Infecția cu tractul urinar la pisici: 5 semne pisica ta are uti

Infecția cu tractul urinar la pisici: 5 semne pisica ta are uti

O infecție a tractului urinar la pisici este una dintre cele mai frecvente boli pe care prietenul tău îl va suferi, în viața lor. În ciuda acestui fapt, mulți proprietari de pisici nu sunt conștienți de simptomele unei pisici UTI și a pericolelor pe care le pot prezenta.

Bineînțeles, știind semnele de UTI la pisici să își îmbunătățească în mod semnificativ perspectivele și aici putem ajuta. Mai jos, vă oferim o rundă completă a tot ce trebuie să știți despre infecțiile vezicii urinare la pisici, semne și simptome și cum le puteți ajuta să se recupereze cât mai repede posibil.

Pisica pe perete

Ce este flutd?

Flutd reprezintă o boală a tractului urinar inferior, care poate cuprinde o serie de probleme diferite în vezica urinară și uretra de pisici. Puneți pur și simplu, acoperă toate zonele necesare pentru a urina. Aceasta poate afecta între 1-3% din pisici în fiecare an - și, atunci când luați în considerare cât de multe pisici există în lume, acesta este un număr semnificativ mare! Cea mai obișnuită flutd este o infecție a tractului urinar (UTI), care acoperă, de asemenea, pietrele vezicii urinare, defectele anatomice și, după cum se discută în acest articol, o infecție a vezicii urinare a pisicilor.

Din păcate, din cauza gamei largi de probleme care vin sub durata umbrelă de flutd, orice pisică a oricărei rase, sex și vârstă poate fi afectată. Cu toate acestea, o pisica UTI va avea rareori la pisicile sub 10 ani - si, daca sunt sub acest prag, este intotdeauna o idee buna sa va vedeti medicul veterinar cât mai curând posibil, dacă suspectați o infecție a tractului urinar la pisici sub 10 ani.

Cum se obține pisicile UTI?

Rooturile cauzează UTI la pisici poate varia în mod semnificativ, în funcție de vârsta lor și dacă au sau nu alte probleme medicale. Cu toate acestea, principala cauză a infecțiilor tractului urinar este pur și simplu prin creșterea bacteriilor din vezică sau de-a lungul uretrei.

Astfel, o pisică cu diabet, pietre vezicii urinare, boală renală sau o tumoare a vezicii urinare este mai probabil să sufere de la UTI, deoarece aceste boli permit o creștere mai mare a bacteriilor de-a lungul tractului urinar. Uneori, totuși, pisicile vor deveni pur și simplu, printr-o infecție bacteriană generală - mai ales dacă pisica este mai în vârstă sau nu a băut la fel de recent.

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru boala renală

Simptome de infecție a tractului urinar de pisici (UTI)

Semnele de UTI în pisici pot varia semnificativ, dar aproape întotdeauna coboară la comportamente foarte diferite decât în ​​mod normal. Amintiți-vă că, cu cât este mai mare infecție, cu atât mai mare se schimbă schimbarea animalelor de companie, așa că încercați să obțineți sfaturi de îndată ce credeți că ceva este rău. Simptomele precoce ale unui UTI la pisici includ:

  • Vizitând cos de gunoi mai des decât de obicei
  • Petrecând o perioadă mai lungă de timp decât de obicei în cutia de gunoi
  • Peeing puțin și de multe ori
  • Bea mai multă apă decât de obicei

Cu toate acestea, deoarece infecția câștigă impuls, puteți observa rapid semne și simptome care pot fi mai îngrijorătoare. Acestea includ adesea:

  • Tensionare de urinare
  • Vizitarea tăvii de gunoi fără a pipăi
  • Peeing în alte zone ale casei
  • Plângând sau vocalizarea în timp ce utilizați tava de gunoi
  • Sânge în urină
  • Îngrijirea frecventă a zonei de fund și a genitalei

Acestea sunt semne că infecțiile au progresat și că trebuie să vizitați un Vet cât mai curând posibil pentru tratament. În cele din urmă, există semne că infecția a devenit serioasă atunci când pisica dvs. nu mai mănâncă sau este vorba de vărsături, este letargică și neinteresată în alimente și nu va mai bea apă. În aceste cazuri, recomandăm o vizită de urgență la VET, deoarece infecția se poate răspândi, iar vezica urinară poate fi golită manual.

CAT Tratamentul tractului urinar (UTI)

Pentru majoritatea problemelor UTI, simptomele sunt prinse destul de devreme că problema poate fi rezolvată cu un curs scurt de antibiotice CAT UTI. Acestea vor ajuta organismul să lupte împotriva infecției la sursă prin oprirea creșterii bacteriilor și uciderea bacteriilor prezente. Dacă VET-ul dvs. prevede antibiotice pentru UTI, este vital să completați întregul curs prescris.

Deoarece infecțiile bacteriene sunt rare la pisicile sub 10, veterinarul dvs. poate prescrie antiinflamatori, în schimb. Aceste lucrări, ajutând la reducerea nivelului de inflamație de-a lungul tractului urinar și liniștea durerilor ascuțite care vin cu UTI, permițându-vă pisicii să-și golească confortabil vezica urinară - și, ulterior, curățând zona de bacterii în proces.

Pisicile care au un blocaj cauzate de UTI vor trebui să aibă veziculele lor evacuate manual, în timp ce timpul este esențial în aceste cazuri. Din fericire, cele mai multe cazuri sunt prinse înainte de nevoia de a afișa acest lucru.

Veterinarul care inspectează pisica bolnavă

Cum de a preveni viitorul UTI în pisica ta

Dacă pisica dvs. suferă de la UTI regulate, VET dvs. vă poate prescrie un curs de antibiotice la nivel scăzut, ceea ce poate contribui la prevenirea recurenței infecțiilor. Dacă problema este cronică (se întâmplă frecvent pe parcursul a 6 luni până la un an), atunci veterinarul dvs. poate comanda teste exploratorii suplimentare pentru a vedea dacă există o problemă fundamentală.

Pentru majoritatea pisicilor, însă, infecțiile tractului urinar pot fi prevenite urmând câteva sfaturi simple. Pentru început, este important să păstrați întotdeauna un nivel bun de apă curată și proaspătă în apropiere, la Încurajați-vă pisica să bea. Plasarea câtorva boluri în jurul spoturilor lor preferate le poate ajuta să elimine creșterea bacteriilor înainte de a deveni o problemă.

Ați putea dori, de asemenea: Fântâna de apă de pisică

De asemenea, vă puteți ajuta pisica dvs. ținându-vă ochii pe greutatea lor, deoarece UTI sunt mai frecvente la pisicile care sunt ușor supraponderali. Dacă pisica dvs. se luptă cu greutatea lor, puteți folosi alimente pe bază de rețea sau alimente de pisici de înaltă calitate care vă ajută să mențineți o greutate sănătoasă, încurajând mai mult exercițiu prin joc. De asemenea, puteți furniza pisica dvs. cu suplimente adăugate, concepute pentru a ajuta la calmarea vezicii urinare, precum și cu multe alte beneficii.

În legătură cu o postare: Hrană pentru sănătate pentru sănătatea tractului urinar

În cele din urmă, vă puteți ajuta să împiedicați flutd-urile ținând cont de verificările regulate la veterinările dvs. locale. Majoritatea veterinarilor vor încuraja clienții să le viziteze o dată la șase luni, astfel încât să le puteți da o imagine de ansamblu a modului în care se află și veterinarul dvs. poate efectua teste de bază pentru a vedea cât de sănătos este pisica ta.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecția cu tractul urinar la pisici: 5 semne pisica ta are uti