Cat nu mănâncă: cauze și tratamente

Când pisicile nu vor mânca - Cauze și tratament

Atât oamenii, cât și animalele își pierd uneori apetitul și se pot întâmpla din mai multe motive, atât mari, cât și mici. Spre deosebire de oameni, totuși, tovarășii noștri felini nu ne pot spune ce se întâmplă atunci când se întorc de la mâncarea lor.

Se poate înspăimânta să vadă un animal iubit își pierde pofta de mâncare și indiferent de ceea ce credeți că ar putea fi cauza, ar trebui să vă luați pisica în veterinar dacă refuză să mănânce mai mult de o zi. Mai jos, subliniem câteva dintre cele mai frecvente motive pe care pisicile nu mai mănâncă, pentru a vă oferi o perspectivă asupra stării prietenului tău felină.

Cum de a observa pierderea apetitului

După cum va atesta orice proprietar, pisicile pot fi notorii furioși. Din acest motiv, unele cazuri de pierdere a apetitului ar putea fi pur și simplu cauzate de o schimbare a dietei lor. S-ar putea să fi schimbat brandurile de produse alimentare, schimbate de la a umed la o dietă uscată (sau invers), sau producătorul ar fi putut schimba rețeta.

Cu toate acestea, refuzul de a mânca în mod normal poate fi, de asemenea, o indicație timpurie a unei probleme de sănătate subiacente. Dacă pisica dvs. pare să fi pierdut apetitul, următoarele simptome sugerează că este probabil legată de o problemă de sănătate, mai degrabă decât preferințele lor personale de alimente:

  • Pierdere bruscă în greutate
  • Alte modificări comportamentale
  • Febră
  • Dificultăți de respirație
  • Durere
  • Umflarea abdomenului
  • Scăderea inimii inimii
  • Modificări la apariția ochilor
  • Vărsături sau diaree

Dacă pisica dvs. prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome, alături de pierderea lor de mâncare, este probabil o problemă medicală și ar trebui să vă consultați medicul veterinar.

Unele cauze majore

Când o pisică își pierde apetitul, o serie de cauze pot fi la joc. Mai jos este o selecție a celor mai frecvente:

  • Poziționarea bolului alimentar

Pisicile pot fi îndepărtate pentru a mânca dacă castronul lor alimentar este plasat în anumite zone. Dacă pisica ta este prea înspăimântată să viziteze castronul, pot înceta să mănânce. De exemplu, dacă aveți alte pisici care sunt uneori agresive, este mai bine să le evitați să le hrăniți în același loc. Pisicile ar putea fi, de asemenea, eliminate alimentele lor dacă este lângă un obiect înfricoșător, cum ar fi o mașină de spălat sau un aspirator. În plus, pisicile pot fi reticente în a mânca dacă mâncarea lor este plasată prea aproape de Cutie de pisici. Acest lucru se datorează faptului că, din motive de igienă, pisicile nu mănâncă niciodată aproape de locul în care au deferacat în sălbăticie. În mod similar, sursa de apă a pisicii ar fi separată de alimentele sale în natură, astfel încât pisicile vor fi de obicei mai confortabile atât mâncând cât și băut dacă castronul lor de apă este separat de castronul lor alimentar.

În legătură cu o postare: Cel mai bun castron de apă pentru pisici

  • Stres

Când pisicile sunt stresate, apetitul lor poate fi afectat. Stresul poate fi declanșat de o varietate de factori, incluzând o schimbare semnificativă a stilului de viață al pisicii dvs., pisica voastră se simte frică sau sentimentul ca teritoriul lor este încălcat, ceea ce se poate întâmpla din mai multe motive. Gândiți-vă cu atenție la ceea ce ar putea provoca stres în viața pisicii dvs. dacă observați orice modificări ale apetitului, deoarece stresul poate provoca, de fapt, anumite animale să mănânce mai mult decât de obicei.

  • Mâncare dureroasă

Dacă pisica dvs. refuză să mănânce, acest lucru ar putea fi pentru că se confruntă cu probleme dentare. Un dinte, abcesul, maxilarul rupt sau alte condiții orale, vă pot face ca pisica să se simtă ca și cum o mănâncă doar nu merită. Dacă este posibil, merită să inspectați gura pisicii dvs. dacă nu mai mănâncă. Unele condiții spinării pot, de asemenea, să fie dificil pentru pisica voastră să-și țină poziția în timp ce mănâncă, deci aveți grijă de mișcări ciudate și alte semne de durere.

  • Probleme digestive

Probleme în A Sistemul digestiv al pisicii poate, de asemenea, să-și piardă apetitul. Inflamația sau tumorile în tractul digestiv al unei pisici le pot face să se simtă greață și le descurajează să mănânce.

Cat nu mănâncă

O altă problemă digestivă ar putea fi prezența paraziților, cum ar fi viermi. Dacă pisica ta a mâncat ceva indigestibil, poate șir, acest lucru poate provoca probleme care ar putea duce la pierderea apetitului. În cele din urmă, vărsăturile și diareea vor descuraja pisica dvs. să preia mai multe alimente.

  • Infecţie

Ambele infecții virale și bacteriene au pus sistemul imunitar în overdrive, iar răspunsul imun al pisicii dvs. ar putea încerca să "curățeze" corpul său de infecție. O parte din acest proces include vărsături și evitarea alimentelor.

  • Vaccinare recentă

Vaccinările economisesc milioane de vieți în fiecare zi, dar unele animale ar putea dezvolta reacții adverse ușoare. Printre cele mai frecvente dintre aceste efecte secundare este o pierdere a apetitului. Efectul este de obicei ușoară și temporară, iar stresul unei vizite veterinare ar putea fi, de asemenea, un factor care contribuie. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați un ochi apropiat de pisica dvs. dacă par reticenți să mănânce după primirea unei vaccinări.

  • Boală de rinichi

O boală gravă care ar putea provoca o pierdere a apetitului este boala renală. Condiția poate provoca greață, care descurajează pisica să mănânce. Alte simptome ale bolii renale includ ulcere la gură, respirație proastă, constipație și letargie. Boala este mai răspândită în pisicile mai vechi. Doar un veterinar poate diagnostica boala renală, deci dacă pisica dvs. și-a pierdut apetitul, verificând-o cât mai curând posibil este o idee bună.

Ați putea dori, de asemenea: Cat alimente pentru boala renală

Încurajarea pisicii tale să mănânce din nou

Oricare ar fi cauza, există câteva sfaturi pe care le puteți încerca să faceți ca alimentele pisicilor să pară mai atrăgătoare:

  • Încălziți mâncarea, deoarece aceasta va face să miroasă mai puternică
  • Oferă alimente puternice mirositoare, cum ar fi sardinele - mirosul stimulează apetitul lor
  • Încercați hrănirea mâinii pisica
  • Încercați să schimbați marca de alimente pentru pisici
  • Încercați să vă serviți mâncarea pisicii pe o farfurie, mai degrabă decât într-un castron - mușchii de pisici sunt extrem de sensibili și având-le să se frece pe părțile laterale ale unui castron poate fi ceva de la iritant ușor la foarte stresant
  • Dacă pisica dvs. este pe medicamente regulate, evitați să o puneți în mâncarea lor. Pisicile au un sentiment incredibil de miros, astfel încât va detecta pastilele și vor fi dezactivate. În schimb, înfășurați pilulele într-un tratament separat - în mod ideal un puternic mirositor

Aceste sfaturi pot fi, de asemenea, utile atunci când vă alimentați pisica după tratamentul medical sau o schimbare semnificativă, cum ar fi mișcarea acasă. La fel ca noi, pisicile sunt sensibile la împrejurimile lor și ar putea avea nevoie de timp și să vă ajusteze la schimbări. Făcând alimente mai atrăgătoare vă poate ajuta să vă întoarceți pe animalele de companie într-o rutină confortabilă.

Când să cauți atenția veterinară

Punerea sub o greutate sănătoasă este periculoasă pentru orice animal, dar mai ales pentru pisici. Când o pisică nu mai mănâncă, corpul său începe să depindă de rezervele de grăsime pentru combustibil. Această grăsime trebuie procesată de ficat, care necesită proteine ​​- de obicei prezentă în dieta pisicii. Fără această proteină dietetică, ficatul poate deveni copleșit de grăsime, determinând că nu a reușit dacă este lăsată necontrolată. Eșecul hepatic este o problemă serioasă, care poate, din păcate, să ducă la moarte dacă este lăsată netratată.

Dacă pisica dvs. a refuzat mâncarea pentru mai mult de o zi, trebuie să contactați medicul veterinar. Cu cât mai repede cauți atenția veterinară pentru animalul dvs. de companie, cu atât mai mult se poate face pentru a le trata dacă au o afecțiune medicală.

Tratament

Modul în care pisica dvs. este tratată va depinde de ceea ce problema fundamentală declanșează pierderea apetitului. Când vizitați Veterinarul, vă vor pune întrebări despre istoricul medical al pisicii dvs., inclusiv:

  • Dacă pisica ta a fost vărsăt
  • Dacă pisica ta a pierdut greutatea
  • Indiferent dacă ați observat alte simptome
  • Dacă pisica dvs. a suferit recent o schimbare semnificativă

Acești indicatori vă vor ajuta VET să funcționeze dacă pisica dvs. nu mănâncă pentru că nu sunt foame sau pentru că o găsesc fizic dificil. De exemplu, dacă pisica dvs. nu a vărsat, ar putea avea pur și simplu un dinte dureros, care va trebui să fie extras. Întrebările vor fi combinate în mod obișnuit cu un examen fizic prin veterinarul dvs.

Dacă pisica ta Are au vărsat sau expune alte simptome în afară de pierderea apetitului, VET dvs. va dori probabil să utilizeze o radiografie pentru a stabili dacă există obstacole sau creșteri de-a lungul tractului lor digestiv. Veterinarul dvs. ar putea decide să vă pună pisica pe o picurare intravenoasă (IV), pentru a vă asigura că acestea nu sunt deshidratate dacă vărsăturile sau diareea a fost o problemă. Acest lucru ar putea fi combinat cu un medicament antiemetic - un medicament pentru a preveni vărsături ulterioare. Dacă bănuiesc că pierderea apetitului se datorează unui fel de infecție, antibioticele vor fi probabil prescrise. Dacă razele X dezvăluie că pisica dvs. a înghițit ceva indigestibil, poate fi necesar să trebuiască să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a extrage obiectul.

În cele din urmă, dacă pisica dvs. este diagnosticată cu boală renală, acestea ar putea fi tratate cu o dietă terapeutică, antiemetice, dializă sau, în cazuri extreme, un transplant de rinichi. Tratamentul va varia de la caz la caz, deoarece boala renală este, de obicei, rezultatul unei alte probleme medicale, cum ar fi trauma, infecția, pietre la rinichi, sau tensiune arterială ridicată.

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat nu mănâncă: cauze și tratamente