Deshidratarea în pisici: simptome, factori de risc și tratamente

Deshidratarea la pisici, simptome, factori de risc și tratamente

Termenul medical de deshidratare este "hipohidratarea" și descrie o situație serioasă și potențial amenințătoare. Pune pur și simplu, deshidratarea apare atunci când o cantitate excesivă de apă și electroliți (care sunt minerale cum ar fi sodiu, clorură și potasiu) sunt pierdute de corpul pisicii tale.

Pisica deshidratată

Pisicile sunt ca majoritatea mamiferelor prin faptul că sunt formate din cel puțin 60% apă. Deshidratarea poate fi cronică (nu este atât de gravă, dar continuă pentru o lungă perioadă de timp) sau acută care este foarte gravă și necesită intervenție imediată. Tineri pisoi, mai în vârstă moggii, și pisicile cu alte afecțiuni medicale sunt la un risc crescut de deshidratare.

Simptomele de deshidratare în pisici

Există unele simptome vizuale și comportamentale de deshidratare în pisici, dar există și teste care pot fi efectuate pentru a diagnostica deshidratarea.

O pisică deshidratată va avea următoarele simptome:

  • Ochii - va părea sulen, somnoros sau scufundat și "plictisitor"
  • Lethargy - pare leneș, somnoros și nu interacționează sau se joacă cu tine
  • Ritmul cardiac - ritm cardiac mai mare decât normal
  • Gâfâind - Pisicile rareori pantaloni atât de respirație rapid cu gura lor deschise semnale de supraîncălzire și deshidratare
  • Gingii - se va simți uscat și lipicios în loc de umed
  • Nu beți - S-ar putea să fi observat că nu sunt apă potabilă sau invers, aceștia pot lua cantități neobișnuit de mari de apă
  • Constipație - acest lucru se datorează faptului că corpul lor va încerca să conserve apa prin reabsorbându-l din fecale (Poop) pe măsură ce trece prin colon
  • Urinare rar - verificați cât de des vizitează cos de gunoi
  • Pierderea apetitului - dvs pisica refuză să mănânce

Dacă sunteți un proprietar de pisici cu experiență sau un crescător, este posibil să doriți să efectuați câteva teste suplimentare pentru deshidratare la domiciliu. Pe de altă parte, vă puteți simți mai confortabil căutări de la o clinică veterinară.

Primul test de deshidratare este testul turgor al pielii pe care îl puteți vedea referitor la "corozi al pielii". Pentru a face acest lucru, țineți ferm pielea la scruff-ul gâtului și trageți-l ușor și în sus pentru a forma o formă de cort. Pielea ar trebui să revină imediat în poziție. Dacă se retrage încet, aceasta indică faptul că puss-ul dvs. este deshidratat. Dacă pielea rămâne într-o formă de cort și nu se retrage deloc, aceasta indică faptul că acestea sunt grav deshidratate și aveți nevoie pentru a le duce imediat la un veterinar.

Al doilea se numește testul de reumplere capilară. Se utilizează pentru a evalua circulația pisicii dvs. și, prin urmare, indică fie deshidratarea, insuficiența cardiacă, fie șocul. Trebuie să ridicați buza superioară a pisicii și să apăsați ferm cu apartamentul degetului împotriva gingiei lor timp de câteva secunde. Când scoateți degetul, acesta va lăsa inițial o marcă albă. Timp cât durează pentru marca alb să se întoarcă la roz. Într-o pisică sănătoasă, va dura una sau două secunde. Dacă durează două până la patru secunde, este o cauză de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă durează mai mult de patru secunde, este o urgență. Este important să rețineți că, dacă durează mai puțin de o secundă, este, de asemenea, o situație de urgență.

Veterinările pot face teste suplimentare pentru a confirma cauza deshidratării, inclusiv a testelor de sânge, a analizei urinei și a testelor de rinichi și a funcției hepatice și a testelor pentru diabet zaharat.

sete felină

Factori de risc pentru deshidratarea la pisici

Deshidratarea nu este bună pentru pisici. Chiar dacă nu este declanșată o urgență medicală, pe termen lung poate duce la probleme renale deoarece nu există apă insuficientă pentru a elimina toxinele. Există unii factori de risc care fac șansele ca pisica voastră să devină deshidratată mai mare. Acestea sunt principalii factori de risc pentru deshidratarea la pisici.

  • Diaree și vărsături

Diaree și / sau vărsături pentru mai mult de o zi determină în mod inevitabil deshidratarea. Când ta CAT are diaree, ei au o mulțime de poop foarte apoasă și vor pierde o mulțime de fluide. Atinge un punct în care devine imposibil ca ei să înlocuiască lichidul doar prin apă potabilă.

În practică, aceasta înseamnă că o pisică care a avut diaree pentru mai mult de două / trei zile va avea nevoie de fluide speciale obținute de la un veterinar.

  • Conditii medicale

Există mai multe probleme medicale care declanșează deshidratarea. Dacă pisica ta are creșterea urinării sau drooling că vor pierde o mulțime de apă. Acest lucru le plasează la un risc crescut. Deshidratarea este, de asemenea, asociată cu obstrucția tractului urinar și de căldură. Acestea trebuie întotdeauna să fie verificate de un veterinar.

  • Mancare uscata

Pisicile pe o dietă alimentară uscată sunt la un risc crescut de deshidratare. O dietă alimentară medie uscată oferă doar aproximativ 40 ml de apă, dar o pisică are nevoie de cel puțin 200 ml în fiecare zi, astfel încât acestea trebuie să bea cel puțin 160 ml, ceea ce reprezintă o mulțime de apă îngrozitoare. Foarte puține pisici vor face asta! Pisicile care sunt, de asemenea, alcoolii agitați, vor ajunge nicăieri în apropierea acelui volum.

Problema este că pisicile au evoluat de la animalele deșert și în trecut, ar fi luat pe cea mai mare parte a apei lor de la consumul de pradă (rozătoare mici) - care sunt umede. Ca rezultat, pisicile nu sunt programate să bea mult și se luptă să compenseze o dietă alimentară uscată. Trecerea la o dietă alimentară umedă va reduce riscul.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

  • Diabet și insuficiență renală

Atât diabetul și Eșecul rinichi (renal) provoca o pisică să urineze excesiv, astfel încât să ajungă la pierderea multor fluid. Este o muncă grea pentru a încerca să vă asigurați că îl înlocuiesc.

Tratamente de deshidratare

Tratamentul deshidratării este o abilitate medicală specializată și doar un veterinar este calificat să-l ducă. Scopul este de a înlocui fluide și electroliți și de a diagnostica și trata cauza deshidratării. VET-ul dvs. va administra intravenos (într-o venă) sau subcutanat (sub piele) și apoi rulează unele teste pentru a determina cauza fundamentală a pierderii fluidelor. Numai apa nu poate fi suficientă în această etapă. PUS-ul dvs. poate avea nevoie de o soluție echilibrată de electroliți. Acest lucru se datorează faptului că deshidratarea nu este doar o pierdere a apei. Este, de asemenea, o problemă cu echilibrul electrolit al corpului. Acest lucru trebuie rectificat astfel încât corpul lor să poată absorbi din nou apa.

pisicile însetate

Poate fi necesar să vă dați niște medicamente pentru a le împiedica să fie bolnavi sau să ajute diareea și acest lucru îi va împiedica să piardă atât de mult fluid.

S-ar putea să vi se solicite să continuați tratamentul de rehidratare la domiciliu. Veți primi ace, seringi și fluide speciale. Este important să rețineți că aceasta nu este pur și simplu apă și acest lucru ar trebui încercat numai sub îndrumarea și direcția unui veterinar. Veți fi afișați cum să ridicați pielea liberă în partea din spate a gâtului și introduceți acul sub piele înainte de a apăsa încet pistonul în seringă.

Prevenirea deshidratării în pisici

Ca regulă generală, o pisică adultă are nevoie de aceeași cantitate de apă (în mililitri) ca număr de kilocalorii pe care le mănâncă într-o zi. Puteți obține aceste informații de la etichetele produselor alimentare. Pe măsură ce pisoiul dvs. crește, vor avea nevoie de mai multe calorii și, prin urmare, mai multă apă. Nu toate pisicile fac asta și unele sunt deshidratate cronic.

Dieta este, de asemenea, importantă. Mâncarea de pisică uscată conține doar aproximativ 10% apă, în timp ce alimentele conservate (și colectate) pot fi de până la 80% apă. Evident, pisicile de pe o dieta de alimente uscate vor trebui sa consuma mult mai multa apa! Dacă sunteți îngrijorat că pisica dvs. nu bea suficient, poate fi mai bine să comutați la conserve sau mancare cruda.

Ar trebui să monitorizați aportul de apă al pisicii. Dacă calculați că nu beau suficientă apă, este timpul pentru o excursie la veterinar. Dacă există o cauză evidentă pentru un episod de deshidratare, cum ar fi un joc de diaree și vărsături, este posibil să fiți capabili să obțineți niște fluide în păsările dvs. prost, oferindu-le un cub de gheață pentru a linge și apoi a oferi cantități mici de apă.

Încurajând o pisică să bea

Pisicile pot fi extraordinar de amelioratori agitati si va trebui sa gasesti modalitati de a le incuraja pentru a lua suficienta apa pentru a le pastra sanatosi.

  • Apa trebuie să fie curată

Trebuie să oferiți apă curată în orice moment, dar acest lucru nu va fi de multe ori. Va trebui să o schimbați frecvent pentru a păstra proaspăt și curățați bine vasul pentru a preveni acumularea bacteriană.

  • Bolurile trebuie să fie în poziția corectă

Este posibil să aveți nevoie să plasați boluri peste tot în casă și să le amplasați întotdeauna de la bolurile de alimente și cu cutiile de gunoi și orice altceva care ar putea să vă sperie pisica când beau.

  • Tipul potrivit de apă și castron

Unele pisici preferă apă de la robinet, dar pentru alții, trebuie să fie apă distilată sau chiar minerală. Puteți testa acest lucru prin umplerea mai multor boluri identice cu diferite tipuri de apă și observarea pe care o preferă.

Apa potabilă de pisică

Tipul de castron de apă este, de asemenea, crucial. Bolurile din plastic sunt rareori reușite deoarece sunt poroase și absorb mirosurile. Acest lucru este suficient pentru a pune pisicile. Oțel inoxidabil sau boluri ceramice sunt o opțiune mai bună. În ceea ce privește forma, castronul de băut trebuie să fie suficient de larg pentru a se potrivi întregii fețe a pisicii dvs. și care include mușchii lor. Îi place să se uite în jurul lor în timp ce au o băutură!

  • Pisicile multiple au nevoie de bowluri multiple

Pisicile nu-i plac bolurile de împărțire. Trebuie să aveți un castron pentru fiecare dintre pisicile voastre.

  • Adăugarea aromei la apă

Unii proprietari au folosit cu succes un aditiv alimentar pentru a-și atrage animalele de companie la castronul de apă. Puteți adăuga o aromă sub formă de bulion de pui sau suc de ton la castronul de apă. Acesta va trebui să fie schimbat în mod regulat pentru a evita acumularea bacteriană. De asemenea, ați putea presara o apă suplimentară pe mâncarea lor.

  • Adăugarea cuburilor de gheață la bolurile de apă

Bolurile de apă caldă nu vor atrage niciodată o moggy agitat să bea. Dacă veți ieși dintr-o vreme, păstrați apa frumos și rece timp de câteva ore, apărând în câteva cuburi de gheață.

Ați putea chiar să faceți niciun cuburi speciale de ton sau de pui, adăugând puțină apă dintr-o cutie de ton sau bulion de pui. Pe măsură ce se topesc, mirosul vă va atrage pisica spre castronul de apă. Asigurați-vă că le etichetați clar în congelator, deși nici un om nu le-au pus în băuturile lor!

  • Fântâni de apă reprezintă o opțiune mai bună

Bolurile de apă pot pur și simplu să nu funcționeze pentru păsările dvs! În timp ce este adevărat că pisicile urăsc că sunt scufundate într-un corp de apă, sunt fascinați de apă cu apă și preferă să bea dintr-un curent de apă curentă decât de la un castron. În sălbăticie, ei ar bea din curenți unde apa este proaspătă și rece. Ei pot percepe un castron de apă ca stagnant și, prin urmare, nesigur.

De-aceea Cat fântâni de apă sunt atât de reușite. Apa este în mod constant circulată prin filtre și purificatoare și este chiar aerată. Acest lucru îl păstrează proaspăt și fără impurități, astfel încât întotdeauna miroase și are gust proaspăt. De asemenea, rămâne rece și pisicile pot fi observate verificând cât de rece este apa cu labele lor. Răcirea, apă curgătoare dintr-o fântână va fi mai atractivă pentru ei decât încă, apă caldă într-un castron. Dacă aveți mai multe pisici, ei vor fi bucuroși să împărtășească o fântână de apă, dar nu vor fi dispuși să împărtășească un castron!

Cu o anumită grijă, inovație și imaginație este posibil să se reducă riscurile de deshidratare în pisica dvs. și să le ajutați să trăiască o viață sănătoasă.

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Deshidratarea în pisici: simptome, factori de risc și tratamente