De ce sunt anumite rase de câine etichetate periculoase?

Twin American Pit Bull Terrier zâmbesc

Anumite rase de câine sunt considerate periculoase de către public. Unele jurisdicții au adoptat chiar și interdicții de rasă (această practică se numește legislație specifică pentru rasă). În unele cazuri, oamenii au probleme cu obținerea de acoperire de asigurare a proprietarului dvs. dacă au una dintre rasele "neagră".

Există mai multe motive pe care oamenii le dezvoltă opinii despre anumite rase de câine. În parte, mass-media formează modul în care anumite rase de câine sunt percepute. Oamenii care au avut personal întâlniri înfricoșătoare cu anumite rase vor împărtăși poveștile lor, răspândind astfel o reputație a rasei prin cuvânt-de-gură. Acestea fiind spuse, este adesea faptele care au cel mai mare impact.

Ce fapte?

Există multe surse care au compilat statistici de mușcătură de câini, dar una dintre sursele mai frecvente este CDC. Jurnalul Asociației Medicale Veterinare Americane a publicat un studiu CDC privind mușcăturile de câini fatale enumeră rasele implicate în atacuri fatale de peste 20 de ani. În partea de sus a listei sunt câinii "Pit Bull-tip". Cu toate acestea, studiul nu discută criteriile care au fost utilizate pentru a clasifica acei câini ca tipuri de bulduri. Aceste așa-numite "tipuri de tauri" ar putea fi o combinație a mai multor rase de câini diferite care nu au putut fi recunoscute la momentul atacului. Din păcate, este, în mod obișnuit, oamenii vor să interzică "taurii de pit" fără a determina Ce face un câine un taur de pit.

Tauri de pit

De ce sunt "tauri de pit" vizate? Anumite rase de câine au rădăcini ancestrale în luptă, protecție și alte zone care ar fi făcut odată reproducere pentru agresiune necesară. Din punct de vedere istoric, aceste trăsături am acceptat. Trăsăturile nedorite pot proveni din creșterea iresponsabilă. Practicile de reproducere proaste pot sau nu pot transmite o tendință genetică față de agresiune, dar mulți crescători iresponsabili care doresc să producă câini "dur" vor rasa în mod specific trăsături agresive. Din păcate, adesea reproduce câinii pentru luptă, pază sau pentru a proiecta o anumită imagine.

Câinii de tip Pit Bull este stereotipic popular cu tipurile de proprietari iresponsabili care ar putea să se ocupe de câinii lor în mod necorespunzător, să le neglijeze, să-i lanseze, să le raze din motive greșite sau să le permită să se deplaseze libere și să terorizeze cartierul. În ciuda faptului că atât de mulți dintre acești câini maltratați seamănă cu câinii de tip Pit Bull, nu înseamnă că toți câinii de tip Pit Bull există un produs al acestei reproduceri iresponsabile. Există crescători responsabili care produc câini cu Temperamente bune. Există, de asemenea, câini de rasă mixtă care au un anumit "aspect" care nu are nici o influență asupra personalității.

RĂSPUNSUL DE CÂȘTIGURI Periculoase

În timp ce câinii de tip Pit-Bull sunt cele mai frecvente pentru a fi etichetate ca fiind periculoase, există multe alte rase care au fost etichetate periculoase. Unii au fost, de asemenea, afectați de legislația specifică pentru rasă. Următoarele rase de câine sunt uneori etichetate ca periculoase:

Această listă nu include toți câinii cu reputații "rele". Dimpotrivă, toți câinii de pe listă au susținători care nu sunt de acord cu stereotipurile. Adevărul este că orice rasă de câine (sau mix) poate fi agresivă. Etichetarea unei rase ca periculoase poate da chiar oamenilor un sentiment fals de securitate în jurul altor rase. În schimb, publicul ar trebui să fie educat Prevenirea mușcăturii pentru câini și Proprietatea de câine responsabilă.

Câinii individuali pot fi determinați periculoși prin jurisdicția lor locală pe baza comportamentului trecut. Dacă un câine a fost raportat pentru comportament agresiv, pot fi plasate restricții pe acel câine și proprietar (cum ar fi purtarea unui bot în public sau nu este permisă în public). Acest lucru este considerat de mulți pentru a fi o modalitate mai bună de a gestiona problema câinilor agresivi. Există puține dovezi care arată că legislația specifică de rasă este eficientă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt anumite rase de câine etichetate periculoase?