Tot ce trebuie să știți despre câinele muzzles

Labrador în botul bine potrivit

Muzzle pe câini evocă adesea reacții stereotipice nedrepte. Câinele nu poate purta botul, deoarece este agresiv și, chiar dacă este, nu înseamnă că câinele este "rău" - doar că proprietarul este responsabil. Atâta timp cât aveți botul potrivită pentru câinele dvs., ghidat de medicul veterinar, un bot ar putea fi o alegere practică.

De ce ar putea un câine să poarte un bot?

Istoria comportamentului agresiv

Dacă un câine are o istorie agresiune, Cu alți câini sau oameni, folosind un bot ca un instrument de gestionare poate minimiza riscul în anumite situații.

Unii câini pot avea întotdeauna nevoie de amuzant, dar ar putea fi posibil să vă înveți câinele să ofere un comportament alternativ, mai dorit și să îi ajute să se simtă mai relaxați și mai siguri, adesea cu sprijinul unui comportament canin calificat.

În situații bruște înspăimântătoare / dureroase

Unii câini nu pot fi de obicei agresivi, dar dacă se află într-o situație foarte incomodă și lor semne de avertizare sunt ignorate (adesea în veterinarii sau groomers), ei pot simți că nu au de ales decât să se răstoarne sau să muște. Dacă câinele dvs. este în durere, ei pot reacționa într-un mod care nu este în afara caracterului. Dacă au avut o severă rănire, Poate fi nevoie de un botul în timp ce le mutați.

Legislația specifică a rasei (BSL)

Din păcate, unele state au o legislație care mandatează anumite rase sunt dezactivate atunci când sunt în locuri publice. In timp ce BSL nu oferă o soluție pentru problema reală a proprietății de câine iresponsabile și este discriminatorie față de câinii care sunt adesea extrem de blândi, pentru a evita confiscarea câinelui, aceste reguli ar trebui urmate.

Drive de înaltă pradă

Câțiva câini, cum ar fi Spaniolă galgo, au o unitate instinctuală de înaltă pradă și, în timp ce este mai bine să le ia în afara lei în cazul în care ar putea da Chase, ei pot încerca să smulgă animalele mai mici chiar și atunci când sunt pe leșie, și un bot poate preveni rănirea sau fatalitatea.

Scapărire

Unii câini sunt notorioși Scavente pe plimbări, și pot ajunge cu niște tulburări grave sau blocuri gastrice. În timp ce un bot nu este o soluție necorespunzătoare, acesta poate ajuta la minimizarea a ceea ce câinele dvs. poate ingera. Lucrul la poruncile puternice "Lăsați-l" și "Drop-l" este de asemenea recomandat.

Călătorind pe transportul public

În anumite țări și în anumite moduri de transport public, câinii pot fi lăsați să călătorească, dar numai dacă poartă un bot.

Care bot este cel mai bun?

Există o varietate de muzzle pe piață. Multe din favoarea esteticii asupra caracterului practic și este esențial să alegeți un bot bine montat, care să vă permiteți să vă în mod liber câinelui, să luați tratamente și să beți apă. De asemenea, luați îndrumări din partea medicului veterinar ori de câte ori este posibil.

Muzzle de coș

Botul de coș, este, în general, cea mai bună alegere, dar oamenii se îndepărtează de ea, deoarece tinde să fie cel mai vizibil. Un bot de coș bine montat este eficient în timp ce permiteți-vă câinelui dvs. posibilitatea de a se aprinde cu ușurință.

Meszele de plasă

Acest bot de stil mai moale este adesea popular, deoarece este cel mai puțin obosit. Pentru a permite acest lucru să fie eficient, trebuie să fie destul de strâns, dar câinii sunt expuși riscului de supraîncălzire. În timp ce este bine să utilizați pentru sesiuni scurte la VET sau la groomer, nu este potrivit pentru plimbări sau perioade lungi de timp.

Rasă muzicale specifice

Muzzlele Sighthound sunt utilizate în mod obișnuit pentru rasele cum ar fi Greyhounds și Whippete, Cu boturi lungi, subțiri.

Poate fi dificil să găsiți un bot bine montat pentru rasele cu fața în față, brahicalică ca Bulldogii francezi și Pugs, și există un risc mai mare de supraîncălzire a acestora într-un singur.

Când este o băutură nu cea mai bună soluție?

Uneori, muzzle sunt folosite din motive greșite. Acest lucru poate provoca durere sau disconfort și poate duce la comportamente alternative de probleme.

Pentru pedeapsă

Dacă un câine nu a fost introdus în mod corespunzător pentru a purta un bot, poate fi o experiență înfricoșătoare - chiar traumatizantă. Unii proprietari îl vor folosi ca o formă de pedeapsă pentru comportamentul nedorit. De obicei, câinele nu va asocia cele două lucruri, deci nu este eficientă pe termen lung. De asemenea, poate erode legătura de încredere între dvs. și le-ar putea determina să se simtă când apare botul.

Pentru a opri lătratul

Muzzle sunt uneori folosite pentru a încerca să oprească la lătrat. În timp ce acest lucru poate funcționa temporar (dacă câinele este îngrozit de botul), câinele poate bloca încă atunci când purtați unul dacă nu este prea strâns. Este mult mai bine de utilizat Formare pozitivă Metode cu câinele dvs.

Pentru a opri comportamentul distructiv

Dacă câinele dvs. a mestecat pe articolele de uz casnic, un bot poate părea o soluție bună. Cu toate acestea, nu este o idee bună să lăsați un bot pentru perioade prelungite, mai ales atunci când nu este supravegheat și nu vă adresați problema fundamentală. Ar trebui să stabiliți de ce câinele dvs. este distructiv și lucrați la rezolvarea acestui lucru. Poate că sunt plictisit și au nevoie de mai multă stimulare sau ar putea fi stresate ca urmare a anxietate de separare.

Cum să-ți antrenezi câinele pentru a accepta un bot

Începeți întotdeauna oferind un gust gustos de fiecare dată când aduceți botul în vizualizarea câinelui tău. Vrei ca ei să o asocieze cu lucruri bune. Apoi, puneți-l pe pământ și recompensați câinele dvs. de fiecare dată când se deplasează în mod voluntar spre el, lucrați până la ei atingând în mod activ.

Apoi, încurajați-i să-și pună botul în bot pentru o secundă. Nu-i forța niciodată botul. Construiți timpul în care au lovitura lor treptat. Inițial, ați putea folosi un unt de arahide de tratare sau în siguranță pe interiorul botului. Odată ce sunt relaxați cu această etapă, treceți la fixarea acesteia în jurul urechilor lor. Durata de timp este fixată ar trebui să fie construită pe mai multe sesiuni.

Introduceți întotdeauna sesiunile de instruire într-un mediu de stres scăzut, familiar și asigurați-vă că păstrați sesiunile de antrenament scurte (maximum cinci minute), utilizați recompense de mare valoare și nu încercați să mergeți prea repede sau să săriți la orice pașii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tot ce trebuie să știți despre câinele muzzles