veterinari cred că FIV poate fi, de asemenea, răspândit prin contactul sexual cu o pisică infectată, dar există dezacord cu privire la acest lucru.

Dacă sângele infectat este utilizat în acordarea pisicii dvs. o transfuzie de sânge, pisica dvs. poate deveni infectată. În cazuri rare, o pisică mamă poate trece boala pisicilor, mai ales dacă a devenit recent infectată.

Cu toate acestea, FIV nu este de obicei trecut prin împărtășirea mâncărurilor alimentare sau a bolurilor de apă, sau când pisicile dorm împreună în același loc sau se mirează reciproc.

Care pisici sunt cel mai probabil să fie în pericol?

Unele pisici sunt mai susceptibile de a deveni infectate cu FIV decât altele. Pisicile care merg afară și lupta cu alte pisici sunt expuse riscului de infecție. Deci sunt pisicile intacte de sex masculin care sunt mult mai probabil să se lupte cu alte pisici și sunt astfel la un risc mai mare de infecție.

Cum este diagnosticată?

FIV este diagnosticat în mod normal printr-un test de sânge cunoscut sub numele de testul ELISA (testul imunosorbant legat de enzime). Dacă ELISA TEST este pozitiv, medicul veterinar va recomanda un al doilea test de sânge, numit un blot de vest, pentru a confirma infecția.

Care sunt semnele?

Multe pisici care test pozitiv pentru FIV par perfect sănătoase. Dacă pisica dvs. testează pozitivă, înseamnă că a fost expus virusului. De asemenea, înseamnă că el poate trece virusul la alte pisici, dar, în realitate, acest lucru nu pare să se întâmple de multe ori dacă pisica voastră luptă cu ceilalți.

Chiar dacă pisica dvs. are un test de sânge pozitiv pentru FIV, el poate rămâne sănătos de ani de zile. Cu toate acestea, este important să-l urmăriți pentru semne de boală. Virusul FIV dăunează sistemului imunitar al pisicii dvs. și îl face mai probabil să obțină alte tipuri de infecții.

Unele semne care ar putea indica faptul că pisica dvs. are FIV includ:

  • Pierdere în greutate
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Gumele palide sau galbene (Icterus)
  • Slăbiciune
  • Diaree
  • Vărsături
  • Strănut
  • Tuse
  • Ochii sau nasul curgător
  • Depresie
  • Răni ușor de infectat
  • Răni în gură
  • Febră
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Virusul de imunodeficiență felină. Colegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Recunoscând virusul imunodeficienței feline (fiv) la pisici