Oboseala de whisker: se întâmplă cu adevărat?

Articolul de oboseală al lui Whisker Imagine recomandată

"Fatigul de whisker" este un subiect care a împărțit comunitatea de feline online.

Marea întrebare este simplă: această condiție apare deloc?

Dacă cereți mai multor chirurgi veterinari despre oboseala de whisker, se vor uita la tine cu bemuzament: nu este o condiție care să poată fi găsită în manualele veterinare standard, nici nu a fost raportată la conferințele veterinare sau în reviste. Condiția a fost prezentată în New York Times în 2017, cauzând o ispășire în profesia veterinară la acea vreme. 

Cu toate acestea, unii îngrijitori de pisici, iar alți oameni care cunosc multe despre pisici cred că oboseala de whisker există, deci este un subiect care merită discuții și explicații.

Pentru a rezuma conceptul: este pretins că oboseala de whisker se produce atunci când o pisică este hrănită într-un castron alimentar mic, de mare parte, care provoacă mușchiul pisicii să se contacteze cu părțile laterale ale vasului atunci când pisica mănâncă.

Exemplu de oboseală din faptare de pisică mănâncă de la un castron

Ipoteza lui & # 8220 de oboseală de whisker & # 8221; spune că pisicile pot deveni incomod atunci când mănâncă din boluri care ating mușchii lor sensibili.

Ideea este că suprastimularea mușchilor poate descuraja pisicile să mănânce de la astfel de boluri și că acest lucru poate provoca niște pisici să fie mâncători agitați.

Și dacă acestea sunt hrănite din boluri speciale, mai largi, mai largi, care nu impun asupra mușcăților lor, ei vor înceta să fie atât de agitați. Dacă alimentele pisicii sunt hrană umedă sau umedă, se aplică aceleași principii. Și aceeași teorie se aplică tipului de vas de apă utilizat.

Problema este că nu există nici o dovadă pentru existența acestei condiții: este doar o problemă teoretică, iar majoritatea medicilor veterinari se îndoiesc că există chiar și există.

Acest articol vizează discutarea în detaliu a subiectului, astfel încât cel puțin îngrijitorii de pisici să știe ce vorbesc oamenii când menționează "oboseala de whisker".

Cauze de "oboseală de whisker"

Whiskers (cunoscuți și VIBRISSAE & # 8221;) sunt un tip specializat de fire de păr gros: sunt mai dure, părul lung, lungi, cu adunările dense de terminații nervoase la baza lor, precum și celule nervoase specializate care sunt senzoriale Organe numite "receptori de proprioception".

Acești receptori detectează mișcările cele mai minore ale muștarilor, permițând pisicilor să câștige informații prin intermediul sistemului nervos despre împrejurimile lor. 

De ce pisicile au mușchi?

De ce pisicile au imagini de mușchi de stoarcere a pisicii prin ușă

Pisicile își folosesc mușchii pentru a le ajuta să navigheze și să interpreteze lumea din jurul lor. De exemplu, ele vă ajută pisica să determine dacă pot stoarce sau nu printr-un spațiu strâns.

La cel mai de bază nivel, mușchii permit pisicilor să judece lățimea deschiderilor înainte ca pisicile să se deplaseze prin spații strânse. La nivelul subtil cel mai subtil, Whiskers pot permite pisicilor să detecteze curenții de aer care să le informeze despre prezența pradă când vânează.

Există un anumit grad de mister cu privire la natura exactă a fiziologiei whisker și este o zonă în care mai multe cercetări este probabil în viitor. De exemplu, scanările dinamice ale RMN ale creierului pisicilor pot permite vizualizarea zonelor de activare atunci când mușchii sunt stimulați în moduri diferite.

Teoria din spatele "oboselii de whisker" este că, la mese, dacă o pisică trebuie să mănânce dintr-un castron îngust, cu mare parte, mușchii pot fi suprasolicitați de părțile laterale ale castronului și că acest lucru poate da pisicilor o senzație neplăcută care îi împiedică să mănânce. Unii se referă la acest lucru ca Stress Whisker & # 8221;. Cu toate acestea, aceasta rămâne o teorie nedovedită, mai degrabă decât realitate veterinară.

Semne de oboseală de whisker

Atunci când pisicile sunt mâncători agitati, si castronul lor alimentar este un castron inglat curat, unii proprietari de pisici pretind că animalele lor de companie sunt descurajate de a mânca de "oboseala de whisker". Și același lucru se poate spune că se aplică unui castron de apă.

Cu toate acestea, faptul că un procent foarte ridicat de pisici mănâncă și bea din astfel de boluri foarte fericit aruncă îndoieli cu valabilitatea acestei afirmații. Acestea fiind spuse, este posibil ca unele pisici să preferă să nu aibă impactul mușcăturilor lor cu suprafețele de castron și această preferință, mai degrabă decât "oboseala de whisker", poate, în teorie, înseamnă că unele pisici preferă buloane mai largi, curat.

Concluzie

Majoritatea medicilor veterinari se îndoiesc de existența unui sindrom cunoscut sub numele de "oboseală de whisker", dar este important ca proprietarii de animale de companie să înțeleagă structura și funcția de mușchi de pisici și că tratează mușchii de pisici cu respect. Și, da, este posibil ca unele pisici să aibă mușchi deosebit de sensibili. 

Este logic faptul că îngrijirea de pisică bună include cu atenție obiceiurile de alimentație a pisicilor și dacă par a fi averse pentru a mânca din boluri alimentare înguste, cu mare parte, proprietarii ar trebui să ia în considerare oferirea de alimente într-un alt tip de recipient, cum ar fi A & # 8220; castron pentru scutirea de whisker & # 8221; și permițându-le să bea dintr-o fântână de apă, chiar dacă teoria din spatele acestui lucru este foarte discutabilă. 

întrebări frecvente

Cum știu dacă pisica mea are oboseală?

Este adevărat că, dacă orice pisică devine un consumator agresiv, atunci ar trebui să se efectueze o investigație pentru a afla motivul. Dacă vă vedeți pisica dvs. la fața lor în timp ce mănâncă, este cu siguranță merită să căutați un motiv. Există multe cauze posibile, inclusiv durerea gurii (dinții, gingiile și limba trebuie să fie inspectate), boli care stau la baza (multe boli provoacă un apetit redus) și alimente neappetibile (pisicile pot fi pur și simplu consumatoare). Dacă ați verificat toate aceste posibilități, atunci rămâne o posibilitate ca pisica voastră să nu cumpere să-și stimuleze mușchii stimulați de marginile castronului, astfel încât ar putea fi să merite să ne hrănească de la un alt tip de mâncare de alimentare.

Cum opriți mușchii de la oboseală?

Nu există dovezi care să sugereze că mușchii pot deveni "obosiți", dar dacă simțiți că pisica dvs. nu-i place un castron îngust și mare, atunci vă poate dori să le încercați să le hrăniți dintr-un castron mai larg (așa- numită boluri de alimente "prietenoase cu Whisker", cum ar fi Bowls Dr Catsby) care nu permit nici un contact cu mușchii lor. De asemenea, ați putea dori să le permiteți să bea de la o fântână de apă mai degrabă decât tipul standard de boluri din oțel inoxidabil. 

Pot câinii să obțină oboseala de whisker?

Câinii au mușchi, dar sunt mult mai scurți și mai puțin sensibili decât mușchii pisicilor. Astfel încât este foarte puțin probabil ca mușchii lor să vină în contact cu părțile laterale ale mâncărurilor lor de hrănire. 

Ce se întâmplă când ați tăiat mușchi de pisici?

Whiskers au același tip de structură ca păr, deci nu există nici o reacție de durere dacă sunt tăiate. Cu toate acestea, este posibil ca să existe o supraexploatare a receptorilor de propriocceptor dacă sunt tăiate și acest lucru poate provoca unele disconfort. În plus, pisicile au nevoie de mușchii lor pentru activități zilnice, ajutându-i să facă judecăți atunci când alergă, sărituri, vânătoare, joc și interacțiunea cu alte pisici. Deci, în general, se crede că este nedrept pentru a elimina mușchii pisicilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oboseala de whisker: se întâmplă cu adevărat?