Scottish fold cat: profilul rasei de pisica

Scottish Fold Kitten

Caracteristica distinctivă a pisicii de pliere scoțiene este urechile sale mici, care se îndreaptă înainte și în jos, oferindu-i un aspect impiene. Dulce-temperat și atent, devotat, dar nu exigent, plia face un animal de companie perfect. Deoarece ori este outcrossed atât cu american, cât și cu Pisicile britanice de scurte, Gândiți-vă la el ca având un "simț britanic de Decorum împreună cu un sentiment american de încredere în sine", potrivit Asociației Internaționale de Fold Scottish.

Pisica de ploaie scoțiană nu trebuie confundată cu Curl american, care are și urechi pliate. Diferența va fi imediat vizibilă, urechile americane curl se încurcă în sus și înapoi, spre deosebire de urechile lui Scottish Fold care se îndreaptă spre.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 5 până la 11 kilograme

Lungime: 10 până la 30 de centimetri, se îndreaptă spre coadă

Palton: Scurt (deși există o variantă cu părul lung)

Culoarea stratului: Multe culori, împreună cu Tabby, Tortoiseshell și modele Calico

Culoarea ochilor: Verde, albastru-verde și aur

Speranța de viață: 11 până la 14 ani

Caracteristicile plierei scoțiane

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria plierei scoțiane

Primul fold scoțian a fost o pisică de hambar numită Susie, descoperită într-o fermă din Perthshire, Scoția, în 1961. Avea o mutație naturală pentru urechile pliate, pe care le-a trecut la jumătate din pisicile ei. Farmerul învecinat William Ross a început să reproducă pisoii, consultând cu un genetician. Din păcate, Susie a murit după ce a fost lovită de o mașină, dar fiica ei Snooks a continuat să-și perpetueze linia.

Pisicile de ploaie scoțiane nu se nasc cu urechi pliate. Urechile pisicilor care poartă gena încep plierea de obicei în ziua a 21-a, începând cu marginea exterioară a urechii de lângă baza.

Gena de pliantă este o genă dominantă autosomală incompletă care afectează dezvoltarea cartilajului și a osului în corpul pisicii. Nu este legată de sex.

O pisică care are două copii ale genei se spune că este homozigous. Pisicile care au două copii ale genei care produc urechi pliate pot avea probleme grave de sănătate, inclusiv artrita crimă la o vârstă fragedă. Aceste pisici nu sunt crescute din cauza preocupărilor etice.

Pisicile care au o singură copie a genei sunt considerate a fi heterozygous. Acestea ar trebui să afișeze caracteristica urechii pliate. Ei pot dezvolta artrită, dar de obicei vor face acest lucru la o vârstă mai înaintată. Există controverse cu privire la faptul că aceste pisici au o bună calitate a vieții sau dacă sunt predispuși la durere și handicap.

Aceste pisici cu urechi pliate sunt crescute la pisicile care nu prezinta trasarea urechii pliate pentru a se asigura ca niciuna dintre gunoi nu primesc doua copii ale genei. Cel mai bine nu este de a crea o pliere scoțiană heterozygotă, cu un fold scoțian care avea urechi drepte, dar în schimb să-l ucidă cu un scurtcircuit britanic. Preocuparea este că faldurile scoțiane care au urechi drepte pot avea în continuare gena, dar nu-l exprimă.

Mulți veterinari se opun reproducerii plierelor scoțiane, deoarece toate pisicile cu gena au osteochondrodysplasia și pot prezenta durere și suferință din cauza acestuia. Dezbaterile sunt active în țările în care creșterea continuă.

În timp ce rasa a fost înregistrată la CONSILIUL CONSILIULUI DE CAT (GCCF) În Regatul Unit, acest lucru a fost retras în 1971 din cauza preocupărilor etice cu privire la sănătatea pisicilor. Cu toate acestea, reproducerea a continuat în Statele Unite și în altă parte. Acestea sunt acceptate în American Cat Fanciers Association (ACFA), Asociația CAT FANCIER (CFA), și Asociația internațională a CAT (TICA).

Cluburile Scottish Fold includ:

  • Scotish fald crescători
  • Asociația Internațională a Scottish (CLA-Afiliat CFA)

Îngrijirea Fold Scottish

Foldurile scoțiane au blană densă și au nevoie de îngrijire regulată prin periaj o dată pe săptămână pentru pisicile scurte și de două ori pe săptămână pentru pisicile lungi. Acest lucru ajută la prevenirea biletului de păr.

Îndepărtați unghiile pisicii la fiecare două săptămâni și oferiți un post de zgâriere. Mențineți o bună igienă dentară prin perierea dinților pisicii cel puțin săptămânal. Acordați atenție urechilor lui Scottish Fold și verificați-le săptămânal pentru orice semne de iritare, acarieni sau infecții.

Un fold scoțian ar trebui să ia la o cutie de gunoi cu ușurință. Păstrați cutia curată și proaspătă, astfel încât pisica dvs. să nu fie descurajată să o folosească.

Foldurile scoțiane sunt moderat active. Îi place să fie în jurul oamenilor și să se acorde atenție. Utilizați jucăriile de teaser atunci când jucați cu pisica dvs. Poți să-ți antrenezi foldul scoțian pentru a juca Fetch. Oferiți un copac de pisici pentru alpinism și supravegherea camerei. Este mai bine ca orice pisică să fie o pisică numai în interior. Care reduce riscul de infecție, lupte, atacuri de prădător și accidente de vehicule.

Această rasă este cunoscută pentru dispoziția sa ușoară și calmă. De obicei devine de-a lungul mare cu câini și alte pisici și se adaptează, de obicei, gospodăriilor multi-animale. Ei fac bine cu copiii care sunt suficient de bătrâni pentru a le respecta și nu-i manevrează aproximativ.

Probleme comune de sănătate

Cea mai mare preocupare de sănătate pentru faldurile scoțiane este o boală comună degenerativă numită osteochondrodysplasia care afectează cartilajul și dezvoltarea osoasă datorită genei de pliere. Dacă verificați o pisică pentru o eventuală adoptare, căutați o coadă rigidă, articulații rigide a piciorului sau orice problemă de mișcare în picioare sau picioare care poate fi un semn că pisica este afectată de osteochondrodysplasia.

Chiar și cu această preocupare, faldurile scoțiane au o durată de viață tipică. Ar trebui să oferiți toate imunizările casnice obișnuite, tratamentele veterinare preventive și verificările.

În afară de osteocondrodysplasia, principalele probleme de sănătate pe care această rasă le este predispusă la includerea:

Dieta și nutriția

Un fold scoțian trebuie să primească același tip de hrănire ca orice pisică domestică. Puteți alege alimente umede sau uscate sau o combinație. Unii oameni preferă să-și dea pisicilor o dietă fără cereale. Nevoile pisicilor tale se vor schimba pe tot parcursul duratei sale de viață și ar trebui să vă consultați medicul veterinar pentru recomandări nutriționale. Asigurați-vă că vă monitorizați animalul pentru obezitate, deoarece acesta poate scurta a Cat`s Lifespan.

8 lucruri pisica ta iubeste
PROS
  • Foldurile scoțiane sunt pisici unice, drăguț-temperate.

  • Cele mai multe caracteristici loiale și atente.

  • Ei se înțeleg cu alte pisici sau câini și copii mai mari.

Contra
  • Toate faldurile scoțiene cu urechi pliate sunt cu un risc ridicat pentru o cartilaj debilitant și boală osoasă.

  • Blana densă necesită mai multă îngrijire decât alte rase.

  • Ei pot avea nevoie de mai multă atenție decât alte tipuri de pisici.

Unde să adoptați sau să cumpărați un fold scoțian

Este posibil să puteți găsi o pisică scoțiană de rasă pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide dacă un fold scoțian este rasa potrivită pentru tine, faceți cercetarea dvs. Vorbiți cu proprietarii de pliuri scoțiane, crescători de reputație, veterinari și organizații de salvare.

Dacă sunteți interesat de rasele de pisici neobișnuite, comparați-le:

Există multe diferite CAT rases. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scottish fold cat: profilul rasei de pisica