Scottish fold: informații, caracteristici și fapte pentru pisici

fald scotian

Am auzit că mai mulți oameni spun că pisicile nu sunt suficient de active - spre deosebire de câini. Oamenii s-au plâns că pisicile dorm prea mult și au probleme de atitudine - ignorând intenționat când sunt chemați și doar apărută când vor sau când sunt foame. Din cauza acestor plângeri, unii iubitori de animale de companie se întorc la câini în schimb pentru acel tovarăș activ pe care îl doresc. Avem o veste bună pentru tine, nu toate pisicile iubesc să fie inactiv și la Laze în jur.

Permiteți-ne să vă reintroduceți (Drumroll vă rugăm) Fold scoțian. Rasa de rasă scoțiană este unică în mai multe moduri. Ei primesc numele "ori" din modul în care urechile lor se îndoaie înainte și în jos. Și nu, ei nu mănâncă cu un accent scoțian. Aceste pisici au fost descrise ca fiind sensibile, active și expresive printre altele. Deci, dacă căutați o pisică activă, distractivă și iubitoare, sunteți destul de mult căutând un fold scoțian. Îi place să joace și nu le place să rămână singuri. Ei iubesc atenția, chiar dacă este de la o altă pisică. Compania este importantă pentru ei. Ei vor să facă parte din fiecare activitate - mergând pentru plimbări, agățându-se la curte, numesc-le.

Aceste pisici sunt la fel de speciale așa cum apar. Deci, dacă foldul scoțian este genul de pisică pe care o căutați într-un amic de felin, lipiți cu mine. Vă voi îndruma prin informațiile importante pe care trebuie să le cunoașteți despre această rasă de pisică adorabilă înainte de a vă da la magazinul de animale de companie.

Scottish fold întins

Istoria pisicii scoțiane

Scoția nu este numai cunoscută pentru bagajele și kilii. Cel mai adorabil lucru care va veni din acea țară este foldul scoțian. După cum sugerează numele său, foldul scoțian a provenit din Scoția. Are un aspect unic pe care îl datorează unei mutații genetice naturale. Toate faldurile scoțiane pot urmări linia lor genetică înapoi la un anumit strămoș care a trăit în mijlocul secolului al XX-lea, iar numele ei este sussie!

Susie a fost o pisică de gheață albă scoțiană. Ea a fost descoperită în 1961 într-o fermă din județul scoțian din Perthshire. Susie a fost o pisică cu urechi neobișnuit pliate, care este încă distinctiv și bine recunoscut astăzi. Ea a câștigat-o păstrează ca un șoarece într-un hambar din regiunea Tayside din Scoția. Susie a avut mai multe pisoi într-o singură gunoi și doi dintre pisoii ei au obținut urechile ei unice pliate. Ea a fost observată de William Ross, un fermier învecinat care avea un interes în pisici.

Ross a reușit să dobândească proprietatea asupra unuia dintre pisicile lui Susie. Era o femeie albă mică pe care a numit-o sfoară. Unul dintre pisoii de șoc, un bărbat, a fost crescută la un shorthair britanic într-un program de reproducere Ross a început. Era practic despre împerecherea cu regulile naționale și Pisicile britanice de scurte. Rezultatul, o rasă numită "lop-eut" sau "lops", din cauza modului în care urechile s-au dus ca cele ale iepurilor cu urechi. GCCF a retras înregistrările acestei rase în 1971, din cauza preocupărilor legate de anomaliile osoase și despre problemele posibile ale urechii și a auzului. Unele dintre aceste rase unice au fost exportate în Statele Unite la sfârșitul anilor 1970. Programele de reproducere au reluat rapid implicând atât britanicii, cât și britanicii American Shorthairs. Asociația de crescători de pisici a recunoscut provizoriu rasa de pliere scoțiană în 1977.

Fapte rapide despre pisica scoțiană

Rasa de pisica scoțianică este afectuoasă, jucăușă și prietenoasă pentru copii. Iată câteva fapte rapide pe care ar trebui să le cunoașteți despre această rasă de felină.

  • Pisicile "ursului de pluș

Capul, fața și uneori corpul întregului scoțian, este în general rotunjit - cu ochi rotunzi mari. Ele sunt deseori descrise ca seamănă cu un ursuleț de pluș sau pixie.

  • Lifespan și trăsături fizice

fald scotian Pisicile au o durată de viață de unsprezece până la cincisprezece ani. Ei au picioare medii-scurte, cu blănuri groase și moi în jurul coapsei, cozile și urechile superioare. Aceste pisici vin în diferite culori și combinații de culori. Au culori diferite ale ochilor - albastru, verde și aur sunt dominante.

  • Dimensiune și greutate

Ploața scoțiană cântărește de la șase până la treisprezece kilograme când este complet crescută. Bărbații sunt pe partea mai grea, în timp ce femelele sunt pe partea mai ușoară. În medie, aceste pisici măsoară la zece până la douăsprezece centimetri în lungime, făcându-l o pisică de dimensiuni medii.

  • Mutația genei

Piața din urechi este, de fapt, o mutație a genei - o "gena incomplet dominantă" care provoacă cartilajul urechii să se îndoiască și înainte.

  • Așteaptă de 21 de zile!

De la naștere, urechile lor sunt drepte și nu sunt deloc pliate deloc. Nu este până cel puțin 21 de zile au trecut înainte de a putea spune dacă pisoiul sa născut cu gena "Fold". Deci, dacă urechile nu se îndoaie după de această dată, acești pisoi sunt numiți "drepte". Pe de altă parte, dacă se îndoaie, atunci știi că pisoiul are mutația genei.

  • Creșterea selectivă

Pe măsură ce urechile lor pliate au devenit din ce în ce mai atrăgătoare pentru iubitorii de mașini, crescătorii selectivi au reușit să extindă gradul de crestere a pliere cu două până la trei ori. originea originală. Deci, nu este neobișnuit să găsiți niște pisici scoțiane ale căror urechi se află complet pliate pe capete.

Scottish fold pe pian

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Tipurile de rasă au diferite probleme de sănătate care pot fi atribuite genelor lor. Mutația lor genetică afectează cartilajul în corpul lor, făcându-i predispuși la deformări scheletice. O afecțiune numită osteodistrofie congenitală (sperăm că nu ți-ai mușcat limba) se întâmplă atunci când două pisici cu urechile pliate sunt crescute împreună. Această condiție este responsabilă pentru problemele scheletice și deformările. Astfel de deformări includ labele rigide, cozile neobișnuit de scurte sau rigide sau articulațiile picioarelor fuzionate. Această condiție poate fi dureroasă și chiar crimă.

O altă condiție Foldurile scoțiane sunt predispuse, este cardiomiopatia hipertrofică, o formă de boală cardiacă. Cu toate acestea, nu a existat suficientă dovadă că această condiție este genetică. Dacă inima ta se rupe în acest moment, vă rugăm să închideți. Sunt mai multe știri proaste. Foldurile scoțiane sunt, de asemenea, susceptibile de boală de rinichi polichistică. Într-adevăr, aceste probleme sunt prea multe pentru astfel de creaturi adorabile. Dar există întotdeauna probleme de sănătate atunci când vine vorba de rasele mutante genetic.

Obezitate este o altă stare de sănătate Aceste rase speciale sunt predispuse la. Din cauza aspectului lor natural, moale, obezitatea în felinele scoțiene, ușor, fără a detecta devreme până când este prea târziu. Riscul de obezitate este chiar mai mare având în vedere stilul de viață sedentar, felinele trăiesc ca animale de companie în interiorul casei. Făcând carbohidrați o parte imensă a hrănirii lor le pune la risc. Pentru a face lucrurile chiar mai dificile, poate fi foarte greu pentru pliantul scoțian să piardă în greutate. De asemenea, este foarte scump pentru proprietar. Aceste pisici necesită alimente specializate dacă încercați să le ajutați să scape de grăsime. Și acest lucru nu va fi ușor pe portofelul dvs. Prin urmare, după vechea zicală "Prevenirea este mai bună decât vindecarea", proprietarii trebuie să fie atenți să nu depășească faldurile scoțiane cu carbohidrați. Și trebuie să se asigure că nu au lăsat inactiv.

Hrănire

Am înțeles până acum, cât de special sunt faldurile scoțiane. Dar, la fel cum lucrurile speciale nu vin ieftine, se așteaptă ca această rasă de felină să fie în medie, mai scumpă decât alte rase. Acest lucru are în principal de a face cu hrănirea sa. Aceste pisici drăguțe sunt încă prădători naturali feroce și trebuie să aibă un fel de dietă care o reflectă. În afară de aceasta, există mai multe lucruri despre foldul scoțian care fac hrănirea lor destul de specială. Dieta lor este bazată pe proteine ​​ridicate. Și nu, nu fac parte din unele campanii anti-carb. Așa cum am menționat mai devreme, aceste pisici sunt încă prădători naturali, iar alimentele bogate în proteine ​​este ceea ce au nevoie. Deși apar unic diferit, sistemele lor digestive sunt similare cu cea a strămoșilor lor. Proteina lor ridicată constă în cea mai mare parte din carne, cartilaj și os. Ca o rasă, experții spun că sunt în continuare strâns legați de verișorii lor sălbatici, Panthers (nu se sperie).

Acum, să luăm în considerare câteva cele mai bune alimente pentru a hrăni Felina scoțiană cu. În mod ideal, o combinație de mâncare uscată, alimente umede, și carnea ar trebui folosită. Deși majoritatea pisicilor pot ajunge cu foarte puțină apă, este încă necesar să includeți niște alimente umede la dieta lor (pisicile obțin cea mai mare parte a umidității de care au nevoie din carne proaspătă). Experții sugerează, de exemplu, pentru a adăuga un pic de apă caldă la kiblele lor și la lăsați să se răcească. Ea face pentru alimente moi, umede care vă vor păstra hidratatia de felină scoțiană. Apa rece poate provoca condiții destul de periculoase cum ar fi faringita în pliu. Acest lucru poate degenera în pneumonie. Deci, vă rugăm să luați notă.

Este important să vă asigurați că mesele lor sunt de treizeci de procente proteice și foarte puțin carb. Cu toate acestea, asigurați-vă că evitați să le hrăniți următoarele alimente:

  • oase de pește și oase de pui
  • orice fel de cârnați
  • Dulciuri în general
  • alimente cu conservanți și aditivi alimentari
  • pâine proaspătă

Scottish fold pe o pătură

Îngrijire

Veți dori să păstrați această rasă uimitor de drăguță fericită, luând îngrijirea foarte bună de ea. Dacă deja dețineți unul sau acum planificați să obțineți unul, aceste sfaturi de îngrijire vă vor ghida pentru a vă îngriji în mod corespunzător după plierea scoțiană.

  • Curățarea regulată: Această rasă de pisică este păroasă. Deci, trebuie să o spălați în mod regulat. Periați corpul de sus în jos. Făcând acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror insecte ascunse. Dacă aveți un drum scoțian scurt, periați-l o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă aveți o rasă scoțiană de lungă durată, periați-o zilnic asigurați-vă că vă periați întregul corp, inclusiv pieptul și abdomenul. Ne vom întoarce la îngrijirea felinei scoțiene mai târziu.
  • Baie: Deși folia scoțiană nu necesită scăldat zilnic, dacă observați că pisica dvs. este în disconfort (mâncărime prea des), atunci este mai bine să-l băi. Este recomandabil să vă consultați medicul veterinar pentru instrucțiuni detaliate despre cum să vă spălați cel mai bine felina scoțiană. Urmați instrucțiunile cu atenție. Utilizați un săpun alimentar fără parfum sau șampon de baie.
  • Clipping unghiile: Foldurile scoțiane pot crește rapid unghiile. Astfel încât tăierea regulată este necesară pentru a împiedica să provoace durere la sine. Aveți grijă, când tăiați, pentru a vă concentra doar pe partea albă a unghiului. Asigurați-vă că nu vă apropiați de partea roz, deoarece acea parte conține nervi și vasele de sânge. Nu tăiați mai mult de trei unghii la un moment dat dacă este prima dată. Puteți tăia unghiile la fiecare zece până la paisprezece zile.
  • Periați dinții: Periați dinții pisicii dvs. zilnic sau de cel puțin trei ori pe săptămână. Nu utilizați pastă de dinți obișnuită, deoarece conțin fluorură care poate provoca arsuri. Există o pastă de dinți și periuțe de dinți special formulate pe care le puteți achiziționa de la magazinul local de animale de companie. Din nou, consultați veterinarul dvs. mai întâi dacă încercați să vă spălați dinții pisicilor pentru prima dată. Când periaj, curățați ușor într-o mișcare descendentă. Acest lucru va ajuta la eliminarea tartarului și a plăcii departe de gingii.
  • Verificați urechile: verificați urechile interioare pentru spoturile de murdărie. Apoi îndoiți ușor urechile înapoi și inspectați canalul urechii. Asigurați-vă că există doar urechea minimă și că canalul urechii este liber de murdărie. Dacă există murdărie în el, utilizați o cârpă de depozitare sau o minge de bumbac pentru ao șterge. Puteți adăuga o soluție de oțet de cidru de mere la cârpa umedă. Acest lucru va da o curățare amănunțită. Ia pisica ta pentru a vedea veterinarul dacă există o umflare, sângerare, puroi, miros rău sau o cantitate mare de ceară. Ar putea fi indicarea unei infecții.
  • Curățați locul de dormit: acest lucru este foarte important. Un loc de dormit umed și murdar va rasa bacterii care vor face ca pisica bolnav. Asigurați-vă că zona de dormit este uscată, caldă și curată. Verificați cutia de gunoi de două ori pe zi pentru a vă asigura că este curată. Spălați-l cu apă caldă și săpun ușor (de preferință săpunul fără săpun) la fiecare două săptămâni.
  • ACTIVITATE ȘI COMPANIE: Compania de dragoste din Fold Scottish. Ar trebui să fii pregătit să o ai în jurul tău și să te joci cu ea de multe ori. De asemenea, puteți obține un alt pisoi sau catelus pentru a juca cu el. Scopul este de a vă asigura că Feline Scottish are o companie activă. De asemenea, să vă angajați felina în activități precum aducerea bilelor și alergați pentru a oferi un corp bun și sănătate mintală. Acest lucru este, de asemenea, foarte important în prevenirea obezității.
  • Vizite regulate la veterinar: Luați pisica pentru a vedea veterinarul cel puțin o dată pe an. VET va efectua verificări de rutină și examene dentare. După care felina dvs. scoțiană va primi vaccinările necesare. VET vă va oferi, de asemenea, sfaturi importante pentru îngrijirea părții dvs.

Postări asemănatoare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică și Cea mai bună periuță de dinți de pisică

Îngrijirea

Puteți să vă adresați medicului veterinar pentru profesioniștii de salon de îngrijire atunci când vine vorba de pliurile scoțiane acoperite dens. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți și să le puteți încerca de unul singur. Foldurile scoțiane acoperite dens au haine extrem de groase, care se agită împreună atunci când sunt umede. Puteți încerca degresarea prin șamponare temeinică. Apoi periați și pieptene în timpul uscătorului. Puteți utiliza sezoanele CHROME CLINSE sau rezultatul de clătire după ce vă degresați și șamponați pisica. Aplicați clătirea la diluare normală și asigurați-vă că blana este complet îmbibată timp de cel puțin cinci minute, apoi clătiți bine. Periați stratul cu un pieptene de vărsare. De preferință unul cu dinți rotativi. Nu aplicați prea multă forță atunci când pieptenei trage. Pur și simplu rotiți-o astfel încât piepta să urmeze direcția tragerii.

Se crede că faldurile scoțiane sunt pisici grele de vărsare. Dar, în general, ei nu au vărsat mai mult decât pisica obișnuită. De asemenea, ei nu necesită mult efort de îngrijire. Cu toate acestea, există câteva motive pentru care folia dvs. scoțiană ar putea să scape dincolo de obișnuință. Dacă pisica dvs. este supraponderală și bolnavă, s-ar putea opri să se îngrijească în mod corespunzător. Acest lucru se datorează faptului că s-ar putea lupta pentru a ajunge la anumite zone. Pisicile bolnave nu vor mistui din cauza lipsei de energie, din cauza disconfortului sau din cauza durerii, ei se pot simți. Deci, asigurați-vă că pisica dvs. este sănătoasă. Felina ta scoțiană va avea nevoie de îngrijire mai frecventă dacă își petrece mult timp în afara. Dacă nu, murdăria se va construi și pisica dvs. va avea părul mat.

Ședința scoțiană

Temperament

Bine, să vorbim despre unele lucruri mai simple - după complexitatea îngrijirii, îngrijirii, hrănirii și sănătății. Foldul scoțian este cunoscut ca o pisică prietenoasă. Este imposibil să nu le iubiți (dacă nu aveți nici un suflet. Doar glumesc, îmi pare rău). Ele sunt blânde, afectuoase și inteligente. Deși faldurile scoțiane pot deveni foarte atașați de proprietarii lor, ei nu ajung în cale. Deoarece se pot ajusta cu ușurință la dimensiunea familiei și nu le place să fie singuri.

Cu toate acestea, ei pot fi neprieteni față de copiii care îi rănesc. Deci, dacă aveți copii la domiciliu, asigurați-vă că le-ați învățat să fie frumos membrul lor de familie feline. În ciuda adorabilității sale, nu va ezita să atace dacă se simte amenințată.

Fold Scottish este o pisică inteligentă care este învățată și iubește jocurile de rezolvare a problemelor cu omul lor.

Este politicos și liniștit, comparativ cu pisicile obișnuite. Chiar și atunci când face ceva aproape un zgomot, vocea ei este aproape tăcută. Astfel încât să vă asigurați că știind foldul tău scoțian nu va miau în mijlocul nopții fără motiv.

Din cauza anilor de a le reproduce de la prădătorii lor naturali, ei au evoluat pentru a deveni în principiu pisici de casă. Foldurile scoțiane pot fi un pic mai timid atunci când nu primesc contactul social de care au nevoie. Dar când vor deveni TIMID, tot ce au nevoie sunt niște mângâiere blândă și atenție. Din cauza naturii lor sociale, ei urmează de obicei oamenii lor, stau lângă ei sau alunecă între picioarele lor.

Sunt pisici utile și cum ar fi purtând lucruri în jur.

Ele sunt curioase și vor fi rapide să sară într-un sertar deschis sau să încerce să o deschidă dacă este închis. Îi place să exploreze și poate că au găsit rătăcire în unele colțuri ascunse sau în curte.

Pe scurt, aceasta este aproape pisica perfectă de familie. Că dacă vă puteți face parte din grija de a avea grijă de ea.

rezumat

Acum respirați! A fost o mulțime de informații pentru a lua în jurul faldurilor scoțiane. Dar informații foarte relevante dacă sunteți interesat să obțineți o felină scoțiană. Cele mai importante lucruri de reținut sunt că faldurile scoțiane necesită atât de multă îngrijire pe măsură ce îi dau bucurie. Trebuie să fiți gata și dispuși să o oferiți timp și compania de care are nevoie. Consultați întotdeauna veterinarul despre lucruri despre care nu sunteți sigur despre această rasă. Să înțeleagă condițiile de sănătate și de îngrijire înainte de a vă porni pentru a obține unul. Și oh, asigurați-vă că aveți portofelul pentru a satisface dieta lor bogată în proteine ​​și nevoile speciale.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

CAT GPS Tracker
Alimente pentru pisici
Cadouri pentru iubitorii de pisici
Cat zgârieturi
Pisica muzzles
Hamacuri de pisici
Covoare de pisici de pisici
Bowl de apă pentru pisici
Casă veche
CAT Harnesses

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scottish fold: informații, caracteristici și fapte pentru pisici