Colorpoint shorthair: profilul rasei de pisici

ColorPoint Shorthair

Dacă credeți că ColorPoint Shorthair arată foarte mult ca Siamese, sunteți pe ceva. ColorPoint Shorthair este, în esență, o siameză de o culoare diferită. Punctele de culori împărtășesc multe dintre aceleași caracteristici fizice ale Siamezei, inclusiv tipul de corp, forma capului și lungimea stratului și textura și caracteristicile temperamentale, dar punctele de culori vin în culori suplimentare ascuțite (un corp mai deschis cu "puncte" mai întunecate de culoare pe extremități , inclusiv capul, coada și picioarele).

Cele patru culori tradiționale ascuțite din rasa Siamese includ sigiliu (corp palid cu puncte maro închis), ciocolată (corp alb cremoasă cu puncte de culoare deschisă), albastru (corp albastru-alb cu puncte albastru-gri) și liliac (corp alb cu puncte roz-gri). ColorPoint Shorthair vine în 16 culori, inclusiv puncte de culoare solidă (punct roșu și punct de smântână), puncte de lynx (etanș lynx punct, ciocolată lynx punct, punct de lynx albastru, punct de liure lynx, punct de red lynx punct, cremă Lynx Point, Seal-Tortie Lynx Point, punct de chocolate-tortie Lynx, punct de lynx albastru și punct de liliac-crem lynx) și puncte de culoare parțial (punct de tortie, punct de tortie de ciocolată, punct albastru și punct de liliac).

La fel ca vărul său Siamese, elegant ColorPoint Shorthair este lung și slab, cu o structură osoasă fină și o musculatură fermă. Capul distinctă în formă de pene este pornit de urechi mari și accentuată prin ochii albastri în formă de migdale și vii. Stratul scurt de închidere este lucios cu o textura fină.

Pisicile ColorPoint Shorthair sunt ieftine, prietenoase și afectuoase, tinzând să-și urmeze oamenii preferați în jurul casei. Ele sunt de obicei foarte vocale, cu o miaină tare și distinctivă, pe care o folosesc pentru a "vorbi" oricui va asculta. Aceste zgârieturi dulci gravitează spre ture calde și pături fuzzy, în special în lunile de iarnă rece.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Aproximativ 6 până la 14 kilograme

Lungime: Până la 14 inci

Palton: Scurt, lucios, fin texturat și apropiat

Culoarea stratului: 16 culori ascuțite non-tradiționale

Culoarea ochilor: Albastru viu

Speranța de viață: 8 până la 12 ani

Caracteristicile ColorPoint Shorthair

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
Inteligență Înalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii ColorPoint Shorthair

În anii 1940 sau 1950, o mână de crescători de pisici au încercat să creeze o pisică Siameză cu puncte roșii, mai degrabă decât sigiliul tradițional, ciocolată, culori albastre sau liliac. O pisică roșie de pisică americană shorthair a fost crescută cu un punct de sigiliu Siamese. Acest gunoi a fost începutul rasei de la ColorPoint Shorthair. Roșu și Cream Pointpoint Shorthairs au primit statutul de campionat cu asociația de crescători ai pisicilor în 1964, iar alte culori și modele (Lynx) au urmat.

Diverse registre de pisică recunosc în mod diferit ColorPoint Shorthair. De exemplu, Asociația Cat Fanciers și Asociația Cat CADIAN recunosc atât ColorPoint Shorthair ca o rasă complet separată de la siamez. Cu toate acestea, asociația internațională de pisică o recunoaște ca o variație a siamezei.

ColorPoint Shorthair pisică îngrijire

Haina de la ColorPoint Shorthair este extrem de ușor de îngrijit. Periaj săptămânal cu o perie de curry din cauciuc pentru a elimina părul liber și baia ocazională este doar despre toate aceste nevoi de rasă. Vărsarea este destul de scăzută și sunt pisici foarte curate în mod natural. Păstrați unghiile ColorPoint Shorthair pisică tăiate scurte și periodic priviți în interiorul urechilor pentru murdărie și roșeață. Dacă vedeți un pic de resturi în urechi, utilizați un ușor de curățare a urechii de companie pentru a curăța urechile cu o minge de bumbac și (nu lipiți niciodată ca un tampon de bumbac într-o ureche a pisicii). Dacă urechile arată inflamate sau excesive murdare, sau dacă ColorPoint Shorthair își scutură capul sau zgârierea urechilor, programați o verificare cu medicul veterinar.

Există câteva modalități prin care vă puteți ajuta ColorPoint Shorthair obține suficient exercițiu și îmbogățirea în interior. Mai întâi oferiți o mulțime de locuri pentru a urca și pentru a se culca, cum ar fi copacii de pisici și City Condos. De asemenea, toate pisicile au nevoie de zgârieturi, ceea ce este un comportament natural și plăcut. Pentru a vă menține canapeaua și covoarele în formă bună, dați ColorPoint Shorthair o varietate de zgârieturi acceptabile, atât verticale (cum ar fi posts sau copaci de pisici) și orizontal (cum ar fi cartonașul sau zgârietorii sisali care se află pe pământ).

Probleme comune de sănătate

Toate pisicile pot dezvolta probleme de sănătate pe tot parcursul vieții lor, dar, ca și în cazul tuturor pisicilor pedigreed, ColorPoint Shorthair are unele probleme congenitale cunoscute în fundalul său. ColorPoint Shorthair este predispus la aceleași condiții ca și vărul său apropiat, Siameză, inclusiv ochii încrucișați și alte probleme oculare, o tulburare hepatică numită Amiloidoză, Probleme dentare, probleme de respirație cum ar fi astmul și defectele cardiace congenitale. Credite de reputație testează pisicile lor adulte pentru problema sănătății și evită ca pisicile afectate de reproducere. Cei mai mulți crescători de renume, de asemenea, oferă de obicei o garanție de sănătate de un fel.

Dieta și nutriția

ColorPoint Shorthairs ar trebui să fie lung și slab. Păstrarea de la ColorPoint Shorthair la o greutate ideală poate împiedica anumite probleme de sănătate cum ar fi diabetul, boala cardiacă și artrita, care pot fi complicate prin greutate excesivă. Furajați ColorPoint Shorthair măsurat cantități de alimente de pisică în momente regulate (de două ori pe zi pentru pisici adulți). Evitați hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua), ceea ce poate provoca gustări continue, contribuind la o pisică supraponderală. Adresați-vă medicului veterinar sau crescătorului pentru sfaturi despre cele mai bune alimente pentru a vă alimenta ColorPoint Shorthair Cat.

10 cele mai bune pisici cu urechi mari
PROS
  • Afectuos, prietenos și ieșit 

  • Distractiv și vorbitor

  • Vărsare scăzută

Contra
  • Nu face bine dacă este lăsat singur

  • Tare pentru o pisică (o mulțime de vocalizare)

  • Are nevoie de o mulțime de atenție

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică de la ColorPoint Shorthair

Dacă vă gândiți să cumpărați un Kitten ColorPoint Shorthair, luați în considerare să mergeți la un spectacol local de pisici, care este o modalitate excelentă de a vă conecta cu crescătorii de reputație. Pisicile de pisici sunt o mulțime de distracție și puteți vedea multe rase de pisică diferite în același loc. Pentru a găsi o spectacol de pisică în zona dvs., faceți o căutare pe Internet pentru "Pisic Show lângă mine" sau vizitați http: // pisici.ne. Unele pisici ColorPoint Shorthair, de obicei adulți, s-ar putea să se termine în salvare. Verificați cu grupurile locale de salvare specifice CAT sau chiar adăposturile locale.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă vă place ColorPoint Shorthair Pisica, ați putea dori, de asemenea, aceste rase de pisică:

Balinese

Birman

siamez

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de pisici Pentru a vă ajuta să găsiți pisica perfectă pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colorpoint shorthair: profilul rasei de pisici