Laperm cat: informații, caracteristici și fapte

Laperm Cat Breed Informații

Nu contează cât timp ai fost proprietar de pisici, când tu Adoptați o nouă rasă Pentru prima dată, sunteți garantat că aveți o nouă experiență. Fiecare rasă are propriile sale excentricități, preferințe și nevoi biologice, deci este esențial să vă faceți cercetările, chiar dacă sunteți un proprietar de pisici de viață. Pentru a vă ajuta, ultimul nostru ghid CAT este tot ce trebuie să știți despre Laperm. Citiți dacă doriți să auziți mai multe despre acest Smart Oregon Native.

Laperm pisică situată pe canapea

Istoria pisicii laperm

Lapermul este o rasă destul de nouă de pisică, fiind recunoscută oficial ca fiind recent din 1995, astfel încât istoria sa este destul de bine documentată. Rasa a provenit din 1982 de la o fermă de cireșe Oregon, lângă Dalles, când o pisică brună, cunoscută sub numele de "Speedy", a dat naștere unui pisoi deosebit de ciudat într-o gunoi de pisici normale. Acest pisoi a crescut pentru a avea o blană distinctă ondulată, câștigând numele ei "Curly" și, mai târziu, inspirând numele întregii rase - "Laperm".

Curly a fost un șoarece de șoarece fantastic, fiind, de asemenea, îngrijirea și afectuos cu toți cei care au lucrat la fermă. Proprietarii de ferme, Linda și Richard Koehl, au lăsat inițial create în mod liber, așa cum făcusem mama ei, iar în curând s-au născut pisoi cu haine ondulate. După aceasta, ei au decis să investigheze ceea ce sa întâmplat pentru a crea această familie unică de pisici. Ei au descoperit în curând că Curly a avut o mutație spontană care și-a afectat genele, oferindu-i atributele sale unice. Gena a fost dominantă, deci, cu un pic de ajutor din partea unui program de reproducere, ei au fost repede capabili să crească mai multe generații, iar Laperm sa născut.

La fel de repede, curly și mulți dintre descendenții lor s-au născut și au lucrat, fermele. Rasa Laperm poate fi considerată o rasă de lucru. Chiar și astăzi, mulți fermieri vor aprecia capacitățile de moarie ale lapermului. Cu toate acestea, ei au devenit, de asemenea, tovarăși obișnuiți de uz casnic pentru oamenii care trăiesc în întreaga lume.

Fapte rapide despre Laperm

Învățarea despre istoria lui Laperm este esențială pentru înțelegerea acestei pisici inteligente și curioase. Cu toate acestea, există mult mai mult pentru a afla despre ei, altele decât de unde au venit. O modalitate excelentă de a cunoaște rapid o rasă este de a digera unele fapte distractive. Iată o mică listă de lucruri interesante pe care ar trebui să știți despre Laperms, indiferent dacă sunteți doar a iubitor de pisici care se bucură de învățarea altor rase sau un potențial proprietar de pisici, având în vedere adoptarea unui nou membru al familiei.

  • Asociația internațională a CAT a acordat prima dată statutul de rasă Laperms în 1995. După aceasta, rasa a fost exportată, iar Consiliul guvernatorilor de pisică fantezie le-a dat recunoaștere în 2004.
  • Curly, și multe dintre primele Laperms, s-au născut fără păr. Cu toate acestea, multe generații noi de laperm au fost crescute pentru a-și afișa stratul distinctiv ondulat de la naștere.
  • Lapermul este considerat o rasă "Rex". Acest lucru, în esență, înseamnă că au blană curbată ca urmare a unei mutații genetice speciale. Această blană, totuși, poate varia în lungime.
  • Un strat de laperm poate varia de la pisica la cat. Nu numai că blana lor poate fi scurtă sau lungă, dar poate fi multe culori și modele diferite și constituie diferite forme de curl.
  • Lapermul tinde, de asemenea, să aibă mușchi drăguți și curți.
  • Un adult ar trebui să cântărească între 8 și 12 kilograme și va avea un corp slab, muscular conceput pentru urmărire și a gătit.
  • Lifespanul lui Laperm tinde să varieze de la 10 la 15 ani, deci asigurați-vă că vă puteți angaja să vă îngrijiți de o pisică pentru cel puțin atât de lungă!

Lucruri pe care ar trebui să știți despre Laperm

Îngrijirea pentru orice pisică este un angajament, dar unele rase pot fi mai ușor de îngrijit decât altele. Înainte de a începe o nouă experiență cu o nouă rasă, ar trebui să luați timp să vă gândiți la ceea ce va trebui să faceți pentru a le îngriji. Unele rase au preocupări deosebite de sănătate, în timp ce altele necesită îngrijirea zilnică. Din fericire, Laperm poate fi considerat o rasă destul de ușoară pentru a avea grijă de istoria sa ca o pisică de lucru de lucru. Cu toate acestea, ar trebui să aveți în continuare grijă să învățați cât de mult puteți avea despre nevoile lor, mai ales dacă sunteți proprietar de pisici pentru prima dată.

Sănătate

Vestea mare despre Laperm este că, ca o rasă, este foarte sănătoasă și tare. Nu există predispoziții genetice cunoscute, iar istoria lor ca pisici de hambar le-a făcut să fie rezistentă la multe boli și probleme de sănătate. Acest lucru nu înseamnă că îngrijirea lor de sănătate poate fi, în vreun fel, neglijată, totuși. În timp ce nu trebuie să vă luați lapermul dvs. pentru verificări preventive legate de o anumită boală sau stare de sănătate sau să păstrați un ochi pentru simptome specifice, acestea necesită aceeași îngrijire și atenție care ar trebui să fie dată tuturor pisicilor.

Laperm Cat cu proprietarul

Amintiți-vă să luați lapermul dvs. medicului veterinar local pentru verificări generale regulate UPS. Ei au nevoie de vaccinările lor anuale, de-vierming și nu doare niciodată să-și verifice articulațiile și corpul pentru preocupările potențiale de sănătate, în special pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă nu sunteți sigur cât de des ar trebui să vă aduceți la VET, întrebați în timpul primei vizite. Este posibil ca ei să aibă nevoie de mai multe verificări periodice atunci când sunt încă pisoi sau când încep să îmbătrânească.

În legătură cu o postare: Cei mai buni de muncitori pentru pisici

În plus, este o idee bună pentru dvs. să vă cântăriți în mod regulat lapermul dvs. Active, rasele de lucru, cum ar fi lapermul sunt în mod natural elegant și subțire, deci poate fi ușor ca proprietarii să coboare greșit cât de sănătoși arată în prezent. Unii proprietari pot suprasolicita accidental o pisică subțire naturală, deoarece ei cred că pare subnutriți, în timp ce alții presupun că este natural să vadă nervura unei pisici construite atletic. Luați în considerare aceste orientări dacă nu sunteți sigur de greutatea LEPERM:

  • Ca regulă generală, lapermul dvs. ar trebui să cântărească între 8 și 12 kilograme. Femelele se vor înscrie mai puțin decât bărbații.
  • Un laperm sănătos nu va avea multă grăsime de burtă, dar nu ar trebui să vă puteți vedea ribcage. Cu toate acestea, ar trebui să vă simțiți în continuare nervura lor când le ridicați sau le atingeți.
  • Vizitați întotdeauna un veterinar dacă aveți îngrijorări. Ei vor putea verifica în mod oficial sănătatea lor cu o analiză a stării corpului.

Hrănire

Hrănirea unui laperm nu este prea complicată dacă sunteți proprietar de pisici condimentate. Energia și atleticismul lor pot necesita o mai mică proteină decât alte rase. Cu toate acestea, dacă vă oferiți pisicile alimente de pisici de înaltă calitate, Soldul substanțelor nutritive ar trebui să fie suficient pentru lapermul dvs. Consultați un veterinar dacă nu sunteți sigur dacă un produs este potrivit pentru pisica dvs. Din păcate, cele mai ieftine opțiuni pot avea adesea o cantitate suficientă de proteine ​​pentru a susține o dietă echilibrată pentru pisica ta.

Puteți alege între alimente de pisică umedă, care oferă o hidratare suplimentară, sau Produse alimentare uscate de pisică, care este mai bine pentru dinții lor. Mulți proprietari de pisici aleg să alterneze între cele două. În timp ce Laperms nu sunt cunoscute pentru agresiunea lor, pisicile indivizilor au preferințe, deci este recomandabil să încercați o serie de arome și texturi diferite până când veți găsi cea mai bună potrivire pentru ei.

În ceea ce privește apa, lapermul nu necesită îngrijire specială. Ei ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă curată, proaspătă și ar trebui să fii conștient de activitatea și mediul lor. Actualizați castronul mai frecvent în zilele fierbinți și amintiți-vă că, ca o rasă activă, este posibil să cheltuiască o mulțime de energie, necesitând o mulțime de apă să rămână suficient de hidratate.

În legătură cu o postare: Cele mai bune fântâni de apă pisică

Îngrijire

Ca și în cazul tuturor pisicilor, trebuie să schimbați în mod regulat tava de gunoi a lui Laperm. În general, Laperms poate fi destul de agitată de curățenie și veți auzi despre el dacă sunt nemulțumiți de tava lor de gunoi. Ei vă pot plânge sau pot începe să meargă la baie în altă parte. Încercați să vă asigurați că schimbați tava de gunoi în jur de trei ori pe săptămână.

Postări asemănatoare: Cele mai bune cutii de gunoi de pisici și Cel mai bun gunoi de pisică

Lapermul dvs. va necesita o mulțime de stimulare, datorită naturii lor atletice. Pentru a-și susține nevoia de activitate, trebuie să vă gândiți dacă este în siguranță pentru ca ei să fie pisici în aer liber. Ca pisici de hambar, ei se vor bucura în special de libertatea de a fi în aer liber. Cu toate acestea, dacă sunteți înconjurați de drumuri și alte pericole, poate fi preferabil să le luați pe o plimbare zilnică sau le puteți păstra ca pisici interioare dacă aveți suficient spațiu. Curțile și alte zone învechite închise sunt ideale.

În mod similar, ar trebui să vă oferiți laperm cu o mulțime de jucării pentru a juca cu. Datorită inteligenței lor, ar trebui să selectați puzzle-uri și alte jucării provocatoare, precum și posturile de zgârieturi obișnuite și turnurile de alpinism. Acest lucru își va exercita corpul și mintea lor. Timpul de joc este timpul de îmbinare esențială, deci asigurați-vă că oferiți ambele jucării pe care le pot juca pe cont propriu și jucăriile pe care le veți juca cu ei. Rețineți că, ca mouse-uri, se vor bucura în special de urmărire.

Postări asemănatoare: Cele mai bune turnuri de zgâriere de pisică și Cele mai bune jucării de pisici interactive

Îngrijirea

Având în vedere părul lor destul de unic, curl, nu veți fi surprinși să aflați că cea mai importantă diferență în legătură cu îngrijirea unui laperm, în comparație cu alte rase, este îngrijirea lor. Cel mai crucial, un laperm are nevoie de o baie mai regulat și periaj. Acest lucru se datorează faptului că hainele curbate sunt mai predispuse la pielea grasă, care poate permite o construire a uleiurilor și murdăriei.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie pentru pisici

Pentru a vă scălda laperm, pur și simplu umpleți o cadă sau chiuvetă cu apă călduță. Vă îndreptați să potriviți temperatura corpului, așa că asigurați-vă că nu este prea caldă sau rece și apoi umeziți ușor blana și scăldați-le cu alegerea dvs. potrivită Șampon de pisici. Încercați să recompensați lapermul dvs. cu un tratament după baie, astfel încât să învețe să o asocieze cu ceva pozitiv și să ia în considerare utilizarea unui covor non-stick pentru a face experiența mai confortabilă. Nu-i aruncați-le, deoarece va provoca o mulțime de frizz. Stick la o uscare aprofundată a prosopului. Ar trebui să încercați să vă scăldați la o dată pe lună.

În ceea ce privește periajul, un laperm necesită blana lor periat cel puțin o dată pe săptămână, posibil de trei ori pe săptămână dacă aveți un laperm cu părul lung. Curățenii Curly necesită piepteni specifici, cum ar fi un pieptene cu dinți rotativi. Periajul este esențial pentru evitarea maturilor și îl puteți folosi ca timp de îmbinare crucială și pentru a verifica pielea și stratul pentru bucăți, lovituri și răni. Din fericire, lapermul nu are tendința de a vărsa adesea sau excesiv, dar periajul va ajuta cu siguranță atunci când o fac.

Alte proceduri de îngrijire pentru Laperms sunt destul de standard. Trebuie să vă spălați dinții cel puțin o dată pe săptămână, folosind o potrivire Peruta de dinți de pisică și pastă de dinţi, și ar trebui să ștergeți în mod regulat descărcarea din ochi și urechi cu o cârpă umedă. Ca întotdeauna, pot fi căutate sfaturi suplimentare din veterinarul dvs. local.

pisica uit la camera

Temperament

Dacă doriți să înțelegeți temperamentul și personalitatea unui animal, cel mai bun loc pentru a începe este istoria lor. Creșterea pisicilor a fost adesea făcută cu scopuri specifice în minte, indiferent dacă au fost un simbol de stare, un însoțitor sau un șorârsor. După cum am discutat deja, pisicile Laperm au fost crescute ca pisici de lucru, ceea ce influențează personalitatea lor, deoarece au fost crescuți pentru inteligență și rezistență.

Aceasta înseamnă că vor fi o pisică deosebit de curioasă, care au nevoie de o mulțime de atenție și spațiu. Ei vor investiga locurile și obiectele înalte și vor avea nevoie de o mulțime de stimulente intelectuale. Va trebui să oferiți o mulțime de jucării provocatoare și să vă puteți angaja la sesiunile de joc și de formare zilnice. Curiozitatea lor poate, de asemenea, să pună unele dintre lucrurile dvs. mai fragile în pericol, deoarece Laperms sunt bine cunoscute pentru investigarea și baterea lucrurilor de pe rafturile înalte, așa că fiți pregătiți să dotați cu atenție la fiecare centimetru de casă.

Natura lor grea nu face ca aceste pisici la toate neprietenoase sau reci, totuși. Laperms au fost adesea ținute ca pisici de lucru în timpul zilei și pisicile prin seara rece, de iarnă, astfel încât să poată fi o pisică extrem de caldă și dulce, perfectă pentru cuddling. În mod similar, în timp ce ei nu au tendința de a fi foarte vocali, poate datorită nevoii de a fi liniștit atunci când urmărind pradă, ei, de asemenea, nu se tem să vă informeze când doresc un pic de atenție, așa că ascultați îndeaproape.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Laperm cat: informații, caracteristici și fapte