Cat drooling: cauze, simptome și tratament

Dacă pisica ta se zbărește, s-ar putea să vă întrebați dacă este normal sau ceva de spus. În timp ce poate fi normal în unele pisici atunci când este relaxat, indică, de obicei, o problemă care are nevoie de asistență medicală. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ați observat niciodată pisica voastră să scadă în trecut.

Ce cauzează droolingul?

Există multe condiții care ar putea provoca drooling în pisici. Droolingul în pisici (numit și hipersalivare sau ptyalism) este cel mai adesea un semn de durere la nivelul gurii.

Dacă este dureros pentru ca o pisică să-și închidă gura sau înghițirea, saliva se va sfârși scurgeri din gură, ducând la drooling.

Durerea orală sau a gurii pot proveni din mai multe surse, dar cele mai frecvente și mai grave sunt masele orale și tumorile și boala dentară. Boala dentară la pisici poate fi destul de dureroasă și poate include boala gingiilor, boala dentară resorptabilă (în cazul în care dinții își pierd stratul de smalț), abcesele rădăcinilor dintelui și dinții rușiți.

Cauzele mai puțin frecvente ale durerii gurii pot include iritarea, cum ar fi arsurile de la mestecarea cablurilor electrice, îngrijirea ceva iritant de pe blănuri sau de a mânca unele plante iritante. Ei pot, de asemenea, să drool dacă ceva este blocat în gură. Unele boli virale și boală renală severă pot provoca ulcere în gură care sunt dureroase și cauzează drooling.

O altă cauză mai puțin frecventă de a scăpa de pisici este greața. Boala de mișcare (boala auto) la pisici provoacă adesea greață și drooling. Rareori probleme cu funcția nervoasă la nivelul gurii și gâtului poate provoca drooling; Deși rabie rare poate provoca somnul.

Expunerea la pesticide, în special unul numit permetrin găsit în unele medicamente de purici / bifați numai pentru câini, poate provoca scări severe dacă pisicile sunt expuse la acestea. Un gust foarte amar poate stimula, de asemenea, droolingul. S-ar putea să fi văzut această reacție dacă ați avut vreodată să vă dați pisicii dvs. un medicament amar!

Condiții dureroase ale gurii care pot provoca drooling la pisici includ:

  • Tumora sau masa (cancer oral)
  • Dinți dureroase (smalț rupt, absscut, pierdut)
  • Infecție gingivală
  • Ulcere
  • Iritarea de la substanțe chimice
  • Ceva blocat în gură

Câteva condiții mai puțin frecvente la pisicile care pot provoca drooling:

  • Boală de mișcare (boală auto)
  • Ingestind ceva amar
  • Expunerea la pesticidele toxice
  • Probleme cu funcția nervoasă
Pisica de mestecat pe planificare

O pisică ar putea să drool dacă se înnebunește pe o plantă toxică sau iritantă sau o ingeră o altă substanță otrăvitoare.

O pisică ar putea să drool în cazul în care ea nibburează o plantă iritantă sau ingeră o altă substanță otrăvitoare sau iritantă. Departe și departe cel mai frecvent motiv pentru a scăpa în pisici este durerea gurii.

Unele alte semne ale unei condiții dureroase la pisici includ:

  • Respirație urâtă (halitoză)
  • Scăderea apetitului
  • Reticența de a mânca hrana tare
  • Alimentele cad din gură în timp ce mănâncă
  • Pierdere în greutate
  • Gura agățată deschisă
  • Gros, decolorat sau sângeros saliva
  • Săraci îngrijire
  • Pisica drooling și nu mănâncă

Dacă pisica dvs. este zdrobită și nu mănâncă, ar putea avea o boală gravă. Ea ar putea suferi de durere în gură și / sau poate suferi greață severă. Pisica ta ar trebui să fie verificată în orice moment că nu mănâncă, mai ales dacă ea este, de asemenea, drooling.

Pisica în transportator în mașină

Unele pisici drool când sunt greață, care se pot întâmpla atunci când călărește într-o mașină.

Pisica drooling și nu îngrijire

Când o pisică se oprește să se îngrijească, este un semn spune că nu se simte bine. Dacă pisica dvs. se strică și nu se îngrijea, ea poate fi în durere sau foarte bolnavă, așa că programați imediat un examen veterinar.

Pisica drooling in masina

Unele pisici drool când sunt greață, care se pot întâmpla atunci când călărește într-o mașină.

Greața poate provoca hipersalivare și drooling în pisici. Dacă pisica ta doar devine vreodată în timpul plimbări cu mașina, ea ar putea să se confrunte cu boală de mișcare. Adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi despre cum să vă reduceți boala de mișcare a pisicii înainte de următoarea călătorie a mașinii.

Pisica drooling in timpul purtare

Droolingul este văzut uneori la pisici sănătoase. De exemplu, unele pisici drool în timp ce sunt foarte relaxate și primind stimulente pozitive cum ar fi mângâierea. Droolingul este adesea însoțit de purtring. Uneori pisicile pot drool și purr în timp ce frământați o pătură sau alt material moale.

Motivul pentru acest lucru este în mare parte necunoscut, dar pare să fie comportamental și nu o problemă medicală. Dacă pisica ta a fost întotdeauna un drooler când este relaxat și purring, dar pare bine în alte momente, este probabil o problemă.

Pisica drooling in timpul somnului

Similar cu fenomenul pisicilor care se culcă în timp ce este foarte relaxat și fericit, unele pisici pot să drool în somn. Dacă droolul este minim, acest lucru poate fi normal pentru pisica dvs. Cu toate acestea, în cazul în care pisica dvs. are excesul excesiv în timpul somnului, mai ales dacă nu ați observat niciodată acest lucru înainte, merită să o verificați după veterinarul dvs.

Ce să faci dacă pisica ta drools?

Zgârierea pisicii sub bărbie

Poate fi normal pentru unele pisici să scadă puțin când sunt foarte relaxați și mulțumiți.

Deoarece Drooling este adesea un semn că pisica este în durere, este important să programați o vizită la medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a verifica problemele de sănătate.

VET-ul dvs. va verifica pisica dvs. pentru orice greutate sau pierdere musculară și va face un examen fizic aprofundat, verificând tot corpul pisicii dvs. - în special gura și dinții pisicii dvs. pentru a încerca să găsească cauza droolingului. VET-ul poate recomanda teste suplimentare cum ar fi raze X, sânge sau o examinare orală sedată pentru a ajunge la rădăcina somnului, astfel încât să poată fi tratată.

Tratamentul va depinde de ceea ce este cauza, dar ar putea include medicamente pentru durere sau greață. De asemenea, poate include îngrijirea dentară și îndepărtarea dinților dureroase bolnave sau a intervențiilor chirurgicale orale pentru a trata tumorile.

Poate fi normal pentru unele pisici să scadă puțin când sunt foarte relaxați și mulțumiți.

Nu ignorați niciodată o pisică

Dacă pisica dvs. care nu a droolit niciodată înainte de a începe brusc, nu întârzie să caute tratament veterinar.

Droolingul este cel mai adesea cauzat de condiții dureroase. Drooling înseamnă că pisica ta poate fi în durere. Pisicile fac tot posibilul pentru a-și ascunde durerea și boala. Odată ce se vede zgomotul, problema este adesea destul de avansată și dureroasă.

întrebări frecvente

De ce ar începe brusc o pisică să scadă brusc?

Rănirea sau boala gurii este una dintre cele mai frecvente motive pe care o pisică ar începe brusc să strângă. Tumorile, durerea dentară și boala sau iritarea gingiilor provoacă durere și dificultăți la înghițire, ceea ce duce la drooling. Alte cauze pentru strungarea bruscă a pisicilor includ greață și expunere la substanțe toxice sau iritante și probleme cu nervii, inclusiv rabia.

Este normal ca pisicile să drool?

Într-un număr foarte mic de pisici, droolingul poate fi normal. Unele pisici drool ușor când sunt foarte relaxate și conținut. Drooling ca acesta este adesea însoțit de purtring. În mod similar, unele pisici pot să scadă puțin când dorm. Dacă somnul se oprește în afara acestor episoade izolate, iar pisica alimentează în mod normal și acționează bine, s-ar putea considera normal pentru pisică.

Ceea ce drooling un simptom al?

Droolingul în pisici este cel mai adesea un simptom al durerii (de obicei durerea gurii). Mai puțin frecvent poate fi un simptom al greaței, otrăvire sau probleme cu nervii, inclusiv rabia.

Cum pot să-mi pun pisica să se oprească?

Luați pisica dvs. la un medic veterinar pentru a găsi cauza droolingului. Odată ce o cauză este găsită, VET va recomanda tratamente care vor aborda problema (cel mai adesea durerea gurii) și care vor ajuta la abordarea zgomotului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat drooling: cauze, simptome și tratament