Cum să vă opriți hamsterul de la mușcătură

Hamster cu roți

Chiar dacă se gândesc adesea la fel Animale ideale pentru copii și sunt de obicei cuddly, tovarăși afectuosi, în unele situații, hamsterii pot și face mușcă. Este rar ca un hamster să fie de fapt agresiv și de obicei mușcă doar când se sperie. Acestea dinți mici nu poate face atât de multe daune ca cele ale altor animale, dar o mușcătură va răni și ar trebui descurajată. Din fericire, vă puteți instrui treptat hamsterul dvs. pentru a accepta tratarea și oprirea mușcării.

De ce mușcă hamsterii?

Hamsterii tăi sunt cei care au fost manipulați în mod regulat, așa că sunt obișnuiți cu oamenii și nu se sperie ușor. Pe de altă parte, hamsterii care nu au fost tratați prea mult nu sunt, de obicei, foarte îmbogățiți și adesea mușcă dacă încercați să le ridicați. Când aveți de-a face cu acestea hamsteri, Cel mai important lucru de reținut este că sunt mușcă pentru că se tem, nu pentru că sunt agresivi.

Cum să opriți mușcătura

Cheia pentru manipularea unui hamster care mușcăturile sunt răbdare. Trebuie să câștigați încrederea hamsterii dvs. și acesta este un proces lent și treptat. Această abordare bună dacă ați avut un hamster pentru ceva timp și căci mișcarea continuă să fie o problemă. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă prezenta un nou hamster care poate fi puțin timid la început.

Nu vă descurajați dacă durează o lună sau chiar mai mult pentru a câștiga încrederea hamsterului. Și dacă hamsterul dvs. se stabilește și răspunde mai repede decât se aștepta, puteți scurta timpul dintre pași. Dacă hamsterul dvs. este încă înfricoșător în orice moment, reveniți la pasul anterior și petreceți puțin mai mult timp lucrați la el.

În timp, hamsterul tău va învăța să te vadă ca o sursă de tratamente și să nu te sperii de tine. Va dura ceva timp, dar va merita în cele din urmă.

Săptămâna 1: Lăsați-vă hamsterul să vă obișnuiască cu dvs

Seara când este cel mai activ, petrece ceva timp așezat lângă cuşcă și Vorbind cu hamsterul tău. Puteți citi sau chiar să cântați dacă nu știți ce să spuneți. Ideea este să lăsați hamsterul dvs. să se adapteze la prezența voastră, mai ales mirosul și vocea voastră.

Amintiți-vă, trecerea la a Casă nouă În împrejurimile noi este foarte stresantă, astfel încât această perioadă oferă, de asemenea, hamsterului o șansă de a se adapta la viață în noua sa casă. În acest moment, nu încercați să vă atingeți hamsterul.

În timpul acestor zile primite cu hamsterul dvs., este posibil să aveți nevoie să o luați pentru a face curățarea cuștilor sau returnați-o în cușcă după o evadare. Pentru a vă ridica hamsterul înainte de a fi învățat pe deplin să vă accepte, să-l strângeți într-un colț cu un prosop sau gura deschisă a unui pahar de băut, apoi scoateți-l ușor în prosop sau sticlă.

Săptămâna 2: Lasă-ți hamsterul să se obișnuiască cu mâna ta

În timp ce continuați să stați lângă cușcă și să discutați cu hamsterul dvs., puneți mâna în interiorul cuștii. Mișcați foarte încet. Prima zi, pune mâna doar în interiorul ușii sau în partea de sus a cuștii. În fiecare zi după aceea, încercați să vă puneți mâna într-un pic mai departe.

Nu încercați să vă atingeți hamsterul, dar dacă devine curios, lăsați-l să miru sau să-ți exploreze mâna.

Săptămâna 3: Oferiți-vă hamsterul tratați

Până acum, s-ar putea să fi descoperit câteva dintre hamsterul tău Favorite tratamente. Dacă nu, încercați semințe de floarea soarelui, stafide și mere. În timp ce ar trebui să vă hrăniți numai animalelor de companie, acestea tratează cu moderare, ele pot fi minunate Instrumente de instruire.

Oferiți-vă hamsterii aceste bunuri din mâna goală pe care ați pus-o în cușcă. În cele din urmă, probabil că va veni să mănânce, ceea ce vă va ajuta să câștigați încrederea.

Săptămâna 4: PET Hamster-ul tău

Odată ce hamsterul dvs. ia tratează confortabil, puteți începe să încercați să o animați ușor. Dacă tolerează acest lucru, puteți trece la următorul pas de a vă lua hamsterul. În caz contrar, continuați să oferiți cu răbdare tratate și mângâierii.

Săptămâna 5: Ridicați-vă hamsterul

Dacă Hamsterul tău acceptă tratează și vă permite să o atingeți, este timpul să încercați să vă luați animalul de companie. Încă o dată, mergeți încet și lăsați-vă ghidul de hamster cât de departe veți ajunge în fiecare sesiune.

O abordare bună este să-ți atragem hamsterul pe mâini cu tratamentele. Apoi, puteți încerca să-l scoateți cu ambele mâini.

Plasați o mână pe fiecare parte a hamsterii dvs. și apoi aduceți-vă mâinile împreună sub burtă. Îndepărtați ușor hamsterul în mâinile voastre, mai degrabă decât strâns strâns peste spate. Hamsteri uneori găsesc o presiune asupra spatelui lor pentru a amenința la început.

Nu țineți hamsterul de la sol, în cazul în care încearcă să sară din mâini. La început, încercați să o țineți doar de pe podea din cușcă, ridicând treptat un pic mai mare. Ținând un hamster cu care se confruntă corpul dvs. poate face mai puțin probabil să încerce să sară.

sfaturi

  • Spălați-vă mâinile înainte de a vă ocupa de hamsterul, astfel încât degetele să nu miroase ca produsele alimentare.
  • În timp ce purtarea mănușilor groase poate oferi protecție, faceți doar temporar ca hamsteri sunt cel mai bun tamed Când se familiarizează cu mirosul tău, pe care nu le pot detecta bine prin mănuși.
  • Dacă hamsterul este fixat pe mâna ta, nu vă scuturați mâna pentru ao dezlănțui. Încercați să o puneți ușor înapoi sau să utilizați cealaltă mână pentru a opri.
  • Niciodată să cerșești, să țipi sau să lovești hamsterul. Încercați să rămâneți liniștiți și amintiți-vă că hamsterul dvs. este mușcat din frică, nu agresivitatea.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți hamsterul de la mușcătură