British shorthair cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte

British Shorthair Cat

Nu mulți oameni își dau seama că cel mai probabil au crescut cu o pisică britanică de scurtă durată. Fanii lui Lewis Carroll`s Alice în Țara Minunilor vor cunoaște pisica lui Cheshire cu rânjelul său răutăcios acum iconic. Apoi, în cizme se află swashbuckling-ul lui Shrek, onorabil și înfricoșător. Este o pisică musculară și solidă care este adorabilă de personalitatea sa ușoară. Este posibil ca temperamentul rezervat al preoților săi britanici, dar shorthairul britanic poate fi cea mai afectuoasă pisică, cea mai iubitoare pe care o veți obține odată ce o cunoașteți.

Cat de somn

Istoria pisicii britanice scurte

Pisica britanică de scurtă durată este descrisă de mulți ca una dintre cele mai vechi pisici de pe planetă, probabil a coborât de la pisicile domestice egiptene care au fost aduse la țărmurile britanice, când Imperiul Roman sa extins spre vest în 1Sf secolul d.Hr. Nimeni nu știe ce a devenit din aceste pisici. Ceea ce mulți știu este că probabil că au intervenit cu populația sălbatică a insulelor britanice.

Pe parcursul a mai multor secole, pisicile interbred au dezvoltat lent un caracter propriu, în mare măsură diferit de forebele lor britanici egipteni și locali. Ei au dezvoltat haine mai groase pentru a le putea potrivi mai bine la clima mai rece a insulelor, spre deosebire de peisajul viu al Egiptului. Ei au păstrat, totuși, stratul scurt al strămoșilor lor egipteni. Ceea ce este mai uimitor este faptul că shorthairul britanic modern nu este atât de diferit de primul dintre aceste pisici solide, musculare, robuste, mari și acoperite cu grosime.

Până la 19a secolul, fanii britanicului de scurte britanici au început un proces amplu de reproducere selectivă într-un efort de a produce ceea ce urma să devină tipul de kitty bine musculat, cu fața rotundă. Ei au numit, de asemenea, această pisică ca albastru britanic, poate să o diferențieze de la Rusă albastru Din orașul Port Arkhangel`sk din nordul Rusiei.

În 1871, Shorthair britanic a fost prezentat în cele din urmă la lumea crescătorilor de pisici, când a fost organizată și a avut loc cea mai bună spectacol de pisică de acest fel și a avut loc la Palatul Crystal. A fost o lovitură instantanee. Păcat, introducerea persinelor la începutul anilor 1890 a înregistrat o reducere a interesului față de britanicul scurt.

Când a izbucnit primul război mondial, stocul de reproducere britanic a fost redus la niveluri periculoase scăzute. Pentru a aresta într-un fel acest declin, britanicii shorthairs au fost crescuți cu persani pentru a crea britanic Longhair. Ei au fost încrucișați, de asemenea, cu Blues rus pentru a crea scurtul albastru. Unii crescători au introdus chartreuxul francez în încercarea de a restabili caracteristicile britanicului shorthair. Chartreux a fost diferit genetic, dar a avut aspectul unui scurt timp britanic.

A luat crescătorii cu mulți ani în fața britanicului pe care au lucrat-o pentru a restabili în cele din urmă recunoașterea de la Asociația Internațională CAT și Asociația Fancierilor American Cat la sfârșitul anilor 1970. Asociația Americană CAT a recunoscut rasa încă din 1967, cu toate acestea. Și a luat asociația de crescători ai pisicilor până în 1980 pentru a-și recunoaște întreaga recunoaștere. Începând cu anul 2018, Shorthairul britanic este recunoscut de toate asociațiile CAT.

Până în 2013, British Shorthair a reluat locul său în insulele britanice ca fiind cea mai populară pisică pedigreed a țării.

Fapte rapide despre pisica britanică de scurtă durată

Acest Kitty britanic a ajuns departe de a fi o pisică egipteană domestică și un tovarăș de legiune romană pentru a deveni una dintre cele mai îndrăgite de cele mai îndrăgite de pisici din lume. Iată câteva fapte rapide pe care trebuie să le cunoașteți cu adevărat despre acest Kitty britanic în cazul în care doriți să obțineți propria dvs.

  • Bărbați britanici britanici cântăresc de obicei între 9 și 17 kilograme, în timp ce femelele sunt mai ușoare la 7 până la 12 lbs.
  • Pe media, britanicii britanici pot crește oriunde de la 12 la 14 inci.
  • Poate ajunge la vârsta coaptă de 17 ani, deși minimul pe care îl pot trăi este de 12 ani. Unele sortare britanice sunt de asemenea cunoscute pentru a ajunge la 20 de ani.
  • Britanicii shorthairs au un aspect puternic, cu picioare puternice și groase, cuplate cu labele rotunjite.
  • Capul este rotund și mare, cu un bot destul de scurt și obrajii foarte largi.
  • Urechile sunt mari, largi și se îndepărtează.
  • Coada este o lungime medie și vine cu un vârf blând.
  • Britanicul de britanici durează aproximativ 3 ani înainte de a-și atinge maturitatea completă.
  • Haina sa este densă. În mod surprinzător, nu există substrat.
  • Cea mai familiarizată variantă a britanicii Shorthair este albastrul britanic, deși poate veni și în Fawn, scorțișoară, roșu, negru, alb, auriu, argint și cremă.
  • Haina poate fi solidă sau vine în diferite modele precum Bicolor, ColorPoint, umbrite, tortie și tabby.
  • British Shorthairs cu modele de tabby pot veni cu modele clasice, macrou, bifate sau spotted.
  • Britanici scurte cu modele non-tabby arată de obicei tortie, bicolor, bicolor-și-albă, vârful și-colorizat și fum.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre pisica britanică de scurtă durată

Fiind una dintre cele mai populare rase de feline pedigree, nu înseamnă automat că britanicul britanic este perfect pentru oricine. Ca orice alt animal de companie, acest Kitty britanic are o anumită personalitate care necesită o potrivire perfectă. În plus, există unele lucruri pe care fiecare Wannabe British Shorthair ar trebui să se gândească cu adevărat.

Sănătate

Această pisică este în general considerată robustă, cu aspectul său muscular și aspectul bine tonifiat. Cu toate acestea, ca toate pisicile, este posibil ca acest Kitty să poată avea marcajul de boală genetic temut pentru cardiomiopatia hipertrofică în care mușchii inimii cresc în dimensiune până când ea stoarce inima în sine și nu mai poate pompa sânge eficient. Aceasta este o tulburare foarte frecventă care poate fi transmisă generațiilor. Ca atare, este imperativ ca moderarul britanic să fie supus testelor ADN pentru a ajuta la identificarea pentru marcajul genetic care codifică o astfel de boală, precum și alte boli.

O altă problemă de sănătate care este destul de comună între britanicii britanici este hemofilia b. În această condiție, Kitty nu are un anumit factor de coagulare a sângelui cunoscut sub numele de factor IX. Fără această substanță, orice formă de sângerare va fi controlată inadecvat, ceea ce poate duce la hipovolemie, anemie și chiar șoc hipovolemic. Ca și cardiomiopatia hipertrofică, există screening-ul ADN pentru hemofilia b.

Există o altă boală genetică care poate afecta acest Kitty: Policicist boală de rinichi. Tuburile mici din interiorul rinichilor nu arată normal, ceea ce duce la o reducere a funcției sale. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la insuficiență renală.

Poate că cea mai importantă preocupare de sănătate din rândul proprietarilor britanici defavorizați este tendința lor pisicile să devină obezi. Acest lucru este de înțeles. Acest tip de pisică nu este într-adevăr plăcut să joace sau chiar să exercite. Nu este puss în cizme în escapade și aventuri. Este mai mult ca Garfield care tinde să echivaleze exercițiul și activitatea cu mângâierea și somnul.

Hrănire

Indiferent ce faceți, nu vă hrăniți la scurtcircuitul dvs. britanic în același mod în timp ce vă hrăniți câinele (dacă aveți vreunul). În timp ce câinii pot mânca un amestec de carne și alimente de plante fiind omnivore, pisicile se află în cea mai mare parte pe carne. Ați văzut vreodată un leu mângâie pe niște verde de salată sau poate un dovleac?

Sperășul britanic merită doar cea mai mare calitate posibilă a alimentelor de pisică adecvate în vârstă, de preferință conservată sau alimente de pisică umedă. Conectorul de pisici este, în general, scăzut, astfel încât nu vor bea prea mult. În sălbăticie, depind de pradă lor pentru nevoile lor de hidratare. De aceea, alimentele conserve de pisici sunt mult mai bune decât kibbles. În plus, aceste tipuri de hrană Kitty au mai multă proteină pe bază de chestiune uscată decât kibbles, care sunt, la rândul lor, adesea umplute cu carbohidrați că pisicile nu au nevoie de adevărat. Acest lucru este valabil mai ales pentru sportul britanic care nu este într-adevăr la fel de activ ca și alte feline. Oferindu-i calorii-dens Produse alimentare uscate de pisică poate predispune la obezitatea pentru care această pisică este deosebit de notorie.

În legătură cu o postare: Cel mai bun produs de pisică

Îngrijire

Ochii au nevoie de îngrijire meticuloasă, deoarece descărcările pot, uneori, să pată și să-și ruineze haina frumoasă. Puteți utiliza mingea curată de bumbac umezită cu apă sau chiar o cârpă moale pentru a șterge orice descărcare vizibilă din colțurile ochilor. Doar asigurați-vă că utilizați o singură aplicație pentru fiecare ochi, astfel încât să nu contaminezi cealaltă.

British Shorthairs nu necesită exerciții fizice, Deși ar trebui să joci cu ea din când în când. Rețineți, totuși, că această pisică nu ia prea bine să fie purtată sau luată, așa că trebuie să improvizați când vine vorba de a-l angaja. Poate avea o dispoziție de tip pisoi pe care o puteți folosi pentru a fi activă. Dar dacă este în colțul tăcut, lăsați-l să fie.

Cutie de pisici Este ceva ce trebuie să vă concentrați cu adevărat. Această felină britanică are un temperament foarte demn, care o va face destul de strictă atunci când vine vorba de curățenie. La urma urmei, o cutie murdară și mirositoare este aproape un loc pentru o pisică demnă să-și facă afacerea. Este mai bine să Curățați cutia de gunoi în mod regulat, la fel de frecvent ca de două ori pe săptămână.

Această pisică poate să nu fie o pisică exotică sau foarte scumpă, dar are un anumit har care poate atrage aproape oricine. Nu se plimba sau se rătăcește, deci este mai bine să o păstrați în interiorul casei. În acest fel, îl puteți păstra în siguranță și asigurat în special împotriva pisici vagaboande sau chiar câini de căpșune de pisici pe care britanicul shorthair le poate lupta. Din păcate, această greutate britanică nu este niciodată un luptător. Natura lui Docile și Dogificată îl face cel mai puțin probabil să iasă o luptă. Ați dori, de asemenea, să o protejați împotriva catnopperților din care există o mulțime de lucruri.

Vizitele veterinare frecvente sunt o necesitate, în special în determinarea susceptibilității sale la diferite tipuri de probleme de sănătate.

În legătură cu o postare: Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

Îngrijirea

Britanici scurte au, bine, parul foarte scurt. Dar acest lucru nu înseamnă că puteți sări peste treburile de periere și pieptănare. O dată pe săptămână ar trebui să fie bine. Dacă există, este bătruirea pe care o puteți uita cumva, deoarece este rareori necesară.

Cu toate acestea, dinții ei necesită periaj săptămânal, deși face acest lucru în fiecare zi este ideal. Urechile merită să fie inspectate și curățate și curățate. Și dacă doriți să o curățați, asigurați-vă că utilizați numai un dispozitiv de curățare a urechii potrivite pentru pisici. Alternativ, puteți face propria soluție de curățare a urechii prin combinarea unor părți egale de apă caldă și oțet de cidru de mere. Clipul unghiilor; Nu uitați.

În legătură cu o postare: Cel mai bun curetor de pisici

Temperament

Britanicul Shorthair este un Kitty demn. Poate avea o personalitate ușoară, dar nu este într-adevăr la fel de jucăușă și activă ca și alte pisici. Cu toate acestea, nu se reunește niciodată la devotamentul față de familia sa. Are un temperament dulce care le face favoritele între familii și formatori de animale. Aceste pisici se bucură de atenție, fără a fi neapărat foarte exigenți.

Bărbați britanici shorthairs sunt fericiți-go-norocoși care respectă respectul, deși pot accepta imediat atenția de la aproape oricine. Femeile britanice scurte sunt versiunea felină a doamnelor britanice - punând accentul pe etichetă și o formă adecvată, în special de la persoanele care acceptă atenția. Ele sunt afectuoase și prietenoase, totuși. Nu vă puteți aștepta ca britanicul să fie un pisicuță. Cu toate acestea, vă vor urma la capetele pământului. Ei au această preferință pentru a se așeza lângă proprietarii lor.

Când vine vorba de activități, britanicii shorthairs sunt foarte diferiți de alte pisici. Cu toate acestea, atunci când în starea de spirit poate afișa o hiperactivitate asemănătoare pisoiului, urmărind orice interesează și acționează prost și closit. Ei sunt foarte liniștiți, cu toate acestea, preferând în loc să se întindă în propria lor regatire felină liniștită și neobișnuită. Ele pot arăta toleranță extremă ori de câte ori se joacă cu copii. Dar există un lucru pe care îl urăște absolut - fiind luați și purtați în jur. Ei au această dorință puternică de a fi cât mai demnă posibil. Fiind transportat este ca o admitere a dependenței lor de tine.

Britanicii shorthairs nu sunt niciodată predispuși la momentele de anxietate de separare. De fapt, ei nu vor deranja dacă nu vă prezentați pentru o perioadă bună de timp. Ei vor aștepta întoarcerea dvs., menținându-se ocupați cu propria lor marcă de auto-divertisment.

Nu este surprinzător de ce oamenii iubesc britanicul scurt. Este un kitty de întreținere redusă și relativ robust, care afișează un aer de încredere și demnitate în care merge. Doar asigurați-vă că înțelegeți ce are nevoie și ați fi cel mai fericit proprietar de pisici de pe planetă.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

High Callorie Cat Alimente pentru creșterea în greutate
Cat alimente pentru constipație
Hrană pentru sănătate pentru sănătatea tractului urinar
Produse alimentare organice de pisică
Alimente de pisică cu fibră ridicată
Alimente pentru pisici pentru bengali
Hipoalergenic pisică alimentară
Cat alimente pentru boala renală
Cat alimente pentru pisici interioare
CAT tratează

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » British shorthair cat: informații despre rasa de pisici, caracteristici și fapte