Cum să opriți comportamentul agresiv la câini

Tipuri de agresiune la câini

Când câinele dvs. se înmulțește în mod regulat, se fixează sau mușcă, aveți o gravă Problema comportamentului pe mâinile tale. Agresia este unul dintre motivele de top din motive de câine caută ajutorul unui antrenor de câini profesioniști sau comportamentul animalelor. Și nu sunt doar câini mai mari și așa-numitul "rase periculoase"Care sunt predispuse la agresiune - orice rasă este capabilă să devină agresivă în circumstanțele potrivite.

Deși agresiunea nu poate fi vindecată peste noapte, există pași pe care îi puteți lua pentru a reduce comportamentul agresiv și ajută câinele să rămână calm.

Motive de top pentru care câinii devin agresivi

De ce câinii se comportă agresiv?

Comportamentul agresiv într-un câine se referă la orice comportament legat de un atac sau un atac iminent. Aceasta include încă și rigid, mârâind, Snarling, Baring dinți, Lunging și suport sau Biting.

Primul pas spre oprirea acestui comportament este să vă dați seama ce cauzează agresiunea câinelui. Unii câini se moară ca cineva se apropie în timp ce mănâncă sau mestecă un os, de exemplu. Alții reacționează agresiv față de copii sau străini.

Agresiunea nu trebuie să fie îndreptată nici spre o persoană. Unii câini devin agresivi în jurul altor animale, doar animale specifice (pisici, dar nu alți câini) sau spre obiecte neînsuflețite, cum ar fi roțile pe vehicule sau echipamentul de curte.

Lucrul cheie de a ține minte este că nu puteți veni cu un plan de a vă modifica comportamentul câinelui până când nu știți motivul din spatele ei. Cele mai frecvente tipuri de agresiune de câine includ:

  • Agresiune teritorială: Câinele își apără spațiul sau casa de ceea ce consideră că este un intrus.
  • Agresiune de protecție: Câinele protejează membrii ambalajului său împotriva unui alt animal sau a unei persoane. Câinii de câini sunt, de asemenea, extrem de protejați de puii lor și pot deveni ostili față de oricine se apropie de ei.
  • Agresiune posesivă: Câinele protejează alimentele, mestecați jucăriile, oasele sau un alt obiect de valoare. Acest lucru este numit uneori Paza resurselor.
  • Frica de agresiune: câinele este înfricoșător și încearcă să se retragă într-o situație înfricoșătoare, dar apoi atacurile atunci când sunt cornate.
  • Agresiune defensivă: Similar cu agresiunea fricii - atacurile câinelui în apărarea a ceva mai degrabă decât încercarea de a se retrage mai întâi. Acești câini au dat în general altfel, indicații mai subtile, că doresc să fie lăsate singure înainte de a mușca, cum ar fi întoarcerea capului.
  • Agresiune socială: Câinele reacționează agresiv altor câini în situații sociale. Câinii care nu sunt socializați în mod corespunzător cu alți câini și oameni pot, de asemenea, să prezinte agresiune.
  • Frustrare - Agresiune provocată: Câinele se comportă agresiv atunci când este restricționat pe o leșie sau într-o curte împrejmuită. Când câinele devine stimulat și nu poate acționa pe această stimulare, poate acționa. Uneori, un câine poate deveni prea încântat, cum ar fi înainte de o plimbare și își strânge manipulatorul.
  • Agresiune redirecționată: Câinele ar putea deveni agresiv față de o persoană care încearcă să desființeze o luptă de câini. Se poate întâmpla, de asemenea, atunci când câinele nu poate atinge ținta ostilității sale, cum ar fi un câine învecinat pe cealaltă parte a unui gard.
  • Agresivitate provocată de durere: Câinele arată agresiune atunci când este rănit sau în durere.
  • Agresiunea legată de sex: Doi câini de sex masculin sau doi câini de sex feminin devin agresivi atunci când se luptă pentru atenția unui partener. Acest lucru se aplică animalelor intacte și poate fi evitată de către Câini de spargere și neutrou.
  • Agresiunea de pradă: Câinele se comportă agresiv fără prea multă avertizare atunci când prezintă un comportament de pradă, cum ar fi atunci când urmează viața sălbatică. Acest instinct poate deveni un pericol grav atunci când un copil joacă Chase cu câinele. Poate începe ca un joc nevinovat, dar câinii cu agresiune prădătoare pot porni rapid și, eventual, musca copilul.

Semne că câinele dvs. poate deveni agresiv

Orice câine poate ridica un comportament agresiv și este important să urmăriți un model de semne de avertizare, ca:

  • Mârâind și spargere
  • Un corp rigid și o coadă rapidă
  • Lipirea buzelor sau căscându-se
  • Averting privirea
  • Blana ridicată
  • Coborârea și tuckingul coastei
  • Văzând albii ochilor

Nu toți câinii care expune acest comportament sunt, în general, agresivi - multe dintre aceste semne de avertizare sunt, de asemenea, o indicație a anxietății sau a fricii.

Cum să opriți agresiunea

Face o notă atunci când câinele devine agresiv și circumstanțele care înconjoară comportamentul. Acest lucru va juca o parte importantă în determinarea următorului pas. Este esențial să se ocupe de cauza subiacentă a agresiunii. Comportamentul este doar un simptom al unei probleme subiacente. Există o serie de moduri în care puteți gestiona ostilitatea și ajutați cainele să rămână calm. Va dura timp, consistență și, eventual, ajutorul unui profesionist.

Vedeți medicul veterinar

Câini care nu sunt în mod normal agresivi, dar Desenează brusc comportamente agresive ar putea avea o bază subiacentă problema medicala. Problemele de sănătate care pot provoca agresiune includ Hipotiroidismul, răni dureroase, și Probleme neurologice cum ar fi encefalita, epilepsie și tumorile cerebrale.

Vorbiți cu medicul veterinar Pentru a determina dacă acesta este cazul cu câinele dvs. Tratamentul sau medicamentele pot face îmbunătățiri mari în comportamentul câinelui dvs.

Apelați la un profesionist

Dacă medicul veterinar a exclus o problemă medicală, este timpul să sunăm la un antrenor profesionist de câini sau un comportament al animalelor. Deoarece agresiunea este o problemă atât de gravă, nu ar trebui să încercați să o rezolvați pe cont propriu. Un profesionist vă poate ajuta să vă dați seama ce cauzează agresiunea câinelui dvs. și să creeze un plan pentru ao gestiona.

Pentru a găsi un antrenor profesionist de câini sau un comportament, adresați-vă medicului veterinar pentru o trimitere sau contactați Asociația formatorilor profesioniști de câini.

Creați un plan

Un comportament sau un antrenor vă poate ajuta să vă dați seama de cea mai bună abordare pentru gestionarea agresiunii câinelui. În majoritatea cazurilor, veți folosi Armare pozitivă Pentru a vă învăța noi comportamente noi.

De exemplu, dacă câinele dvs. este ușor agresiv față de străini, începeți să vă așezați departe de cineva câinele dvs. nu știe. Ar trebui să fiți suficient de departe, astfel încât câinele dvs. să nu înceapă să crească sau să se simtă. Apoi, recompensa cu o mulțime de tratamente și laudă pe măsură ce reduceți treptat distanța dintre câine și străinul, continuând să utilizați armătură pozitivă.

În mod ideal, câinele dvs. va începe să afle că străinii sunt egali tratamente și veți vedea o reducere a agresiunii sale. Aceeași procedură poate funcționa pentru obținerea câinelui dvs. la o varietate de alte situații.

Evitați pedeapsa

Pedepsirea câinelui dvs. pentru un comportament agresiv, de obicei, înapoi și poate escalada agresiunea.Dacă răspundeți la a CÂȘTIGUL CÂȘTIGULUI prin lovirea, strigând sau folosirea altora Metoda aversivă, Câinele poate simți nevoia de a se apăra prin mușcături.

Pedeapsa poate duce, de asemenea, la câinele dvs. care mușcă pe altcineva fără avertizare. De exemplu, un câine care crește la copii vă permite să știți că el este incomod în jurul lor. Dacă pedepsiți un câine pentru mârâie, el nu vă poate avertiza data viitoare când se incomod, dar poate pur și simplu Bite.

2:04

Uita-te acum: Cum să-ți antrenezi câinele cu armare pozitivă

Ia în considerare medicamentele

În unele cazuri, singurul antrenament nu este suficient. Câinii care sunt agresivi pot avea nevoie, de asemenea, de medicamente pentru a ajuta la gestionarea problemei. Este important să înțelegeți că un câine care se confruntă cu frică, stres sau anxietate este incapabil să învețe lucruri noi. Gândiți-vă la medicamente ca instrument pentru a vă ajuta câinele să depășească această frică. Mulți câini vor avea nevoie temporar numai de medicamente. Discutați cu medicul veterinar despre opțiunile dvs.

Manipulați situațiile inevitabile

În cele din urmă, trebuie să vă gândiți dacă stilul dvs. de viață vă permite să rămâneți cu un plan. De exemplu, dacă aveți un câine care acționează agresiv față de copii și aveți copii, este aproape imposibil să evitați situația care scoate în evidență agresiunea. În acest caz, cea mai bună opțiune pentru dvs. și câinele dvs. poate fi găsind o casă nouă cu adulți numai.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Probleme de comportament la câini. Merck Manual veterinar

  2. Frank, Diane. Câinii agresivi: Ce întrebări trebuie să întrebamJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 54,6 (2013): 554-6.

  3. Modificarea comportamentului la câini. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți comportamentul agresiv la câini