De ce sunt câinii mai predispuși să muște oamenii nervoși?

Aparent, comportamentul dvs. stresant în jurul câinilor poate crește riscurile mușcăturilor de câine, spun experții.

Pot ca câinii să miroasă frica la oameni? S-ar putea să fi fost spus să vă mențineți calm în jurul unui câine necunoscut și vicios, pentru a dezactiva o mușcătură potențială pentru că vă poate simți nervozitatea. Dar există într-adevăr o bază în spatele acestei credințe?

Rezultatele noastre sugereaza ca cele mai putin anxioase, iritabile si deprimate o persoana este, cu atat putin probabil sa fi fost mușcat.& # 8221;

Oamenii de știință de la Universitatea din Liverpool a efectuat un studiu pentru a determina dacă câinii pot simți cu adevărat frică și pot fi declanșați de o reacție anxioasă a unei persoane suficientă pentru a lansa un atac. Într-un sondaj realizat între 1.200 de case, 1 din 4 dintre respondenți au declarat că câinii i-au mușcat înainte și au condus la o confruntare spitalicească.

Un model comun

Mai mulți bărbați au experimentat mușcături de câini decât femeile, dar cercetătorii au găsit un model vizibil de la aceste victime ale mușcăturilor de câine. Aparent, majoritatea au fost de fapt nervoși sau nerăbdători în jurul câinelui. Constatările au fost publicate în Jurnalul de Epidemiologie și Sănătate Comunitară.

Experții au aflat că mai mult de jumătate dintre respondenții care au experimentat mușcăturile de câini au fost întâlniri. Aproximativ 44%, pe de altă parte, au fost muscatura incidente și întâlniri cu câini din anii copilăriei umane.

A victimelor, experții au efectuat, de asemenea, un simplu test de personalitate pentru a determina stabilitatea lor emoțională. Persoanele mai nevrotice au înregistrat mai mici pe scara cercetătorilor.

Experții au explicat că câinii care au atacat oamenii ar fi putut privi nervozitatea și anxiatul ca un comportament amenințător. Deoarece aceste emoții sunt foarte acuzate, câinii au reacționat cu aceeași intensitate prin agresiune.

Constatările au sugerat că tactici eficiente de prevenire a mușcăturii pentru câini trebuie să ia în considerare, de asemenea, comportamentul și comportamentul omului ca factori de risc. Experții, totuși, au declarat că pot fi necesare studii suplimentare, deoarece rasa, vârsta și sexul câinilor nu au fost luați în considerare în sondaj.

LEGATE DE: Câinii sunt cele mai periculoase animale care nu sunt cele mai periculoase din SUA

Ce trebuie să faceți după o mușcătură de câini

Ce trebuie să faceți după o mușcătură de câiniPe măsură ce mușcăturile de câine pot provoca o infecție, este important să mergeți imediat la medic pentru un diagnostic mai bun, dacă ați fost mușcat. Cu toate acestea, ca un tratament de prim ajutor, trebuie să spălați și să curățați rana cu săpun și apă și apoi să acoperiți acest lucru cu un bandaj pentru a preveni infecția ulterioară.

Dacă rana este prea mare, iar sângerarea nu se va opri, puneți cu grijă un prosop și puneți o anumită presiune asupra marcajului de mușcătură. Dacă este posibil, păstrați zona afectată ridicată până când ajungeți la spital. Medicul ar putea avea nevoie să efectueze suturi pentru a închide rana, precum și pentru a vă da focuri anti-rabie și tetanos. Veți primi, de asemenea, tratamente antibiotice, pe care trebuie să le luați timp de cel puțin șapte până la 14 zile.

Cum să se ocupe de un câine care mușcă

Există mulți factori care pot duce un câine pentru a mușca, dar unul dintre cele mai mari motive este agresiunea câinilor. Deoarece câinii pot fi teritoriali, au tendința de a expune posesivitatea. În animale domestici, acest comportament poate fi corectat. Cu toate acestea, dacă câinele agresiv nu vă este familiar, este mai bine să direcționați clar de animal.

Un câine ar putea, de asemenea, să muște deoarece este rănit, rănit, incomod sau în durere. Dacă nu știți cum să vă ocupați de câini în această situație, este mai bine să apelați la controlul animalelor (dacă este un vagabond) sau medicul veterinar pentru o vizită la casă (dacă este animalul dvs. de companie).

De obicei, puteți spune dacă un câine este pe cale să atace doar prin privirea la ea. În afară de zgomotul evident și de arătând din dinți, un câine se va întări corpul, își lărgește ochii și își întoarce urechile. Blana de pe spate va fi, de asemenea, ridicată.

Raportați întotdeauna incidentul la controlul animalelor dacă câinele care ți-a picat este necunoscut și o rătăcită.

Citiți următorul: 20 de rase de câine cu cea mai puternică forță de mușcătură

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt câinii mai predispuși să muște oamenii nervoși?