Bambino: profil de rasă de pisică

Un adult alb Bambino Cat

Bambinoul este o nouă rasă experimentală de pisică experimentală, care este o cruce între un sphynx fără păr și Munchkin cu picioare scurte. Rasa este atât de nouă încât nu prea este cunoscută acum despre ei, dar dezvoltarea lor a fost curtă de o mulțime de controverse.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 5 până la 9 kilograme

Lungime: Despre un picior și jumătate

Palton: Lung

Culoarea stratului: Negru, alb, cremă, maro

Culoarea ochilor: Albastru

Speranța de viață: Aproximativ 12 ani

Caracteristicile pisicii Bambino

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
Inteligență Mediu
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii Bambino

Cuvântul Bambino înseamnă "copil" în italiană, iar această rasă a fost așa-numita din cauza picioarelor sale scurte și a lipsei de blană. Ele sunt rezultatul creșterii între pisica sphynx, cu gena recesivă fără păr, și pisica Munchkin, cu gena dominantă cu picioare scurte.

Dezvoltarea lor a condus controversa. În timp ce fac apel la unii oameni din cauza aspectului lor unic, se crede că ar putea avea o șansă sporită de probleme de sănătate.

Primul gunoi a fost înregistrat în 2005, deci sunt o rasă foarte nouă, dar una care crește rapid în popularitate. Creșterea deformărilor lor genetice în mod intenționat, ca și ruda sa munchkin, a fost extrem de divizivă, chiar și printre profesioniștii din CAT.

Asociația Internațională CAT a recunoscut Bambino ca o rasă experimentală. Asociația Fancierilor CAT (CFA) și Asociația American Cat Fanciers (ACFA) nu vor, pentru că nu doresc să încurajeze reproducerea acestor anomalii genetice din motive estetice.

Bambino pisică îngrijire

Rasa este cunoscută că are multe dintre caracteristicile sphynx și a munchkinului. Împreună cu aspectul lor unic, fac apel la unii oameni, deoarece tind să fie pisici foarte afectuoase și caracterizate.

Ei sunt cunoscuți că sunt foarte jucători și iubiți să fie înconjurați de companie. Ele nu sunt o pisică care ar fi potrivită pentru a fi lăsată în mod regulat pentru perioade lungi de timp. Ele pot, de asemenea, să se potrivească caselor cu copii blânzi și alte animale, deoarece sunt foarte sociabile și prietenoase.

În ciuda picioarelor lor mai scurte, Bambinosul sunt cunoscute pentru a fi energic și surprinzător de agili. Va trebui să vă asigurați că aveți o mulțime de jucării și alte forme de Kitty Enrichment în jurul casei. Acest lucru vă va ajuta să le păstrați și să împiedicați dezvoltarea comportamentelor probleme ca urmare a plictiselii. Picioarele lor mai scurte ar putea anvelopa mai ușor, totuși, și nu vor putea să sară la fel de mari sau până la o pisică cu picioare lungi.

Unii oameni pot fi atrași de Bambino pentru că ei cred că ei să fie a Hipoalergenic rasă. În timp ce este adevărat că modelul lor nu poate fi la fel de abundentă ca pisicile cu o haină deplină, ei încă mai au o lumină foarte mică. Acest lucru poate fi încă de pe unele alergii ale popoarelor.

Haina lor are nevoie, de asemenea, mult mai multă atenție decât o pisică normală. Aceasta este una dintre controversele rasei. Lipsa lor de blană înseamnă că sunt mult mai susceptibile de a simți frigul și pielea lor poate fi rănită mai ușor.

Ei ar fi, de asemenea, mult mai probabil să sufere de arsuri solare. Dacă luați Bambino-ul în exterior, trebuie să vă asigurați că au protectie de protecție solară a pisicilor sau că nu sunt în vreme foarte însorită. Ele sunt adesea cele mai potrivite pentru a trăi un stil de viață interior.

Deoarece nu au un strat normal absorbant, pielea lor este de obicei mult mai grasă. Aceasta înseamnă că pot fi mai predispuși la dezvoltarea problemelor cutanate, cum ar fi infecțiile bacteriene, de drojdie. Spre deosebire de pisicile normale, vor necesita baie regulată pentru a-și păstra haina curată.

Probleme comune de sănătate

Deoarece acestea sunt o astfel de rasă nouă, nu se știe prea multe despre posibilele condiții moștenite. Cu toate acestea, este sigur să presupunem că Bambino ar putea fi predispus să dezvolte unele dintre problemele observate în sphynx și la munchkin. Aceste probleme de sănătate rezultă în mod specific din cauza modului în care au fost crescuți. Aceasta este ceea ce le face atât de controversați.

Condiții de piele: După cum sa menționat deja, Bambino, ca și sphynx, este mai probabil să dezvolte condiții de piele bacteriene și infecții. Acest lucru rezultă din incapacitatea lor de a reglementa uleiul pielii lor și numărul lor crescut de falduri.

Lordoză: Aceasta este o condiție care poate apărea în orice pisică, dar sa demonstrat că este mai răspândită în Munchkin cu picioare scurte. Aceasta implică coloana vertebrală care curbează excesiv spre interior și aceasta pune presiuni asupra unor organe vitale. Poate fi fatală în unele cazuri.

Pectus Excavatum: Aceasta este o altă condiție care sa dovedit a fi mai răspândită în Munchkins și este locul în care peșterile pieptului. Pisicile cu această problemă pot avea un prognostic păzit, deoarece poate avea un impact grav asupra calității vieții lor. Poate provoca o varietate de probleme, inclusiv probleme respiratorii, pierderea apetitului și pierderea în greutate.

Dieta și nutriția

Toate pisicile trebuie să fie hrăniți o dietă de calitate, iar Bambino nu va fi o excepție. Ele sunt obligate de carnivore, iar mâncarea lor trebuie să fie o proteină mare Dezvoltat special pentru pisici.

10 cele mai bune pisici cu urechi mari
PROS
  • Jucăuș și afectuos

  • Haina lor fără păr produce mai puțin dander care poate fi utilă pentru alergii

  • Se înțelege bine cu copiii respectuoși și cu alte pisici sau câini

Contra
  • Controversa în jurul potențialelor probleme de sănătate

  • Poate fi zgomotos

  • Pielea lor fără păr are nevoie de o atenție deosebită și de îngrijire

Unde să adopți sau să cumpărați o pisică de bambino

Pisicile Bambino sunt încă rare și este posibil să fie nevoie să mergeți pe o listă de așteptare sau să călătoriți mai departe dacă vă decideți că doriți să cumpărați un pisoi.

Asigurați-vă că vă faceți cercetarea. Din cauza rarității și a popularității lor crescânde, vor exista crescători de curte fără scrupule, gata să profite de acest lucru. Pisicile de la aceste tipuri de crescători ar putea avea și mai multe probleme potențiale de sănătate și probabil că nu au fost bine socializate sau îngrijite.

Nu excludeți afară Adoptarea pisicilor fie. Este posibil să nu fiți capabili să obțineți un Bambino, dar există o mulțime de rase mai sănătoase, cu ca personalități iubitoare, în salvarea în sus și în jos a țării. Un loc bun pentru a începe căutarea este prin adoptarea unui animal de companie.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Întotdeauna faceți cercetările când vă gândiți să oferiți o pisică o casă. Sunt multe CAT rases acolo, multe mult mai puțin controversate decât Bambino, și unele care ar fi mai potrivite și pentru viața ta de acasă. Unele alte rase care pot face apel includ:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bambino: profil de rasă de pisică