Cum să spui dacă pisica ta este în durere

Cum să spui dacă pisica ta este în durere

Știm cu toții că animalele, în general, nu ne pot spune direct dacă sunt în durere și ce parte din corpul lor doare. Pisicile par a fi deosebit de greu de citit, din anumite motive. Dar, ca proprietar responsabil de animale de companie, este esențial să știți cum să recunoașteți semnele, astfel încât să puteți obține tratament cât mai curând posibil.

Acest articol explică de ce durerea la pisici este atât de dificil de identificat. De asemenea, își propune să vă ajute să detectați dacă prietenul dvs. Feline suferă într-un fel și enumeră unele dintre simptomele care ar trebui să vă solicite să vizitați medicul veterinar.

pisica in durere

De ce pisicile își ascund durerea?

Tu ai putea Așteptați pisica dvs. la YOWL și plânge dacă ea este în durere. La urma urmei, ea este de faptul că orice creatură rănit ar trebui să vrea să vocalizeze acest lucru, fie pentru a obține ajutor, fie doar pentru a arăta emoția. Dar asta nu este întotdeauna cazul cu feline.

Asta se datorează istoriei și naturii lor. Pisicile nu sunt animale de ambalaj ca câinii sunt. În sălbăticie, trăiesc singuri, cu excepția acelei scurte perioade când sunt împerecheate și, pentru femei, aducând pisicile lor. Și în timp ce sunt prădători, ca animale relativ mici, ele sunt, de asemenea, pradă pentru alte fiare mai mari. Înainte de domesticire, atunci a fost important ca ei să poată ascunde semnele de slăbiciune sau vulnerabilitate. O pisică care a fost slăbită de boală sau de vătămare ar deveni în mod automat un joc corect pentru orice prădători mai mari, și nu ar avea alte pisici care doresc să vină și să le ajute. Astfel încât felinele noastre au învățat modul în care plâns în durere sau suferință este probabil să aducă probleme, nu îngrijirea iubitoare.

De aceea un rănit sau Pisica bolnavă va avea tendința de a căuta un colț liniștit în casa dvs., mai degrabă decât să vă informați că este în orice fel de probleme. De aceea, mulți proprietari de animale de companie pot ajunge confuzi și încurcați la vizita unui veterinar, deoarece pisica lor ar putea fi diagnosticată cu o boală gravă pe care nu le-au văzut anterior semnele lui. Nu te bate dacă te va întâmpla asta. După cum am văzut, pisicile își ascund durerea bine din motive bune.

Deci, care sunt semnele timpurii pe care pisica ta suferă?

Primul lucru de observat este că o pisică nu poate ascunde totul. Semne evidente că proprietarii trebuie să ia niște acțiuni, de fapt, mărturisind pisica dvs. având un accident sau dacă vedeți sângerarea sau limpezirea ei.

Următorul sfat este să știți animalul dvs. de companie! Dacă sunteți proprietarul unei pisici și ați trăit cu ei pentru o vreme, atunci ar trebui să aveți o bună înțelegere a ceea ce comportamentul lor normal este ca. Deci, primul tău indiciu că ceva este greșit este adesea că acționează diferit față de modul în care te-ai aștepta. Nu este o certitudine de 100% că aceasta este o indicație a durerii, deoarece ar putea exista alte cauze. Spuneți că pisica voastră este de la mâncarea sa, de exemplu. Dacă ați schimbat recent ceea ce îl hrăniți, ar putea fi doar că el este îngrijorat de noile lucruri. Alternativ, totuși, dacă oprește biscuiți crunching când le-a iubit anterior, atunci este posibil să se confrunte cu dureri dentare.

rănit pisica

Poate că el a fost întotdeauna religios cu privire la utilizarea tigaiei sale de gunoi și niciodată nu se lipsește, apoi începe brusc depășirea și mizeria pe podea. Încercați să urmăriți comportamentul său pentru puțin timp: Observarea vă poate spune că suferă de durere articulară sau are diaree.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

O pisică care este de obicei prietenoasă și se grăbește să vă salute când ajungeți acasă, dar brusc începe să se ascundă și să acționeze retras, ar trebui să sune clopote de alarmă în capul tău.

Toate sau nici una dintre acestea nu ar putea fi modificări legate de durere la comportament. Dar există orice mod sigur de a ști că este timpul pentru o excursie la veterinar?

Ce alte semne de căutat

Chiar și foarte experimentat veterinarii au fost mult timp nedumerit de identificarea când pisicile sunt în primejdie fizică. În 2016, totuși, un grup de 19 experți în medicina Feline sa alăturat pentru a publica o hartie care și-au subliniat concluziile și acordul asupra a 25 de semne de durere la pisici. Toți cei 25 de indicatori nu trebuie să fie prezenți pentru a decide că o pisică este în durere, nici nu este un semn de la sine întotdeauna suficient pentru a determina că pisica doare. Dar combinațiile de câteva dintre aceste comportamente o fac mult mai probabil ca aceasta să fie o pisică care are nevoie de asistență.

  • Dificultate Jumping
  • Lameness
  • Reticența de a se muta
  • Mâna anormală
  • Reacția la presiunea luminii aplicată cu mâinile (palpare)
  • Absența îngrijirii
  • Retras sau ascuns
  • Scăderea apetitului
  • Jucând mai puțin
  • Activitatea globală scade
  • Mai puțin afecțiunea arătată față de oameni (frecare în jurul picioarelor etc.)
  • Sodia generală
  • Temperament
  • Postura hunched-up
  • Schimbarea greutății
  • Persistent lins o anumită regiune a corpului
  • Postura inferioară a capului
  • Squinting (blefarospasm)
  • Ochi inchisi
  • Schimbarea comportamentelor de hrănire
  • Evitarea zonelor luminoase
  • Gemete
  • Mârâind
  • Tensionarea atunci când încercați să urineți
  • Coada flicking

Este încă o știință inexactă. Chiar și a dat discuțiile lor îndelungate, acești veterici nu au reușit să fie de acord că prezența sau absența oricăror dintre aceste comportamente fie garantate sau a redus pisica fiind în durere. Și nu există nici o scară fiabilă încă pentru a determina gradul de durere pe care pisica este în cazul în care acestea arată oricare dintre aceste semne, deși a fost atins un acord larg care a fost atins că gâfierea, dilatarea elevilor și squitorii (blefarospasm) au fost indicatori de durere acută. Dar este o listă de verificare utilă pentru a lucra dacă simțiți că ceva este greșit, dar nu vă puteți pune degetul pe ea.

pisica doare

Ce acțiune ar trebui să luați dacă credeți că pisica dvs. este în durere?

Având în vedere că pisicile ascund durerea bine, importanța verificărilor anuale sau mai frecvente dacă știți că pisica dvs. are o stare de sănătate existentă, nu poate fi supraestimată. La urma urmei, știi pisica ta și veterinarul tău știe o mulțime de medicamente feline. Întotdeauna ajunge la o întâlnire a unui Vet pregătit cu o istorie a oricăror simptome neobișnuite și detalii ale oricăror modificări externe la rutina lor normală. Prezentați-le la veterinarul dvs., combinat cu experiența lor, vă permite să lucrați ca o echipă pentru a stabili dacă pisica dvs. suferă în tăcere.

Și între verificările de rutină, dacă pisica dvs. prezintă combinații ale comportamentelor enumerate mai sus, sau simțiți că ceva nu este corect cu animalul dvs. iubit, atunci niciodată nu vă fie frică să vă apropiați de veterinarul dvs. pentru a discuta despre situație. El sau ea va fi întotdeauna fericit să ajute.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă pisica ta este în durere