Artrita în pisici: simptome și tratament

Artrita la pisici

În calitate de pisici, ei primesc și artrită, chiar dacă nu ați observat niciodată acest lucru. Prietenul tău felinar este de fapt foarte bun la a ascunde orice semne de boală, inclusiv durere, deoarece este considerat un semn de slăbiciune. Nu ajută nici ca nici un simptom al artritei pe care l-ar fi fost foarte subtil, motiv pentru care multe pisici rămân nediagnosticate.

Faptul este că aproximativ o treime din pisicile se dezvoltă de fapt artrită la vârsta de 6 ani, iar cu 12 ani, aproximativ 90% dintre ei o au. Aceasta înseamnă că pisica dvs. este un "senior", atunci cel mai probabil va suferi de artrită.

Arthritic Cat

Ce cauzează artrita la pisici

Cei mai mari contribuabili la artrita felină sunt obezitate și un stil de viață sedentar. În timp, articulațiile suferă o mulțime de uzură, ceea ce duce la instabilitate comună. Alți factori, cum ar fi genele, rănirea, cancer, și infecția ar putea face mai rău. De asemenea, anumite rase de pisică sunt mai susceptibile de a dezvolta artrită, care include Birmania, Coroane Maine, Abisinienii, și Foldurile scoțiane.

Artrita poate afecta una sau mai multe articulații. De cele mai multe ori, articulațiile de la coate, coloana vertebrală și șoldurile se înrăutățește. Aceste articulații au un strat de cartilaj numit Synovium. Acest lucru funcționează ca o pernă, ceea ce face posibil ca oasele să se miște cu ușurință. În plus, fluidul sinovial din articulații va oferi o lubrifiere suplimentară.

Când pisica ta are artrită, există deteriorarea cartilajului, iar lichidul sinovial nu lubrifiază corect, ducând la mișcarea mai fungher a oaselor. Acest lucru duce la disconfort și durere, reducând în cele din urmă mobilitatea animalului dvs. de companie.

În ciuda acestui fapt, pisicile tale va fi în continuare lumină pe picioare și nubilă și nu va arăta nici un semn de disconfort. De asemenea, nu o veți vedea în jurul valorii sau că aveți probleme să vă ridicați ca oamenii cu artrită. Ei vor arăta totuși diferit prin comportamentul lor.

Semne de artrită în pisici

  • Reducerea mișcării

Cu toate că Pisicile mai vechi nu va mai fi la fel de sălbatic ca un pisoi, ar trebui să observați că se mișcă mult mai puțin decât în ​​mod normal. Dacă observați că animalul dvs. nu este incapabil sau reticent să săriți în sus sau în jos din mobilier sau din orice zonă de dormit, ar putea însemna că este greu de făcut acest lucru. În schimb, ar putea dori să doarmă undeva mai accesibilă.

Pisica ta poate, de asemenea, este dificil de a intra sau în afara tăvilor de gunoi care au laturi mari, care sfârșesc în accidente neplăcute în casa ta. În cele din urmă, ați putea observa că mergeți cu un mers.

  • Schimbări în comportamentul său de îngrijire

Unele pisici sfârșesc să se îngrijească mai puțin din cauza durerii, rezultând în cultivare sau coadă sau scârțâie. Pe de altă parte, alte pisici peste mirează articulațiile care sunt dureroase, ceea ce duce la pierderea părului sau pielea inflamată și infectată în zonă.

În legătură cu o postare: Cele mai bune mănuși de îngrijire a pisicilor

  • Schimbările de personalitate

Unele pisici cu artrită vor afișa mai multe schimbări în personalitatea lor. De exemplu, cele care sunt de obicei bune deveni mai agresiv. Ei ar putea să-și prezinte, de asemenea, o dispreț de a fi ținute, bătuți sau periat în zone afectate, în special aproape de picioarele din spate și coada.

  • Modificări ale nivelului de activitate

S-ar putea să observați, de asemenea, pisica dvs. fiind mai sedentară și chiar reticentă în a ieși să joace, să exploreze sau să vâneze. În timp ce bătrânețe le-ar putea face Lazier, s-ar putea datora de fapt durerii. Kitty dvs. ar putea opri, de asemenea, utilizarea unui a Post Scratching Post, rezultând unghiile lungi.

Dacă animalul dvs. afișează unul sau mai multe dintre aceste simptome, atunci ar trebui Sunați-vă Veterinarul și faceți o întâlnire pentru ao diagnosticați. Veți putea găsi motivul care stă la baza schimbării comportamentului și cu cât veți găsi mai devreme cauza, atunci cu cât mai repede puteți să-l tratați.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

Cum să vă ajutați pisica de îmbătrânire

Nu este nevoie să așteptați ca pisica dvs. să ajungă la o vârstă avansată înainte de a vă acorda atenție articulațiilor sale. Din păcate, daunele începe mult mai devreme, motiv pentru care luarea pașilor timpurii poate ajuta la evitarea sau întârzierea artritei.

Cel mai important pas pentru a preveni sau chiar a atenua simptomele artritei în pisicile dvs. este de a menține o greutate sănătoasă și slabă. Când pisica este supraponderală, acest lucru face dificilă articulațiile. O pisică care are deja artrită poate vedea încă o mare îmbunătățire a simptomelor atunci când pierde o greutate.

Pe măsură ce prietenul tău Feline crește mai în vârstă, pierderea mușchilor sau atrofia este normală. Aceasta înseamnă că ar putea fi mai dur pentru a-și menține tonul muscular. Din păcate, mulți proprietari de animale de companie fac greșeala de a gândi că pisica lor mai mare nu mai are nevoie de mult din cauza mușchilor în scădere.

Acest lucru nu este corect, deoarece pisica dvs. trebuie să se miște mai mult pe măsură ce îmbătrânește pentru a compensa atrofia musculară. Cu toate acestea, ar trebui să existe o schimbare în tipul, intensitatea și Durata exercițiului. Totuși, exercițiul zilnic este esențial în prevenirea mușchilor să devină mai slabi în timp. Menținerea tonului muscular este vitală deoarece își menține cadrul și acest lucru va reduce laxitatea articulațiilor care provoacă artrită.

Din păcate, multe pisici nu primesc exercițiul necesar, deoarece în mod normal merg în mod normal la vasul alimentar, cutia de gunoi și zona de dormit. Există modalități de proprietari de animale de companie ca tine să le facă să se miște mai mult. De exemplu, puteți purta castronul în jurul casei în timpul mesei, astfel încât să vă urmeze. Pentru ao recompensa, dați-i o mușcătură de mâncare după fiecare tur. Această tehnică de "mișcare și mâncare" este o modalitate ușoară de a-și îmbunătăți gama de mișcare și de a-și îmbunătăți flexibilitatea.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

Un alt pas important este să-i dați o dietă corectă, echilibrată pentru a evita obezitatea. De asemenea, ar trebui să încercați să evitați vaccinările inutile și, în cele din urmă, oferindu-i tone de oportunități de a rămâne activ în orice moment. Kitties îl iubesc cel mai mult când oamenii lor se joacă cu ei atât de investesc Jucării de pisici interactive și alocați ceva timp pentru a juca.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

Cum să tratați artrita

Când mergeți la veterinar pentru a obține pisica diagnosticată cu artrită, este important să vă împărtășiți observațiile care îl vor ajuta să identifice ceea ce se întâmplă cu animalul dvs. de companie. Cu toate acestea, vor fi efectuate radiografii și testele de sânge pentru a-și verifica articulațiile și pentru a-și evalua starea. Odată diagnosticat, el poate contribui la dezvoltarea unui plan personalizat pentru a ajuta la gestionarea artritei lui Kitty.

  • Gestionarea greutății

După cum sa menționat mai sus, gestionarea unei greutăți sănătoase este vitală pentru a preveni problemele ulterioare cu articulațiile și mobilitatea pisicii dvs. Pisicile supraponderale vor avea, de asemenea, mai multă durere, inflamație și iritare a articulațiilor. La rândul său, acest lucru poate contribui la progresul artritei. Pierderea treptată în greutate este importantă pentru a evita, de asemenea, orice problemă metabolică, deci discutați despre dieta și planul de pierdere în greutate cu VET dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

  • Schimbări la domiciliu

O pisică diagnosticată cu artrită va necesita unele schimbări la domiciliu pentru a face față stării lor și a le face mai confortabile. La fel ca oamenii, frigul face articulațiile mai dureroase, astfel încât au nevoie de o zonă de dormit departe de schițe. Dulapurile de gunoi inferioare sunt mai bune pentru accesul facil și prevenirea accidentelor de toaletă.

Kitty dvs. va găsi, de asemenea, mersul mobilier preferat mai dificil, astfel încât punerea pașilor sau alte ajutoare le poate ajuta. De asemenea, va trebui să-i tăiem cu unghiile sau să obțineți un serviciu de îngrijire pentru a le menține scurt. Dacă nu se îngrijește atât de mult, ar trebui să vă spălați haina mai des pentru a preveni covorașul.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

  • Medicamente și tratament VET

Există, de asemenea, alte opțiuni pentru a face față simptomelor și pentru a gestiona osteoartrita în pisici. VET dvs. va determina care sunt adecvate pe baza vârstei, severității și progresiei bolii, precum și a stării generale de sănătate.

În primul rând, există medicamente de osteoartrită care modifică boala, cum ar fi polisulfat pentosan care pot fi administrați ca injecții. Acest lucru se face o dată pe săptămână timp de o lună și un curs complet de 4 injecții trebuie repetat la fiecare 6 până la 12 luni. Acestea funcționează excelent în stabilizarea membranelor articulare, ajutând la repararea cartilajului articulat și îmbunătățirea lubrifiantului articulațiilor. Ei au de succes în îmbunătățirea stării celor mai multe pisici și au foarte puține efecte secundare.

În al doilea rând, există medicamente antiinflamatorii și dureri disponibile, dar este important să se folosească numai ce prescrie Vet. Acest lucru se datorează faptului că unele pisicile sunt sensibile la AINS. Cu toate acestea, ele sunt foarte eficiente în reducerea inflamației articulare și în ameliorarea durerii asociate cu artrita. Luarea acestor medicamente ar trebui să fie parteneriată cu vizite regulate la veterinar pentru a monitoriza funcția hepatică și renală a animalului dvs. de companie. El poate evalua apoi cel mai potrivit medicament și doza potrivită pentru pisica dvs., astfel încât să răspundă bine la tratament.

pisica fără adăpost cu artrită

În cele din urmă, există suplimente alimentare care au glucosamină, uleiuri de pește, sulfat de condroitină și mesel verde, care sunt eficiente în protejarea articulațiilor și reducerea inflamației. Acestea pot fi date pe o perioadă lungă de timp.

Artrita la pisici este o condiție foarte comună și ușor de gestionat, cu ajutorul medicului veterinar. Proprietarii de animale de companie pot beneficia de mult de cunoașterea acestei boli la început pentru a lua măsurile necesare pentru a preveni și menține mobilitatea și calitatea vieții lui Kitty cât mai mult timp posibil.

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Artrita în pisici: simptome și tratament