Ce să faci când câinele tău te mușcă

Ce să faci când câinele tău te mușcă

Nu există nici o îndoială că câinii sunt cel mai bun prieten al omului. De cele mai multe ori, ele sunt adorabile și drăguțe, dar în unele ocazii se pot întoarce împotriva oricui din jurul lor, inclusiv proprietarii lor și devin violenți până la punctul de mușcătură. Milioane de americani sunt mușcați de câini în fiecare an și un număr bun de mușcături au mers la proprietarii câinilor. Indiferent de cât de aproape sunteți la câinele dvs., rețineți că este încă un animal care are tendința de a mușca. Acest lucru se poate întâmpla în timp ce jucați cu câinele și în mijlocul mârâind și răsucite; Dinții se pot găsi accidental în locul greșit. Mai mult, un câine poate, de asemenea, să devină violent și să vă atace intenționat, ceea ce ar putea duce și la mușcături. Oricare ar fi situația, un proprietar de mușcătură de câine nu trebuie tratat ușor. Continuați să citiți pentru a afla ce să faceți atunci când un câine vă mușcă.

câine atacă o persoană

Câinele meu mi-a bătut ce ar trebui să fac?

Asigurați-vă că vedeți un medic în opt ore după incident, deoarece cu cât așteptați mai mult, cu atât este mai mare riscul de a fi infectat prin zona rănită. Pentru cineva cu diabet zaharat sau orice stare de sănătate care încetinește coagularea sângelui sau vindecarea, sunteți în riscul unui risc mai mare de a susține ceva de la mușcătură. În mod special, aplicarea primului ajutor după o mușcătură de câine este un pas foarte important pentru a vă salva problemele unei infecții. Indiferent cât de îngrijite credeți că este câinele dvs., nu luați riscul care vine cu mușcături de câine ușor. Deci, când câinele dvs. vă mușcă, urmați pașii de mai jos;

  • Aplicați presiunea în jurul plăgii

De obicei, când susțineți o tăietură pe piele, primul lucru ar fi să aplicați presiune asupra plăgii pentru a menține sângele din interiorul, dar în acest caz, presiunea este aplicată în jurul plăgii pentru a provoca curgerea sângelui pentru a spăla bacteriile care au intrat în corp prin mușcătură.

  • Spălați zona mușcată

Folosind apă caldă, cu săpun, spălați rana pentru ao curăța de orice bacterii și germeni. Frecați ușor suprafața plăgii în timp ce turnați apă pe ea pentru rezultate mai bune.

  • Aplicați presiunea asupra plăgii

Acum că locul este relativ curat, aplicați presiune pe ea folosind un prosop curat. Acest lucru este necesar în acest moment pentru a reduce cantitatea de sânge pe care o veți pierde.

  • Aplicați tratamentul de prim ajutor

Utilizați crema antibiotică peste-counter pe rană dacă se întâmplă să aveți oricare în cutia dvs. de prim ajutor. În cele din urmă, înfășurați zona afectată într-un bandaj steril pentru ao proteja de a fi expuși la mai mulți germeni.

  • Vedeți imediat un medic!

Indiferent cât de puțin mușcătura de câine este sau cât de sănătoasă credeți că câinele dvs. este, pierdeți încă timp înainte de a vedea un medic ca viața dvs. ar putea depinde de ea. Medicul va curăța rana din nou și probabil vă va da antibiotice, injecție de tetanos și cusături, în funcție de dimensiunea și natura plăgii.

  • Schimbați bandajul în fiecare zi

După ce ați văzut un medic, aveți încă multe lucruri pentru a accelera procesul de vindecare. Ar trebui să îmbrăcați rana adesea schimbând bandajul de câte ori este necesar într-o zi. Acest lucru va reduce șansele unei infecții care apar în zona afectată. De asemenea, păstrați rana departe de orice contact care ar putea transmite germeni sau infecții.

  • Monitorizați rana pentru infecții

O mușcătură de câine este probabil să provoace o infecție datorită bacteriilor care vin împreună cu ea și de aceea trebuie să păstrați un ceas apropiat pe rană pentru a putea detecta infecția devreme. Când observați orice semn al unei infecții, vă rugăm să consultați imediat medicul dumneavoastră pentru tratamentul timpuriu.

Practic, îngrijirea unei mușcături de câine se referă în principal la menținerea bacteriilor să provoace o infecție pentru a se dezvolta. Mai mult de jumătate din mușcăturile de câini transmit bacterii cum ar fi stafilococcus, streptococcus și pasteurella, precum și capnocitophaga și dacă nu sunt tratați cu promptitudine, ar putea provoca o deteriorare deosebită a corpului. Dacă un câine nu este vaccinat în mod corespunzător, poate, de asemenea, să transporte boli cum ar fi rabie pe care probabil că va transfera la oricine nefericit pentru a fi mușcat de ea. Având în vedere acest lucru, este înțelept să oferiți vaccinurilor adecvate câinelui dvs. pentru a reduce răul O mușcătură de la animal se va prezenta pentru dvs. sau pentru orice altă persoană.

omul încearcă să facă față animalelor de companie domestice

Ce să faci cu un câine care își mușcă proprietarul

Un câine care sa întors împotriva proprietarului a dezvoltat cu siguranță un comportament rău și ceva trebuie făcut pentru ao opri. Eutanasia, care înseamnă, în cele din urmă, terminând viața câinelui este ultima soluție aici și poate fi folosită atunci când toate celelalte opțiuni nu au reușit să funcționeze. Cu toate acestea, o dată a Câinele a devenit agresiv Până la atacarea proprietarului, ar trebui luate măsuri necesare pentru a preveni din nou astfel de a se întâmpla din nou. Mai jos sunt câteva sfaturi pe care le-ați putea găsi utile atunci când un câine își mușcă proprietarul.

  • Antrenează câinele

Prima acțiune de corecție care trebuie luată atunci când un câine își mușcă proprietarul este să contacteze un profesionist pentru a începe lecții de instruire pentru câine. Un comportaist veterinar poate fi, de asemenea, de mare ajutor în situațiile de genul asta. Scopul aici este de a învăța câinele cum să se comporte, în special în jurul oamenilor. Disciplina, atunci când câinele este greșit, poate fi, de asemenea, o parte a procesului de instruire, deși violența fizică împotriva animalului nu este încurajată deoarece face lucrurile mai rău. Există modalități mai bune de a lăsa câinele dvs. să știe că s-au comportat prost decât lovirea lor cu obiecte sau alte acte violente.

  • Socializarea ajută

Un câine care nu socializează este probabil să devină agresiv atunci când văd că oamenii sau mișcările bruște sunt făcute spre ele. Permiteți câinelui dvs. să socializeze cu oamenii și alte animale, deoarece acest lucru expune animalul la diferite comportamente. De asemenea, expuneți-le în diferite medii și condiții; Acest lucru este mai eficient atunci când sunt încă tineri.

  • Studiați limba corpului câinelui

Pentru a preveni mușcăturile viitoare, proprietarii de câini ar trebui să știe ce limbajul trupului să privească să dicteze când un câine ar putea mușca. Acordați atenție câinelui dvs. pentru a afla cum reacționează la situații și alte lucruri și, de asemenea, aveți grijă de semne precum urechile plate, înapoi și coada ascunsă, deoarece acestea ar putea indica că câinele dvs. este pe cale să vă muște!

  • Recompensa comportamente bune

Utilizați recompense și armarea pozitivă atunci când este necesar pentru a vă învăța câinele să vă aflați la cel mai bun comportament. Acest lucru ar putea veni sub formă de mângâiere, aplaudă verbală, mâncare și orice alt lucru care ar putea face ca câinele să fie fericit. Este important să recompensați un comportament bun și să vă păstrați câinele fericit în orice moment.

  • Eutanasie

În cele din urmă, când toate opțiunile au fost epuizate și vă aflați la sfârșitul științei dvs., ar putea să fie folosită eutanasia. Acest lucru se face de obicei atunci când o câine agresiv nu pot fi îmblânzite și pot fi periculoase pentru oamenii din jur.

Odată ce un mușcăt de câine va mușca din nou?

Un câine care mușcă proprietarul pentru prima dată este probabil să fie începutul mult mai multe mușcături care vor veni. Când câinele dvs. vă mușcă, probabilitatea de a se întâmpla din nou devine foarte mare dacă acțiunile necesare nu sunt luate pentru ao opri. De cele mai multe ori, câinii mușcă din frică și când văd cât de eficientă a fost acțiunea în a obține persoana să-i lase singură, ar putea să lovească din nou și să continue în acea dungă.

După ce a luat prima mușcătură, cele succesive tind să fie fierbinți pe tocurile celor care precedă și ați putea ajunge în cele din urmă cu un câine care mușcă mai mult de o dată pe zi. Astfel, odată ce câinele dvs. a luat prima mușcătură, nu-și subestimează tendința de a lovi din nou.

Shetland Sheepdog mușcă într-o mână umană

Sfaturi importante

  1. Luați în considerare temperamentul animalului atunci când alegeți un câine pentru casa dvs. Un câine cu un temperament rău poate deveni agresiv fără avertisment.
  2. Încercând să se joace cu un câine în timp ce îi hrănește pe puii sau mănâncă mâncarea proprie, nu este o idee bună. S-ar putea să se simtă amenințată și să încerce să-și protejeze teritoriul prin atacarea dvs.
  3. Nu faceți mișcări bruște spre un câine sau riscați că sunteți atacați. Abordați-l încet și dați-i o șansă de a răspunde, de asemenea.
  4. Dacă câinele dvs. devine agresiv pe dvs., nu reacționați prin rularea sau țiparea ca aceste acțiuni agravează situația. Îndepărtați încet de la el și evitați contactul cu ochii cu el.
  5. Ei pot fi prietenoși cu ei, dar nu este înțelept să vă lăsați câinele împreună cu copiii fără o supraveghere adecvată.
  6. In cele din urma, hraniți câinele în mod corespunzător pentru că a Câine foame este un câine furios.

Pentru a rezuma, atunci când se ocupă cu un câine, luați măsurile de precauție relevante pentru a evita mușcătura și când se întâmplă, nu vă întoarceți să căutați ajutor. Când câinele dvs. vă mușcă, probabil că veți fi surprinși, dar în loc să vă îngrijorați de ce a făcut-o, luați mai întâi pașii următori.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Coliere de șocuri de câine
Garduri de câine electrice
Amortizoare de zgomot
Câine fluieră
Câine muzele
Cărți de formare pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci când câinele tău te mușcă