Cat muscatura de cat: cauze, simptome și tratament

Pisica musca infectie Imagine recomandara

Este puțin probabil ca pisicile talente să intenționeze vreodată să provoace rău. Dar, uneori, mușcăturile de pisică se întâmplă accidental - de exemplu, în timpul jocului sau în timp ce încearcă să dea un medicament pentru pisici.

Din păcate, mușcăturile de pisici sunt predispuse la infecții, ceea ce poate deveni rapid serios.

Aici, vom acoperi infecțiile cu pisici, ce să fac dacă sunteți mușcat, cum sunt tratate mușcăturile de pisici și cum să împiedicați mușcăturile.

De ce rănile de mușcătură de pisici devin infectate?

Mușcăturile de pisici sunt mult mai puțin frecvente decât mușcăturile de câine. Dar mușcăturile de pisici sunt mai susceptibile de a deveni infectate.

Acest lucru se datorează în mare măsură forma dinților unei pisici - în special dinții caninici care arată ca ace.

Spre deosebire de leziunile mușcăturii de câine, mușcăturile de pisică creează răni înguste, dar profunde - cu deschiderea de pe suprafața pielii și o gaură mai adâncă dedesubt.

Cu alte cuvinte, gaura mică pe care o vedeți pe suprafața pielii este doar "vârful aisbergului" cu rănile de puncție a mușcăturii pisicii.

Forma plăgii nu numai că face curățarea mai dificilă, ci și capcanele sub piele, deoarece deschiderea îngustă a plăgii se închide adesea și "sigilii în" bacteriile înainte ca rana să aibă timp să se scurgă.

Toată lumea - oamenii, câinii și pisicile - au bacterii care trăiesc în gură. Cu toate acestea, gurile pisicilor pot conține bacterii ca Pasteurella Multocida, care pot provoca infecții urâte.

În timpul unei mușcături, dintele pisicii ar putea transfera și agenții patogeni frecvent pe pielea umană (Stafilococ și streptococ) în țesuturile subiacente, creând un "cocktail" al contaminării bacteriene.

Odată prinși sub piele, aceste bacterii se răspândesc și se înmulțesc, provocând infecții și inflamații (celulită) ale țesuturilor moi din jur.

Semnele comune ale unei infecții cu mușcături de pisică includ roșeața, căldura, umflarea și durerea din apropierea mușcăturii. Descărcarea umplută cu umplutură sau poate să nu fie prezentă.

Sunt cauzate de pisici periculoase?

Pisica albă se culcă și se joacă cu o persoană

Mușcăturile de pisici pot fi periculoase, cu nivelul de risc în funcție de cât de adânc a fost rana, împreună cu alți factori.

Zgârieturi minore sau mușcături superficiale care nu penetrează pielea nu sunt adesea o cauză de îngrijorare (deși nu doare niciodată să se rătăcească pe partea de prudență și să vă adreseze medicului dumneavoastră).

Cu toate acestea, mușcăturile care perforați pielea garantează întotdeauna o vizită medicală.

Asta pentru că procesul de infectare descris mai sus se poate transforma foarte grav.

De exemplu, pot apărea infecții ale oaselor (osteomielită) și articulații, mai ales dacă mușcătura a avut loc pe mână sau degetul - un loc comun pentru mușcăturile de pisici.

De asemenea, infecția se poate răspândi în sânge și apoi în alte părți ale corpului, ducând la o boală gravă care necesită spitalizare.

Simptomele unei infecții mai grave pot include ..

  • Pierderea senzației sau a mobilității la mâna / degetele afectate.
  • Dungi roșii care se extind din zona de mușcătură.
  • Febră și simptome asemănătoare gripei.
  • Umflate glande / ganglioni limfatici.

Aceste simptome după o mușcătură de pisici garantează o vizită de urgență.

Persoanele cu un sistem imunitar suprimat, copii și vârstnici sunt la un risc mai mare, dar se pot întâmpla infecții severe oricui.

Ce să faci dacă ești mușcat de o pisică

Spălați imediat rana dacă puteți utiliza apă și apă curentă.

Dacă rana sângerează, puteți aplica presiune și o învelire ușoară sau bandaj pentru a opri sângerarea.

Apoi, vedeți un medic cât mai curând posibil, în decurs de 24 de ore sau mai puțin.

Nu săriți o vizită de doctor, chiar dacă rana arată bine. Amintiți-vă, o infecție poate fi în continuare găzduire sub piele.

Nu puneți niciodată un unguent, cum ar fi neosorina asupra unei lovituri de mușcătură de pisici - aceste substanțe pot preveni scurgerea și fac o infecție mai rău.

Cum de a trata o infecție a mușcăturii pisicii

Pisica stând cu o sticlă de pastile

Tratamentul unei infecții cu mușcături de pisică implică în mod obișnuit antibiotice. 

Pentru îngrijirea primului ajutor, urmați sfatul de mai sus. Apoi vedeți un medic cât mai curând posibil.

Majoritatea medicilor vor prescrie antibiotice ca o precauție, deoarece mușcăturile de pisică pot deveni infectate (și infecția se poate răspândi) rapid.

Adesea, tratamentul în ambulatoriu cu un curs de antibiotice orale este tot ce este necesar.

În alte cazuri, sunt necesare tratamente medicale suplimentare. Aceasta poate include ..

  • Curățarea profundă a rănilor.
  • Cusături.
  • Interventie chirurgicala.
  • Spitalizare cu injecții cu antibiotice IV.
  • Un rapel tetanos sau tratamente de rabie preventive, dacă este indicat.

Indiferent de tratamentele pe care le primiți, monitorizați îndeaproape rana și urmăriți-vă cu medicul dumneavoastră așa cum este recomandat.

Pentru a determina dacă există riscul de infecție a rabiei, medicul va întreba despre circumstanțele mușcăturii (dacă a fost provocat sau nu), precum și istoria vaccinării pisicii.

În funcție de legile locale, poate fi necesară raportarea mușcăturilor de animale la autoritățile locale de sănătate. Acesta este un motiv bun pentru a vă menține pisicile la curent cu vaccinul lor de rabie!

Prevenirea mușcăturilor de pisici

În majoritatea cazurilor, pisicile nu înseamnă să provoace rău. Ei au propriile motive pentru mușcături, ceea ce ar putea să nu fie evident pentru noi ființe umane.

Cauzele comune ale mușcăturilor includ frica, suprastimularea (în timpul jocului sau a mângâiarii) sau agresiunea redirecționată (de exemplu, sunteți mușcați dacă vă spargeți o luptă cu pisici).

Iată câteva modalități de a preveni mușcăturile de pisici ..

  • Nu abordați sau nu manipulați pisicile rătăcite / ferate.
  • Urmăriți limba corpului pisicii pentru semne de frică sau iritație (crouching mai jos, urechile înapoi, coada în jos și posibilele mârâie sau șuieră).
  • Învățați copiilor modalități adecvate de a anima și interacționa cu o pisică.
  • Nu folosiți niciodată mâinile sau picioarele pentru a juca cu pisici. Utilizați întotdeauna jucăriile și dați-vă citty timp să se calmeze dacă sunt prea încântați în timpul jocului.
  • Nu forțați pisica voastră să fie ținută sau petedă dacă nu vor.
  • Fiți atenți cu pisica dvs. în timpul orelor de stres - de exemplu, în timpul focurilor de artificii, când oaspeții s-au terminat, după ce au adus o altă pisică în casă etc.
  • Vorbiți cu medicul veterinar dacă aveți dificultăți de a vă oferi medicina de pisică, obținerea lor în transportator etc.

De asemenea, discutați cu medicul veterinar în cazul în care pisica dvs. mușcă când sunteți manipulați / luați dacă nu au făcut niciodată acest lucru înainte, deoarece acest lucru ar putea indica o boală sau o durere subiacentă. Din moment ce pisicile nu pot vorbi, o muscatura poate fi modul lor de a se proteja atunci cand nu se simt bine.

Concluzie

Pisici mușcă, în timp ce acestea pot apărea mici, pot duce la infecții grave. Rănile trebuie spălate imediat cu apă de săpun și cu apă curentă, urmată de o vizită urgentă de doctor.

Amintiți-vă că pisicile de obicei nu înseamnă să rănească pe nimeni. Deci, nu lăsați teama de o mușcătură de pisici să vă afecteze relația cu pisica voastră.

În schimb, împuterniciți-vă cu cunoștințe despre cum să preveniți mușcături și să vă amintiți să faceți o abundență de precauție și să solicitați îngrijiri medicale dacă ar trebui vreodată să apară o mușcătură.

întrebări frecvente

Cât timp după o mușcătură de pisică se află infecția?

Debutul infecției poate fi rapid, în mai puțin de 24 de ore. Fără tratament, o infecție gravă se poate dezvolta în 24-48 de ore sau poate dura câteva zile.

De unde știi dacă este infectată o mușcătură de pisici?

Simptomele comune includ roșeața, umflarea, căldura și durerea în apropierea mușcăturii, cu sau fără descărcare sau drenaj. O febră, simptome asemănătoare gripei, glande umflate și pierderea senzației sau mobilității în apropierea mușcăturii pot indica o infecție mai gravă. Este întotdeauna cel mai bine să căutați tratament cât mai curând posibil, chiar înainte de apariția oricăror simptome.

Cum tratați o mușcătură de pisici infectate?

Spălați rana imediat cu săpun și apă curentă. Apoi căutați îngrijire medicală. Nu utilizați creme antibiotice topice cum ar fi neosporina, deoarece pot prinde o infecție sub piele și pot face lucrurile mai rău.

Ar trebui să merg la doctor pentru o mușcătură de pisici?

da. Unele mușcături de pisici se pot vindeca pe cont propriu, dar altele pot deveni grav infectate foarte repede, ducând la intervenții chirurgicale, o boală gravă sau spitalizări - și cu cât așteptați mai mult să căutați tratament, va fi necesară mai multă intervenție medicală. Prin urmare, este întotdeauna cel mai bine să fii proactiv și să cauți tratamentul medical imediat cu o mușcătură de pisică.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat muscatura de cat: cauze, simptome și tratament