Cele mai bune rase de pisică fără păr pentru un animal de companie unic

Pisica fără păr se află pe un pat

Rasele de pisică fără păr sunt rezultatul mutațiilor genetice. Unele pisici fără păr au o fuzz foarte fină de piersici, în timp ce altele sunt cu adevărat netede la atingere. Aceste pisici necesită Îngrijire specifică. De multe ori au nevoie de ajutor pentru a rămâne cald, iar pielea lor trebuie protejată de soare. În plus, unele au nevoie Baie regulată Pentru a preveni acumularea de ulei pe piele. Dacă sunteți interesat să adoptați o pisică fără păr, aici sunt 10 rase pentru a lua în considerare.

Bacsis

Unii oameni presupun că pisicile fără păr sunt hipoalergenice, dar nu este neapărat adevărat. Este de obicei alergeni într-o piele de pisică sau într-o salivă care declanșează simptome.

13 pisici convingător drăguț sphynx
01 din 10

Bambinoul este o pisică fără păr, ca și numele său (ceea ce înseamnă copil sau copil în italiană) sugerează. Această felină psihică este o cruce între sphynx și munchkin. Unii ar putea avea o blană mică, în primul rând pe față, urechi, picioare și coadă. Iar alții sunt total fără păr. Aceste pisici tind să fie ieșite, afectuoase și destul de jucăuș.

Privire de ansamblu de rasă

Înălţime: 7 până la 8 inci

Greutate: 5 până la 9 kilograme

Caracteristici fizice: Fără păr sau lumină fuzz - urechi mari - urechi mari

  • 02 din 10

    Donskoy

    De asemenea, cunoscut ca părul fără păr, Don fără păr, și Don Sphynx, Donskoy este o rasă unică. Spre deosebire de sphynx, a cărei lipsă de păr provine dintr-o mutație genetică recesivă, Donskoy este fără păr datorită unei gene dominante. Interesant, unele pisici de donskoy dezvoltă o haină parțială de iarnă atunci când vremea se răcește și au vărsat odată ce se schimbă sezonul.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 10 până la 12 inci

    Greutate: 7 până la 15 kilograme

    Caracteristici fizice: Fără păr - riduri în jurul obrajilor - corp muscular

  • 03 din 10

    Dwep

    Dowlf vine de la cruci printre Munchkin, Curl american și rase de pisică sphynx. Câteva mutații au intrat în crearea aspectului de păr fără păr, compact și ELF, care poate contribui, de asemenea, la problemele de sănătate, inclusiv la problemele scheletice. Totuși, aceste pisici tind să fie foarte ieșite și angajate cu familiile lor și le place să joace.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 6 până la 7 inci

    Greutate: 4 până la 9 kilograme

    Caracteristici fizice: Fără păr sau lumină fuzz-scurte sau absente de mușchi și sprâncene - urechi scurte - urechi curbate

  • 04 din 10

    Elf

    Ca produsul unei cruci între sphynx și rasele americane Curl, pisica prietenoasă și jucăușă este versiunea mai mare a DWOP. Aceste pisici au, de obicei, o senzație de cădere a pielii lor moi, similare cu Fuzz Peach. Unii au patch-uri de păr peste urechi, nas, labe sau coadă.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 8 până la 10 inci

    Greutate: 10 până la 15 kilograme

    Caracteristici fizice: Părul fără păr - corpul muscular - oase proeminente - urechi cutanate cu pielea

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Lykoi

    De asemenea, cunoscut sub numele de pisica vârcolac, Lykoi nu este întotdeauna total fără păr. În schimb, unele pisici sunt acoperite complet în haina distinctivă de culoare neagră a rasei, în timp ce altele sunt predominant de păr. Cele mai multe dintre aceste pisici nu au păr în jurul fețelor lor, pe spatele urechilor lor și pe picioarele și picioarele lor.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 8 până la 10 inci

    Greutate: 4 până la 7 kilograme

    Caracteristici fizice: Parțial fără păr (rar pe față și picioare) - coada scurtă-gri-gri

  • 06 din 10

    Minskin

    Minskinul este o pisică fără păr, care a apărut dintr-o cruce între un Munchin și un sphynx - cu rasele de pisică Devon Rex și Birmanese au lucrat mai târziu. Aceste pisici au adesea blană rea, fină pe corpurile lor, în special la "Punctele" (nasul, urechile, picioarele și coada). Dar burții lor sunt aproape întotdeauna fără păr.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 7 până la 8 inci

    Greutate: 4 până la 6 kilograme

    Caracteristici fizice: Picioare scurte - părul rar numai pe puncte (urechi, nas, picioare, coadă)

  • 07 din 10

    Peterbald

    Peterbald este o felină elegantă, cu caracteristici proeminente și membre lungi. A provenit dintr-o cruce între Donskoy și oriental Shorthair. Nu toate Peterbalds se naște fără păr. Unii pisoi au o haină amendă, fie că au vărsat sau păstrează viața. Și ocazional, un Peterbald se naște cu o haină completă ca o pisică tipică.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 8 până la 10 inci

    Greutate: 6 până la 10 kilograme

    Caracteristici fizice: Părul fără păr sau scurt, în formă de fuzz, urechi mari, ascuțite

  • 08 din 10

    Cea mai cunoscută rasă de pisică fără păr este sphynx, care a provenit din Canada în anii 1960. Care rezultă dintr-o mutație genetică recesivă naturală, sphynxul a fost dezvoltat prin încrucișarea cu pisicile de scurte pentru a crea o piscină sănătoasă, largă a genei. Unele pisici sphynx au o haină descendentă sau patch-uri de păr, în primul rând pe față, picioarele și coada.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 8 până la 10 inci

    Greutate: 10 până la 12 kilograme

    Caracteristici fizice: Hair fără păr - Build

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Hibrizi sphynx

    Crediții continuă să utilizeze mutația fără păr în pisicile sphynx pentru a produce hibrizi noi. De exemplu, sphynxiebobul, o cruce între un sphynx și un Bobtail american, a apărut pe scenă în 2015. Rezultatul arată aproape identic cu sphynxul, dar fie are o coadă scurtă sau este fără coadă. Deși aceste hibrizi nu sunt rase recunoscute oficial, ele creează o gamă mai largă de pisici fără păr.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 8 până la 10 inci

    Greutate: 10 până la 12 kilograme

    Caracteristici fizice: Hair fără păr - Bobtail (sphynxiebob)

  • 10 din 10

    LEVKOY ucrainian

    Cu corpul său fără păr și urechile pliante în interior, LEVKOY UKRANIAN are un aspect foarte unic. Aceste pisici au fost rezultatul unei cruci între donskoy și rase de pisică scoțiană. Ei tind să fie destul de prietenoși, inteligenți și jucători, iar mulți se pot înțelege chiar bine cu alte animale de companie.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 7 până la 10 inci

    Greutate: 8 până la 12 kilograme

    Caracteristici fizice: Păr fără păr sau lumină, cu urechi pliante interioare - corp subțire, lung

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cele mai bune rase de pisică fără păr pentru un animal de companie unic