Înțelegerea comportamentului pisicii și a limbii corpului

Înțelegerea comportamentului pisicii și a limbii corpului

Indiferent dacă aspiră sau nu să devii ca Jackson Galaxy sau renumitul comportamentului pisicilor Mieshelle Nagelschneider, știi că comunicarea cu prietenul tău Feline este un aspect important al părinților PET. Pisicile au un set foarte unic de comportamente care cuprinde capacitatea lor de a comunica fie cu colegii de pisici, fie cu proprietarii lor respectivi. Învățați ce fel de pisica dvs. încearcă să spună, prin comportamentul său și limba corpului, este esențială pentru asigurarea îngrijirii potrivite a pisicilor.

Cat Comportament

Vocalizări

La fel ca câini, coajă, pisicile pot fi și un lot zgomotos, mai ales în timpul împerecherii. Spre deosebire de câini, cu toate acestea, pisicile au o gamă fascinantă de vocalizări care includ "miau" omniprezentă la spinarea "Hiss" sau chiar enervant "Howl". Dar, ce înseamnă oricum aceste vocalizări?

  • miau

"Miew" este, fără îndoială, cea mai comună vocalizare auzită printre pisici. Din păcate, pentru că este atât de obișnuită încât poate însemna și multe lucruri. De exemplu, un "maow" scurt și solid este mai mult ca un mod de a se opune ceva sau ar putea însemna, de asemenea, că acesta afirmă un "fapt". Poate fi, de asemenea, interpretat ca modalitatea pisicii de a comanda să o dai ceva sau să faci ceva pentru pisică, cum ar fi să-i dai mai multe alimente sau să-i dai jucăria preferată. Un "maow" care este moale și lung poate însemna mai mult ca un salut în fel de mult în același mod ca și cum ați spune "Bună ziua" unui prieten drag, spre deosebire de un străin total. Unele pisici sunt, de asemenea, cunoscute de "miau" în timp ce merg de la loc în cameră în casa ta.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

  • Tors

Clasicul "Purr" este, de obicei, interpretat ca un semn bun, mai ales dacă este vocalizat în legătură cu frecarea corpului pe picioare. De obicei înseamnă "mulțumire" sau un sentiment de împlinire sau de fericire. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca unele pisici, de asemenea, "purr" atunci când sunt bolnavi sau anxioase. Pat behavidiști spun că acest lucru este mai mult ca degetul mare la copiii mici. Pisicile purr atunci când se simt stresați ca un mijloc de mângâiere.

  • Tribine și chirpuri

Dacă vedeți o pisică de mamă, va provoca, de obicei, chirpuri și triluri ca mijloc de a-și spune pisicile să urmeze mama. Aceste vocalizări destul de mari, aproape vibratoare, sunt produse pentru a face pe cineva sau o altă pisică să urmeze cea care emite "comanda".

  • Hiss, scuipat sau mârâie

Pisicile care sunt deranjate, supărate, agresive sau chiar speriate tind să mârâie, să scuipă sau să se hiss. În mod clar, nu doriți să mergeți nicăieri în apropierea acestei pisici, mai ales dacă vedeți alte limbi corporale, cum ar fi arcul din spate și blănurile sale în picioare ca Porcupine Quills. Stai deoparte! Acesta este mesajul.

  • Howl sau Yowl

Urlă sau Yowling este o modalitate de pisică de a vă spune că este în primejdie, deși este adesea auzită printre pisicile neprevăzute și neutilizate ca o parte importantă a comportamentului lor de împerechere. Pisicile mai vechi cu demență sunt, de asemenea, cunoscute de Howl din cauza dezorientării. Dacă aveți o pisică și, nicăieri, ciclul său ar trebui să faceți întotdeauna o încercare de a afla unde este pisica dvs. Howl este modul său de a spune "ajutor!"

Limbajul corpului pisicii

Ceea ce vă spune corpul

La fel ca oamenii și câinii, modul în care o pisică își mișcă corpul poate spune multe lucruri. Învățați cum să descifrați aceste mișcări corporale sau limbajul corpului vă poate ajuta să vă îmbunătățiți înțelegerea comportamentului pisicilor.

  • Urmăriți coada

Cozile pisicilor pot spune multe lucruri. O pisică care este veselă, abordabilă și fericită, de obicei, are coada în picioare. Dimpotrivă, o pisică a cărei coadă este coborâtă este adesea o pisică care se simte amenințată de speriat.

Pisicile care își mișcă cozile foarte repede într-o mișcare din spate și înapoi sunt un semn sigur că nu sunt într-o stare bună de a juca. Acesta este opusul direct al unui câine învârtindu-i coada ca și cum ar fi implicat de fapt să jucați cu el. O pisică care își valoric coada vă spune să vă retrageți.

Dacă mișcarea de coadă este destul de lentă, înseamnă că pisica încearcă să-și dea seama ceva. Poate că încearcă să decidă dacă să vă lași să vă apropiați sau nu. Dacă vreodată vedeți o pisică cu coada de Halloween acum, nu faceți încercări de a merge în apropierea ei. Încearcă să apară înfricoșătoare.

  • Urechi spun foarte mult

Modul în care o pisică își mișcă urechile poate însemna și multe lucruri. Dacă urechile sunt poziționate înainte, înseamnă că pisica este totul pentru un moment bun. Poate însemna, de asemenea, că este fericit și conținut. Dacă urechile sunt în picioare drepte pentru cer, este de obicei într-o stare de hiper-alertă. Încearcă să ridici o mulțime de semnale din mediul său în același mod ca și urechile erectice ale câinelui vor însemna același lucru - vigilență.

Dacă urechile pisicii sunt întoarse înapoi, este adesea o indicație a suprasolicitării sau a unui sentiment de iritare. De asemenea, poate însemna că pisica este anxietă sau nervoasă despre ceva. Acesta este aproape același cu urechile de pisici care sunt transformate lateral. Dacă observați că urechile pisicii dvs. să fie în oricare dintre aceste poziții, ar fi bine să vă păstrați distanța.

Există un semn sigur că o pisică nu vrea să fie atinsă sau deranjată, și că ar fi urechile sale desenate tot drumul înapoi și plat în fața capului său. Acesta este un semn de defensivitate, agresiune și furie. Indiferent ce faceți, este mai bine să nu vă încurcați cu acest pisic.

  • Ochii care vorbesc

Ei spun că ochiul unei pisici este ca un pumnal care poate străpunge inima. Adevărat suficient că a fost adesea descris în mass-media ca un singur indicator cel mai important al intențiilor unei pisici. În timp ce ei pot fi frumoși mai ales atunci când sunt la fel de rotunzi ca niște ochi de îndoială în cizme, ei pot însemna și o varietate de lucruri.

Pisicile stimulate, speriate sau surprinse vor avea în mod obișnuit elevii lor dilatați. Acest lucru se crede a fi un răspuns natural al animalelor în situații în care acestea trebuie să adune cât mai multe informații posibil. Cu cât elevii mai largi ai ochilor pisicii, cu atât este mai înfricoșător. E ca și reacția pupilară la om. Dacă sunt anxioși, elevii cresc de asemenea.

Când elevii sunt constrictați sau mai înguste în diametru, indică de obicei tensiune sau agresiune în pisică. Motivul constricției pupiltare este creșterea acuității sale vizuale sau concentrarea asupra unei anumite "țintă". Acest lucru permite pisicilor să se concentreze pe ceva cu adevărat important. Cu toate acestea, behavidiștii pisicii spun că această observație ar trebui să fie luată întotdeauna în lumina circumstanțelor predominante.

Suntem întotdeauna spus să stabilim și să menținem contactul vizual cu persoanele cu care avem o conversație. Faceți asta la o pisică și este ca și cum ați fi probleme. Pisicile nu le place fiind privit în jos. Se simt incomod. Este ca și cum ar fi provocat. De aceea, dacă vă vedeți pisica, oferindu-vă blind-ul mai puțin, înseamnă doar un singur lucru: vă provoacă. Întrebarea acum este să acceptați provocarea?

Opusul privirii provocatoare a pisicii este ochii lentă. Behaviori ai animalelor o numesc fluturarea clipi și este adesea un mijloc de comunicare a afecțiunea pisicii. Când o pisică clipește încet la un om, acesta comunică în mod eficient încrederea. În calitate de părinte de companie, ar trebui să recunoașteți acest lucru și reciproc prin clipește, de asemenea.

O pisică cu ochii pe jumătate închisă nu înseamnă că este deja pe calea lui de a deveni Garfield. Departe de. Pisicile care au pleoapele droopie indică adesea o pisică de încredere și relaxată. Când este afișat cu alte comportamente feline unice care indică încredere, veți ști că acesta este momentul perfect pentru a iniția activități de legare cu pisica ta.

  • Poziția corpului

În plus față de mișcarea cozii, a ochilor și a urechilor pisicii dvs., mișcarea sau poziționarea generală a corpului său poate să se amestece toate aceste comportamente împreună.

În cazul în care spatele pisicii este arcuit, poate însemna două lucruri, în funcție de faptul dacă blănurile sale este, de asemenea, ca o pastilă de porcupină sau nu. Dacă blana este, de asemenea, în picioare în poziție verticală, pisica este de obicei considerată ca furioasă sau înspăimântată. Dacă blana este plată pe spatele său arcuit, este de fapt nevoie de atingerea dvs. și ar iubi foarte mult pentru a fi cuddled.

Dacă pisica dvs. se află pe spate, poate însemna, de asemenea, două lucruri în funcție de faptul că este mârâind sau purtring. Evident, dacă se mormăie, înseamnă că pisica ta este supărată și poate lovi oricând. Dacă se prăjește în timp ce se află pe spate, este în starea sa cea mai relaxată.

Comportamentul pisicilor și limbajul corpului

Descifrarea comportamentelor comune de pisici

Diferitele poziții și mișcări ale corpului unei pisici, precum și vocalizările însoțitoare vă pot ajuta să descifrați multe dintre diferitele comportamente la pisici. Iată câteva dintre cele mai frecvente comportamente de pisică pe care trebuie să le cunoașteți și ce ar însemna.

  • Afișând burta

După cum am menționat în secțiunea precedentă, există două posibilități pentru care pisicile pot dori să-și afișeze burumele. Primul este legat de o pisică foarte relaxată, foarte calmă și foarte mulțumită. Acest lucru este valabil mai ales dacă urechile, ochii și cozile prezintă, de asemenea, același comportament. Pur și simplu înseamnă că poți să te plimbi cu ușurință pe pisica ta și să-i dai o plimbare.

Cu toate acestea, pisicile care au fost cornate sau simt că nu pot scăpa de obicei să-și asume poziția de burtă, de asemenea. De data aceasta veți vedea dinții ascuțiți și ghearele sale complet extinse ca și Wolverine. Ascultați-l și dacă auziți mârâie în loc de purtring, ar fi mai bine înapoi.

  • Postul de Halloween

Postul clasic de Halloween de pisici este adesea confundat ca o pisică speriată. De fapt, acest comportament este de obicei văzut în pisicile care se simt amenințate. Ei își asumă poziția arhetipală - arcuită înapoi, ghearele complet extinse, blană de-a lungul spatelui în picioare în poziție verticală și o poziție inconfundabilă a unei barei de culoare a coastei sale - în încercarea de a arăta mai mare decât este într-adevăr. Este ca și porcupina care ridică toate quill-urile sale într-un efort de a descuraja prădătorii mai mari să-și îndeplinească intențiile. Dacă vedeți acest lucru în pisica dvs., nu vă dezmembrați cu el.

  • Frecare

Există două școli de gândire atunci când vine vorba de comportamentul de frecare al pisicilor. Pe de o parte a spectrului, aceia care spun că frecarea este mai mult o indicație a afecțiunii, a încrederii și a pasiunii unei pisici pentru ca părintele de companie să fie frecat.

Cealaltă noțiune este că frecare este o modalitate de a marca "proprietatea" sau "teritoriul". Multe feline sunt observate pentru a-și freca trupurile împotriva jucăriilor, scaunelor și aproape totul și orice în vedere. Comportamentul este modul lor de a spune că un astfel de element este "a lor".

  • Făcând biscuiți

În cazul în care nu ați observat, majoritatea pisicilor își lucrează de fapt labele pe suprafețe moi și perne, ca și cum ar fi aluat de frământare. Experții cred că acesta este un comportament de susținere din pisica pisicii. Pentru a exprima mai mult lapte de la sânii mamei lor pisicile, pisoiul vor trebui să "frământatSau împingeți împotriva țesuturilor mamare pentru a ajuta la aducerea mai multor lapte. Din punct de vedere tehnic, este un comportament care indică adesea fericirea și un sentiment de mulțumire pentru pisică.

În afară de nas, pisicile folosesc, de asemenea, un alt organ organ pentru a aduna mai multe informații olfactive despre anumite lucruri din mediul înconjurător. Acest organ de organism este numit organul lui Jacobson și este situat chiar pe acoperișul gurii pisicii. Organul lui Jacobson se crede că este conectat la becurile olfactive ale pisicii din nas.

Când o pisică miroase ceva interesant, acesta va ridica de obicei capul și își deschide ușor gura. Acest lucru este acela de a permite organului lui Jacobson să primească mirosul "elementului" care este apoi integrat cu informațiile olfactive din nasul pisicii. Deci, nu fi surprins dacă pisica ta miroase ceva și apoi se ridică brusc capul și își deschide gura înainte de a-și pierde ochii. Înseamnă doar că constată că "lucru" foarte interesant.

Există multe comportamente și limbi corporale care folosesc pisicile pentru a comunica cu alte pisici și cu părinții lor de companie umană. Învățarea celor mai frecvente ar trebui să vă ajute să obțineți o mai bună înțelegere a personalității unice a pisicii dvs. ca un animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Înțelegerea comportamentului pisicii și a limbii corpului