De ce mușcă pisicile (și cum să o oprești)

De ce mușcă pisicile (și cum să o oprești)

Cu siguranță, pare ciudat uneori când vă bucurați de pisica voastră, doar pentru a le întoarce brusc și a vă scufunda dinții în deget. În timp ce unii oameni știu acest lucru ca mușcătoare de dragoste, alții o numesc induși agresiune. Adesea, este cazul că pisica reacționează brusc atunci când mângâierea a mers prea mult timp, ați lovit un loc sensibil sau vă lasă să știți că acestea sunt, în general, nefericite.

În acest articol, vom examina mai aproape motivele din spatele pisicilor mușcate și ce puteți face pentru ao opri.

Cat își mușcă proprietarul

Motivele pisicilor mușcă

Înainte de a vă opri pisica de la mușcătură, trebuie să cunoașteți câteva dintre motivele pentru care o fac în primul rând. Iată câteva dintre principalele motive pentru care pisica dvs. vă mușcă.

Overstimulare

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care obțineți un nip de pisica dvs. este că acestea sunt suprasolicitate. Există un număr de indicatori cheie, inclusiv urechile lor, care se întorc, mârâind și o coadă de jerking. Dar, uneori, nu pare să existe semne de avertizare clare atunci când pisica ta bate la întâmplare. Pisica ta pare să se bucure de mângâierea până când nu sunt și, brusc, mușcă mâna. Explicația științifică din spatele acestui fenomen este că receptorii foliculi de păr au experimentat prea mult mângâierea și încep să-ți rănească pisicile.

Comportamentul rămase din zilele de pisici

Pisicii interacționează cu mama, fratele și surorile lor prin gura lor. Ei pot să-și exprime o dorință, explorând mediul în jurul lor sau în funcție. Uneori, pisicile adulte continuă cu pisica joacă modele de comportament de comportament. În această situație, este probabil să fie o mușcătură ușoară și jucăușă, care nu vă provoacă prea multă durere, dar vă puteți antrena pisica să nu mușcați cu un efort susținut.

În legătură cu o postare: Cum să opriți un pisoi de la mușcătură

Răspunzând la o amenințare

În alte situații, pisicile pot mușca deoarece răspund direct la o amenințare sau afirmând dominația lor într-o situație sau o anumită ființă. În aceste situații, mușcăturile sunt susceptibile de a fi mai greu și pot rula alături de alte modele de comportament agresiv.

Opriți o acțiune nedorită

Uneori, vei face ceva pe care o pisică nu-ți place și te vor mușca să te oprească să faci asta. De exemplu, ar putea fi tăiat unghiile sau periajului dinților. Odată ce știu că vă va opri, ei pot continua să repete comportamentul în viitor.

Pisoi mușcă mâna omului

Cum să opriți o pisică de la mușcătură

Există o varietate de metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a opri pisica dvs. de la mușcătură. Iată câteva tehnici pentru a încerca.

Elaborează ceea ce cauzează problema

Vă poate ajuta să știți semnificativ de ce pisica dvs. este mușcată în primul rând. Dacă aceștia răspund la o situație clar stresantă, puteți lua măsuri pentru a evita repetarea acesteia. Dacă pisica ta nu-i place să fie atinsă într-un anumit loc, evitați să continuați să o atingeți. Și dacă pisica ta răspunde la a fi surprins, evitați să faceți mișcări ciudate care le pot supăra. O problemă majoră cu tragerea repede a mâinii este că pisica ta o poate asocia ca fiind pradă și va face tot posibilul pentru ao prinde, ducând la alte mușcături și zgârieturi.

Căutați semnele de avertizare

De obicei, există unele semne de avertizare care indică faptul că pisica ta este pe cale să muște. Privind pentru asta limbajul trupului este una dintre cele mai bune modalități de evitare a mușcării. De exemplu, coada lor poate începe să se prăbușească, urechile lor ar putea fi fixate înapoi, Elevii dilatați, Hissing și mârâie. Cu cât puteți citi mai bine emoțiile pisicilor, cu atât mai puțin probabil că veți fi mușcați.

Jucați cu pisica dvs. în mod regulat

Pisica ta este un vânător natural și este important să le oferiți o priză pentru instinctele lor de pradă. Ar trebui să intrați într-un obicei de a juca cu pisica dvs. pentru câteva minute în fiecare zi timp de cel puțin câteva minute. Acest lucru vă permite pisicii dvs. să zgârie și să muște ceva fără a provoca rău. Dacă aveți un pisoi, este important să începeți să jucați cu ei de la o vârstă fragedă pentru a face mai puțin probabil ca ei să muște pe cineva atunci când se dezvoltă într-un adult.

Evitați utilizarea tehnicilor negative de armare

Unii oameni cred că o modalitate adecvată de a răspunde este utilizarea unei armări negative, cum ar fi utilizarea unei sticle de pulverizare sau a șocului. Principala problemă este că acest lucru poate face acest lucru și mai rău. Pisica ta poate începe să se teamă de tine, ascunde ori de câte ori te apropii. Sau poate provoca și mai multă frică, anxietate și agresiune. Același lucru este valabil și pentru a striga la pisica ta. Comportamentele legate de stres într-o pisică includ urinarea în afara casetei de gunoi sau care prezintă un comportament agresiv "real" față de oamenii din gospodărie.

Știți când să nu mai jucați

În timp ce unul dintre punctele anterioare a fost despre jocul cu pisica dvs. în mod regulat, trebuie să fiți gata să vă retrageți din această sesiune de redare, dacă este necesar. Dacă pisica ta arată ca și cum ar fi să muște, să-ți iau mâinile bine din cale. Dacă pisica dvs. reușește să-și scufunde dinții, să spună ferm "nu" și să se îndepărteze de ei în siguranță. Sperăm că pisica dvs. va începe să afle că mușcătura este o modalitate Surefire de a încheia o sesiune de joc devreme și va înceta să o facă.

Mâna de mușcătură de pisică neagră

Gândurile finale

Dacă întrebați de ce mă mușcă pisica mea, nu există niciun motiv pentru care se întâmplă acest lucru, dar există unii factori obișnuiți pe care l-am discutat mai sus. Odată ce vă puteți pune degetul pe care îl fac, vă puneți și voi în cea mai bună poziție pentru ao opri. Sperăm că unele dintre tehnicile de mai sus se dovedesc a fi utile în oprirea comportamentului nedorit al mușcăturii pisicii în prietenul tău felin.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce mușcă pisicile (și cum să o oprești)