Cum să opriți mușcăturile câinilor

Un băiat în fața unui rotweiler

Dacă câinele tău mușcă pe cineva, probabil că te vei găsi îngrijorat și supărat. Vor exista ramificații legale? Ar putea cainele dvs. să fie eutanass sau luat de la tine? Dupa o mușcătura de câine, Prima dvs. reacție ar putea fi șoc sau panică. Cu toate acestea, este important să faceți o acțiune rapidă dacă apare o mușcătură de câini.

Mușcăturile de câine pot, de asemenea, să fie împiedicată, mai ales dacă știi de ce ar putea mușca. Toate copii iar adulții ar trebui să învețe cum să se păstreze în siguranță în jurul câinilor. Cel mai important, câini de prieteni trebuie să fie responsabil pentru câinii lor. din fericire, Proprietatea de câine responsabilă și educația publicului poate păstra pe toată lumea în siguranță.

De ce câinii mușcă?

Cel mai adesea câini mușcă oameni când se simt amenințați într-un fel. Este un instinct natural care este încă prezent în câinii domesticiți, indiferent cât de frumos sunt. Acesta este motivul pentru care este important pentru toți cei care interacționează cu câinii să înțeleagă ceea ce poate provoca acest comportament agresiv.

  • Câinii pot mușca în apărarea lor, pe teritoriul lor sau un membru al pachetului lor. Câinii mamă își vor proteja cu fermitate puii.
  • Uimitoare un câine, cum ar fi trezirea sau un copil apropiat brusc din spate, poate provoca o mușcătură de câine. Rănirea unui câine chiar dacă accidental cum ar fi împingerea pe șolduri dureroase într-un câine mai în vârstă, poate provoca o mușcătură, de asemenea.
  • Fugi de la un câine, chiar dacă este în timpul jocului, îl poate provoca să muște. Ei pot crede că este o parte a distracției la început, dar chiar și asta se poate transforma rapid la agresiune.
  • Câinii care se află într-o situație înfricoșătoare pot mușca oricine le abordează. Acest lucru poate fi ceva atât de grav ca fiind abuzat sau abandonat, sau poate fi ceva ce percepeți ca fiind obișnuit, cum ar fi un zgomot puternic.
  • Rănirea și boala sunt un motiv comun, de asemenea. Dacă un câine nu se simte bine, ei nu doresc nici măcar să fie abordați sau atinși de oamenii lor preferați.

Cum să opriți mușcăturile câinilor

Ca proprietar de câine, trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru instruirea câinelui dvs. și păstrați-le sub control în orice moment. Sunteți responsabil pentru comportamentul câinelui dvs. și sunteți prima linie de apărare în prevenirea mușcăturilor de câine. Este important să faceți tot ce puteți pentru a vă menține câinele de la mușcătură, iar aceste sfaturi pot ajuta:

  • Cel puțin, puneți câinele prin intermediul de bază Instruire. Continuați a program de antrenament De-a lungul vieții câinelui dvs. pentru a întări lecțiile pe care le-ați învățat.
  • Socializa Câinele dvs. de la o vârstă fragedă, conform recomandărilor medicului veterinar. Începe acest lucru atunci când sunt un cățeluș și să fie consecvenți pe tot parcursul vieții lor! Socializarea câinelui dvs. include, permițându-le să se întâlnească și să interacționeze cu diferite tipuri de persoane în condiții calme și pozitive, inclusiv copiii, persoanele cu handicap și persoanele în vârstă. De asemenea, înseamnă, expunându-vă câinele în diferite situații în mod regulat, cum ar fi alte animale, zgomote puternice, mașini mari, biciclete și orice altceva care ar putea provoca frică. Dacă câinele dvs. nu este bine socializat sau afișează semne de frică sau agresiune, lucrați cu un antrenor profesionist înainte de a încerca oricare dintre cele de mai sus. Formatorul poate ajuta la stabilirea unui plan de socializare în condiții de siguranță și încet, dacă este posibil.
  • Aflați limba corpului câinelui, precum și semne cheie care pot duce la o mușcătură. Când sunteți în jurul oamenilor, acordați atenție câinelui dvs. și știți când agresiunea se construiește. Opriți-l sau scoateți câinele din situație înainte de a escalada.
  • Nu face Disciplina câinele dvs. cu pedepse fizice, violente sau agresive. Opteaza pentru Armare pozitivă înainte de a recurge la utilizarea avents. A își aminti să recompensă câinele dvs. pentru un comportament bun.
  • Țineți întotdeauna câinele pe scurt Leash sau într-o zonă împrejmuită. Cunoașteți-vă câinele bine înainte de a renunța la lesa în zonele permise. Păstrați câinele în ochii voștri în orice moment. Dacă știți că câinele dvs. poate fi înfricoșător sau agresiv, nu le puneți în situații în care acestea pot deveni înfricoșătoare și musca o altă persoană sau un animal de companie. În schimb, err pe partea de prudență și de a lucra cu un antrenor profesionist care vă poate ghida.
  • Dacă suspectați sau știți că câinele dvs. are fricos sau Tendințe agresive, Întotdeauna avertizează pe alții. Nu face Fie ca câinele să abordeze oamenii și alte animale, cu excepția cazului în care situația este foarte controlată. Fiți atenți la limitările câinelui dvs. și nu le așezați în situații care le vor accentua sau le vor pune pe ele sau pe alte persoane aflate în pericol. Lucrați cu un antrenor dacă știți că câinele dvs. are tendințe înfricoșătoare sau agresive. Ei pot discuta despre utilizarea corespunzătoare a unui coș bot daca este necesar.
  • Păstrați câinele dvs Vaccinări curent (în special Rabies) și vizitați medicul veterinar de rutină pentru verificările de wellness.

Cum să interacționezi cu câinii

Câinii sunt drăguți și adesea prietenoși, deci este ușor să vă încântați când vedeți unul. Cu toate acestea, ei pot transforma rapid pe cineva pe care nu îl cunosc. Chiar dacă nu aveți singur un câine, este important să știți comportamentul adecvat pentru a interacționa cu câinii și cum și când să vă apropiați. Învățați aceste lucruri pentru copii, așa că toată lumea știe ce să facă pentru a preveni mușcăturile de câini.

  • Nu încercați niciodată să apropiați sau să atingeți un câine necunoscut fără a cere mai întâi permisiunea proprietarului. Dacă un proprietar nu este prezent, nu mergeți lângă câine.
  • Când întâlniți un câine necunoscut, permiteți câinelui să vină la dvs. Permiteți-i să vă smulgă. Nu ajungeți la animalele de companie, cu excepția cazului în care proprietarul a dat permisiunea. Dacă proprietarul și indicii de câine sunt potrivite, puteți să vă strângeți sau să vă întoarceți în lateral. Întotdeauna lăsați-o să-ți smulgă mâna înainte să-l petreci.
  • Nu vă puneți fața aproape de un câine necunoscut - aceasta include "îmbrățișări și sărutări."
  • A intelege Limbajul corpului câinelui. Majoritatea câinilor vor afișa semne de avertizare specifice înainte de mușcătură. Dar unii nu pot.
  • Dacă sunteți încorporat de un câine, rămâneți liniștiți și evitați contactul cu ochii. Nu alerga niciodată sau nu țipa. Când câinele nu mai acordă atenție la tine, încet înapoi.
  • Dacă sunteți bătut de un câine, cădeți pe partea dvs. într-o poziție fetală, acoperind capul și fața. Rămân foarte liniștiți și calme.
  • Nu abordează niciodată un câine care mănâncă, dormi sau îngrijește puii. Câinii din aceste situații sunt mai susceptibili de a fi protejați și pot deveni surprinși.
  • Nu lăsați niciodată copii mici sau copii singuri cu un câine din orice motiv.
  • Nu abordați, atingeți sau încercați să mutați un câine rănit. În schimb, contactați un control profesional sau animal veterinar pentru asistență.

Dacă apare o mușcătură de câini

Nu întârziați, dacă câinele dvs. mușcă pe cineva, luați pașii următori:

  1. Rămân calm.
  2. Limitează câinele la a ladă sau altă cameră.
  3. Ajutați victima mușcăturii să spală bine rana cu apă caldă și cu săpun.
  4. Fiți politicoși și simpatici pentru victima mușcăturii. Evitați vina de punere sau defensivă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să recunoașteți defecțiunea. Amintiți-vă că ceea ce spuneți poate fi folosit împotriva dvs. mai târziu dacă se iau o acțiune legală sau civilă.
  5. Contactați un profesionist medical pentru victima mușcăturii. În funcție de severitatea mușcăturii, poate fi necesară o ambulanță. Indiferent cât de minore este mușcătura, victima ar trebui să caute îngrijire medicală. Mușcăturile de câine care arată ușoare pe suprafață pot deveni grave foarte rapide.
  6. Oferiți să contactați un prieten sau un membru al familiei pentru victimă.
  7. Exchange informații de contact cu victima. Furnizați informațiile dvs. de asigurare, dacă este cazul.
  8. Dacă au existat martori, obțineți informațiile lor de contact.
  9. Contactați medicul veterinar și obțineți înregistrările medicale ale câinelui.
  10. Să informeze autoritățile locale ale incidentului și să respecte ordinele lor.

Câine mușcături și lege

Legile privind mușcăturile de câine pot varia foarte mult în funcție de jurisdicția locală. Este important să cercetați legile din zona dvs., deci știți ce să vă așteptați. Următoarele condiții se aplică în mod obișnuit în cazurile de mușcătură de câini:

  • Va trebui să arătați dovada câinelui tău Vaccinarea rabiei istorie.
  • Poate fi necesară o perioadă de carantină. Perioada va fi probabil mai lungă dacă vaccinarea cu rabie nu este actuală.
  • În funcție de situație și de istoria câinelui dvs., este posibil ca câinele dvs. să fie desemnat "câine periculos."Este posibil să trebuiască să respectați legile specifice privind manipularea câinelui tău.
  • Legile pot cere ca câinele dvs. să fie eutanasiat dacă câinele dvs. este considerat "periculos", dacă vătămarea a fost foarte gravă sau dacă a avut loc o fatalitate. De asemenea, ați putea fi ținute în mod legal responsabil și să vă confruntați cu acuzații penale.

Rolul dvs. după o mușcătură de câine

Victima mușcăturii de câine poate alege să preseze acuzații sau să depună un proces civil împotriva dvs. În ambele cazuri, trebuie să angajați imediat un avocat.

Puteți sau nu să fiți ordonat legal să acopere cheltuielile medicale ale victimei. Din punct de vedere etic, poate fi o idee bună de a oferi în față pentru a plăti. Aceasta arată victima că acceptați responsabilitatea pentru câinele dvs. Ar putea chiar să vă ajute să evitați un proces murdar. Mai presus de toate, este lucrul etic de făcut, chiar dacă aveți o explicație pentru mușcătura de câine. În realitate, dovedind câinele dvs. a fost provocat sau cumva justificată va fi dificilă decât dacă se poate dovedi că victima a comis o crimă. Acest lucru poate fi pur și simplu un argument care nu merită să aibă.

Dacă sunteți suficient de norocoși pentru a vă menține câinele, este responsabilitatea dvs. să împiedicați acest tip de lucru să se întâmple în viitor. Ia pași la Împiedicați câinele de la mușcătură din nou. În cele mai multe cazuri, o mușcătură de câine poate fi ușor împiedicată prin luarea măsurilor de siguranță adecvate.

Dacă sunteți în măsură să determinați ceea ce a declanșat mușcătura, încercați să vă păstrați câinele să intre în aceeași situație. Lucrați cu câinele dvs. pentru a vă ajusta reacția la declanșator. Este absolut esențial să lucrăm la instruire și socializare cu câinele dvs. cât mai curând posibil după mușcătură. Cel mai bun plan este de a contacta un antrenor profesionist și, eventual, a Comportamentul veterinar.

Mulți câini cu agresiune pot fi ajutați prin antrenament, socializare, și modificarea comportamentului. Din păcate, în unele cazuri, agresiunea majoră nu poate fi inversată și cel mai uman lucru de făcut este eutanasia. Desigur, aceasta este ultima soluție.

Utilizați aceste sfaturi pentru a vă menține câinele de la mușcătură
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți mușcăturile câinilor