Feline depresie: este trista pisica ta?

Feline Depresie: Este trista pisica ta

Dacă credeți că numai ființele umane se confruntă cu tristețea și lupta cu depresia, gândiți-vă din nou. Pisicile, fiind animalele foarte perceptive pe care le sunt, sunt ușor afectate de mediul lor, oamenii din jurul lor și schimbări în rutinele lor. Ca rezultat, unele suferă de depresie. Alteori, pisicile sunt pur și simplu bolnavi și pot părea depresie pentru că sunt în durere. Dacă vă întrebați de ce schimbarea bruscă a comportamentului companionului dvs. feline, sperăm că acest articol va fi capabil să vă ajute să determinați cauza, astfel încât să puteți căuta tratamentul potrivit.

Depresie la pisici

La om, depresia se caracterizează printr-un sentiment copleșitor de tristețe sau disperare care afectează modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă. Simptomele variază, dar sunt de obicei o combinație de comportamente "anormale" (din afara persoanei sau tipice), cum ar fi insomnia sau somnul prea mult, oboseală, probleme de concentrare, pierdere de interese, sub-mananca sau supra-consum, etc. La pisici, simptomele pot fi destul de similare și includ:

Deși aceste simptome pot părea similare cu simptomele depresiei la om, este important să nu se aplice definițiile umane ale depresiei la pisici, cât mai clar, suntem ființe foarte diferite. Pisicile pot prezenta diferite simptome de depresie de la oameni și este important să recunoaștem acest lucru, astfel încât să puteți căuta ajutor pentru animalul dvs. felinar cât mai curând ca lucrurile "ciudate" încep să se întâmple. O evaluare promptă de către un medic veterinar duce la tratamente timpurii și rezultate mai bune.

Spunând că o pisică care arată că unele dintre semnele de depresie menționate mai sus nu este neapărat deprimată. Uneori, prietenul tău blană este doar în durere - durere fizică, adică.

Depresia vs . Maladie

Dacă pisicile dvs. refuză să mănânce și să bea și începe să piardă în greutate, depresie ar putea fi cauza, dar cel mai probabil nu este. Boala renală sau cancerul GI pot provoca diferite probleme de sănătate, pierderea apetitului și greața între multe.

De asemenea, dacă pisica dvs. nu se îngrijește la fel de mult ca în mod normal, depresia ar putea fi problema, dar din nou, probabil că nu este. Pisica ta ar putea fi pur și simplu în durere și refuză să se lingi în frică că ea agravează starea ei.

Deci, cum puteți ști dacă pisica dvs. este cu adevărat deprimată sau este doar bolnavă? Este o întrebare dificilă, deoarece nu are un răspuns simplu. Spre deosebire de oameni, pisicile nu pot vorbi cu medicii și psihologii și simptomele de auto-raportare. De asemenea, indiferent cât de mult încercăm, cerând o pisică este că este că este tristă că nu va avea ca rezultat un răspuns clar. Totuși, anumite indicii ajută, cum ar fi simptomele pe care le-am descris mai sus. Dar pentru a fi cu adevărat sigur că o felină suferă de depresie, a Boala fizică trebuie exclusă primul. De aceea este important să vă luați pisica într-un veterinar cât mai curând posibil să observați un comportament anormal.

Sângele, cu ultrasunete abdominale, raze X și, eventual, un robinet spinal și RMN pot fi necesare și, prin urmare, sugerate de medicul veterinar.

Ce se întâmplă dacă pisicile tale primește o sală de sănătate curată? Apoi, și numai atunci putem vorbi despre depresia felină. În acest caz, medicul veterinar vă poate ajuta să căutați cauze, care, dacă este eliminat / rezolvat vă poate ajuta să vă vindecați pisica de depresie și să o ajutați să se întoarcă la sinele ei obișnuit și fericit.

Este pisica ta tristă

Cauzele depresiei pisicilor

Similar cu oamenii, pisicile pot suferi de depresia situației și de depresia medicală. Deși au o reputație de a fi independenți și aloof, felinele sunt ființe sensibile, perceptive și sociale. Aceasta înseamnă că acestea sunt ușor afectate de schimbări în mediul lor și de oamenii care le înconjoară.

Stresori externi

Pisicile sunt creaturi de obicei. Dacă pisica dvs. este obișnuită să trăiască și în anumite condiții, chiar și schimbări ușoare pot face să se simtă amenințate și sub stres și ca rezultat, deprimat.

  • Case în mișcare

Dacă tu și pisica ta au locuit în același apartament sau casă de mult timp și vă decideți să vă mișcați, pisica dvs. poate avea un timp greu ajustarea la o nouă casă. Acest lucru este valabil mai ales dacă locul noului este drastic diferit de cel vechi. De exemplu, pisicile iubesc case / apartamente cu multe locuri de ascundere, casele foarte minimaliste cu mobilier mic le pot face să se simtă expuși și amenințate.

  • Competiție

Dacă ați primit recent o altă pisică sau un câine (sau orice animal de companie, pentru asta), pisica dvs. poate avea un timp greu de adaptat la această nouă situație. Pisicile se pot simți neglijate sau geloase de noi animale de companie, deci este important să vă tratați toate animalele la fel de cât posibil. Aceasta înseamnă suficientă mângâiere și cuddling pentru ambele animale de companie și, eventual, separate de alimente și apa, precum și cutii de gunoi.

Cauze sociale

După cum am menționat mai devreme, pisicile sunt ființe sociale. Ca atare, ei necesită o mulțime de interacțiuni cu proprietarii lor, precum și cu alte persoane și animale. Dacă nu primesc ponderea lor de dragoste și afecțiune, ei se pot simți deprimați.

  • Nu este suficientă interacțiune

Dacă ați comută recent locurile de muncă și aveți nevoie de ceas în mai multe ore, iar pisica dvs. a petrecut cea mai mare parte a timpului în apartament, ea se poate simți neglijată și tristă. Asigurați-vă că vă dați dușul cu dragoste și afecțiune (CAU CAT tratează!) Ori de câte ori poți să-i arăți că nu ai uitat de ea.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

  • Schimbarea în gospodărie

Ca și copiii, pisicile pot fi afectate de divorț, mai ales dacă persoana care a petrecut cel mai mult timp cu ei este brusc din viața lor. De asemenea, dacă copiii dvs. pleacă la colegiu sau, din păcate, pierdeți un membru al familiei din cauza morții, pisicile se pot simți ca persoana care le-a iubit la lăsat. Ca rezultat, se pot simți foarte trist și deprimați. Pentru a vă ajuta Kitty să se întoarcă pe picioare, petreceți timp cu el - înghesuiți, jucați, să-l sperii și să faceți tot ce puteți pentru a-i arăta că este iubit.

Tratamentul depresiei pisicilor

Dacă ați făcut tot ce puteți pentru a vă ajuta pisica să iasă din depresie, inclusiv de a-și da o mulțime de animale de companie și cuddle, schimbând mediul ei stresant și poate chiar dieta ei (dieta săracă în nutrienți poate face uneori pisicile să apară deprimat) , dar nimic nu pare să funcționeze, poate fi timpul să se adreseze medicamentelor.

Medicul veterinar poate prescrie unele dintre următoarele medicamente:

  • Trazodone
  • Alprazolam
  • Midazolam
  • Gabapentin
  • Tramadol
  • Clorhidrat de fluoxetină.

În cele din urmă, știți că uneori, chiar și atunci când absolut nimic nu pare să lucreze, lucrurile simple pot fi de mare ajutor. Lucruri precum exerciții sporite, jucării noi, tratamente speciale, o mulțime de afecțiune, precum și timpul pot fi toate nevoile prietenului tău felin pentru a se simți din nou.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Feline depresie: este trista pisica ta?