Ce este o pisică domestică?

Femeia cuddles pisica in bucatarie

Când vine vorba de expresia "pisica domestică", unii oameni se pot confunda. O pisică domestică de către o definiție a cuvântului este ar trebui să fie o pisică cu domiciliul - cu toate acestea, nu toate pisicile domestice sunt pisici de casă. Pisicile domestice pot fi a Purebred, rasă mixtă, trăiește într-o casă sau o fermă cu oameni sau locuiesc într-un cartier ca o pisică rătăcită sau ferată.

Millennia în realizarea

Pisicile domestice sau pisicile domestice au ajuns să fie cu mii de ani în urmă prin creșterea selectivă. Fostele pisici sălbatice și pisici mari, pisicile domestice au fost crescute pentru a avea caracteristicile "sălbatice" eliminate din ADN-ul lor.

Selecție artificială, un termen inventat de biologul Charles Darwin, este un proces utilizat de oameni pentru a dezvolta noi organisme cu caracteristici dorite. Crescătorii selectează doi părinți care au trăsături benefice pentru a se reproduce, dând descendenți cu acele trăsături dorite.

Toate pisicile coboară astăzi de la acele pisici originale din Africa, regiunile mediteraneene și Orientul Mijlociu. Toate pisicile pot fi numite "interne", fără a ține seama de reproducerea lor.

Pisici de rasă mixtă

A Cat mixt este orice pisică de origine necunoscută cu tipuri de corp, straturi și / sau model de culoare. Pisica poate avea marcaje similare cu una sau altă rasă, dar dacă nu există o lungă linie de înregistrări genealogice și o înregistrare pedigree cu Asociația Cat Fanciers sau o altă organizație, pisica este clasificată ca o rasă mixtă. De exemplu, indiferent cât de mult o pisică se poate asemăna cu o pisică Siameză, în majoritatea cazurilor că pisica ar fi considerată un amestec Siamese.

Pisicile pură

Asociația Cat Fanciers este principalul organism de înregistrare pentru PETIGREED CAT RĂSPUNSURI în U.S. Organizația recunoaște 42 de rase precum Siamese, Persană, Maine Coon Cat, Bengal, și așa mai departe. Asociația internațională a CAT Recunoaște 71 de rase din vechiul abisinian la rasele mai noi, cum ar fi pisica "vârcolac" Lykoi și Chausie sălbatică, care a fost derivată dintr-o pisică junglă sălbatică. Ambele organizații se bazează în Statele Unite, concursuri gazdă și mențin standardele de rasă pentru pisicile de rasă pură.

O varietate infinită de pisici domestice

Pisicile domestice vin în toate dimensiunile, formele, lungimile straturilor și modelele de culori. Veți găsi toate culorile solide, plus combinațiile de toate acestea - puredate sau nu.

Pisicile domestice vin cu multe nume descriptive. Ei sunt, de asemenea, numiți "Casă veche,"Pisici alei," "Moggies" (în u.K.), iar la pisica arată că le permite, aceste pisici de rasă interne, mixte sunt de obicei într-o clasă numită "Animale de casă."

Rasele recente

Cele mai multe rase de pisici noi din ultimii 50 de ani au fost rezultatul unor programe de reproducere atentice de către expertii in genetica felina sau unii au venit prin intermediul faptului. Ocazional, o gunoi născută dintr-o pisică domestică poate conține unul sau doi pisoi atât de complet neobișnuit încât pot fi utilizați ca fundamentarea unei noi rase.

  • American Bobtail: American Bobtail au originat la sfârșitul anilor 1960 cu un pisoi de piatră maro masculin. Potrivit legendei urbane, a fost rezultatul unei pisici domestice cu un bobcat pe o rezervare indiană în sud-vestul U.S.
  • Curl american: Ca urmare a unui accident genetic serendipit, primul Curl american Kittens s-au născut într-o vagon negru cu urechi neobișnuite în Lakewood, California, în 1981.
  • Cornish Rex: Cornish Rex este cel mai vechi dintre cele trei piese de pisici REX, originare din jurul anului 1950 ca o mutație spontană într-o gunoi de pisici de hambar.
  • Munchkin: Deși pisicile cu picioare scurte au părut că au fost în jur mai mult, Munchkin, O rasă de pisici cu picioare scurte, nu a devenit clasificată ca o categorie proprie până în 1983 în Louisiana.
  • Pixiebob: Pixiebob a fost recunoscută oficial de către Asociația Internațională CAT ca o rasă în 1994. Asociația American Cat Fanciers (ACFA) a urmat costumul în 2005 pentru a accepta Pixie-Bob ca o rasă recunoscută. Se crede că este amestecul dintre un bobcat și o pisică de hambar.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o pisică domestică?