Elf cat: profil de rasă

ELF KITTEN

O rasă hibridă nouă și extrem de rară, Pisica Elf este o pisică jucăușă și inteligentă care combină trăsăturile fizice și de personalitate ale pisicilor sphynx și American Curl. Pisicile Elf sunt extrem de sociabile și prietenoase și fac animale de companie excelente deoarece se pot integra cu ușurință în orice gospodărie și devin parte a familiei.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 10 până la 15 kilograme

Lungime: Mediu la dimensiuni mari

Palton: Fără păr

Culorile straturilor: Toate culorile și modelele

Culoarea ochilor: Variat

Speranța de viață: 8 până la 14 ani

Caracteristicile pisicii elf

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii elf

Deoarece pisica elf este o astfel de rasă nouă și extrem de rară, istoria sa este oarecum limitată. Crescătorii și entuziaștii de pisici Karen Nelson și Kristen Leedom sunt considerați creatori ai rasei - în 2004 Nelson și Leedom au venit împreună cu o viziune de reproducere a unei pisici cu urechi curbate care au păstrat personalitatea și atributele fizice ale pisicilor lor de sphynx iubite.

Pisica Elf a fost dezvoltată cu succes de la trecerea sphynx și a raselor americane de pisici curl. Fiecare dintre aceste două rase are o singură trăsătură distinctivă, iar pisica elf a fost proiectată să le combine. Cele mai distinctive caracteristici ale acestei pisici sunt apariția urechilor curbate, luate din curl american și fără păr, luate din sphynx. Cu toate acestea, ca și sphynx, pisica elf nu este de fapt complet fără păr - pielea sa poate fi acoperită cu o blană foarte fină, care este practic imperceptibilă atât la ochi cât și la atingere.

Pisica de elf mediu și mare are un corp atletic, muscular, care este similar cu sphynxul și au moștenit, de asemenea, oasele lor proeminente și tampoanele de whisker. Whiskers și sprâncenele Elf sunt rare și scurte, în timp ce pielea lor este încrețită în jurul umerilor, urechilor și a botului. Rasa își ia urechile, care sunt curbate înapoi, de la Cat American Cat, care este cauzată de un mobilier genetic natural, care lipsesc, de asemenea, lipsesc.

Multe dintre pisicile Elf sunt acum în generații care prezintă trăsăturile care au fost inițial imaginate și încep să fie introduse în Asociația Internațională CAT (TICA) Showhalls. Odată ce numerele necesare au fost îndeplinite, creatorii originali și entuziaștii de rasă au câștigat acceptarea pisicii elf ca o nouă trăsătură a pisicii de sphynx - pisica Elf a fost acceptată pentru înregistrare cu TICA și sunt arătate ca sphynx cu noi trăsături la pisici.

Elf pisică îngrijire

Pisica Elf este, în general, considerată a fi o rasă de pisică cu întreținere redusă. Datorită faptului că Pisica Elf este fără păr, proprietarii potențiali nu vor trebui să vă faceți griji cu privire la vărsare. Cu toate acestea, aceste pisici vor necesita o baie de rutină sau vor șterge. Îngrijirea regulată este importantă pentru a elimina secrețiile de pe piele, altfel o pisică elfă poate deveni lipicioasă la atingere sau chiar dezvoltă probleme de piele. Multe pisici elf tolerează (și chiar să se bucure) o baie ocazională.

Pisica Elf este o rasă foarte sociabilă, blândă, ceea ce înseamnă că se poate adapta cu ușurință la majoritatea setărilor de uz casnic și a structurilor familiale. De asemenea, se adaptează bine la alte animale de companie din casă. Cu toate acestea, lipsa lor de păr înseamnă că trebuie să rămână mașini interioare pentru confortul și siguranța lor.

Pisica elf a fost crescută pentru a perpetua cele mai bune calități de personalitate atât a pisicilor sphynx, cât și a pisicilor americane, cum ar fi prietenia și afecțiunea. Ele sunt, de asemenea, considerate a fi una dintre cele mai inteligente rase de pisici. Pentru că sunt atât de ieși și sociali, ei doresc mai mult contact și interacțiune umană decât pisica medie și, prin urmare, sunt cele mai potrivite pentru casele în care nu vor fi lăsate singure pentru perioade lungi de timp. Ei vor fi, de asemenea, mai fericiți împărtășirea casei lor cu un fel de felină cu care să se joace.

Pisicile Elf sunt pisici active și blânde care iubesc să fie centrul atenției și sunt, de asemenea, extrem de curios și jucaus (și au fost cunoscute pentru a intra într-un pic de răutate). Proprietarii potențiali de pisici ELF ar trebui să fie conștienți de faptul că aceste pisici iubesc să urce și vor dori să joace cu ceva atât de mult încât să ajungă la îndemâna lor, atât de amplă de joc și o mulțime de jucării - precum și rafturi înalte sau alte spații de siguranță în care pot urca - este o necesitate.

Probleme comune de sănătate

Din cauza corpurilor lor fără păr, arsurile solare, sensibilitatea la vremea caldă și rece și alte probleme de piele sunt preocupări potențiale pentru proprietarii de pisici ELF. Pielea lor delicată poate fi, de asemenea, ușor rănită, cum ar fi atunci când se joacă cu un companion de pisică. Pisica Elf este considerată o pisică sănătoasă, iar ca rasă mai nouă, problemele de sănătate genetice nu au fost încă determinate. Cu toate acestea, ele pot fi susceptibile la condițiile de sănătate care influențează rasele lor părinte, cum ar fi problemele inimii și gingiilor.

Dieta și nutriția

La fel ca toate rasele, pisica elf poate fi susceptibilă la probleme legate de greutate, cum ar fi obezitatea sau boala cardiacă, astfel încât acestea ar trebui să fie hrănite cu o dietă bogată în proteine, de înaltă calitate și să primească o mulțime de exerciții fizice sub formă de joc cu familiile lor. Proprietarii potențiali de Elf ar trebui să știe că atât rasele sphynx, cât și cele americane au tendința de a avea apetite robuste (și au o burtă proeminentă pentru ao dovedi), deci este mult mai important să hrăniți aceste pisici o dietă adecvată, echilibrată.

Cele mai bune rase de pisică fără păr pentru un animal de companie unic
PROS
  • Blând și mare cu familii

  • Prietenos cu alte pisici și animale

Contra
  • Necesită îngrijire regulată

  • Nu pot merge în aer liber

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică elfă

Pisicile Elf sunt foarte rare, deci asigurați-vă că verificați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru aceste pisici care au nevoie de o casă pentru totdeauna, precum și crescători de reputație.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei pisici. Discutați cu alți proprietari de pisici ELF, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de CAT rases Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre alte pisici, luați în considerare aceste rase:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Elf cat: profil de rasă