Brazilian shorthair: profil de rasă de pisică

Pisica de scurte braziliana

Astăzi, pisica braziliană shorthair este apreciată pentru haina sa frumoasă și personalitate jucăușă. Cu toate acestea, vă poate surprinde să aflați că aceste puști au fost inițial pisici de stradă, iar natura lor socială, prietenoasă și inteligentă strălucește încă.

O rasă de pisică mai mare, Shorthairul brazilian poate cântări oriunde până la 20 de kilograme. Ele sunt musculare și agile, menținându-și în continuare grația lor elegantă, pisică. Aceste feline se laudă cu ochi foarte expresivi, cu ochi mari și aproape orice culoare de strat sub soare. Plin de energie și o dragoste de explorare, aceste pisici sunt caracterizate de anticurile lor jucăușă și fac distracție, animale de companie prietenoase.

Pisici populare pentru multe tipuri de gospodării

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 10 la 20 de kilograme

Lungime: 12 până la 14 inci

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Gama largă de culori și modele, inclusiv alb, bronz, maro, negru, gri și portocaliu.

Culoarea ochilor: Verde, aur, galben. De multe ori, culoarea ochiului pisicii oglindește culoarea stratului.

Speranța de viață: 14 până la 20 de ani

Caracteristicile scurtelui brazilian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria shorthairului brazilian

Shorthairul brazilian a provenit de pe pisicile de stradă comună din Brazilia. Se crede că aceste feline au intrat prima dată în Brazilia în jurul anului 1500 CE la bordul navelor de marinari europeni. În timp, acestea pisicile ferate au fost dezvoltate în feline de rasă cu standarde de reproducere stabilite. Dezvoltarea rasei este creditată la Paulo Samuel Ruschi.

În 1998, Federația Mondială a Cat a aprobat Shorthairul brazilian ca fiind recunoscut Purebred CAT rasa. Cu toate acestea, rasa nu a primit încă recunoașterea de la TICA sau CFA.

Brazilia de îngrijire de scurtă durată

Shorthairul brazilian este o rasă de pisică prietenoasă cu o personalitate de ieșire. Mentalitatea socială a pisicilor rămâne în aceste feline de rasă, făcând să întâlnească oameni noi și să exploreze noi locuri chiar pe aleea lor. Aceste pisici se dezvoltă cu o mulțime de atenție, joacă și timp de strângere. Natura lor socială, jucăușă, energetică le face, de asemenea, să fie însoțitori de feline perfecți pentru copii.

Aceste pisici iubesc să alerge și să exploreze, așa că asigurați-le suficient spațiu pentru aventura și consumul de energie. Playtime este o modalitate perfectă atât pentru a exercita și petrece timp cu Shorthair brazilian. Pisici de pisici, Locuri de joacă și posturile de zgâriere sunt bine iubite de această rasă și vă vor asigura că pisica dvs. este fericită, îmbogățită și distrasă. Cu toate acestea, atunci când este timpul să vă întoarceți, Shorthairul dvs. brazilian va fi la fel de fericit să se prăbușească pe canapea cu dvs.

După cum sa sugerat de numele său, Shorthairul brazilian are o haină foarte scurtă, care nu aruncă mult sau produce mult mai mult. Acest lucru face ca îngrijirea foarte simplă. Periajul o dată pe săptămână ar trebui să fie o mulțime de a păstra stratul brazilian Shorthair curat și în stare bună. Amintiți-vă să vă spălați în mod regulat dinții și să verificați și unghiile și urechile lor.

Shorthairs brazilian au păstrat inteligențele stradale de la strămoșii lor, făcându-i să fie ascuțiți, Feline inteligente. Ei învață lucruri noi și iubesc să fie provocate. Acest lucru le face o rasă excelentă pentru a învăța trucuri.

Probleme comune de sănătate

Shorthairul brazilian este o rasă relativ sănătoasă, fără probleme de sănătate specifice de rasă, cunoscute. Cu toate acestea, proprietarii de pisici ar trebui să fie în căutarea unor probleme comune care pot apărea în orice rasă, cum ar fi obezitatea și infecții ale urechii.

Dieta și nutriția

Hrănirea mâncărurilor de pisică de înaltă calitate din braziliană vă va ajuta să vă asigurați că trăiesc o viață lungă și sănătoasă. Fiecare pisică va avea propriile lor preferi, nu-i place și nevoile dietetice. Consultați medicul veterinar pentru mai multe informații despre nevoile dietetice unice ale pisicii dvs.

PROS
  • Foarte adaptabil

  • Iubitor și afectuos

  • Face bine cu copiii și cu alte animale de companie 

Contra
  • Natura curioasă înseamnă că le place să intre în lucruri

  • Necesită o mulțime de stimulare mentală și fizică

Unde să adoptați sau să cumpărați un scurt timp brazilian

Deoarece Shorthairul brazilian este o rasă neobișnuită în afara țării sale natale, poate fi un pic mai complicat pentru a găsi o salvare sau un crescător în Statele Unite. Cu toate acestea, asigurați-vă întotdeauna să vă verificați adăposturile locale și grupurile de salvare, deoarece o mare varietate de circumstanțe poate duce la predarea acestei rase rare. Link-urile de mai jos vă vor ajuta să găsiți adăposturi, salvați și crescători în zona dvs.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Fiecare rasă de pisică are propriile trăsături tipice de personalitate. Cercetarea atentă vă va ajuta să vă asigurați că ați găsit rasa perfectă pentru a vă potrivi cu casa și stilului de viață.

Dacă sunteți interesat de alte rase de pisică similare cu Shorthair brazilian, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Brazilian shorthair: profil de rasă de pisică