7 Rase de pisică fără păr

7 rase de pisică fără păr

Cele mai multe pisici sunt moi și blânde. Cu toate acestea, există o rasă specială de pisici care sunt populare pentru a fi fără păr. Dacă ați venit doar pe pisicile normale pufoase, văzând o pisică fără păr ar putea fi destul de șocker. Ei au un aspect foarte diferit de pisicile păroase cu care sunteți obișnuiți.

Ele sunt un contrast izbitoare de la rasele drăguțe cu ochi cu ochi largi pe care probabil că sunteți obișnuiți. Ei au un aspect elfish, urechi de puncte, pielea curată și sunt în general ciudate.

Don Sphynx pisică lângă cărți

În ciuda caracteristicilor lor unice, fără păr rasele de pisică sunt destul de afectuoase și cuddly, spre deosebire de pisicile obișnuite. Ei au o personalitate jucăușă și doresc să caute oamenii pentru căldură. Pisicile fără păr sunt curiozitate și extrem de inteligente.

În plus, ei fac curățarea după ei ușor, deoarece nu trebuie să îndepărtați în mod constant părul de pisici din haine sau mobilier. De asemenea, nu veți fi tuse de păr de păr oricând în curând.

Sunt pisici fără păr cu adevărat fără păr?

Rasele de pisică fără păr sunt cunoscute pentru că nu au păr sau blană pe corpurile lor. Cu toate acestea, aceste pisici nu sunt complet fără păr. Mulți dintre ei se nasc cu părul, dar devin chelii în primii ani de ani. Pisicile fără păr păstrează niște fuzz fine care le dă o senzație de pustie. Ei au un strat scurt de păr de piersic fuzz pe corpul lor și există smocuri de păr pe cozile lor și între degetele de la picioare.

Sunt pisici fără păr hipoalergenice?

O mulțime de oameni cred că sunt fără păr Pisicile sunt hipoalergenice Pentru că nu au păr. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Părul de pisici nu provoacă alergii. Mai degrabă, este proteina Fel D1, care este un alergen găsit în saliva pisică și celulele moarte.

Pisicile fără păr produc alergenul care provoacă hipersensibilitate. Cu toate acestea, ei secretă în cantități mult mai mici decât pisicile normale. De asemenea, ei au vărsat mai puțin decât pisica normală, astfel că există mai puțin din secrețiile lor de răscumpărare și saliva în jurul casei. Pisicile fără păr sunt scăldate mai regulat decât pisicile normale. Aceasta elimină majoritatea alergeni.

Toate acestea contribuie la realizarea pisicilor fără păr o opțiune excelentă pentru iubitorii de pisici care sunt alergici la pisici.

7 rase de pisici fără păr

Există șapte rase semnificative de pisici fără păr. Ei includ:

Sphynx

Sphynx

Sphynx este cea mai populară rasă de pisică fără păr. Este, de asemenea, prima rasă de pisică fără păr în existență. A fost descoperită în 1966, când o pisică de companie din Canada a dat naștere la primul sphynx.

Acest lucru a dus la lansarea unui program de reproducere pentru a descoperi gena recesivă specială care provoacă o lipsă de păr în pisici. Cercetarea a extins numărul de rase de pisică fără păr ca cele mai multe provenite din sfinxele încrucișate cu alte specii de pisici.

Pisica sphynx este musculară și cântărește aproximativ 6 până la 12 kilograme. Pielea sa este extrem de încrețită cu diferite modele și culori variind de la alb la negru, albastru, scorțișoară, roșu, lavandă și alb.

Sfinxurile arată fără păr, totuși sunt acoperite într-un strat fin de fuzz de piersici. Ei au urechi lungi, ca un elf și sunt slabi cu stomacul rotund. Au ochi mari și de multe ori au culori oculare nepotrivite. Sfinxele sunt animale prietenoase și afectuoase. Ele sunt destul de jucaus și se înțeleg bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale de companie.

Din cauza naturii lor fără păr, au tendința de a acumula murdăria și transpirația excesivă și, prin urmare, trebuie să fie îngrijiți și scăldați cel puțin în fiecare săptămână.

Învăța Cum de a scăpa de o pisică Aici.

Donskoy

Donskoy pisica

Donskoy a apărut pentru prima dată în anii 1980 în Rusia, unde a fost descoperit de un crescător de pisici ruși. Ei se înșeală pentru pisica de sphynx sau credeți că sunt un hibrid al rasei de sphynx. Cu toate acestea, ele nu au legătură cu sphynx și au machiaj genetic diferit. În timp ce părul de păr a sphynx se datorează genei sale recesive, fără părul lui Donkoy se datorează genei sale dominante.

Donskoy este un mare partener și un animal de companie loial. Pielea sa este extrem de încrețită, dar spre deosebire de sphynx, are o structură de corp elegantă, ceea ce face să pară grațioasă. Pisicile Donskoy sunt ochi mari și urechi. Au picioare ovale cu degetele de lemn lungi.

Pisica Donkoy este destul de ciudată, deoarece crește o haină de iarnă în timpul lunilor reci și o aruncă în timpul vremii mai calde. Este singura rasă de pisică fără păr cu această abilitate unică.

Ca și alte rase de pisică fără păr, Donskoy trebuie să fie îngrijit frecvent. Cu toate acestea, îmbăierea lor prea des poate provoca pielea lor să devină extrem de uleioasă.

Bambino

Bambino

Bambinoul este o nouă adăugare la familia de rase de pisică fără păr. A fost creată în 2005 ca urmare a încrucișării unui sphynx cu a Munchkin Cat. O pisică Bambino are un aspect foarte unic, luând după patrimoniul său Munchkin. Are un corp lung, scăzut, cu picioare scurte, mici. Din punct de vedere fizic, este versiunea felină a câinelui Dachshund.

Ca și cele mai multe rase de pisică fără păr, are ochi mari și urechi lungi și elegante. Corpul său este încrețit și acoperit cu fuzz fină de piersici. Este fără păr, dar are smocuri de păr pe coada ca un leu. Ele sunt energice și pline de viață, cu o personalitate prietenoasă.

Peterbald

Peterbald

Peterbald a fost creat în Rusia în 1988 prin încrucișarea unui donskoy fără păr cu a Siamese Cat. Are un cap mic, un gât subțire și un corp slab. Este mai puțin încrețit decât alte rase de pisică fără păr. Este una dintre cele mai sociale rase de pisici fără păr.

Iubește să arate asupra oamenilor și chiar vizitatorii. Ca majoritatea pisicilor fără păr, are ochi mari și urechi lungi și elegante. Peterbald este destul de vocal și face o mulțime de zgomot vorbind frecvent cu omul său.

Elf

Pisicile Elf

Pisica Elf a intrat în 2007 ca urmare a încrucișării sphynxului și a curbei americane. I-a primit numele de urechile sale curbate, care i-au dat un aspect elfish. Este destul de puternic și sănătos, cântărind până la 15 kilograme.

Ca și pisica americană curl, pisica elf are urechi frumos curbate cu un interior fără păr. De asemenea, are ochi rotunzi mari. Corpul său este foarte încrețit, în special gâtul și capul.

Pisica elf este destul de jucăușă și aventuroasă și se află împreună cu alte animale de companie. Îi place atenția și urăște rămase singură pentru prea mult timp.

LEVKOY ucrainian

LEVKOY ucrainian

Aceasta este o altă pisică cu origini rusești. Este o rasă relativ nouă și vine de la încrucișarea sphynxului cu a fald scotian. Este destul de prietenos și jucăuș fără a fi nevoiași ca alte rase de pisică fără păr. Are un corp elegant, muscular cu ochi mari.

Una dintre trăsăturile sale irezistibile este capacitatea sa de a plia urechile sale. LEVKOY ucrainean vine în diferite culori și modele. Se pare exotic și are un aspect asemănător câinelui, îndrăznesc de inimile entuziaștilor de pisici fără păr.

Dwep

Dwep

DWOFF este una dintre cele mai căutate rase fără păr există. A fost creată prin traversarea unei pisici munchkin cu o rasă de elf fără păr. Are un aspect unic care poate fi descris ca desene animate. Are un corp lung cu picioare scurte și un stomac scăzut. Pielea sa este încrețită și are culori și modele diferite.

În ciuda picioarelor lor scurte, pisicile DWACH pot alerga rapid și iubesc alpinismul. Ei au o personalitate jucăușă și o atenție de dragoste.

Îngrijirea și îngrijirea specială pentru pisici fără păr

Deși fără păr, aceste pisici necesită încă o îngrijire și îngrijire adecvată, la fel ca și omologii lor blană. Părul de pisici le protejează împotriva meteo dur, astfel încât pisicile fără păr necesită o atenție deosebită și o îngrijire specială.

  • Deoarece nu își pot reglementa temperatura corpului, acestea ar trebui păstrate în interior.
  • Pisicile fără păr se răcesc ușor în timpul anotimpurilor reci. De asemenea, ei pot obține soare atunci când sunt supuși soarelui excesiv. Pentru a le proteja împotriva vremii aspre, ele pot fi îmbrăcate în haine de pisică și jachete personalizate.
  • Pisicile fără păr trebuie să fie scăldate cel puțin o dată pe săptămână. Deoarece lipsesc părul, uleiul sebaceos se acumulează pe piele. Dacă acestea nu sunt în mod regulat scăldate, pielea lor se simte lipicioasă să atingă și ar putea dezvolta probleme de piele. Acumularea de ulei ar putea, de asemenea, să pată țesăturile și mobilierul.
  • Pisicile fără păr nu au păr în urechea lor interioară. Acest lucru le face foarte susceptibile la infecțiile urechilor. Ca măsură preventivă, urechile lor trebuie să fie curățate periodic.
  • Spre deosebire de pisicile obișnuite, pisicile fără păr sunt destul de sociale. Cele mai multe pisici fără păr se dezvoltă în atenția și iubirea de a fi înconjurați de oameni și alte animale. Neglijarea lor pentru mult timp le-ar putea face să se îndepărteze. Faceți timp pentru a interacționa și a juca cu pisica fără păr. Dacă sunteți prea ocupat, aveți alte animale de companie în jurul valorii de companie.
  • Pisicile fără păr sunt extrem de active și au o rată ridicată de metabolism. Să le furnizeze o nutriție superioară pentru nevoile lor energetice.
  • Pisicile fără păr sunt vulnerabile la boli de inimă din cauza încrucișării. Asigurați-vă că cumpărați de la un crescător de încredere și luați o îngrijire adecvată a pisicii dvs., astfel încât să trăiască o viață plină, sănătoasă.

Postări asemănatoare: Cele mai bune jucării pentru pisici și Cele mai bune alimente pentru pisici pentru pisici interioare

A rezuma

Pisicile fără păr sunt considerate a fi o întreținere redusă, deoarece necesită mai puțină aspirație și rulmenți de scame decât pisicile normale. Cu toate acestea, au nevoie de îngrijire specială datorită pielii lor expuse și necesită o doză mare de afecțiune și atenție. Pisicile fără păr fac animale de companie excelente și sunt o mare plus față de orice casă iubitoare de feline.

Ați putea, de asemenea, să vă placă ghidajele noastre de rasă de ultimă oră pe Singapura Cat, Pisica Ragamuffin, Pisica Highlander și Cat american Wirehair.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisici de curățare a urechii
Peruta de dinți de pisică
Pieptene pentru pisici
Mănuși de îngrijire a pisicilor
Pastă de dinți de pisică
Capace de unghii pentru pisici
Clippers cai de unghii
Pensulă pentru pisici
Șampone CAT

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Rase de pisică fără păr