Cum de a rezolva problemele cutiei de gunoi la pisicile mai vechi

Vedere aeriană a pisicii în interiorul casetei de gunoi cu covor pe podea de țiglă

Pisica superioară cos de gunoi problemele se întâmplă prea des și nu sunt neapărat o reflectare a obiceiurilor anterioare ale pisicii. Indiferent dacă pisica dvs. nu a învățat eticheta fidetă de toaletă ca a pisoi sau pur și simplu dezvoltat DREPTURILE CUTORILOR Așa cum a îmbătrânit, astfel de probleme sunt comune cu promovarea vârstei.

Unele feline de senior nu au niciodată probleme de gunoi. Dar este bine să fii proactiv și să înveți semnele de avertizare în cazul în care apar probleme care conduc la provocările potențiale de toaletă cu pisica ta.

Pisicile mai mari și problemele cutiei de gunoi

Orice modificări majore ale programului, rutina sau mediul înconjurător pot provoca întreruperea obiceiurilor cutiei de gunoi, cum ar fi tipul de așternut pe care îl utilizați și cât de curat păstrează caseta. O problemă medicală poate provoca, de asemenea, pisica voastră opriți utilizarea casetei sale sau să o folosească sporadic. Ori de câte ori obiceiurile de eliminare a pisicii se schimbă brusc, în mod mai rău, duceți-l la veterinar pentru a exclude orice condiții medicale subiacente sau pentru a evalua opțiunile de tratament:

  • Diabetul, boala renală și infecțiile tractului urinar inferior, toate fiind condiții care sunt destul de frecvente la pisicile mai vechi, provoacă o urinare mai frecventă. Pisica ta poate să nu poată ajunge la cutie în timp de fiecare dată.
  • Mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi artrita, pot provoca pisica dvs. să asocieze cutia de gunoi cu durere. Chiar dacă nu este caseta de gunoi sau actul de utilizare a casetei care cauzează durerea, toată pisica știe este că, dacă nu folosește caseta, nu are durerea. Poate găsi un alt loc pentru a-și face afacerea acolo unde nu are atât de mult disconfort.
  • Pisica dvs. mai mare poate să fi dezvoltat disfuncție cognitivă felină (FCD), care este o formă de declin cognitiv caracterizat prin simptome ca deteriorare a memoriei, a vederii, a auzului și a capacității de a învăța.
  • Anxietate de separare, pe care pisica ta o poate experimenta atunci cand esti departe de casă sau pisica este plasată în împrejurimile necunoscute, este un alt motiv pentru care nu poate să-și folosească cutia de gunoi conform destinației.

Cum de a rezolva problemele cutiei de gunoi la pisicile mai vechi

Indiferent de cauza rădăcină a problemelor cutiei de gunoi ale pisicii, este posibil să fie necesar să încercați una sau mai multe abordări pentru a vă ajuta să folosiți caseta ca fiind destinată. Este, de asemenea, important să abordăm problema cât mai curând posibil, cu cât este mai mult problema, cu atât este mai greu să corectați.

Păstrați-l curat și privat

Pisicile sunt meticuloase prin natura și apreciază confidențialitatea. Feline de vârf, ca niște persoane în vârstă, devin mai puțin pacienți și mai ales pe măsură ce îmbătrânesc. Astfel, o pisică care ar putea să topească cu ușurință o cutie de gunoi mai puțin decât stelară, deoarece un tânăr poate să rămână cutia dacă nu este pristină sau poate căuta alte locuri pentru a elimina dacă este deranjat în timpul procesului.

Evitați acest lucru Menținerea cutiei de gunoi curată, ușor accesibil și într-un spațiu privat. O zonă cu trafic redusă - departe de patul pisicii și Bowl de alimente - este ideal.

Adăugați un alt Loo

Pisicile mai vechi pot pierde tonul vezicii urinare pe măsură ce îmbătrânesc sau au alte afecțiuni fizice care îi fac dificilă "să o țină" suficient de lungă pentru a trece peste casă sau pe scări fără un accident. Face mai ușor pentru pisica ta Plasarea cutiilor de gunoi pe fiecare etaj sau la fiecare capăt al casei.

Furnizați o cutie mai scurtă

O cutie de gunoi comercială obișnuită poate fi prea înaltă pentru pisicile artritice să urce și să iasă din. Mai mult de 70% din îmbătrânirea pisicilor au artrită, Deci este important să aveți o cutie de gunoi care este înălțimea potrivită. Pentru că poate răni pisica pentru a intra în cutie, părțile ar trebui să fie scăzute și ușor de urcat și ar trebui să existe o mulțime de spațiu pentru a permite pisicii să-și ia timpul în confort.

Căutați un container de depozitare a cămășii din plastic, utilizați capacul recipientului în sine sau tăiați părțile laterale ale unei cutii regulate. Bakeware de unică folosință de aluminiu, care este de aproximativ dimensiunea unei tigaie de prăjire poate funcționa, iar înălțimea laturilor poate fi modificată dacă este necesar.

Face față declinului cognitiv

Unele pisici mai mari dezvoltă declinul cognitiv care îi face să uite unde să găsească cutia de gunoi și ce să facă atunci când ajung acolo. Dacă veterinarul dvs. a diagnosticat pisica dvs. cu declinul cognitiv, VET poate prescrie suplimente și / sau medicamente, un astfel de medicament anti-anxietate, pentru a ușura unele dintre problemele Kitty.

De asemenea, puteți ajuta pisica dvs. să facă față menținerii coerenței în împrejurimile sale și a rutinelor zilnice. Multe pisici de toate vârstele nu tolerează bine schimbarea, dar cu pisicile mai mari și în special cele cu anxietate de separare și diferite grade de declin cognitiv, consistența în toate lucrurile devine și mai importantă.

Dacă viziunea pisicii dvs. este de asemenea afectată, acesta este un alt motiv să nu-și schimbe împrejurimile. Pisicile orbite memorați locațiile de proprietate importantă, cum ar fi un loc preferat de pui, castronul lor de alimente și locația cutiei de gunoi. Este posibil să nu vă dați seama că pisica voastră și-a pierdut viziunea până când rearanjați mobilierul sau mutați cutia de gunoi.

Pentru a vă oferi pisicii o șansă mai bună de a-și găsi caseta de gunoi fără stres nejustificat, este mai bine să păstrați caseta în același loc. Dacă trebuie să faceți modificări sau să mutați caseta de gunoi, lăsați un depozit recent în el pentru a vă ajuta pisica să o găsească prin miros. Încercați să fiți răbdători dacă pisica dvs. trebuie să învețe noua locație a casetei sale de gunoi și are câteva accidente între timp.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva problemele cutiei de gunoi la pisicile mai vechi