Cum să vă opriți papagalul de la mușcătură

Papagal

Papagalii de mușcătură sunt mult mai frecvenți decât credeți. Toate păsările de companie mușcă. În timp ce acest lucru nu înseamnă că toate păsările sunt agresive, ar trebui să servească drept avertisment echitabil pentru oricine interesat să dețină un papagal sau un alt tip de păsări de companie. Mai devreme sau mai târziu, probabil că veți fi mușcați și va fi dureros.

De ce mușcă papagalii?

Doar pentru că o mușcătură de păsări nu înseamnă că pasărea este medie, agresivă sau nu este legat pentru tine. Papagalii, ca hiperi, folosesc ciocurile lor pentru o varietate de funcții: preîncălzirea, mâncarea, alpinismul și jocul. Papagalii își folosesc adesea ciocurile în locul unei mâini pentru a apuca jucăriile, alimentele, femeile și, uneori, proprietarii lor. Dacă pasărea dvs. este în mod normal bună, este posibil să fie nevoie să evaluați dacă papagalul dvs. este sau nu într-adevăr mușcându-vă sau pur și simplu folosiți ciocul într-o modă normală și sănătoasă.

Frică

O altă posibilitate este că pasărea voastră ar putea să vă mușcă din frică. Chiar și papagali care au fost hrăniți manual ca bebeluși pot dezvolta o teamă de oameni dacă nu sunt în mod corespunzător Socializat în mod consecvent. Dacă pasărea voastră a intrat în viața voastră ca adult, există vreun număr de factori pe care i-ar fi putut intra în contact cu ceea ce poate provoca mușcătura de frică. Chiar și păsările bine socializate, care sunt complet confortabile cu oamenii pot deveni înspăimântați de ceva și își mușcă proprietarul din impuls. Învățați cum să câștigați încrederea păsărilor dvs., vă poate ajuta să vă strecură temerile păsării și să vă salveze câteva vârfuri dureroase.

Agresiune

Dacă puteți determina că papagalul dvs. nu se joacă, încercând să urce, încercând să vă preinați sau nu este pur și simplu frică, atunci agresiunea ar putea fi la rădăcina mușcării păsărilor tale. Agresiunea în papagali poate fi o problemă gravă, ceea ce duce la păsări nefericite și chiar proprietari nefericiți. Cauzele agresiunii în papagali includ teritorialitatea, fluxuri hormonale În timpul adolescenței sau sezonului de reproducere, stresul, lipsa stimulării mentale și problemele de dominare, pentru a numi câteva.

Luați măsuri pentru a elimina orice factori evideni care pot contribui la agresiunea păsărilor dvs.

  • Verificați mediul păsărilor pentru lucruri care ar putea provoca disconfort. Este cusca în apropierea unei ferestre dramatice?
  • Trebuie să vă ajustați Programul de curățare a cuștii astfel încât casa dvs. păsărilor dvs. rămâne curată și confortabilă?
  • Există alte animale de companie în casă care ar putea provoca stresul dvs. de păsări?

Faceți ajustări după cum este necesar și monitorizați răspunsul păsării. Cauzele mușcăturii agresive pot fi uneori complicate pentru a identifica, deci este întotdeauna o idee bună să programați o întâlnire cu un medic veterinar aviar pentru a exclude orice probleme de sănătate care pot contribui la comportamentul nedorit păsărilor dvs.

Cum să opriți mușcătura

Deținând un papagal care mușcă din frică sau agresiune nu este distractiv. Nu numai că sunt mușcă din punct de vedere fizic din punct de vedere fizic din cauza puterii unui cioc de papagal, dar ele sunt un semn că pasărea în sine este nemulțumită de un aspect al situației sale. Fiecare proprietar de păsări de companie dorește să se asigure că prietenii lor cu pene sunt fericiți. Atunci când comportamentele problematice, cum ar fi muscarea spatelui, este important să acționați rapid pentru a remedia problema înainte de modelele pe termen lung ale acestor comportamente stabilite în. Puteți ajuta la calmarea papagalului de mușcătură și să creați o relație mai bună a păsărilor / proprietarului prin:

  • Manipularea și îmbinarea papagalilor agresivi: Nu fiecare proprietar al papagalului este un antrenor de păsări natural, dar aproape că cineva poate mita o pasăre să se ocupe de răbdare și efort. Treceți la o locație neutră, evitați să vă strigați, să construiți încredere, să vă concentrați pe repetiție și să veniți cu tratamente.
  • Corectarea comportamentului rău în păsări: Păsările sunt creaturi foarte sensibile care interpretează acțiunile noastre diferit decât animalele tradiționale, cum ar fi pisicile și câinii. Acest lucru poate duce la frustrare și comunicări între pasăre și proprietar, care adesea exacerbează doar problemele de comportament existente. Reabilitarea cu succes a unei păsări cu probleme de comportament necesită unele cunoștințe despre psihologia aviară, precum și o voce calmă și expresivă care oferă mesagerie consistentă.

Pasii urmatori

Dacă doriți o pasăre de companie pe care o puteți gestiona și de a interacționa, în cele din urmă veți fi mușcați la un moment dat. Cheia pentru a face față mușcăturilor este de a monitoriza modelele de comportament ale păsărilor dvs. și de a oferi o formare consecventă pentru a identifica cauza comportamentului nedorit și fixați-l.

Chiar și în momentele temporare de comportament de mușcătură, cum ar fi Fenomenul "bluffing", Este important să respectați un program de instruire stabilit, astfel încât să puteți perturba potențialul debutar al unui model de probleme de comportament. Eșecul de a face acest lucru ar putea costa relația dvs. cu pasărea dvs.

Ia prudență

În timp ce gestionați pasărea de mușcături, fiți precauți. Mușcăturile nu sunt doar dureroase, dar ele pot fi, de asemenea, severe. În timp ce proprietarii de papagali au pierdut ochii, degetele și degetele de la picioare la păsările lor de animale de companie, în timp ce alții au susținut răni traumatice cu buzele, urechile și nasul.

Papagalii mari au ciocuri foarte puternice, iar proprietarii trebuie să-și dea seama că animalele dulci, îngrijorate pot provoca astfel de leziuni severe în clipi de ochi dacă se înspăimântă sau se supără altfel. Aceste situații pot fi deosebit de tragice Dacă sunt implicați copiii, astfel încât iubitorii de păsări cu micuțe la domiciliu ar trebui să fie deosebit de atenți la alegerea unei specii de papagal care vor face o pasăre bună pentru copii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți papagalul de la mușcătură