Cum să vă opriți câinele de la mușcătură

Câine mârâind la o persoană

Câinii sunt peste tot, astfel încât împiedică mușcăturile de câine este o necesitate. Deși câțiva câini sunt mai prietenoși decât alții, orice câine este capabil de mușcătură, indiferent de el rasă sau dimensiune. Chiar și cel mai frumos câine poate să se prăbușească sau să muște când este rănit sau frică.

Toate copii iar adulții ar trebui să învețe cum să se păstreze în siguranță în jurul câinilor, dar este important să înțelegeți că Proprietarul câinelui este în cele din urmă responsabil pentru comportamentul său. Din fericire, este posibil să vă opriți câinele de a mușca pe cineva dacă luați măsurile corespunzătoare. Proprietatea de câine responsabilă și educația publicului sunt cheile pentru a păstra pe toată lumea în siguranță.

De ce câinii mușcă?

Cel mai adesea, Câinii mușcă Oamenii când se simt amenințați într-un fel. Este un instinct natural care este încă prezent în câinii domesticiți. Acesta este motivul pentru care este important pentru toți cei care interacționează cu un câine să înțeleagă ceea ce poate provoca acest lucru comportament agresiv.

  • Un câine poate mușca să se apere, pe teritoriul său sau un membru al pachetului său. Un câine de mamă protejează cu fermitate puii ei, de asemenea.
  • Uimitoare un câine, trezindu-l sau brusc să se apropie de ea din spate, îl poate provoca să muște.
  • Fugi de la un câine, chiar și în timpul jocului, poate provoca, de asemenea, o mușcătură. Câinele poate crede că este o parte a distracției sau a funcționării ar putea declanșa comportamentul de hrănire sau urmărirea pradă în unele rase.
  • A câine că este într-o situație înfricoșătoare poate mușca pe oricine se apropie de ea. O astfel de situație poate fi ceva atât de severă ca fiind abuzată sau abandonată de partea laterală a drumului, sau poate fi ceva ce percepeți ca fiind obișnuit, cum ar fi un zgomot puternic.
  • Rănirea și bolile sunt motive comune, de asemenea. Dacă un câine nu se simte bine sau este în durere, poate că nici măcar nu vrea să fie abordat sau atins de oamenii preferați.

Bacsis

A intelege Limbajul corpului câinelui și faptul că majoritatea câinilor prezintă semne de avertizare specifice înainte de mușcătură. Acestea includ mârâul, snapping, blană ridicată, o poziție rigidă și coada rapidă. Stați conștienți de aceștia ca proprietar de câine și atunci când interacționați cu orice câine.

Cum să opriți mușcăturile câinilor

Ca proprietar de câine, trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru instruirea câinelui dvs. și păstrați-o sub control în orice moment. Ești responsabil pentru comportamentul câinelui tău și sunt prima linie de apărare în prevenirea mușcăturilor de câine. Este important să faceți tot ce puteți pentru a păstra pe alții în siguranță și păstrați câinele dvs. de la mușcătură:

  • Puneți câinele prin intermediul de bază Instruire cel puțin și continuă să vă mențineți câinele program de antrenament De-a lungul vieții sale pentru a întări lecțiile pe care le-ați învățat-o.
  • Socializa cainele tau. Permiteți câinelui dvs. să se întâlnească și să interacționeze cu diferite tipuri de persoane, inclusiv copii, persoane cu handicap și persoane în vârstă în condiții calme, pozitive.
  • Expuneți-vă câinele în mod regulat într-o varietate de situații, cum ar fi ceilalți câini, zgomote puternice, mașini mari, biciclete sau orice altceva care ar putea să se teamă de frică. Începeți această formare cu câinele dvs. la cea mai mică vârstă posibilă și păstrați experiențele pozitive.
  • Fiți atenți la câinele dvs. și știți când lucrurile pot duce la agresiune. Dacă nu puteți controla situația sau comportamentul câinelui dvs., este posibil să fie necesar să vă îndepărtați câinele înainte ca lucrurile să iasă din mână.
  • Nu vă disciplinează câinele prin folosirea pedepsei fizice, violente sau agresive. Opteaza pentru Armare pozitivă- prelungiți și tratați-înainte de a recurge la utilizarea avents, cum ar fi gulerele de șoc și zgomotele puternice, pentru a disciplina comportamentul nedorit. În mod consecvent recompensarea câinelui pentru comportamentul dorit este mult mai eficient, deoarece câinii urmăresc să-i placă poporul.
  • Țineți întotdeauna câinele pe a Leash sau într-o zonă împrejmuită. Cunoașteți-vă câinele bine înainte de a renunța la lesa în zonele permise. Păstrați câinele în vedere în orice moment.
  • Dacă suspectați sau știți că câinele dvs. are tendințe înfricoșătoare sau agresive, întotdeauna avertizează pe alții. Nu permiteți câinelui să se apropie de oameni și alte animale, cu excepția cazului în care situația este strict controlată. Utilizați un bot dacă este necesar.
  • Păstrați câinele dvs Vaccinări curent, mai ales ei Rabies vaccinare și vizitați medicul veterinar de rutină pentru verificările de wellness.

Cum să interacționați în siguranță cu un câine

Câinii sunt drăguți și adesea prietenoși, deci este ușor să vă încântați când vedeți unul. Cu toate acestea, un câine poate deveni rapid pe cineva pe care nu-l cunoaște.

Chiar dacă nu aveți un câine proprie, este important pentru dvs. și alți oameni din sfera dvs., inclusiv pentru copii, să știți cum să interacționați cu câinii și cum și când să vă apropiați de unul.

  • Nu încercați niciodată să apropiați sau să atingeți un câine necunoscut fără a cere mai întâi permisiunea proprietarului. Dacă proprietarul câinelui nu este prezent, nu mergeți lângă câine.
  • Nu abordează niciodată un câine care mănâncă, dormi sau îngrijește pentru pui. Câinii din aceste situații sunt mai susceptibili de a fi protejați și sunt ușor de surprins.
  • Nu abordați, atingeți sau încercați să mutați un câine rănit. În schimb, contactați un control profesional sau animal veterinar pentru asistență.
  • Nu lăsați niciodată un copil mic sau un copil singur cu nici un câine din orice motiv.
  • Când vă întâlniți cu un câine necunoscut, permiteți câinelui să vină la dvs. Croucați în jos sau întoarceți-vă la partea laterală. Lăsați-o să-ți smulgă mâna înainte să-l petreci.
  • Nu vă puneți fața în apropierea unui câine necunoscut - aceasta include "îmbrățișări și sărutări."
  • Dacă sunteți înclinat de un câine, rămâneți liniștiți și evitați contactul cu ochii. Nu alerga niciodată sau nu țipa. Când câinele nu mai acordă atenție la tine, încet înapoi.
  • Dacă sunteți bătut de un câine, cădeți pe partea dvs. într-o poziție fetală și acoperiți-vă capul și fața. Rămân foarte liniștiți și calme.

Dacă câinele tău mușcă pe cineva

Dacă câinele dvs. mușcă o persoană, este important să acționați rapid. În primul rând, limitați câinele și apoi ajutați imediat victima. Victima ar trebui să spală bine mușcătura cu săpun și apă caldă, dacă este posibil, și apoi să caute asistență medicală imediată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele de la mușcătură