Bezoar în pisici

O curățare a pisicilor

Bezoar sunt masele gastrointestinale care pot afecta câinii, pisicile, oamenii și alte animale. Majoritatea bezoarilor care apar la pisici sunt în principiu de păr de păr. Mulți bezoari sunt vărsați sau vor trece printr-un tract de pisică GI fără emisiune. Cu toate acestea, unii nu pot fi transmise în mod natural și provoacă o obstrucție parțială sau completă gastrointestinală. Aceste pisici vor avea nevoie de asistență medicală veterinară.

Ce sunt Bezoars în pisici?

În ceea ce privește pisicile, termenul Bezoar (pronunțat "Bee-Zorr") descrie o masă de material străin care se dezvoltă în tractul gastrointestinal, cel mai adesea stomacul. Materialul se poate forma într-o minge rotundă, rotundă în stomac. Unele bezotare vor fi vărsate, digerate sau trecute prin restul tractului GI și au fost defecate. Cu toate acestea, unele sunt prea mari și compacte pentru a fi expulzate din organism. Acești bezouri pot duce la obstacole gastrointestinale grave.

Există câteva tipuri diferite de bezoari care pot afecta pisicile.

  • Trichobezoars, numit în mod obișnuitHairballs sunt incluse în principal din păr ingerat în timp ce îngrijirea. Părul este în mod obișnuit amestecat cu murdărie și resturi de la haină, precum și mâncarea din stomac.
  • Phytobezoars conțin materiale vegetale și fibre din fructe sau legume.
  • Farmacobezoars sunt rare în pisici. Acestea apar atunci când medicamente, în special antiacide, se combină în stomac. Acest lucru se datorează parțial acoperirii pilulelor care pot rămâne împreună atunci când sunt umede.

Semne de bezoars în pisici

  • Letargie
  • Slăbiciune
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Recuperarea / greutatea / încercarea de a vomita
  • Vărsături (în special lichid)
  • Diarrhea (poate fi apoasă)
  • Disconfort abdominal și / sau umflare
  • Nelinişte
  • Vocalizarea

O pisică cu un bezoar nu poate arăta niciunul semne de boală la început. Puteți observa mai întâi că pisica dvs. se rătăcește sau se ridică într-o încercare de a vomita conținutul de stomac, dar puțin sau nimic nu apare. S-ar putea să vedeți că pisica dvs. a tuse frecvent cu bile de păr și acum brusc are un interes mic pentru alimente și nu acționează normal.

Este important să vă contactați VET dacă pisica dvs. arată aceste semne sau alte semne că există o problemă. Amintiți-vă că pisicile ascund instinctiv boala atâta timp cât este un mijloc de supraviețuire.

Cauzele lui Bezotare în pisici

Cel mai frecvent motiv pentru care o pisică poate dezvolta un Bezoar este prin ingerarea părului și a resturilor în timp ce îngrijirea. În cantități mici, aceste materiale pot fi capabile să treacă prin tractul GI sau pisica le poate lega ca păr de păr. Cantitățile excesive de păr și resturi se pot acumula cu alimente în stomac și se pot forma un trichobezoar care nu poate fi trecut.

Fitobezoarurile sunt mai puțin frecvente încât trichobezoții și se dezvoltă atunci când materialul fitosanitar fibros se acumulează într-o masă solidă în tractul GI. Acestea nu sunt frecvente la pisici

Deși rare la pisici, mai multe medicamente pot forma o aglomerație în stomac și pot deveni farmacobezoar.

Tratamentul pentru Bezoars la pisici

VET dvs. va începe cu o examinare amănunțită pentru a determina sănătatea și starea generală a pisicii dvs. Este posibil ca medicul veterinar să poată simți o masă când palparea abdomenului pisicii. Dacă se simte o masă, atunci VET va recomanda probabil radiografii (raze X) ale abdomenului. Testele de sânge și urină pot fi, de asemenea, necesare pentru a evalua funcția de organe și numărul de celule sanguine, mai ales dacă pisica dvs. ar putea avea o obstrucție GI.

Unele bezouri pot fi tratate medical cu laxative și agenți de lubrifiere care ajută pisica să treacă cu ușurință Bezoar. Cu toate acestea, unele bezotare sunt prea mari și greu de răspuns la aceste medicamente. În acest caz mai grav, pisica va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a elimina Bezoarul.

Chirurgia abdominală este efectuată sub anestezie generală. Veterinarul dvs. vă va deschide abdomenul pisicii și apoi deschideți tractul GI unde se află Bezoar. Bezoarul va fi eliminat cu atenție și tractul GI inspectat pentru daune. Țesutul nesănătos poate fi îndepărtat înainte ca medicul veterinar să suteze cu atenție tractul GI înapoi împreună. Abdomenul va fi declanșat și pisica dvs. va avea nevoie de o îngrijire spitalizată pentru câteva zile. VET-ul dvs. va trimite probabil casa dvs. de pisică cu medicamente pentru a ajuta la vindecare și pentru a preveni reapariția bezoarilor.

Cum de a preveni Bezoars în pisici

Cea mai bună modalitate de a împiedica bezoarii în pisici este de a minimiza cantitatea de păr și resturi pe care pisica dvs. consumă la un moment dat. VET-ul dvs. vă poate sfătui despre medicamente și suplimente care pot fi utilizate pentru prevenire.

Avertizare importantă

Nu oferiți niciodată laxativele dvs. de pisici sau alte medicamente sau suplimente fără a vorbi mai întâi cu medicul veterinar. Unele tratamente pot provoca mai mult rău decât bine.

  • Păstrați pisica bine hidratată prin trecerea la o dietă alimentară umedă și / sau făcând sursele de apă mai atrăgătoare (fântâni de pisică lucrează pentru unii).
  • Adăugați o linguriță de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos la alimentele pisicii dvs., dacă este tolerată.
  • Dați suplimentele de pisică ca acizii grași omega-3 dacă VET dvs. este de acord că sunt în siguranță
  • Perie Pisica ta în mod regulat pentru a reduce cât de mult părul tău ingerați pisica și pentru a îndepărta resturile de la stratul.
  • Ștergeți blana de animale de companie cu șervețele de curățare specifice pisicilor pentru a elimina dârdul suplimentar și murdăria care pot fi ingerate.
  • Adu-ți pisica la medicul veterinar pentru a Verificarea de bunuri de rutină Așa cum este recomandat (de obicei la fiecare șase până la 12 luni). Veterinarul dvs. poate fi capabil să detecteze o problemă minoră înainte ca pisica să prezinte semne.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bezoar în pisici