De ce pisicile cad peste: tot ce trebuie să știți

De ce pisicile cad

Pisicile sunt de obicei animale foarte sigure și rareori se prăbușesc. Chiar se răsucesc și teren pe picioarele lor când cad de la un nivel ridicat. Acest lucru îl face și mai dureros atunci când descoperi că pisica ta se încadrează. Puteți vedea că pisica voastră care se încadrează într-o parte sau pare să se plimbe într-un mod ciudat și să mă trezească în jur. Acesta este întotdeauna un semn că ceva este greșit și ar trebui să fie investigat de către veterinarul dvs. imediat.

Ce cauzează o pierdere bruscă de echilibru la pisici?

O pierdere bruscă de echilibru la pisici se întâmplă atunci când ceva a mers în neregulă cu aparatul vestibular din urechea interioară a pisicii. Aceasta este partea delicată a urechii interne care controlează atât echilibrul, cât și coordonarea. Daunele pot fi cauzate de o vătămare sau de boală. Uneori, poate fi identificată o cauză clară, dar de multe ori nu se poate găsi o cauză aparentă, iar starea este denumită "idiopatică", ceea ce înseamnă că cauza este necunoscută.

Cu toate acestea, veterinarul dvs. va încerca să ajungă la fundul a ceea ce cauzează problema utilizând o serie de teste. Deseori găsesc că este cauzată de o infecție a urechii medii sau, eventual a urechii interne.

Există câteva cauze neobișnuite și includ boala sau o leziune a sistemului nervos central. Exemple tipice sunt leziuni ale măduvei spinării și traumele capului. Ar putea fi cauzată de o tulburare neurologică sau chiar de o tumoare în canalul urechii. Acest lucru este mai probabil în pisicile superioare. Poate fi cauzată de medicamente și toxine.

Problemele cu aparatul vestibular se pot arăta în multe moduri diferite. Vor fi probleme să luați greutatea pe toate cele patru picioare și puteți observa că pisica dvs. se încadrează într-o parte. Este o vedere foarte înspăimântătoare și tulburătoare pentru proprietari.

Care sunt simptomele unei pierderi de echilibru?

Pe lângă semnele evidente ale pisicii tale având o problemă în picioare și căderi, puteți observa alte simptome.

S-ar putea să observați că acestea se încadrează complet sau pot să se poticnească pe măsură ce merg împreună. Puteți vedea, de asemenea, că capul lor este înclinat într-o parte și că par să meargă în cercuri. Un pic ca un om face atunci când sunt amețit. De asemenea, poate fi o slăbiciune generală în membrele.

Pisicile cu boli vestibulare au adesea mișcări de ochi continuu și fac un zgomot ciudat. Ei par să aibă probleme cu auzul. Unele pisici vor vomita în timp ce alții au doar a pierderea poftei de mâncare.

Ce pot face proprietarii

Principalul lucru pe care trebuie să-l faceți este să obțineți pisicile dvs. la veterinar imediat. VET dvs. va efectua un examen fizic aprofundat pentru a verifica orice alte probleme evidente. Ele pot efectua o examinare neurologică și au o privire bună în ureche folosind un dispozitiv special numit otoscopic.

Ei vă vor întreba, de asemenea, o mulțime de întrebări despre cum și când au început simptomele și despre sănătatea și stilul de viață al pisicii dvs. Unele teste suplimentare pot fi necesare pentru a ajunge la un diagnostic ferm. Adesea, pisica dvs. va avea nevoie de unele teste de sânge și teste de urină pentru a căuta boli generale, precum și culturi ale urechii pentru a verifica bacteriile care ar fi putut crea o infecție în ureche.

În cazuri grave, poate fi necesar să se efectueze o scanare RMN sau un robinet spinal pentru a căuta probleme cu lichidul spinal. Uneori sunt necesare raze X X pentru a căuta răniri. VET dvs. va pune toate aceste informații împreună pentru a lucra la ceea ce se întâmplă.

Cum să tratați o pisică care se încadrează

Dacă veterinarul dvs. este capabil să identifice o cauză fundamentală, ei vor trata mai întâi acest lucru. Cu toate acestea, multe cazuri sunt idiopatice, caz în care accentul va fi pus pe ameliorarea simptomelor.

Când problema este cauzată de o infecție, VET dvs. va prescrie, probabil, antibiotice pentru a lupta împotriva infecției. Acestea sunt de obicei date în formă de tablete timp de câteva zile. Dacă consideră că cauza este legată de consumul de droguri sau datorită toxinelor, pot încerca să provoace vărsături.

Este foarte important ca veterinarul dvs. să trateze simptomele, chiar dacă cauza de bază nu poate fi găsită. Condiția este foarte supărătoare atât pentru pisică, cât și pentru proprietari și cu cât mai devreme este sortat cu atât mai bine.

Adesea, amețeli care provoacă pisica voastră să vărsăm sau cel puțin să nu se simtă ca să mănânce. Acest lucru poate fi tratat cu medicamente care abordează greață și boală de mișcare. Dacă Kitty nu a avut mâncare sau băutură pentru o vreme, pot avea nevoie de administrarea fluidelor de susținere și ar putea fi nevoie să rămână în câteva nopți la veterinarii.

În timp ce sunt acolo, vor fi probabil păstrate într-o cușcă bine căptușită, astfel încât să nu se rănească dacă încearcă să se ridice și să se plimbe. În majoritatea cazurilor, simptomele se rezolvă în câteva săptămâni și este neobișnuit ca ei să se întoarcă. Când le întoarceți acasă, este posibil să trebuiască să continuați să vă restricționați mișcările prin punerea lor într-o cușcă. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să continuați să le oferiți medicamente. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, veterinarul dvs. vă va sfătui.

Probabil că va trebui să vă luați pisica înapoi la veterinar după câteva săptămâni, astfel încât să poată fi verificate. Acest lucru vă va oferi VET o șansă de a verifica dacă orice cauză fundamentală a problemei a fost rezolvată. Ei pot, de asemenea, să le verifice pentru leziuni care ar fi putut fi cauzate de pierderea echilibrului și de căderea.

Tratamentul prompt mărește întotdeauna șansele unei recuperări complete, indiferent de cauză. Deci, dacă pisica ta cade, du-te la un veterinar cât de repede poți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile cad peste: tot ce trebuie să știți