De ce este pierderea pisicii mele?

Veterinar examinând pisica în veterinar

Pisica ta este pierderea în greutate? Pierderea în greutate neintenționată este, de obicei, un semn al unei probleme de sănătate subiacente. Mulți proprietari consideră că pierderea în greutate este normală pentru senior pisici, dar acest lucru nu este cazul. Este important să luați măsuri dacă observați pierderea în greutate inexplicabilă a pisicii dvs.

Cum să spuneți dacă pisica dvs. pierde în greutate

Este greu de spus dacă pisica ta este într-adevăr pierderea în greutate dacă se întâmplă treptat. Dacă pisica ta are o mulțime de păr sau obișnuia să fie ușor supraponderal, atunci poate fi mai greu de spus când a apărut pierderea în greutate.

La Evaluați starea corpului pisicii, începeți prin privirea la corpul pisicii dvs. de sus. La o greutate ideală, ar trebui să fie o tuck la talie care este vizibil, dar nu extremă. Apoi, rulați-vă mâinile de-a lungul părților pisicilor. Ribele trebuie să fie palpabile cu o acoperire subțire de grăsime. Dacă coastele se simt foarte proeminente și sunt vizibile, pisica dvs. este probabil subponderală.

Ce cauzează pisicile să piardă în greutate?

În multe cazuri, pisicile pierd greutatea când sunt Nu mănâncă destul. Cu toate acestea, unele boli provoacă pierderi în greutate, în ciuda aportului de alimente adecvate. În funcție de cauză, pierderea în greutate poate sau nu să însoțească alte semne de boală. Multe probleme de sănătate pot provoca pierderea în greutate a pisicilor, unele mai grave decât altele.

Hipertiroidism

Hipertiroidism este o boală relativ obișnuită care afectează cel mai adesea pisicile mai mari. Pisicile cu hipertiroidism produc prea mult hormon tiroidian datorită extinderii glandei tiroide. Această extindere este de obicei cauzată de o tumoare benignă care crește pe tiroidă.

Semnele comune ale hipertiroidismului includ scăderea în greutate, creșterea apetitului și creșterea setei și urinarea. Unele pisici prezintă, de asemenea, vărsături, diaree și hiperactivitate. Unii vor vocaliza și acționa neliniștită. Pisicile cu hipertiroidism pot avea haine care par inutil și grase. Hipertiroidismul este tratat cu iod radioactiv sau medicamente orale.

Boala renală cronică

Cronic boală de rinichi este una dintre cele mai frecvente boli observate în pisicile superioare. Rinichii produc hormoni importanți, filtrați deșeurile din sânge, ajută la reglarea tensiunii arteriale și facilitarea producerii de noi celule roșii din sânge. Când rinichii pisicii nu mai funcționează corect, aceasta duce la o varietate de alte probleme.

Creșterea setei și urinarea se numără printre primele semne observate atunci când o pisică are probleme renale, urmată de pierderea apetitului, pierderea în greutate și letargia. Boala renală cronică nu poate fi vindecată, adesea gestionată din punct de vedere medical cu medicamente, schimbarea dietei și suplimentarea fluidă.

Diabet

Diabetul zaharat este un alt boală comun care poate afecta pisicile. Această tulburare endocrină afectează capacitatea pancreasului de a produce insulină, un hormon necesar pentru a regla glucoza din sânge.

Semnele de diabet zaharat includ pierderea în greutate, apetitul sporit, setea și urinare și letargia. Diabetul este gestionat în mod obișnuit cu insulină și o schimbare de dietă. Pot fi utilizate alte medicamente. Unele pisici vor reveni chiar la normal după câteva luni de tratament.

Probleme gastrointestinale

Orice problemă în tractul GI poate afecta greutatea pisicii. În primul rând, problemele GI pot reduce apetitul. În al doilea rând, unele probleme împiedică tractul GI de la digestia corectă a alimentelor și absorbția nutrienților, ceea ce duce la pierderea în greutate. Unele probleme GI văzute la pisici includ paraziți intestinali, Boala intestinală inflamatorie, Pancreatită, și alte probleme pancreatice și chiar cancerele de tractul GI.

Problemele GI pot provoca pierderea apetitului, pierderea în greutate, vărsăturile, diareea, letargia și multe altele. Tratamentul paraziților GI poate fi la fel de simplu ca degradarea pisicii. Alte probleme GI necesită de obicei medicamente și îngrijire de susținere.

Probleme dentare

Probleme orale și dentare poate provoca dureri extreme, scăderea apetitului și ducerea la pierderea în greutate. Problemele dentare comune la pisici includ boala parodontală, leziunile resorbante și fracturile dinților. Unele pisici dezvoltă stomatită, o inflamație dureroasă a gurii și gingiilor pisicii care pot fi mediate imune.

Semnele de probleme dentare includ respirația urâtă, drooling, pasărea la gură sau chiar sângerări orale. Primul pas la tratament este pentru veterinar pentru a vă pune pisica sub anestezie și a face o curățare dentară profetică, examen și tratament, după cum este necesar. Unele pisici vor avea nevoie de chirurgie orală și / sau extracții dentare.

Cancer

Ca și oamenii, pisicile pot obține cancer aproape oriunde în corpul lor. Cancerul poate sau nu poate fi văzut sub forma unei tumori. Limfom este unul dintre cancerele comune observate la pisici și poate trăi în tractul GI, sistemul, sistemul limfatic și mai mult. Cele mai multe forme de cancer vor provoca în cele din urmă stare de rău, letargie, durere, pierderea musculară, pierderea apetitului și pierderea globală în greutate.

Stres

Pisicile pot fi foarte sensibile la schimbările din casa lor. Deoarece acestea sunt adesea excelente la ascunderea semnelor exterioare de stres, pot experimenta simptome mai mari mai târziu. Orice stresori de mediu pot duce la anxietate și stres în pisica ta. Apetitul redus este un semn comun de stres și va duce în cele din urmă la pierderea în greutate.

Există o serie de alte probleme de sănătate care pot duce la pierderea în greutate. Dacă pisica dvs. are o problemă de sănătate subiacentă, este posibil să nu observați alții semne de boală. În plus, multe boli au simptome similare, deci diagnosticul necesită un medic veterinar.

Tratamentul pentru pierderea în greutate a pisicilor

Tratamentul pentru pierderea în greutate a pisicilor depinde de cauza. Dacă observați că pisica dvs. pierde în greutate, primul pas ar trebui să fie de a programa o întâlnire VET. Veterinarul dvs. va face mai întâi un examen fizic. Următoarele, testele de laborator și / sau razele X pot fi necesare pentru a determina problema. Pe baza constatărilor, VET-ul dvs. poate recomanda medicamente, schimbarea dietei, chirurgia sau alt tratament.

Dacă medicul dumneavoastră vă oferă pisicii dvs. o sală de sănătate curată, atunci pierderea în greutate poate fi cauzată de aportul de alimente inadecvat sau de o anumită condiție necunoscută sau nedetectabilă. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi despre hrănire și îmbogățirea mediului. Dacă puteți determina o Sursa stresului Pentru pisica ta, începeți prin a lucra pentru a reduce acel stres. Veterinarul dvs. poate recomanda, de asemenea, o dietă care are dreptul la substanțe nutritive și calorii, potențial, ajutând greutatea pisicilor.

Dacă pierderea în greutate a pisicii dvs. continuă, în ciuda modificărilor pe care le faceți, atunci asigurați-vă că urmăriți-vă cu veterinarul despre el. Veterinarul dvs. vă poate face referire la a Specialist veterinar Pentru diagnosticarea avansată.

Cum de a preveni pierderea în greutate a pisicilor

Puteți preveni pierderea în greutate în pisica dvs. prin monitorizarea regulată a stării corpului și vizitarea în mod regulat VET pentru Examinări de wellness. Pisicile sunt experți în ascunderea bolilor și rănilor, dar veterinarul dvs. poate fi capabil să detecteze o problemă înainte de a ieși din mână. Asigurați-vă că raportați modificările în comportamentul pisicii dvs. la medicul veterinar imediat. Este mult mai ușor să tratați o problemă de sănătate în stadiile incipiente decât să așteptați până când pisica dvs. devine foarte bolnavă.

Este pisica dvs. datorată pentru examenul lor de veterinar anual?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este pierderea pisicii mele?