12 Cele mai populare rase de pisici

Cele mai populare rase de pisică

Pisicile sunt de obicei denumite fie intern sau Purebred. Pisicile domestice nu au o istorie pedigree a liniei lor, în timp ce pisicile pure. Trei asociații principale recunosc Pisicile pură: Asociația Fancierilor CAT (CFA), Asociația Internațională CAT (TICA) și Fédération Internationale Féline (Fife). CFA recunoaște 44 de rase, TICA recunoaște 58, iar Fife recunoaște 43. Ratele care nu sunt recunoscute de toate cele trei asociații nu sunt la fel de frecvent văzute ca unele dintre rasele recunoscute, iar mai mulți factori sunt luați în considerare înainte de o pisică care devine recunoscută ca o pură. Există, de asemenea, asociații mai mici, cum ar fi Consiliul CAT din Africa de Sud.

Unele rase au fost în jur de mulți, mulți ani și au obținut astfel o urmă de iubitori de pisici. Aceste rase pot fi cultivate în popularitate datorită unui film care conținea una dintre trăsăturile lor de personalitate, care sunt apariții unice sau fizice care le lasă greu de uitat.

1:34

Cum 5 rase populare de pisici au primit numele lor

01 din 12

Popular din secolul al XIX-lea, această rasă de pisică a provenit din Thailanda (cunoscută anterior ca SIAM). Siamese a ajutat la crearea de multe alte rase, inclusiv orientale scurte, sphynx și himalayan.

Pisicile Siamese au marcaje distincte numite "puncte" care sunt zonele de colorare pe față, urechi, picioare și coadă, dar unele siameză nu pot avea niciun punct. Există, de asemenea, două soiuri ale pisicilor Siameze, una cu un cap de formă "Apple" și un corp de chubbier și unul cu un cap mai mare și un corp subțire.

Filmul animat Disney, "Lady și The Tramp", a prezentat pisicile Siameze cântând o melodie și demonstrând nu numai inteligența lor, ci și cât de vocal pot fi.

Multe pisici Siameze care au fost inițial din Thailanda au avut o lovitură în coada lor. Această trăsătură a fost ridicată din cele mai multe Siameze, dar o veți găsi în continuare în pisicile Siamese Street din Thailanda.

  • 02 din 12

    De asemenea, numit iubit ca unul dintre pisicile "smushed-fata", Persanii au haine frumoase, lungi, de blană. Ele pot veni aproape orice culoare, în funcție de asociația de registru Cat pe care o priviți și aveți o față plată în comparație cu cele mai multe rase de pisici. Unele descrieri de rasă chiar stau ca nasul să nu fie permis să depășească ochii atunci când este vizualizat într-un profil.

    Persii au fost văzuți în multe filme, artă, reclame și case de-a lungul anilor și au fost, de asemenea, una dintre cele mai populare rase de pisici de zeci de ani.

    Hainele lor cere îngrijire regulată, altfel, va rezulta maturi. La fel ca multe rate de rasă, ele sunt predispuse la o varietate de boli, inclusiv renale și probleme cardiace.

    Persii sunt, de asemenea, cunoscuți ca Longhair Persic, pisica iraniană și pisica Shirazi, numită după orașul Shiraz, Iran, deoarece au fost inițial importate din Iran.

  • 03 din 12

    Cunoscut pentru statura lor mare și haine de blană groase, Maine Coon este o pisică dificil de ignorat. Salutând de la starea Maine și pisica oficială a statului, coaonul Maine este un gigant blând. Ei sunt vânători mari și au fost popularizați după ce CFA le-a recunoscut ca o pură la sfârșitul anilor 1970. Ei rămân una dintre cele mai populare rase de pisici.

    Mulți console Maine au degetele de la picioare, o trăsătură menționată ca polidacilism, ceea ce face ca picioarele lor deja mari să fie chiar mai mari. Aceasta este o caracteristică excelentă de a avea atunci când vânarea în zăpadă de când picioarele mari acționează ca zăpadă.

    Colorarea clasică Maine Coon este o tabby maro, dar această rasă poate veni aproape orice culoare.

  • 04 din 12

    Papusa de carpa

    Pisicile Ragdoll Ia numele lor din temperamentul lor docil. Se pare că se deplasează când sunt luați, la fel ca o păpușă de cârpă. La un moment dat, sa crezut chiar că nu puteau simți durerea, dar este, bineînțeles, doar un mit.

    Ragdolls arata foarte mult ca pisicile Siameze cu părul lung cu modelele lor de culori ascuțite. Ei au, de asemenea, ochi albaștri distinctivi și personalități asemănătoare câinelui, urmând proprietarii lor în jurul casei.

    Continuați la 5 din 12 de mai jos.
  • 05 din 12

    Bengalii sunt Pisicile sălbatice-literalmente. Marcajele lor le fac să pară mai mult ca aparțin în junglă decât în ​​casa dvs., dar sunt toate pisicile domestice. Ei sunt vorbitori și necesită o mulțime de exerciții fizice.

    Multe culori sunt permise pe bengali, dar modelele lor aprobate includ doar pete și rozete. Numele lor vine de la numele taxonomic al lui Asiatic Leopard Cat, Prionailurus bengalensis bengalensis, Întrucât bengalii au fost inițial crescuți de la pisicile domestice, cât și de acest Wildcat. Ei își iau și modelele frumoase de la acest Wildcat.

  • 06 din 12

    abisinian

    Inițial din Etiopia (cunoscută anterior ca Abyssinia), pisica abisiniană are un strat distinctiv roșu / portocaliu agouti. Blana agouti, care înseamnă, de fapt, are trupe de culoare deschisă și întuneric pe bucățile individuale de păr, oferă abisinianul său unic aspect.

    În plus față de cea mai frecventă culoare menționată ca Ruddy, abisinienii pot veni și în scorțișoară, Fawn și Albastru.

  • 07 din 12

    Birmans sunt o altă pisică ascuțită, cum ar fi Siamese și Ragdoll. Au ochi albaștri și un strat mediu lung, dar nici un substrat, care le pun în afară de persani și himalayani.

    Birmans au fost folosite pentru reproducere în dezvoltarea de ragdolls, astfel încât acestea arata foarte asemănătoare, dar pot avea marcaje și personalități ușor diferite.

  • 08 din 12

    Oriental Shorthair

    Într-o privire, puteți crede că această pisică subțire este o pisică Siameză, dar Oriental Shorthair sunt o rasă pe tot propria lor. Spre deosebire de pisicile Siameze, de obicei au ochi verzi și pot veni în multe modele de culori și culori. Există, de asemenea, o soi lungă.

    Pisicile de scurte orientale sunt predispuse la cancerul de piele și se răcește din cauza lipsei de blănuri, astfel încât acestea sunt adesea văzute purtând pulovere.

    Continuați până la 9 din 12 de mai jos.
  • 09 din 12

    Sphynx

    Dacă sunteți în căutarea unei pisici care nu vărsăm, atunci sphynxul este pentru dvs. Pisicile sphynx arata unic datorita lipsei de blana si sunt foarte sociale, active, cum ar fi feline de caine.

  • 10 din 12

    Devon Rex

    Pisicile Devon Rex au un strat ondulat, de păr scurt și corpuri subțiri. Blana lor este, de asemenea, foarte moale, iar urechile lor foarte mari.

    Devon Rex este o pisică jucăușă și activă și este uneori descrisă ca "o maimuță într-un catsuit."

  • 11 din 12

    Foarte asemănătoare cu persan, pisica Himalaya este considerată o sub-rasă în unele asociații de pisici și o rasă pe tot în altele.

    Himalayanii au fost crescuți de la trecerea persanilor și Siamese pentru a-și atinge punctele de culoare. Himalayanii vin doar în modelul punctului de culoare, dar acest model poate fi o varietate de culori.

  • 12 din 12

    American Shorthair

    O rasă americană, pisica americană de scurtă durată este o felină mare, inteligentă, care are o față rotundă și urechi scurte. Acestea sunt adesea confundate cu pisicile domestice, de rasă mixte, dar sunt, de fapt, o rasă de rasă și o schimbare a numelui lor de la pisicile de scurtă durată din 1966 au ajutat la diferențierea lor.

  • Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 12 Cele mai populare rase de pisici