Munchkin cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte

Pisica pufos

Vei fi iertat pentru a gândi că munchkinul este o cruce între a persană (sau este a Britanic Shorthair?) și A Dachshund. Are acest aspect ditic care este foarte nemilos de un pisic. La urma urmei, am privit mereu pisicile ca alpiniști excepționali. Dar nu subestimați vreodată această felină de călărie. Poate avea cele mai scurte membre în împărăția pisicilor, dar nu este niciodată scurtă pe jucăușă, entuziasm și energie. Acesta este un Kitty care știe cum să compenseze membrele sale scurte prin distracție îndelungată.

Munchkin Kitten

Istoria pisicii Munchkin

Unii oameni nu iau în considerare Munchkin ca o rasă. De aceea, când Asociația Internațională CAT a recunoscut-o ca o rasă în 2003, mulți crescători ai pisicilor s-au opus recunoașterii sale. Asociația de crescători ai pisicilor și chiar și Consiliul guvernatorilor din fantezie de pisică a refuzat să recunoască Munchkin ca o rasă de pisică. Numai TICA, Organizația Feline Unite, Asociația Americană a Entuziaștilor Cat, Alianța Națională de Cat Waratah și Consiliul CAT din Africa de Sud, recunosc rasa.

Și de ce organizațiile majore de pisică refuză să recunoască Munchkin adorabil ca o rasă? Ar putea fi pentru că este atât de drăguț că oamenii se tem că ar putea detrona Maine Coon, persan, siamez, si Papusa de carpa?

Răspunsul se află în genele sale.

Vedeți, natura cu picioarele scurte a Munchkin a fost rezultatul unei mutații genetice naturale, deși încă inexplicabile, care a afectat cumva genele care codifică lungimea membrelor pisicilor. Fancierii de pisici au observat că aceste pisici cu picioare scurte au fost în jur de la anii 1940. Un raport veterinar britanic din 1944 a descris 4 generații de pisici cu picioare scurte care au fost considerate sănătoase ca orice altă rasă de pisică, cu excepția picioarelor scurte. Aceste pisici cu picioare scurte într-un fel "au dispărut" la înălțimea celui de-al doilea război mondial și au început să reapară în 1956 în Rusia și în anii `70 din SUA.

Un profesor de muzică din Louisiana numit Sandra Hochenedel, a găsit în 1983 două pisici însărcinate cu picioarele care se ascund sub un camion. HoChenedel a păstrat una dintre pisicile cu picioare scurte și la numit Blackberry. Când Blackberry a născut, jumătate din pisicile ei au avut și picioare scurte. HoChenedel a dat un pisoi de sex masculin cu picioare la Lfrance Kay, pe care la numit Toulouse.

De când Toulouse nu a fost niciodată ținut exclusiv în interior, a început împerecherea cu alte pisici de vecinătate. Nu după mult timp, cartierul a văzut deja un număr tot mai mare de pisici cu picioare scurte. Acest lucru a determinat HoChenedel și lafrance să intre în contact cu dr. SOLVEIG PFUEGER, președintele Comitetului de Genetică al TICA. Lafrance și Hochenedel au crezut că au descoperit o nouă rasă de pisică.

Dr. Pfluger, pe de altă parte, a înscris ajutorul Colegiului Universității de Stat din Kansas de Medicină Veterinară Dr. David Biller în a afla mai multe despre aceste pisici cu picioare scurte. Preocuparea primară a fost că natura cu picioarele scurte a pisicilor poate urma același model de cauzalitate a bolii în câini cu picioare scurte, cum ar fi Dachshund și Corgi. Când cei doi oameni de știință au reușit să stabilească un model autosomal dominant de moștenire și că pisicile nu au prezentat probleme spinale asociate cu piciorul, Tica a decis să prezinte în cele din urmă Munchkin publicului în 1991, găzduind o spectacol de pisică Televiziunea la rețeaua națională.

Acest lucru nu a stat bine cu ceilalți membri ai organizațiilor TICA și a altor organizații CAT. Ei au subliniat riscul de șold, înapoi și probleme de picior care sunt de obicei asociate cu animale cu picioare scurte, dar cel mai ales dachshunds. În protest, un judecător de spectacol veteran a demisionat Comisia în timp ce cheamă Munchkin ca o insultă a crescătorilor de pisici etici. Este considerat în mare măsură "neetic" pentru a încuraja reproducerea pisicilor cu probleme genetice cunoscute.

Cu toate acestea, acest lucru nu a descurajat majoritatea membrilor TICA să aprobe includerea pisicii Munchkin în programul de dezvoltare a rasei organizației pentru rasele noi de pisici în septembrie 1994. Nouă ani mai târziu în mai 2003, Munchkin, așa cum este dat statutul de campionat al TICA, oficial îl recunosc oficial ca o rasă.

Să ne uităm mai atent la modelul de moștenire al lui Munchkin. Gena pentru picioare scurte a fost stabilită de Pfluger și Biller pentru a urma un model dominant autosomal. Acest lucru poate fi un pic mai complicat, deci vom încerca să-i explicăm într-o metodă mult mai ușoară.

Dacă împerecheați o pisică munchkin cu o altă pisică Munchkin, jumătate din pisicile sale vor fi cu picioare scurte, un sfert va avea membre de lungime normală, iar un alt cartier va muri în pântecele pisicii. Motivul pentru care un sfert din embrioni nu se va dezvolta niciodată în pisoi este atribuit letalității genei. Amintiți-vă că codarea genei pentru o legidă scurtă este considerată o genă mutantă. Astfel, combinarea a două gene mutante pot avea alte efecte asupra embrionului în curs de dezvoltare. Din păcate, acest lucru duce întotdeauna la moartea embrionului chiar înainte de a avea ocazia să devină pisoi. Aceasta este, de asemenea, principala afirmație a celor care se opun recunoașterii pisicii Munchkin ca o rasă.

Cu toate acestea, dacă îmbogățiți o pisică munchkin cu o pisică normală, jumătate din pisoi vor fi Munchkins, în timp ce cealaltă jumătate vor fi kituri normale de lungime. Cel puțin, nici un embrion nu va merge la deșeuri, deoarece fiecare dintre ele va fi viabil ca pisoi.

Crescătorii de pisici din Munchkin, prin urmare, sunt atenți să nu împerecheze un munchkin cu un alt munchkin, deoarece acest lucru va duce la neevlibilitatea (moartea) de 25% din pisoii din interiorul uterului pisicii mamei. Desigur, veți avea încă 50% șansă de a obține un munchkin din împerechere.

Fapte rapide despre pisica munchkin

Știm că pisica lui Munchkin te-ar fi fascinat cu adevărat. Aceasta este în ciuda controversei și a întrebărilor etice "care înconjoară fundalul său genetic. Nu am putut da vina pe cei care se opun recunoașterii Munchkin ca o rasă de pisică. Dar, nu putem nega, de asemenea, fervoarea celor care doresc o pisică care este unică diferită indiferent cât de "greșit genetic" poate fi. Iată câteva fapte despre această felină de scurtă durată:

  • Munchkin și-a primit numele de la locuitorii diminuți ai lui L. Țara lui Munchkin a lui Frank Baum în vrăjitorul minunat de oz. Deoarece lafranța a permis Toulouse să se rătăcească liber și pisica de sex masculin mic împerecheată cu pisici locale din cartier, nu de mult timp după ce aceste pisici mici cu picioarele scurte erau peste tot. Cartierul părea ca vrăjitorul țării Munchkin din Oz; Prin urmare, numele.
  • Deoarece Munchkins sunt cel mai bine împerecheate cu alte pisici și nu cu colegii de munte, ele sunt de obicei împerecheate cu a Laperm, A Sphynx, un persan, a Himalayan, un rex Selkirk, un Scurte exotice, un Curl american, A Bengal, și a fald scotian sau orice altă pisică pură pentru a crea o versiune cu picioare scurte a acestor pisici.
  • Înălțimea munchkinului este, prin urmare, dependentă de pisica care a fost împerecheată la Munchkin. Cu toate acestea, picioarele vor fi de 3 inci mai scurte decât standardul pentru o astfel de rasă de felină. De exemplu, dacă Munchkinul este împerecheat la un Himalayan (care poate sta la aproximativ 10 până la 12 inci), veți obține un Napoleon care se află la aproximativ 7 până la 9 inci. În general, un munchkin va fi de aproape aceeași înălțime la aproximativ 7 până la 8 inci.
  • Greutatea munchkin va depinde, de asemenea, de pisica pură sau de uz casnic. În mod obișnuit, totuși, Munchkins va cântări aproximativ 6 până la 9 kilograme.
  • Are o speranța de viață de aproximativ 12 până la 15 ani.
  • Haina poate fi cu părul lung complet cu o strat semi-lungă matasoasă. Munchkins cu părul scurt are în mod obișnuit strat de lungime medie, care este pluș. Acestea pot veni în diferite modele de culori sau combinații.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Fancy obținerea unui munchkin? Iată lucrurile pe care ar trebui să le cunoașteți.

Sănătate

Unul dintre principalele puncte de control ale crescătorilor de pisici la recunoașterea munțimului cu picioare scurte este riscul de probleme de sănătate asociate mutației genetice în membrele sale scurte. Principala afirmație este că Munchkin poate prezenta, de asemenea, problemele observate în canini cu picioare scurte, cum ar fi Corgi și Dachshund, în special problemele din spate și ale piciorului.

Cu toate acestea, pe parcursul istoriei Munchkin, niciuna dintre aceste așa-numite manifestări de sindrom de animale cu picioare scurte nu au fost văzute în această pisică. Nu există probleme coloane vertebrale, achondroplasia, displazia șoldului și alte probleme de sănătate.

Acest lucru nu înseamnă că Munchkin este sănătos, totuși. Este încă vulnerabil la unele dintre problemele de sănătate care sunt foarte comune pentru orice rasă de pisică, cum ar fi uremia, pancreatită, hipertiroidism, și feline inferioară Boala tractului urinar. Cardiomiopatia hipertrofică rămâne și o posibilitate.

Hrănire

Munchkin nu necesită diete speciale. Doar pentru că are membrele scurte, nu înseamnă că este deja necesită o schimbare a cerințelor sale nutriționale. Încă mai necesită, în esență, aceleași substanțe nutritive și calorii pe care alte pisici au nevoie.

În mod ideal, ar trebui să se acorde mâncăruri umede de pisici pentru a ajuta la prevenirea problemelor renale, cu excepția cazului în care puteți atrage Munchkinul să-și mărească aportul de fluid. Proteinele de înaltă calitate sunt, de asemenea, o necesitate pentru acest Kitty. Și de atunci alimente de pisică umedă are mai multe proteine ​​decât kibbles, este o dietă perfectă pentru munchkin.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru boala renală

Îngrijire

Deoarece Munchkins au picioare relativ scurte, vor avea probleme care ajung la platforme mai mari. Ei pot sări pe scaun, dar vor avea probleme sărind pe pragul ferestrei. Acest lucru nu înseamnă că sunt deja limitate la activitățile la nivel de podea. Puteți ajuta prin oferirea unui copac de pisici, astfel încât să se poată muta spre cea mai înaltă platformă cu ușurință relativă.

Jucăriile interactive sunt o necesitate pentru acești copii de blană. Ei au atât de multă energie pe care o pot juca toată ziua. Îi place să se joace cu copii și câini. Sunt și feline inteligente. Dându-le Jucării de pisici interactive vă poate ajuta să-și ascuți abilitățile cognitive și să le ducă departe de plictiseală. Învățarea trucurilor vor face cu siguranță o activitate fascinantă chiar în interiorul casei.

Păstrați caseta de gunoi spumantă curată. Nici o pisică, inclusiv Munchkin, vrea să-și facă afacerea într-o toaletă murdară și mirositoare. Curățarea cutiei de gunoi nu trebuie să fie dificilă. Trebuie doar să observați o formă de organizare și sistem în curățarea dvs. și totul va cădea în poziție.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

Păstrați munchkin în interiorul casei. Sigur, Toulouse ar fi putut fi un rătăcitor, dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ți lăsați și munchkin-ul tău afară. Menținându-l în interior își va îmbunătăți siguranța. Va fi în siguranță de la rănile suferite din accidente sau chiar de lupte de pisici. Cel mai bun dintre toate, îl veți lăsa la îndemâna catnapperilor. Dacă nu aveți intenția de a le reproduce, mai bine le-ați spulberat sau sterilizat.

Excursii regulate la medicul veterinar sunt, de asemenea, o necesitate pentru munchkin. Acest lucru este pentru a vă asigura că munchkinul dvs. este cât mai sănătos posibil. Aceasta este, desigur, în plus față de obținerea de fotografii recomandate.

Îngrijirea

Shorthaired Munchkins necesită o periere săptămânală a straturilor lor. Cele pe care le necesită pieptății zilnice și periaj. Îngrijirea dentară este o necesitate și acest lucru ar trebui să fie efectuat cel puțin de două ori pe săptămână. Tăierea unghiilor pisicii este, de asemenea, importantă și poate fi efectuată în fiecare lună. Când vine vorba de urechile sale, se recomandă inspecția săptămânală și curățarea, deși puteți observa o astfel de rutină o dată la 2 săptămâni.

pisoi drăguț

Postări asemănatoare: Cea mai bună perie de pisică și Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

Temperament

Munchkin este o pisică afectivă, prietenoasă, inteligentă și foarte jucăușă. Poate fi prieteni cu aproape orice altă persoană pe care o cunoaște și cu canini prietenosi. Este o pisică de ieșire care nu iubește nimic mai puțin decât să fie manipulată și cuddled de proprietarul său. Picioarele sale scurte și statura relativ mică, Belie viteza și agilitatea. Încercați să vă imaginați o curse de curse F1 sau chiar un supercar european scăzut și veți obține ceea ce înțelegem. În cazurile rare atunci când munchkinul nu este darting în cameră la viteze blitzkrieg, acesta va sta confortabil pe fundul său, cu ochii fixați pe ceva care și-a prins în mod clar interesul. Aceasta este o pisică care este atât jucăușă și curioasă.

Indiferent de ceea ce spun despre Munchkin, este una dintre cele mai adorabile rase de feline de acolo. Este perfect pentru acei indivizi și familiile care necesită o pisică mai jucăușă și mai prietenoasă încât pot învăța trucuri pentru a savura, de asemenea, compania unei pisici laparte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Munchkin cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte