Bombay cat: profilul rasei de pisica

Bombay pisică de mers pe jos

Bombaday are distincția de a fi Cea mai bună pisică în fantezie pisică. Odată ce pisica este matură, haina este negru la rădăcină, scurtă, strânsă și extrem de strălucitoare. Chiar și tampoanele de labe sunt negre. Este greu de spus ceea ce este mai atrăgător cu privire la Bombay: ochii ei de aur sau haina strălucitoare. Combinația este izbitoare.

Bombaday este o pisică mică, musculară și înșelătoare grele. Când alegeți unul, veți fi surprins de heft. Bombays merge cu o influență care amintește de Pantherul Negru.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 11 lire sterline

Lungime: Până la 20 de centimetri

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Negru, stralucitoare stralucitoare până la rădăcini

Culoarea ochilor: Aur

Speranța de viață: 12 până la 16 ani

Caracteristicile pisicii Bombay

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii Bombay

Această rasă de pisică minunată este rezultatul visului unui crescător de pisici de lungă durată, Nikki Horner din Louisville, Kentucky. Horner a inventat pisicile Bombay ca "Panther Panther" și a descris aspectul lor ca "copilul din piele de brevete cu ochii de la cupru."Ei sunt numiți" Bombay "pentru că sunt la fel de eleganți ca și Panthers Negru Indian. Această pisică este, de asemenea, cunoscută pentru trucuri pe care le poate fi instruit să funcționeze ca niște articole sau să rămână la comandă.

Bombaday este o rasă pe deplin, de om: o cruce între un shorthair american negru și un salbat Birmania. Bombay a fost acceptat de Asociația de crescători ai pisicilor În 1976 și rasa este recunoscută și de către Asociația American Cat Fanciers și Asociația internațională a CAT.

Outcrossing atât la Burmese Black Black American, sunt încă permise de Asociația Fancierilor Cat, deși Bombay este o rasă adevărată, cu aspect și caracteristici proprii. În timp ce pisicile Saby pot fi produse în așternut, mai ales dacă unul dintre părinți este o Birmenă Saba, această pisică neagră quintessentă este permisă doar să fie prezentată în Black la Evenimentele Asociației Cat Fanciers.

În aparență, Bombay arată foarte mult ca o birmană, cu toate acestea, Bombay va fi adesea un pic mai mare și nu este la fel de compactă ca birmania. Capul unui Bombay de calitate de spectacol va fi rotund cu un bot scurt. Deoarece Bombay este o amestecare de două rase foarte diferite, este adesea dificil să se producă pisici de calitate. Cele mai multe gunoi vor conține mai multe pisoi de calitate pentru animale de companie decât de calitate de spectacol. Chiar dacă pot să nu aibă un astfel de cap rotunjit și un bot scurt, pisicile de calitate PET vor avea toate celelalte caracteristici ale rasei și vor face tovarăși minunați. Ei sunt lentă să se maturizeze în aparență și nu pot afișa toate caracteristicile lor până la vârsta de 18 luni.

Bombay Cat Care

Bombay este o minunată unire a ambelor rase mamă. Ea iubește atenția și a fi purtat, adesea pe umărul său de îngrijire. De fapt, Bombays sunt cu adevărat "ciuperci."Este foarte greu să le scoateți odată ce sunt așezate.

O pisică Bombay este probabil să se obligă cel mai mult cu un membru al familiei. Bombay vă va urma de la cameră în cameră și aproape întotdeauna vor avea ceva de spus despre ceea ce faceți. Dacă căutați o pisică afectuoasă, Bombay este o alegere bună. Dar dacă sunteți rar la domiciliu, un Bombay poate suferi de lipsa de atenție.

Bombays sunt, de asemenea, minunate cu oaspeții, copiii și câinii. Nu veți găsi un sistem Bombay care se ascunde sub pat când sosește compania. Bombay va face parte din comisia de salut. În timp ce concentrându-se asupra unei persoane speciale, această pisică nu va fi înlăturată cu nimeni.

Bombays sunt o alegere bună pentru o gospodărie plină de viață, deoarece se adaptează bine să trăiască cu oamenii și alte animale de companie. Când pisica dvs. nu interacționează cu oamenii, căutați-o să se odihnească lângă un aerisire de încălzire în timp ce iubesc sursele de căldură.

Stratul scurt al unui Bombay este ușor de îngrijit cu o pensulă mică de o dată pe săptămână. Veți avea rareori să faceți baie.

O rasă relativ activă, Bombay este întotdeauna fericit să joace. Influența americană influențează tonurile de activitate până la un pic mai puțin decât birmania. Bombaday este, de asemenea, un pic mai puțin vocal decât birmania, dar nu întotdeauna. Ele sunt foarte apreciate și au cu adevărat propria lor idee despre cum ar trebui să se desfășoare gospodăria.

Bombaday este inteligentă și tratabilă. Puteți juca preluarea cu un Bombay și chiar să vă antrenați să mergeți pe o lesă.

Probleme comune de sănătate

Asigurați-vă că luați pisica dvs. pentru verificări veterinare regulate și obțineți vaccinările recomandate și tratamentele preventive. Pisicile Bombay sunt considerate a fi, în general, o rasă sănătoasă. Iată câteva condiții că pisicile pot fi predispuse la:

  • Probleme sinusale și nasul curbat
  • Defectul craniofacial (o condiție comună birmaneză), care este un cap de deformat sever la naștere. Aceste pisici sunt, de obicei, eutanasiate.

Este recomandat să spionați sau să neuterze un Bombay la vârsta de 5 până la 9 luni. Această rasă ajunge la maturitate sexuală încă de 5 luni.

Obezitatea poate scurta orice viață de pisică, deci trebuie să monitorizați greutatea pisicii dvs. și să luați măsuri atunci când a pus în exces kilograme. Avea grijă de igiena dentara cu periuță de dinți obișnuită pentru a preveni gingivita.

Păstrarea unui Bombay ca un Cat numai pentru interior va ajuta la prevenirea multor boli, lupta împotriva leziunilor și va preveni accidentele care pot scurta o viață de pisică.

Dieta și nutriția

Rasa Bombay nu are cerințe dietetice speciale. Ca și în cazul tuturor pisicilor, este recomandat să oferiți alimente umede de înaltă calitate și o anumită calitate uscată. Dacă pisica dvs. prezintă semne de obezitate, discutați despre programul de hrănire cu medicul veterinar. Pot fi necesare diete speciale pentru pisici, pisici vârstnici și pisici cu condiții de sănătate. Asigurați-vă că oferiți apă proaspătă, curată pentru pisica dvs.

14 pisici negre care sunt noi toți
PROS
  • Pisica inteligentă, utilă care poate fi învățată să efectueze trucuri

  • Foarte afectuos, loial, de obicei, unui membru al familiei

  • Prietenos cu străini, copii și câini

Contra
  • Poate fi considerată o rasă tare, vorbind

  • Nu se dezvoltă când este lăsată acasă pentru perioade lungi de timp

  • Atașamentul și nevoia de atenție pot fi prea mult pentru unii

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Bombay

Este posibil să găsiți o pisică Bombay PureBred printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a decide dacă o pisică Bombay este cea potrivită pentru dvs., cercetați disponibilitatea lor, deoarece acestea sunt încă relativ rare. Discutați cu crescătorii și proprietarii de păsări Bombay. Poate doriți să contactați sau să vă alăturați Clubului Bombay și Asiatice Cats.

Dacă sunteți interesat de pisici colorate în mod similar și alte rase care împărtășesc manierele de pisici sălbatice, vă puteți interesa:

În caz contrar, verificați aceste altele Profiluri de rasă de pisici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bombay cat: profilul rasei de pisica