Munchkin cat: profilul rasei de pisica

Munchkin pisică stând pe o masă

Pisicile Munchkin sunt pisici domestice regulate, cu picioare scurte din cauza unei mutații genetice naturale. În timp ce au fost în jur de zeci de ani, Munchkins au fost acceptate doar ca o rasă de către Asociația internațională a CAT în 2003. Acestea nu sunt încă acceptate de către Asociația Cat Fanciers. Cum ar fi fără păr Pisicile sphynx, care au, de asemenea, un aspect neobișnuit, oamenii îi iubesc sau îi urăsc la prima vedere, dar recursul a câștigat în timp.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 9 kilograme

Lungime: Aproximativ un picior și jumătate, deși picioarele sale sunt de aproximativ 3 cm mai scurte decât alte pisici

Palton: Scurtă cu o strat de pluș cu lungime medie sau cu o strat matasos semi-lung

Culoarea stratului: Orice combinație de culori sau model

Culoarea ochilor: Toate culorile, inclusiv albastru, maro, cupru, verde și galben

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile munchkinului

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu
1:59

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre pisica unică și adorabilă Munchkin

ISTORIA MUNCHKIN

Munchkins își datorează picioarele scurte la o genă naturală, nu creșterea selectivă umană. Gena responsabilă pentru picioarele scurte ale rasei a fost asemănătoare cu același lucru care dă dachshunds și Welsh Corgis statura lor diminuantă. Cu toate acestea, deoarece coloana vertebrală a unei pisici este diferită fizic de cea a unui câine, Munchkins nu suferă problemele coloanei vertebrale care sunt uneori asociate cu acele rase de canin.

În U.K. În anii 1940, un medic veterinar a descris mai multe generații de pisici cu picioare scurte. Deși această linie a dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descrisă o pisică cu picioare scurte în Stalingrad în 1953.

Treizeci de ani mai târziu în u.S., Sandra Hochenedel a descoperit o pisică cu picioare în Louisiana pe care ea le-a numit Blackberry. BlackBerry`s Primul și liturile ulterioare au constat din niște pisoi cu legi și jumătate cu picioare lungi. Un bărbat de la una din liturile Blackberry, Toulouse, a fost dat lui Kay Lafrance, un prieten de Hochenedel. Este de la BlackBerry și Toulouse că rasa de astăzi Munchkin este descendentă. Munchkin a obținut statutul de Campionatul Internațional de Asociere CAT în 2003.

Gena care produce picioarele scurte ale pisicilor Munchkin este dominantă autosomală, ceea ce înseamnă că nu este legată de sex și este exprimată dacă moștenită de la un părinte sau ambii părinți. Cu toate acestea, este letal când copiile sunt moștenite de la ambii părinți cu acei embrioni care mor în uter. Ca rezultat, Munchkins sunt doar crescuți cu pisici domestice regulate și nu cu alte munnkkins. Descendenții lui Munchkin / Domeniul de pisici domestice au șanse egale de a fi munchkins sau nu. Numai descendenții care sunt Munchkins poartă gena.

Standardul de rasă afirmă că outcross-ul permis este pisicile domestice Longhair sau Shorthair care nu sunt membri ai unei rase recunoscute. Crucii Munchkin cu rase recunoscute produc soiuri cu picioare scurte. De exemplu, o cruce cu un fold scoțian este numită scottish kilt.

Există o dezbatere continuă cu privire la faptul că recunoașterea munchinului ca o rasă este etică datorită mutației sale anormale. Oponenții spun că nu ar trebui să promoveze o mutație genetică care ar putea avea consecințe slabe asupra sănătății pentru pisică.

Susținătorii indică dovezile că Munchkins nu par să aibă probleme de sănătate specifice rasei, iar pisicile par să conducă o viață întreagă pe picioarele lor mai scurte. De asemenea, se poate argumenta că alte rase se bazează în mod similar pe mutații genetice și încrucișate și pe unele dintre cele predispuse la condiții de sănătate specifice rasei.

Munchkin Care

Munchkins sunt uneori descrise ca "ferret" în jocul lor, în timp ce alerg, Chase și se joacă cu jucării. Ei au, de asemenea, o modalitate îndrăzneață de ședere, iepure, pe picioarele lor posterioare, o trăsătură care a dat Pisica Stalingrad Numele "Stalingrad Kangaroo Cat."Pentru că Munchkins poate fi crescută la o mare varietate de pisici domestice, o personalitate individuală a pisicii va depinde de moștenirea sa. All-in-all, au fost descrise ca iubitoare, sociabile și jucăușă de fanii Munchkin.

Haina Munchkin necesită o asistență mică de îngrijire, deoarece picioarele sale mai scurte fac mai greu să ajungă la anumite zone în timpul auto-îngrijirii. Pisicile scurte ar trebui să fie periat săptămânal și pisicile cu părul lung ar trebui să fie periat de câteva ori pe săptămână. Periajul regulat ajută la prevenirea bilelor de păr și maturi. Ar trebui să-ți păstrezi unghiile pisicii tăiate. Ajutați pisica dvs. să mențină igiena orală prin spălarea dinților de câteva ori pe săptămână și obțineți o curățare regulată la medicul veterinar.

Munchkins nu au nici o problemă să alerge pe picioarele lor mai scurte, dar nu pot să sară la fel de mari ca și frații lor cu picioare lungi. Totuși, ei vor sări și vor urca, oferind astfel un copac de pisici, îi poate ajuta să ajungă la înălțimi noi în siguranță. Deoarece sunt pisici curioase și active, oferă jucării interactive de pisici și petrece timp să se joace cu pisica dvs. în fiecare zi.

Ele au personalități ca variabile ca orice gamă de pisici domestice. În general, se pot înțelege bine cu copiii mai mari, alte pisici și câini. Orice pisică trebuie păstrată ca o pisică de interior numai pentru a se asigura că nu este expusă bolilor de la alte pisici și de la lupte, atacuri sau accidente. Spargerea sau neuterizarea pisicii tale este recomandată dacă nu vor fi crescuți.

Probleme comune de sănătate

Studiile de la Munchkins mai vechi nu au găsit nicio condiție care decurg din statura lor cu picioarele scurte sau posibilele probleme structurale. Vă puteți aștepta la o durată de viață normală dacă primiți imunizările recomandate și îngrijirea preventivă de la medicul veterinar. Așa cum este tipic pisicilor domestici, un munchkin poate avea aceste tulburări:

  • Hipertiroidism, un dezechilibru hormonal
  • Pancreatită, o inflamație a pancreasului
  • Uremia, o tulburare renală
  • Feline inferioară tractului urinar boală
  • Limfosarcom, cancer comun care afectează pisicile și câinii

Dieta și nutriția

Pisica ta Munchkin ar trebui să fie hrănită cu aceeași dietă ca orice altă pisică domestică. Un munchkin este o pisică de dimensiuni medii, cu o masă și o masă corporală care nu este afectată în mod semnificativ de picioare scurte. O dietă alimentară umedă este adesea considerată cea mai bună, dar puteți lăsa alimente uscate pentru pisica dvs. pentru a gusta, de asemenea. Discutați despre nevoile pisicii dvs. cu medicul veterinar, mai ales dacă pisica dvs. are diabet, este obez sau este mai în vârstă. Furnizați apă proaspătă și curată pentru pisica dvs. în orice moment.

De 7 ori pisica acționează exact ca un copil
PROS
  • Iubitor, social și jucăuș

  • Nu este probabil să sară până la locurile înalte

  • Nu este susceptibil la nici o boală specifică de rasă

Contra
  • Aveți nevoie de ajutor îngrijirea, picioarele mai scurte împiedică atingerea pete pe corpul său

  • Rasa este înfricoșată în controversă cu privire la faptul că împerecherea acestei pisici este etică din cauza trecerii mutației genetice

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Munchkin

S-ar putea să găsiți o pisică ciudată pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a decide dacă o pisică Munchkin este potrivită pentru dvs., asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de pisici Munchkin, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de alte rase de pisici neobișnuite, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra.

Sunt multi CAT rases acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Munchkin cat: profilul rasei de pisica