Pierderea părului pe picioarele posterioare în pisici

pisica merge chel pe ilustrația picioarelor posterioare

Știm cu toții pisicile vărsate blană și că este normal să găsești o blană de pisică pe canapea și îmbrăcămintea. Cu toate acestea, este important să cunoaștem diferența dintre vărsarea normală și pierderea anormală a părului. Pisici de subțiere a părului sau pierderea părului, care este de asemenea cunoscută sub numele de alopecie pe picioarele posterioare pot fi cauzate de o varietate de probleme din purici, alergii, o infecție bacteriană sau stres.

De ce pisicile pierd părul pe picioarele posterioare?

Căderea părului apare ca răspuns la mulți factori, inclusiv nutriția slabă, boala autoimună, infecțiile fungice, alergii și paraziți. Pierderea părului pisică poate fi parțială sau completă, iar modelele pot varia sau pot fi simetrice. Pielea din jurul zonei de pierdere a părului poate apărea normal sau poate avea roșeață, umflături și scabs. Pierderea părului este un simptom, iar cauza subiacentă trebuie determinată pentru a fi tratată. Dacă o pisică are caderea părului și zgârierea suprafeței excesiv, problema mâncărimi ar trebui investigată mai întâi. Mai jos sunt patru dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului pe picioarele posterioare la pisici.

Placi și alți paraziți

Placăle sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru a vedea pierderea părului piciorului din picioare în pisici. Plasele nu sunt distractive pentru nici o pisică și pot provoca o mulțime de disconfort, multe pisici dezvoltă o alergie la mușcăturile de purici. Hipersensibilitate la mușcături (alergie) sau dermatită alergică de purici (FAD) este foarte frecventă la pisici. În aceste pisici, doar o muscatura de purici poate provoca mâncărime severă și prelungită, care duce adesea la pierderea părului și poate duce la răni sau scaburi deschise pe piele, permițând o infecție bacteriană secundară să aibă loc. Multe pisici vor mesteca excesiv sau linge părul de pe picioare atunci când au purici sau nu. Pierderea părului în jurul gâtului, picioarelor și baza coastei poate fi, de asemenea, văzută împreună cu scabs de crustă numiți leziuni militare, un termen care a fost inventat, deoarece scabsul arată ca semințele de mei.

Deoarece saliva de purici determină reacția, cel mai important tratament pentru alergia cu purici este de a preveni fleabațiile. Atât pisicile de interior cât și în aer liber pot obține purici și se recomandă păstrarea pisicii dvs. pe o prevenire veterinară aprobată de purici lunar pentru a preveni puricii.

Alți paraziți, inclusiv acarienii și viermii pot provoca zgârierea, lingerea sau mestecarea excesivă, dar puricii sunt cei mai frecvenți pentru a provoca pierderea părului pe picioarele posterioare.

Durere

Pisicile care prezintă dureri pot supraîncărca zonele dureroase. Boala de tractul urinar inferior inferior și artrita sunt două cauze comune de durere și disconfort pentru pisici. Ca răspuns la această durere, ei pot supraîncărca în punctul de pierdere a părului pe burta lor inferioară, în interiorul picioarelor posterioare și în jurul genitalelor lor.

Durere poate fi dificil de evaluat la pisici și este important să fii conștient de semne de durere la pisici și să contacteze medicul veterinar.

Consultați întotdeauna medicul veterinar pentru un plan de terapie adecvată pentru durere. Planul lor poate include medicamente pentru durere, terapie cu laser, acupunctură și suplimente.

Alergii

Alimentele, alergiile de mediu și de purici, așa cum am menționat mai sus pot face parte din motivul pentru care pisica dvs. se confruntă cu pierderea părului pe degetul lor. Primul pas în tratamentul alergiilor este de a găsi sursa alergenului și de ao elimina. Când vine vorba de alergii alimentare, majoritatea pisicilor sunt de fapt alergice la o proteină și nu la surse de nutrienți. O dietă hidrolizată este o alimentație care a trecut printr-un proces în care proteina este defalcată în componentele individuale de aminoacizi. Acest lucru vă împiedică sistemul imunitar al pisicii dvs. să identifice alimentele cu un alergen și vă împiedică ca pisica să aibă simptome ale unei alergii care se aprind. Alți alergeni, cum ar fi mucegaiul în mediul înconjurător, pot provoca mâncărime, zgârieturi și înverși.

Stres și anxietate

Pisicile sunt creaturi curat cu meticulozitate și groomers fastidios. Pisicile petrec de obicei între 30% și 50% din ziua lor se îngrijesc. Cu toate acestea, în cazul în care pisica dvs. se îngrijește de punctul de pierdere a părului sau rănile cutanate, ele pot suferi de un medic de bază, după cum sa menționat mai sus sau o problemă psihologică.

Îngrijirea este o reacție normală a pisicilor care se simt mai bine în timpul situațiilor stresante sau când sunt nerăbdători. Acest lucru poate deveni compulsiv dacă comportamentul îngrijirii este realizat din context și atât de frecvent că perturbă activitatea normală. Zonele pisicile în mod obișnuit peste mireasă din cauza stresului includ abdomenul, în interiorul coapsei și spatele inferior. Pisicile pot mirele excesiv atunci când îngrijitorii nu sunt prezenți, astfel încât poate fi dificil de observat . Majoritatea îngrijitorilor vor observa zone în care părul este subțire sau absent. Unele pisici vor linge într-o singură zonă, în timp ce alte pisici pot mirele excesiv în mai mult de o zonă.

Îngrijirea compulsivă, De asemenea, cunoscut sub numele de alopecie psihogenică, este de obicei declanșată de o schimbare a rutinei zilnice sau a mediului zilnic, cum ar fi trecerea la o casă nouă sau la sosirea unui nou membru al familiei sau a unui animal de companie. Alți factori de stres pot include tensiune între pisici, prea multă concurență pentru resurse și plictisește.

Este important să aveți probleme medicale exclusă de medicul veterinar. Pisicile cu alopecie psihogenică vor avea adesea pierderea părului fără inflamație a pielii, deși înverșunarea severă poate duce la infecții secundare și iritații, iar părul dvs. de pisică sub microscop va apărea în întregime sau spart în apropierea suprafeței piei.

Tratamentul este de a stabili o cauză fundamentală cu medicul veterinar, să identifice orice stresori și să le elimine, dacă este posibil, să ofere mental și fizic îmbogăţire, Mențineți rutine consecvente și creați un mediu mai puțin stresant. Puteți crea un mediu mai puțin stresant prin adăugarea de locuri de ascuns și verticale pentru pisica dvs., jucând cu pisica dvs. mai mult și folosind produse care imită o substanță chimică pe care pisicile emit prin glandele pe fețele lor atunci când se simt calm și doresc să comunice asta Alte pisici din zonă.

Cum de a preveni pierderea părului

Nu toate cauzele căderii părului în pisici sunt prevenite. Cu toate acestea, puteți lua măsuri pentru a vă menține pisica cât mai sănătoasă și fericită.

  • Asigurați-vă că stresul personal al pisicii - fie că este vorba de o schimbare în mediul său sau la un alt animal - sunt păstrate la minim, astfel încât să nu recurgă la îngrijire din frustrare.
  • Furnizați o dietă nutritivă, o mulțime de exerciții fizice și verificări veterinare regulate pentru a ocoli problemele grave de sănătate.
  • Păstrați pisica dvs. pe prevenirea efectivă a puricii lunar pentru a preveni infestațiile paraziților care pot provoca pierderea părului.
  • Păstrarea pisicii dvs. în interior poate reduce și expunerea la mulți acarieni, de asemenea.

Pisicile pot pierde blana pe picioarele posterioare din cauza unei varietăți de probleme. Primul pas în tratament este de a afla cauza fundamentală a căderii părului, dacă observați că pisica dvs. pierde părul, ia-ți pisica la medicul veterinar pentru un examen. Cu cât este diagnosticată cauza, cu atât mai devreme pisica se poate simți mai bine și să-și crească hainele.

Ce să faci dacă pisica ta își pierde părul
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pierderea părului (alopecia) la pisici. Merck Manual veterinar

  2. Pisicile care linge prea mult. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea părului pe picioarele posterioare în pisici