Cauze de pierdere în greutate inexplicabilă a pisicilor

Cauze de pierdere în greutate inexplicabilă a pisicilor

Ca oamenii, pisicile pierd uneori un pic de greutate și arată un pic mai slab (de exemplu, în lunile de vară când sunt mai mult și se mișcă mai mult), dar există o serie de afecțiuni medicale care pot face pisica dvs. să piardă semnificativ greutatea chiar și atunci când par să mănânce în mod normal. Orice pierdere dramatică și aparent inexplicabilă în pisica dvs. ar trebui să fie investigată imediat de un veterinar.

Cat subțire

Cauze posibile ale scăderii în greutate

  • Anorexia: apetitul este redus sau a dispărut cu totul. Anorexia este extrem de periculoasă pentru pisici, deoarece acestea sunt predispuse la o afecțiune numită lipidoză hepatică (sindromul ficat gras), care este cauzat de ficat care trebuie să proceseze cantități mari de grăsime corporală stocată.
  • Boala lui Addison: o lipsă suprarenală.
  • Anxietate / stres /depresie: Acest lucru poate fi la prea multă zgomot în mediul înconjurător, animale străine din zona de hrănire a pisicilor, boluri murdare, alimente prea aproape de cutia de gunoi.
  • Cancer: Pe lângă pierderea apetitului, puteți observa că pisica dvs. este letargică și se ascunde mai mult decât de obicei.
  • Diabetul: (cauzat fie de organismul care nu este capabil să facă insulină, nici prin incapacitatea sa de a răspunde la acesta). De asemenea, puteți observa că pisica dvs. de băut și urinează mai mult decât de obicei, aparent lent, având infecții ale tractului urinar și, de asemenea, suflare dulce mirositoare.
  • Peritonita infecțioasă a felinei (FIP): Cele mai frecvente în pisicile de eschivitate, pisica dvs. va părea rău și poate avea o febră care nu este obligată cu antibiotice.
  • Paraziți intestinali (viermi): alte simptome vor include diaree, balonare, vărsături și dificultăți de respirație.
  • Probleme gastro-intestinale: condiții cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, blocajele, alergiile alimentare și infecțiile. Simptomele pot include diaree, lipsa poftei de mâncare, vărsături.
  • Eșecul organului: în special la pisicile vârstnice, deși schimbările metabolice pot însemna că pisica dvs. pierde o greutate oricum, testele de sânge și / sau urină ar trebui să poată izola problema.
  • Hipertiroidismul: o tumoare benignă producătoare de hormoni, este posibil să observați creșterea consumului de băut / urinare, o activitate crescută, diaree, vărsături, pierderea musculară și - în etapele ulterioare - probleme de inimă, alături de pierderea în greutate.
  • O durere de dinți: Pawing la gură și drooling sunt semne că pisicile tale are unele probleme dentare (comune)
  • Condiții neurologice: ceea ce face dificilă localizarea sau ridicarea alimentelor.
  • Nu mănâncă suficient: Ambalajul de produse alimentare pisică vă va spune cât de multă hrană pentru a da pisicilor de greutăți speciale. Dacă nu sunteți sigur cât de mult cântărește pisica, stați pe o scară de baie cu el în brațele voastre, notați greutatea. Cântărește-te fără pisica ta, notați această greutate. Luați greutatea de la greutatea combinată a dvs. și a pisicii dvs., restul este ceea ce cântărește pisica dvs.
  • Alimentele care nu sunt proaspete / pisică nu-i place: Pisica ta este puțin probabil să mănânce toată mâncarea într-o singură mișcare, pe măsură ce îi plac mai multe mese mai mici, mai degrabă decât una sau două mese mari. Ar trebui să fie clar dacă pisica ta mănâncă toate sau cea mai mare parte a mâncării lor sau dacă mănâncă cu greu nimic. Este posibil să fie nevoie să încercați câteva tipuri de mâncare înainte de a găsi pe cea pe care pisica dvs. se bucură într-adevăr. De asemenea, nu lăsați alimentele în jos timp de ore / zile care așteaptă ca pisica dvs. să o termine, mâncarea umedă începe să miroasă și să arate invitarea destul de repede. Păstrați bolurile de băutură ale pisicii dvs. și zona de mâncare Curățați și modificați alimentele în mod regulat (poate luați în considerare hrănirea restricționată a timpului restricționat sau a porțiunii.

În legătură cu o postare: Cel mai bun castron de apă pentru pisici

Aceasta nu este o listă exhaustivă a posibilităților posibile care ar putea provoca pierderea în greutate și, evident, multe dintre aceste condiții au simptome similare, deci nu fiți tentați să vă auto-medicați pisica dvs., așa cum ați putea face rău neintenționată. Dacă observați oricare dintre aceste simptome sau aveți îngrijorări cu privire la sănătatea pisicii dvs., luați-l direct la veterinar.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

Pisting de foame

Tratament

Chiar și în pisicile mai vechi Pierderea în greutate poate fi tratată, dacă nu este vindecată. Controalele fizice împreună cu testele de sânge și urină vor permite ca problema să fie identificată și un tratament adecvat. O schimbare de dietă și / sau Schema de hrănire pot fi necesare pentru a permite pisicii dvs. să trăiască într-o stare relativ sănătoasă.

În timp ce investigațiile sunt efectuate, medicamentele stimulative cu stimularea apetitului sau tuburile de hrănire pot fi folosite pentru a obține mai multă nutriție în animalul dvs. de companie.

Vizite regulate la veterinar

Pisicile sunt notorii private și sunt susceptibile de a fi rău de ceva timp înainte de a observa, mai ales dacă toaletă afară mai degrabă decât într-o tavă de gunoi în casă (nu veți ști ce seamănă de deșeurile lor și cât de des merg. S-ar putea să nu observați că bea mai mult dacă au tendința de a bea apă de apă în afara. Vizite regulate la veterinarul dvs. (o dată sau de două ori pentru pisicile mai tinere, de două ori pe an pentru pisicile mai vechi și la fiecare trei luni pentru pisicile geriatrice 14 ani plus), vor însemna că VET dvs. are o înregistrare a greutății normale a pisicii și a altor indicatori cheie astfel încât problemele pot fi identificate și tratate rapid.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze de pierdere în greutate inexplicabilă a pisicilor