Oriental shorthair: profilul rasei de pisici

Două portrete de pisici orientale de scurtă durată

Oriental Shorthair este o pisică plină de elegante și o haină care vine într-un curcubeu de culori, cu până la 300 de combinații de culori posibile. O parte a familiei Siameze de rase de pisici (care include, de asemenea, siamese, balocese și orientale longhair), aceste pisici sunt inteligente, atletice și vocale.

Shorthairul oriental este adesea inclus pe listele de rase de pisici care sunt "hipoalergenice."În timp ce nici o rasă de pisică nu este cu adevărat hipoalergenică, această rasă produce mai puțin de proteina Fel D1 care este responsabilă pentru declanșarea alergiei de pisici.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 10 kilograme

Lungime: Despre un picior și jumătate

Palton: Scurt și neted

Culoarea stratului: Multe culori diferite posibile - inclusiv combinații de culori solide, umbrite, fum și tabby.

Culoarea ochilor: Sunt posibile verzi, albastru, aur, galben-ciudat

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile scurte al orientale

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria distanței orientale

Shorthairul oriental rezultat din încrucișare a unui număr de alte rase de pisică. În urma celui de-al doilea război mondial, multe rase de pisică domestice erau în pericol. Pentru a revigora Siamez, crescătorii din Anglia au început să introducă pe liniile lor albastru, abisinian și britanic în liniile lor. Rezultatul a fost pisicile care au fost în cele din urmă crescute înapoi la pisicile Siameze. Acele cruci ulterioare au produs pisoii Siamese, care ar purta rasa, împreună cu combinații de culori unice și elegante, care au devenit fundația pentru rasa pe care o cunoaștem ca oriental.

La început, fiecare culoare neliniată a primit o distincție unică de rasă, dar a fost realizată în curând că piscina genetică a acestor pisici ar duce la o cantitate mare de combinații de culori. Pentru a simplifica lucrurile, toți pisoii nelinși au devenit cunoscuți ca orientali.

Oriental a fost introdus în Statele Unite în statutul de campionat de 1970 și rapid de la Asociația Cat Fanciers (CFA) în 1977. Inițial, rasa a fost doar un soi cu părul scurt, dar continuarea încrucișării în Statele Unite a condus atât la soiurile orientale de rasă de scurtă durată și orientală. Oriental Longhair a primit statutul de campionat din CFA în 1995.

De asemenea, încrucișarea în Statele Unite au extins, de asemenea, combinațiile de culori ale stratului pisicii, ducând la aproximativ 300 de varietăți de culori și modele existente astăzi. Oriental este uneori denumit "Cat Rainbow" pentru haina sa colorată.

Îngrijirea orientală de îngrijire

Considerat un animal de companie excelent, disperarul oriental este ieșit și distractiv de a interacționa și de a observa. Ele sunt gregari de natură și, spre deosebire de multe alte rase de pisică, se poate retrage atunci când sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp.

Aceste pisici sunt considerate a fi foarte interactive și se bucură de joc cu membrii familiei umane sau cu alte pisici sau chiar câini. Adesea este recomandat să vă asigurați că orientalul dvs. are un prieten blană să păstreze compania. Mulți proprietari orientali raportează că pisica lor îi întâmpină adesea la ușă când se întorc acasă și vor începe să vocalizeze cu diverse mese și chirpuri.

Trebuie remarcat faptul că vocalizarea este o parte esențială a personalității orientale scurte, o trăsătură împărtășită între pisicile familiei Siameze. Aceste pisici exprimă adesea entuziasm, interes, disperare sau alte emoții cu o gamă largă de sunete vocale.

Spre deosebire de alte rase de pisică care pot fi străine-timide, cele mai multe orientale se bucură de întâlniri cu noi oameni și vor cere cu nerăbdare să se asteptandu-se prin hopping în turul unui vizitator. Ocazional, această rasă devine fixată pe o singură persoană și ar putea fi mai evazivă cu privire la interacțiunea cu alte persoane, dar aceasta este mai mult decât excepția față de regulă.

Aceste pisici pot fi învățate trucuri, sunt adesea adepți la mersul pe o ham atunci când sunt instruiți la o vârstă fragedă și chiar se pot bucura jucând fetch. Ei au, de asemenea, un vertical incredibil și adesea se bucură de perching pe pete înalte (cum ar fi partea superioară a frigiderului sau a dulapurilor) pentru a menține un ochi asupra activității în jos.

Un strat neted, matasos care se află aproape de corpul accentuează fața unghiulară a rasei, urechile largi și picioarele lungi. Haina este o întreținere redusă, cu distanța orientală făcând o treabă excelentă de auto-îngrijire. Cu toate acestea, pisica dvs. ar putea aprecia o periere ocazională pentru a îndepărta părul liber și pentru a stimula pielea.

Probleme comune de sănătate

Cu o istorie genetică strâns întreținută cu siamez, orientalurile orientale sunt predispuse la aceleași probleme de sănătate ca și rudele lor ascuțite. În general, totuși, rasa este, în general, considerată a fi sănătoasă.

Condițiile de sănătate care au fost observate în limitele orientale sunt:

Dieta și nutriția

Păstrarea sănătății orientale sănătoase necesită hrănirea unei alimente de pisici de înaltă calitate. Nu lăsați natura vocală să vă vorbească prea mult în prea multe tratamente! Cadrul lung, plin de oriental nu ar trebui să devină flabby sau supraponderal pentru sănătatea pe termen lung a pisicii tale.

Jucați cu pisica dvs. pentru a vă maximiza legătura și pentru a-și îmbunătăți sănătatea
PROS
  • Ieșire și prietenoasă

  • Bine cu străinii

Contra
  • Tinde să vocalizeze foarte mult

  • Mai mult trebuie să bată pe pete înalte

Unde să adoptați sau să cumpărați

Speechairul oriental a câștigat popularitate rapidă după ce a fost importat în Statele Unite, iar astăzi rasa se bucură de o bază sănătoasă a fanilor datorită multării sale de culori. Aceste pisici sunt uneori chiar poreclate "ornamentale" datorită gamei lor largi de straturi colorate. Din cauza acestei popularități, există mulți crescători orientali de scurtă durată.

De asemenea, ar trebui să vă luați în considerare deschiderea dvs. la o orientală de la o salvare a pisicilor. Atât grupurile regionale, cât și grupurile naționale există pentru a găsi o nouă casă pentru pisicile de scurtă durată orientale strămutate și pentru pisicile Longhair.

Unele resurse pentru a verifica în timp ce căutați un termen oriental, includ:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Cu cât știi mai mult despre Shorthair oriental, cu atât veți înțelege mai mult despre acest membru unic și de ieșire al lumii feline. Dacă evaluați dacă această pisică este cea potrivită pentru dvs., ajungeți la crescători, proprietarii de pisici și obțineți mai multe informații despre dispoziția și nevoile unice ale rasei.

Alte rase strâns legate de care ați putea fi interesați să aflați despre includerea:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oriental shorthair: profilul rasei de pisici