Obezitatea în pisici și cum să pună o pisică pe o dietă

obezitatea la pisici

daca tu Vorbiți cu orice veterinar, ei probabil vă vor spune că văd un număr din ce în ce mai mare de pisici obezi și supraponderali pentru o serie de tulburări diferite. Acest lucru se datorează faptului că pisicile supraponderale depășesc, de fapt, pisicile de greutate normală. Cu acea fiind spus, în acest post blog, vom arunca o privire la obezitatea la pisici în detaliu. Vom explica cum să spunem dacă pisica voastră este sau nu supraponderală, precum și vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă puneți pisica pe o dietă. Cu acea fiind spus, continuați să citiți pentru a afla tot ce trebuie să știți.

Cum să spuneți dacă pisica dvs. este supraponderală

Obezitatea are loc atunci când o pisică consumă mai multe calorii decât sunt necesare pentru a-și îndeplini nevoile zilnice de energie. Câte calorii trebuie să consume pisica dvs. va depinde de dimensiunea acesteia. Bineînțeles, cântărind pisica și aflarea dacă este dimensiunea potrivită în raport cu greutatea medie pentru că rasa respectivă este un loc bun pentru a începe. Pentru o pisică medie de scurtă durată, trebuie să vă așteptați să cântărească între opt și 10 kilograme. Cu toate acestea, există alte indicații că pisica dvs. este supraponderală. Aceasta include următoarele:

  • Nu puteți simți conturul coastelor pisicii dvs. dacă vă conduceți cu ușurință vârful degetelor împotriva direcției stratului
  • Nu puteți simți indentarea taliei dacă vă lăsați stratul plat, rulându-ți mâinile de-a lungul părților pisicilor tale
  • Pisica ta are o burtă flacărăască
  • Pisica ta are probleme de mișcare sau de sănătate

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

pisica obeze

Riscuri de obezitate

Există o serie de riscuri diferite asociate cu obezitatea la pisici. Aceasta include următoarele:

  • Pisicile supraponderale ar putea avea o funcție imună scăzută, o posibilă șansă crescut de unii Cancerul, flatulența și riscul crescut de constipație și un risc sporit de piodemas de piele.
  • Pisicile supraponderale sunt un risc chirurgical mai mare. Acest lucru se datorează impactului pe care îl poate avea obezitatea asupra funcției pulmonare și a inimii. Medicamentele anestezice, de exemplu, nu au putut fi metabolizate corect din cauza funcției de rinichi sau hepatice compromise. Acest lucru ar putea crește riscul pentru o supradoză de medicament anestezic. Mai mult, chirurgul poate fi dificil să atingă ținta chirurgicală din cauza straturilor groase de grăsime.
  • Pisicile supraponderale sunt la un risc mai mare pentru Boala tractului urinar.
  • Obezitatea poate predispune pisicile la lipidoza hepatică, care este o boală potențial fatală.
  • Grăsimea în abdomen și piept poate restricționa capacitatea plămânilor de a se extinde, ceea ce face greu pentru ca pisica să respire.
  • Obezitatea la pisici poate duce la diabet zaharat, care apare deoarece capacitatea organismului de a utiliza sau produce insulină este depășită de nevoia corpului pentru aceasta.
  • Pisicile supraponderale pot, de asemenea, să plaseze o povară suplimentară asupra inimii lor prin dezvoltarea hipertensiunii arteriale. Aceasta înseamnă că inima trebuie să muncească mai greu pentru a pompa sângele la tot țesutul corporal suplimentar.
  • Greutatea crescută poate pune o povară excesivă asupra ligamentului, tendoanelor și articulațiilor, ceea ce poate duce la Arthritica se schimbă in unele cazuri. Săritul în jos dintr-un loc înalt poate fi deosebit de greu pe articulațiile pisicii tale.
  • Pisicile supraponderale ar putea să nu trăiască atâta timp cât ar fi avut o greutate sănătoasă.

Sfaturi de bază pentru a vă ajuta să vă slăbiți pisica

Înainte de a ajunge mai adânc în modul în care vă puteți pune pisica pe o dietă, să aruncăm o privire la unele sfaturi de bază și trucuri pe care le puteți utiliza:

  • Nu permiteți accesul pisicii dvs. la alimentele câinilor.
  • Nu împărtășiți mâncarea umană cu pisica dvs. Nu numai că este îngrășare, dar poate duce la diaree de asemenea.
  • Evitați să vă dați pisicile.
  • Setați un obiectiv de pierdere în greutate cu VET dvs.
  • Lăsați alimentele de pisici pentru o perioadă limitată de timp.
  • Păstrați plina de apă a pisicii.
  • Măsurați alimentele pe care pisica ta mănâncă. Împărțiți aportul de calorii vizați pentru pisica dvs. în patru până la șase mese mici.

grăsime Kitty

Cum să-ți pui pisica pe o dietă

Acum înțelegeți de ce este atât de important să combateți obezitatea la pisici, să aruncăm o privire la diferitele moduri pe care le puteți pune pisica pe o dietă ..

  • Lucrați cu veterinarul dvs - Există un singur loc de început, și acest lucru este cu lucrul alături de medicul veterinar. Este extrem de important să consultați un specialist atunci când se ocupă de problemele de gestionare a greutății, mai ales dacă pisica dvs. este considerabil supraponderală. VET dvs. vă va ajuta să alegeți cantitățile potrivite pentru furaje și cele mai bune alimente pentru pisici pentru pierderea în greutate. La urma urmei, ceea ce funcționează pentru o pisică nu va fi neapărat cea mai bună alegere pentru altul. VET va fi, de asemenea, capabil să monitorizeze pierderea în greutate a pisicii dvs. pentru a vă asigura că dieta care a fost aleasă este eficientă. Ei pot face schimbări și schimbări ca și atunci când sunt necesare.
  • Hrăniți pisica dvs. suma potrivită - una dintre cele mai mari greșeli proprietarii de animale de companie este hrănirea gratuită. Acest lucru nu este util atunci când vine vorba de pierderea în greutate a pisicilor sau la orice alt tip de animal de companie pentru asta. Veți putea urmări cât de multe calorii prietenul tău este consumând dacă măsurați mesele. Bineînțeles, imaginându-se exact cât de multă alimente ar trebui să aibă pisica dvs. poate fi dificilă. Acest lucru se datorează faptului că cerințele de calorii diferă pe baza pisicii individuale, precum și pe vârsta și stilul lor de viață. Caloriile nu sunt întotdeauna etichetate fie, de aceea trebuie să fii savvy în timp ce faci cumpărături. Nu presupuneți doar că alimentele de pisică de natură similară va avea în jurul aceluiași număr de calorii.
  • Selectați alimentarea cu pisica din dreapta - După cum sa menționat mai devreme, acesta este ceva ce VET dvs. va putea să vă ajute. Cu toate acestea, totuși trebuie să știți ce ar trebui să căutați în timp ce cumpărături pentru alimente sănătoase pentru pisica ta. Trebuie să căutați alimente care sunt moderate până la scăzut în calorii în timp ce sunt bogate în proteine. Pisicile au nevoie de carne și au nevoie de o cantitate bună de ea. Acest lucru se datorează faptului că sunt obligați carnivorele. O mulțime de alimente dietetice conțin o cantitate mare de carbohidrați, care nu sunt ideale pentru pierderea în greutate felină. Mai mult, o mulțime de alimente conservate disponibile vor avea mai puține carbohidrați și mai multe proteine ​​decât alimentele cu pisică uscată. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu puteți găsi alimente uscate cu carbo-carbohidrat, bogat în proteine. Este vorba despre a fi savvy cu selecțiile dvs.
  • Amintiți-vă, un ghid de hrănire este doar - Când cumperi alimente pentru pisica ta, este probabil ca acesta să vină cu recomandări cu privire la cât de mult ar trebui să mănânce pisica ta. Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare pisică este diferită și aceste ghidaje de hrănire sunt exact acelea - un ghid foarte dur. În plus, ghidajele de hrănire sunt vizate la pisici care sunt deja o greutate sănătoasă. Ele nu sunt concepute pentru a ajuta la pierderea în greutate.
  • Puneți tratamentele în așteptare pentru o vreme - Știi ce spun ei - trebuie să fii crud să fii bun. Da, vă puteți simți rău că pisica dvs. nu mai este tratată, dar o faceți pentru binele sănătății lor. Comercial CAT tratează sunt scăzute în nutriție și înalte în calorii, ceea ce înseamnă că nu sunt deloc folosiți atunci când pisica dvs. încearcă să piardă în greutate. De ce nu vedeți dacă puteți înlocui tratamentele pe care le dați de obicei ceva mai nutritiv?
  • Scopul pentru scăderea lentă în greutate - În afară de punctele care au fost deja menționate, este important să nu vă așteptați ca pisica dvs. să piardă o mulțime de greutate într-un ritm rapid. Pisica ta ar putea deveni foarte bolnavă dacă el sau ea pierde greutatea prea repede. Pierderea în greutate trebuie să fie stabilă și trebuie să fie lentă, cu reevaluări regulate de către echipa VET pentru a vă asigura că pisica dvs. nu pierde mușchiul. Pisica ta nu ar trebui să piardă mai mult de două procente greutate pe săptămână.

pisica grasa

În legătură cu o postare: Cel mai bun produs de pisică uscată

Nu există diete de crash

Un lucru pe care nu ar trebui să-l faceți niciodată este să încercați să vă puneți pisica pe o dietă accidentală. În încercarea de a vă face pisica să piardă în greutate, puteți raționa dramatic mâncarea lor. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, deci nu ar trebui să faceți acest lucru. Veți refuza pisica dvs. de echilibru corect al vitaminelor și mineralelor esențiale, dacă vă reduceți consumul de alimente al pisicii cu mai mult de 10 până la 15%, ceea ce ar putea duce la lipidoza hepatică și la alte probleme potențial periculoase. Pentru cei care nu sunt conștienți, lipidoza hepatică este o condiție hepatică severă, care poate fi uneori fatală și poate fi cauzată de restricționarea alimentelor.

Obținerea pisicii dvs. activă

Este important să recunoaștem că alimentele sunt doar o parte a puzzle-ului atunci când vine vorba de combaterea problemei obezității pisica dvs. Stilul de viață pe care îl conduce pisica dvs. va avea, de asemenea, un impact masiv asupra cât de mult cântărește - la fel ca în cazul oamenilor. În mod special, o lipsă de exercițiu poate fi o problemă reală. Există un număr de pași diferiți pe care îi puteți lua pentru a vă încuraja pisica să fie mai activă:

  • Când vă hrăniți pisica, ați putea pune o parte din alocația zilnică de alimente într-o minge specială de hrănire. Aceasta înseamnă că vor trebui să-și exercite și să se deplaseze pentru a-și accesa mâncarea. Și-ai putea pune mâncarea pe un turn de alpinism sau în partea de sus a scărilor pentru a vă menține pisica.
  • Dacă pisica dvs. este păstrată în interior pe o bază exclusivă, ar trebui să vă gândiți să vă permiteți ca pisica să meargă afară. Poate doriți să construiți un stilou sau un gard grădina dvs. pentru a vă asigura că pisica dvs. este sigură.
  • Zgârierea și turnurile de alpinism încurajează exercițiile și fac mediul pisicii dvs. mult mai interesant.
  • Utilizați o jucărie "de pescuit" sau încurajați pisica dvs. pentru a urmări o minge când se joacă. O playtime dedicată poate face o mare diferență.

În legătură cu o postare: Cele mai bune turnuri de zgâriere de pisică

Ce se întâmplă dacă dieta nu funcționează?

Dacă v-ați pus pisica pe o dietă, urmând sfaturile furnizate mai sus, iar pisica dvs. nu pierde în greutate, motivul cel mai probabil pentru acest lucru se datorează faptului că pisica dvs. încă mai consumă prea mult. Dacă sunteți încrezător, acest lucru nu este cazul, totuși, și vă aflați la o pierdere cu privire la ce să faceți în continuare, cel mai bun lucru de făcut este să rezervați o întâlnire cu VET.

Dacă vă dați suplimentele de pisică ca minerale și vitamine?

Răspunsul scurt la această întrebare este nu. Acest lucru se datorează faptului că mâncarea de pisică bună are toate mineralele și vitaminele pe care pisica dvs. necesită. Nu ar trebui să folosiți niciodată suplimente decât dacă VET dvs. v-a îndrumat să faceți acest lucru.

În ansamblu, nu există nici o negare a faptului că este important să luați măsuri dacă pisica dvs. este supraponderală. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca pisica dvs. să sufere de o boală gravă sau de orice tip de condiție pentru că el sau ea este supraponderală. În timp ce nu există nici o negare a faptului că punerea pisicii dvs. pe o dietă va necesita un pic de efort în numele dvs., este bine meritat în cele din urmă dacă vă protejează sănătatea pisicii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Obezitatea în pisici și cum să pună o pisică pe o dietă