Ochii pisicii mele sunt udare. Ce-i provoacă?

Întrebare: De ce pisica mea mi-a iritat ochii?

Ochii lui Pisica lui Bindi au plâns în ultima vreme. Am observat astăzi că arată mai iritat decât au în trecut. Un alt lucru pe care l-am observat este că ei nu plânge când este înăuntru. Numai în afara. Mă întreb dacă aș avea un veterinar să aruncăm o privire la ea. Puteți vedea ochiul stâng în fotografia atașată. Iluminarea din afară o face să pară mai drastică. Vă mulțumim în avans pentru sfatul dvs.

-Petru

pisica cu ochi plini

Răspuns:

draga Peter,

O întrebare bună - mulțumesc că ați trimis-o! Excesiv de rupere (veterinarii îl numește Epifora) este relativ comun în pisicile de companie. Există mai multe cauze posibile ale acestui simptom.

Conjunctivita infecțioasă

  • Feline Herpes Virus. Acesta este un virus Majoritatea pisicilor sunt expuse la începutul vieții. Ca și virusul herpesului uman care provoacă poxul de pui, virusul herpesului felinei poate să se încadreze în sistemul de pisici de ani de zile. Stresul sau boala pot provoca reactivarea virusului. Simptomele tipice includ ochi roșii, ochi roșii și strănutați. Aceasta este probabil cea mai frecventă cauză a ruperii cronice excesive în pisici.
  • Chlamydophila Felis, Mycoplasma și Infecții Calicivirus. Acestea sunt toate pisicile de infecții bacteriene și virale de la alte pisici. Toate acestea cauzează simptome respiratorii superioare și ale ochilor. Spre deosebire de virusul herpesului felinar, acest grup este puțin probabil să provoace simptome cronice.

Alte probleme oculare

  • Conducta de lacrimă. Există găuri mici la colțul interior al pleoapelor superioare și inferioare ale pisicii dvs. numite canale nazolacrimale. Lacrimile curg prin aceste conducte și se scurge în nas. Când conductele sunt blocate de cicatrici sau inflamații, lacrimile nu se pot scurge din ochi în mod corespunzător. Conducte de lacrimă conectate sunt relativ ușor de diagnosticat, dar nu sunt ușor de tratat. Un oftalmolog veterinar poate fi capabil să deschidă canalul cu o intervenție chirurgicală minoră.
  • Ulcelul corneei. O zgârietură sau abraziune pe cornee (partea clară a ochiului) poate provoca durere și rupere excesivă. Infecțiile cu virusul herpesului Feline pot provoca, de asemenea, ulcere de cornee mici. Majoritatea pisicilor vor avea, de asemenea, atunci când au un ulcer cornean.
  • Uveită. Inflamația în interiorul ochiului poate provoca durere și rupere. Uveita poate fi cauzată de boli infecțioase, traume și cancer, printre altele.

Alergii de mediu

Conjunctivita alergică este mai puțin frecventă în pisici, dar se poate întâmpla. O pisică cu alergii arată adesea mai mult de un simptom, inclusiv pielea mâncărime, pierderea părului și strănutul. Alergiile tind să se aprindă sezonier, astfel încât să observați că simptomele sunt sporadice.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a ajuta pisica ta să aibă medicul veterinar să arunce o privire la ochii ei. Ei vor rula probabil câteva teste, inclusiv colorarea ochiului pentru a căuta un ulcer cornean.

Vestea bună este că majoritatea pisicilor pe care le-am tratat cu ochii mei nu suferă de consecințe majore. Chiar și la pisicile cu Epifora cronică, principalul lucru pe care trebuie să-l urmăriți este dermatită a pielii în jurul ochiului de a fi în mod constant umed. Puteți ajuta Bindi să evite dermatita prin curățarea pielii în jurul ochilor cu apă curată pe o cârpă moale o dată sau de două ori pe zi.

Salutari,

TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ochii pisicii mele sunt udare. Ce-i provoacă?